• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu da benim hikayem

hala karar veremedimm evimi biriyle paylaşmalı mıyım arkadaşlar ?

bence evine birilerini al ama mutlaka güvenilir sağlam tipli bi insan seç...

Uyumlu bi insan seç... Her halinden anlayacak bir insan olsun ... Yaşadığın şeyleri belkide evine aldığın insanla atlatabilirsin,,

ve şunuda eklemek istiyorum babana olan mahcubiyetnde haklısın ama olan oldu bundan sonra onu mahcup etmemeye dikkat et geçmişle yaşamak bundan sonra sana hiç bi şey kazandırmaz.... Tıp okuyorsun inan güzel bir hayat seni bekliyor...

Canım konunu yeni okudum.Her aile çocuğunu bir kalıba sokmak ister ne yazık ki.Aslında çokta zararlı sonuçlar doğurmaz.Gerçekte şu ki kendi kanatlarınla uçmaya başladığın gün istemesen de hata yapacaksın çünkü kimse mükemmel değil.Üniversite,eğitim,eş,iş söz konusu olunca mutlaka yaşanıyor bu sorunlar.Ama daha çok benim kafama takılan erkek arkadaşınla yaşadıkların.Yaşanmış,bitmiş bunu sorun etme lütfen.Herşeyi yaşayıp sadece tek bir detay kalması daha iyi değil elbette.O an onu uygun gördün onu yaşadın.Bu çok önemli, neyi nasıl hissediyorsan o an yaşamalısın.Sen kendi değerini kendin belirlersin ve bunun ölçüsü geçmişte yaşadığın bir olay olamaz.Eğer seni rahatsız etmesinden şikayetçi isen gereken yasal yollara başvur.Öyle ailene söylemek falan kolay değil sen tek başına yaşamadın bunları.

canım yapmışsın bir hata fazla kafana takıyorsun senide bu şekilde kabul edecek erkek çok inan bana yapılacak bir şey yok hiç bir şeyi geri getiremezsin hangi şehirdesin

senı arıyor mu rahatsız edıyor mu son durum nedır ?

en onemlısı sen nasılsın ?

telefon numaramı değiştirdim arayamıyr, bikaç mail atmış ama çok önemli tehtit içeren şeyler değil..

Ben de iyiyim bi spor salonuna yazıldım bugün, dün saçlarımı boyattım :) pazartesi de okulum başlıyor , bi yandaN da tus çalışıyrm öyle işte :)

Bu arada karşı daireme nişanlı asistan bi ablam taşınıyor..nişanlısıyla hastaneden de tanışıyoruz ama eni konu dün akşam oturma fırsatımız oldu ,nişanlısı 'gamze çok oturaklı, temiz , çok düzgün bi kız, aynı anlattığın gibiymiş' falan demiş..Diyeceksiniz sorun bunun neresinde.. Bikaç kere daha oldu bu arkadaşlar..İnsanlaar bana saf, temiz, iyi gibi ifadeler kullanınca çok fena oluyorum, oturup ağlayasım geliyor.. Hak etmiyorum gibi..Kirli hissediyorum kendimi..İçimden diyorum yaşadıklarımı bilse acaba yine aynı şeyleri düşünür mü..

Bi yandan hayatımı düzene sokmaya çalışıyorum kendime uğraş bulmaya çalışıyorum, ama bu psikolojiden çıkamıyorum hala ..Başınıza bela oldum resmen.. Hepsini geçtim de şu psikolojim nasıl düzelecek acaba

Bu arada karşı daireme nişanlı asistan bi ablam taşınıyor..nişanlısıyla hastaneden de tanışıyoruz ama eni konu dün akşam oturma fırsatımız oldu ,nişanlısı 'gamze çok oturaklı, temiz , çok düzgün bi kız, aynı anlattığın gibiymiş' falan demiş..Diyeceksiniz sorun bunun neresinde.. Bikaç kere daha oldu bu arkadaşlar..İnsanlaar bana saf, temiz, iyi gibi ifadeler kullanınca çok fena oluyorum, oturup ağlayasım geliyor.. Hak etmiyorum gibi..Kirli hissediyorum kendimi..İçimden diyorum yaşadıklarımı bilse acaba yine aynı şeyleri düşünür mü..

