• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu da benim hikayem

Tutunacak hiçbir şeyim yok .. Kendi elimle kendi hayatımı mahvettim. Buradan kız evlat sahibi ablalarıma söylemek istediğim bir şey var. Çocuklarınızı baskıyla, korkuyla bir hayat yaşamayın. Eğer içinde kalan yaşanmamış duygular varsa her türlü açığa çıkıyor işte..Benim gibi.. Babam herkesin yere göğe koyamadığı 2 sene sonra doktor olacak kızının yediği haltları bilse yüreğine iner. :(

Eski erkek arkadaşıma bunları anlattığımda bana öyle bir şey söyledi ki resmen ne kadar aptal olduğumu yüzüme vurdu. ' Bu kadar düşünüyorsan yapmasaydın' dedi bana :( Koca meraklısı bir kız değilim yanlış anlamayın ama ben bu şekilde evlenemem, bana evlendikten sonradan edilecek hakaretleri kaldıramam. evlendiğim kişiye 'Hayatımda tek bir kişi oldu ve ben onunla birlikte oldum' diye söylesem de bana inanmayacak. Ama gerçek bu ..
tıp dünyasının içindesin. bu bekaret mevzusu falan değil.
bunu senin de anlaman lazım canım.
senin ki takıntı. yardım alırsan daha sağlıklı ve güzel ilişkiler yaşayabilirsin.
sanki yaşın çok büyükmüş hayata dair hiç bir şansın kalmamış gibi yazmışsın.
her genç kız senin geçtiğin yollardan buhranlardan geçiyor. buhranın boyutu farklı, ya da konusu farklı
ama aynı ruh hallerine saplandıgımız oldu hepimizin.
kendine acımayı bırakmalısın sen acınılacak bir insan değilsin.
lütfen en azından bir psikologla görüş.
sen kendine derman olmazsan kimse derman olmuyor.
bence güçlü bir kızsın. içindeki gücü farkedersin umarım.

Her bunaldigimda, beynim aynı düşüncelere takılıp kaldığında açıp yaptığınız yorumları tekrar tekrar okuyorum , oyle iyi geliyor ki ..sagolun hepiniz :)

Bence bu bekaret meselesini cok fazla büyütüyorsun kafanda.
Ailen nerden anlayacak sen söylemezsen anlinda yazmiyor ya.
Ileride evlenicegin kisiye anlatirsin durumu oda anlayisli birisiyse üstüne gidmez.
Olan olmus artik, bundan sonra önüne bak iliskilerinde daha dikkatli olursun.
Sen daha iyi bilirsin,ama Üniversite bitmeden bence yeni bi iliskiye baslaman iyi olmaz.

Temiz kalpli , temiz zihinli Gamze'cim ,

şu 'kurban' rolünden ve takıntılarından kurtulmalının yolunu bir an önce bulmalısın.Çoçuk ya da ergen değilsin ,reşitsin,ikiniz de bekarmışsınız ,aldatma yok ,tecavüz yok ,taciz yok ,şiddet yok,sapıklık yok .Hislerin varmış , değil hoşlandığın,beğendiğn biriyle olmayı aşık olduğun (ya da aşık olduğunu sandığın) biriyle beraber olmuşsun.Buradaki tek hata senin kendini hazır hissetmeden ,huzursuz bir kafayla, suçluluk duygularıyla daha çok o istediği için birlikte olman .Bunu aşırı suçluluk duygularıyla yaptığından kendini tokatlıyorsun durmadan ve onu da .Bu arada karşıdakini de duygusal olarak yormuş ,boğmuş ,kafasını karıştırmış,paniğe sevketmiş olabilirsin. Hala seviyorsan ve onun da seni sevdiğinden emin olmak istiyorsan kendini huzurlu ,iyi hissetirecek kesin kurallarını açıkça söylebilirsin ona .Buna razı olur belki . Olmazsa ya da dayanamazsa hayat onsuz da devam ediyordu ,ediyor ve edecek .

Bu operasyon iki yüzlülüğüne karşı çıktığın için seni tebrik ediyorum ve yanaklarından öpüyorum.Bu bile senin insan olarak kalibreni ,dürüstlüğünü ,temizliğini göstermeye yeter.İleride hayatına başka biri girerse tabii ki paylaşmalısın bu durumu.Ama az ve öz olmalı .Gereksiz ayrıntılar,uzun uzun anlatmalarla ,gözyaşlarına boğulmalar olmasın : melodram yaratmamaya çalış ;sakın
sakın .Gerçekleri söylemek iyidir de.Onları ne zaman ve nasıl söyleyeceğimiz de çok çok önemlidir.

İnançlı birisin günahtn korkuyorsun ama her şey bitmiş ,tükenmiş gibi umutsuz ,gamlı bakıyorsun hayata .Ama en büyük günahlardan biri de kitapta yazıyor;umudunu kesmek ,ümit etmeyi bırakmak ,vesvese ve kuruntulara kapılmak.Kısacası umutsuzluk ,ümitsizlik.