Bi yandan hayatımı düzene sokmaya çalışıyorum kendime uğraş bulmaya çalışıyorum, ama bu psikolojiden çıkamıyorum hala ..Başınıza bela oldum resmen.. Hepsini geçtim de şu psikolojim nasıl düzelecek acaba

önemli olan SEN sin. sence sen bir hata yaptın diye düzgün olmadığını mı sanıyorsun

Mevlana nın evine sığınan bir hanımın önceden erkeklerle birlkte olan ve daha sonradan tövbe etmiş birisi olduğunu biliyor musun ?

önemli olan şu an nasıl olduğun ne düşündüğün ... ve sen temiz bir insansın artık kendine haksızlık etmeyi bırak
:19:

baslıgı acınca böyle bir hikaye cıkacagını hiç düşünmemiştim.. benim de tek hedefim tıp fakültesiydi, tüm tercihlerim tıp, gözüm acık giderim derd,m kazanamazsam.. kazandım,okudum,bitirdim ama birde bana sor.. bitti ama anladım ki biz bitiyoruz ama bu meslek bitmiyor. ne öğle aran, ne tatilin ne uykun oluyor.. 36 saat nöbetlerle tanıstıgım 6 sınıfta bu meslegin insanı aştığını anladım.. ondan da öte bir u.. zmanlık sınavıyla karsılastım ki ceken bilir, gerisi anlamaz.. ama şimdi ne gelir elden geriye dönebilecekmiyiz ,, kaldı ki dönsek yazmayacakmıyız bile bile yine su meslegi?

baslıgı acınca böyle bir hikaye cıkacagını hiç düşünmemiştim.. benim de tek hedefim tıp fakültesiydi, tüm tercihlerim tıp, gözüm acık giderim derd,m kazanamazsam.. kazandım,okudum,bitirdim ama birde bana sor.. bitti ama anladım ki biz bitiyoruz ama bu meslek bitmiyor. ne öğle aran, ne tatilin ne uykun oluyor.. 36 saat nöbetlerle tanıstıgım 6 sınıfta bu meslegin insanı aştığını anladım.. ondan da öte bir u.. zmanlık sınavıyla karsılastım ki ceken bilir, gerisi anlamaz.. ama şimdi ne gelir elden geriye dönebilecekmiyiz ,, kaldı ki dönsek yazmayacakmıyız bile bile yine su meslegi?

ne mutlu sen bitirmişsin.. benim daha iki senem var :) demişsin ya geri dönebilecek miyiz ben dönemem arkadaşım .. eylülde sınava girecek misin?

ne mutlu sen bitirmişsin.. benim daha iki senem var :) demişsin ya geri dönebilecek miyiz ben dönemem arkadaşım .. eylülde sınava girecek misin?
bitirdim ama öyle bir yereatandım ki istifa ettim, cok sorunlardan dolayı tus da olmadı, dersaneye gitme imkanım da yok.. doktorum ama ev doktoru!! ne güzelki sen dersaneye gidebiliyosun

bitirdim ama öyle bir yereatandım ki istifa ettim, cok sorunlardan dolayı tus da olmadı, dersaneye gitme imkanım da yok.. doktorum ama ev doktoru!! ne güzelki sen dersaneye gidebiliyosun

canım dershanenin ders notlarını al aynısını anlatıyorlar zaten, ekstradan söyledikleri şeylerde 'tüm tus soruları' kitabının açıklamalarında geçiyor dershaneye gitmeden kaynakla da hazırlanırsın, bizim okuldan yakındn tanıdığım bir arkadaş dershaneye gitmeden ege dahiliyeyi kazandı

Tutunacak hiçbir şeyim yok .. Kendi elimle kendi hayatımı mahvettim. Buradan kız evlat sahibi ablalarıma söylemek istediğim bir şey var. Çocuklarınızı baskıyla, korkuyla bir hayat yaşamayın. Eğer içinde kalan yaşanmamış duygular varsa her türlü açığa çıkıyor işte..Benim gibi.. Babam herkesin yere göğe koyamadığı 2 sene sonra doktor olacak kızının yediği haltları bilse yüreğine iner. :(

Eski erkek arkadaşıma bunları anlattığımda bana öyle bir şey söyledi ki resmen ne kadar aptal olduğumu yüzüme vurdu. ' Bu kadar düşünüyorsan yapmasaydın' dedi bana :( Koca meraklısı bir kız değilim yanlış anlamayın ama ben bu şekilde evlenemem, bana evlendikten sonradan edilecek hakaretleri kaldıramam. evlendiğim kişiye 'Hayatımda tek bir kişi oldu ve ben onunla birlikte oldum' diye söylesem de bana inanmayacak. Ama gerçek bu ..

arkadaşım doktor olacaksın hayırılı olur senin için inşallah ...bayanlar sevdiği erkeğe gözü kapalı ianıp hatalar yapabiliyor beşer şaşar diye bir söz vardır kendini yargılama zamanı sorgulamaktan vazgeç birlikte olmuş olsan dahi bunu senden başka birinin öğrenmesine gerek yok cerrahi operasyonlar var bu sır senle mezara gider sen inşallah senin kıymetini bilip sahip çıkacak biriyle yuvanı kurarsın her evlat ailesinin canını yakacak pozisyonlar içine girebilir toparlanamazsan psikolojik tedavi sürecide iyi gelir kendini suçlama mesleğinde sevilmeyecek bir meslek değil içine girdikçe hasta ve hasya yakınlarının duasını aldıkça emin ol mesleğini seveceksin...

arkadaşım doktor olacaksın hayırılı olur senin için inşallah ...bayanlar sevdiği erkeğe gözü kapalı ianıp hatalar yapabiliyor beşer şaşar diye bir söz vardır kendini yargılama zamanı sorgulamaktan vazgeç birlikte olmuş olsan dahi bunu senden başka birinin öğrenmesine gerek yok cerrahi operasyonlar var bu sır senle mezara gider sen inşallah senin kıymetini bilip sahip çıkacak biriyle yuvanı kurarsın her evlat ailesinin canını yakacak pozisyonlar içine girebilir toparlanamazsan psikolojik tedavi sürecide iyi gelir kendini suçlama mesleğinde sevilmeyecek bir meslek değil içine girdikçe hasta ve hasya yakınlarının duasını aldıkça emin ol mesleğini seveceksin...

Lutfen bana cerrahi operasyon demeyin :( Allah'ın bildigi kuldan saklanır mı ? Bu sır benimle mezara gitse ne olacak bunun bı de ahirette hesap vermesi var , bı baskasini kandırmak bı yalan üzerine yuva kurmak da kul hakkı değil mı ?

tamam yapmışsın bir hata ama hayatı kendine zindan etmene ne gerek var ? Karşına çıkacak evleneceğin erkek sanıyor musun ki kimseyle birlikte olmadı ?

Lütfen hayatı kendine zindan etme ve karsına cıkan güvendıgın ınsana böyle bir hata yaptıgını söyle herkes hata yapar bende yapmısımdır pişman olduğum çok şey vardır belki de ama hayatı kendime zehir etmem çünkü hiç bir şey buna değmez . . . O kadar cahiliz ki bir sevgi kanıtı olarak bunu bize inandırıyorlar yok asıl sevginin kanıtı buna dayanabilmek değilmidir ?

Kendine gel ve haksızlık etme sen temiz iyi ahlaklı bir kızsın bunu yaşadın diye neden kirlenesin söyler misin ?

bence her şeyi çok dert ediyosun bi hata etmişsin artık geri gelmez geri dönüş yok bundan sonraki hayatına bak senide bu şekilde kabul edip evlenecek çok kişi var

Nefret ediyorum şu bakirelik dayatmasından.İnsanın gerçekten sevdiği biriyle olması kadar doğal me olabilir ki??sanki birlikte olunca kötü kadınmı olucaz hemen,bunu alışkanlık halinemi getiricez.O kadar doğal ve yaşanması gerekli bir süreç ki cinsellik.Ama bize küçüklükten itibaren dayatılıyo işte,ilkkez kocamla birlikte olucam diye...
tabiki senın eski sevgilinin bunu sevgi göstergesi olarak görmesi bı hata,ama sonuçta o zamanlar seviyodun onu ve birlikte oldun.yapacak bişey yok,kendini suçlama,o kadar insani bi durum ki bu.o utansın yaptığından,tavırlarından,tutumlarından,tehditlerinden.Hem hiçbişi yapamaz,acizliğinden bu tehditleri,dişli çıktın ona hayır diyosun ya yediremedi kendisine erkek bozuntusu.
Şunu bilki çok kız arkadaşım var etrafımda evlenmeden önce bir yada birkaç kışıyle birlikte olup,sonra başkasıyla evlenip çoluk sahip olup,evinin hanımı olan.
seni de anlıyorum,vicdanen rahat değilsin ama bunu kendıne dert edinip daha büyük travma yada depresyonlara sürükleme kendını,oldu bitti,unut gitsın,zamanı gelınce ,çok emınım karşına senı anlayacak bırı çıkacak ve dert etmeyecek bunu.
çok olgun,çok düşünceli,düzgün bir insansın.Başarılı bir doktor olup,şifa dağıtınca ihtiyacı olan insanlara eminim kendını daha iyi hissedeceksin.
olmuşla ölmüşün çaresi yok,zaman herşeyin ilacı,güçlü olmaya devam et lütfen,herşey gelip geçiyo zaten:)))

Canım kendini niye yıpratıyorsun bu kadar bir seçim yapmışsın iyi veya kötü yaşamak istemişsin yaşamışsın ve arkasında durabiliyorsun ben istedim diyebiliyorsun çevremde o kadar kişi var ki yapıp yapıp millete yalan söyleyen ve diktitip kocasını kekleyen bakire numarası yapan işte ahlağın güzel bak senin bundan büyük temizlikmi var insan ruhunda ?

Sevdiğin insan ile bunu yaşamanda ne var ? Sen çok olgun birisin mertsin vicdan sahibisin bunun ödülünü elbet alırsın seni sen olduğun için seven biri çıkacak her halin ile kabul eden biri, takıntı haline getirerek ruh halini bozma olmuş ile ölmüşe çare yok bundan sonra seçimlerine dikkat et yeterli kurtul kafandaki kirli düşüncelerinden at gitsin.

Benim çok arkadaşım bakire olmadığı halde evlendi aile kurdu bende aynıyım bende zamanı gelince kuracam senin ileri de kuracağın gibi.

Sakın kendini ezdirme hiç kimseye bu dik duruşunu bozma ve bazılarının dediği gibi cerrahi operasyona girme sen et parçası değilsin bir bireysin kendi hayatın kendi kararların var yalan ile evlilik kurulmaz karşındaki insana da haksızlık etme onun bu yalanı yaşaması için ne olursa olsun hakkı değildir.

Lutfen bana cerrahi operasyon demeyin :( Allah'ın bildigi kuldan saklanır mı ? Bu sır benimle mezara gitse ne olacak bunun bı de ahirette hesap vermesi var , bı baskasini kandırmak bı yalan üzerine yuva kurmak da kul hakkı değil mı ?

rabbim herşeyi bilen ve görendir canım ondan hiçbirşey saklanmaz ama tövbe kapıları her zaman açıktır rabbim affetmeyi sever yeterki sen günahında pişman ol tövbe et şöyle düşün sen günaha girdin ama tövbekar oldun rabbim seni affetti günahına kimseyi şahit etmeme hususunda senle mezara g,itsin dedim başkasını şahi,t dersen kıyamet günü allah affetmiş olsada şahitler bu günahı dillendirir kimseye birşey söyleme sende unutmaya çalış...şunu söyle her zaman rabbim sen affedicilerin en yücesisin affetmeyi seversin benide affet...kendi psikolojin için cerrahi operasyon dedim bu birşey saklamaktan değil kendine güvenin gelebilir utancından bazende olsa sıyırabilirsin kendini sen dimdik durki ailen senden güç alsın babanın emeği boşa gitmesin sen utancınla gücünü yitirirsen ablanın yaşattığı acıyı bir kez daha yaşatırsın...rabbim yar ve yardımcın olsun...

Zor bir hayatın olmuş. Her insan hata yapar. İnsan aşık olunca akıl tatile çıkıyor ne yazık ki. Sonuçlarını hesap edemiyor. ALLAH zinaya erkek kadın diye ayırmadan günah demiş. Ama insan için ayrım var erkeğin elinin kiri kadının namus lekesi oluyor. Ben bu iki yüzlüğü hazmedemiyorum.

Sen kötü biri değilsin. Aynı zamanda saf ve temizsin. Kötü bir değilsin bir hata yapmışsın vicdan azabı duyuyorsun eğer iyi biri olmasaydın bu durum senin umurunda olur muydu ? Altın çamura düşünce değer kaybediyor mu ? ALLAH sana değerini bilen, seni anlayan , seven , seninde sevdiğin biri ile yuva kurmayı nasip etsin.

Hayatta ne yaşarsan yaşa bir çözümü bir çıkış yolu mutlaka vardır. Yeter ki sen umutla çabala... ALLAH'a sığın mutlaka bir çıkış kapısı gösterir.

NOT : Şahsiyetsiz şahısa ALLAH layığını versin.

Back