Umarım en kısa zamanda bu ruh ve zihin halinden çıkar boş yere eğdiğiin başını gökyüzüne doğru çevirirsin :D

Aslında bizi üzen başımıza gelen olaylardan çok ,O OLAYLA İLGİLİ KENDİMİZE SÖYLEDİĞİMİZ SÖZLERDİR:55:

Temiz kalpli , temiz zihinli Gamze'cim ,

şu 'kurban' rolünden ve takıntılarından kurtulmalının yolunu bir an önce bulmalısın.Çoçuk ya da ergen değilsin ,reşitsin,ikiniz de bekarmışsınız ,aldatma yok ,tecavüz yok ,taciz yok ,şiddet yok,sapıklık yok .Hislerin varmış , değil hoşlandığın,beğendiğn biriyle olmayı aşık olduğun (ya da aşık olduğunu sandığın) biriyle beraber olmuşsun.Buradaki tek hata senin kendini hazır hissetmeden ,huzursuz bir kafayla, suçluluk duygularıyla daha çok o istediği için birlikte olman .Bunu aşırı suçluluk duygularıyla yaptığından kendini tokatlıyorsun durmadan ve onu da .Bu arada karşıdakini de duygusal olarak yormuş ,boğmuş ,kafasını karıştırmış,paniğe sevketmiş olabilirsin. Hala seviyorsan ve onun da seni sevdiğinden emin olmak istiyorsan kendini huzurlu ,iyi hissetirecek kesin kurallarını açıkça söylebilirsin ona .Buna razı olur belki . Olmazsa ya da dayanamazsa hayat onsuz da devam ediyordu ,ediyor ve edecek .

Bu operasyon iki yüzlülüğüne karşı çıktığın için seni tebrik ediyorum ve yanaklarından öpüyorum.Bu bile senin insan olarak kalibreni ,dürüstlüğünü ,temizliğini göstermeye yeter.İleride hayatına başka biri girerse tabii ki paylaşmalısın bu durumu.Ama az ve öz olmalı .Gereksiz ayrıntılar,uzun uzun anlatmalarla ,gözyaşlarına boğulmalar olmasın : melodram yaratmamaya çalış ;sakın
sakın .Gerçekleri söylemek iyidir de.Onları ne zaman ve nasıl söyleyeceğimiz de çok çok önemlidir.

İnançlı birisin günahtn korkuyorsun ama her şey bitmiş ,tükenmiş gibi umutsuz ,gamlı bakıyorsun hayata .Ama en büyük günahlardan biri de kitapta yazıyor;umudunu kesmek ,ümit etmeyi bırakmak ,vesvese ve kuruntulara kapılmak.Kısacası umutsuzluk ,ümitsizlik.

Umarım en kısa zamanda bu ruh ve zihin halinden çıkar boş yere eğdiğiin başını gökyüzüne doğru çevirirsin :D

Aslında bizi üzen başımıza gelen olaylardan çok ,O OLAYLA İLGİLİ KENDİMİZE SÖYLEDİĞİMİZ SÖZLERDİR:55:

O kadar iyi bir gozlemcisiniz ki ..:)kendime itiraf etmekte zorlandığım herseyi önüme koydunuz ..su aptal kısırdonguden kurtulmayı ben de cok istiyorum ve basarcm da ;)

Tutunacak hiçbir şeyim yok .. Kendi elimle kendi hayatımı mahvettim. Buradan kız evlat sahibi ablalarıma söylemek istediğim bir şey var. Çocuklarınızı baskıyla, korkuyla bir hayat yaşamayın. Eğer içinde kalan yaşanmamış duygular varsa her türlü açığa çıkıyor işte..Benim gibi.. Babam herkesin yere göğe koyamadığı 2 sene sonra doktor olacak kızının yediği haltları bilse yüreğine iner. :(

Eski erkek arkadaşıma bunları anlattığımda bana öyle bir şey söyledi ki resmen ne kadar aptal olduğumu yüzüme vurdu. ' Bu kadar düşünüyorsan yapmasaydın' dedi bana :( Koca meraklısı bir kız değilim yanlış anlamayın ama ben bu şekilde evlenemem, bana evlendikten sonradan edilecek hakaretleri kaldıramam. evlendiğim kişiye 'Hayatımda tek bir kişi oldu ve ben onunla birlikte oldum' diye söylesem de bana inanmayacak. Ama gerçek bu ..

Şekerim niye hayatını mahvetmiş olasın ? 1. Bal ne güzel doktor olacaksın. İstemiyor musun, gönlünde başka bir meslek mi var? 2. Birini sevip sevişmişsin , dünyada bundan daha güzel ne var? Karşılıklı aşkı bulmak ne zkadar zor bir fikrin var mı? Senin ayağına kolayca geldiği için aşık değerini bilmiyorsun. Birine karşılıksız aşık ol, ondan sonra gör bakalım ne oluyor , sevdiğine dokunmanın değerini o zaman anla. Yanında oturan adamın elini bile tutama, ya anlarsa diye gözlerine bile bakama o zaman sevdiğin birinin seni sevmesinin ne demek olduğunu anla. Sevmişsin, sevilmişsin , dokunmuşsun bunlara şükret, minnettar ol. Hayatımdaki en büyük korkum gerçekten aşkı yaşayamadan ölüp gitmek, sen aşkı tatmışsın daha ne istiyorsun? Şükredeceğine neye pişmansın?? 3. Şekerim, senin derdin istemediğin bir hayatı yaşamak değil aslında. Tıp kazandığına göre akıllı bir insansın, biraz düşünsen bulursun, intihar düşüncen hala varsa da terapiye git. 4. Bekarete kafayı takan erkeklerden de zaten uzak dur, hayatın sadece seni ilgilendirir, kimseyi değil. Bakire olmadığın için evlenmek istemeyenlerden fersah fersah kaç, kadına mal gözüyle bakan zihniyetten uzak dur, bu zihniyeti ilk olarak kendi kafandan kov. Kendi kendini damgalama ve suçlama.Yaşadığın aşk ve yaşadığın hiçbir olay halt değildir.
Aslında hayatında her şeyi var ama sen değerlerini bilmiyorsun. Olaya bir de böyşe bak derim.

sıyah gelınlık kımınle sozlendın :44:bıkac sayfa okudum ama anlayamadım ayrıldıgın kısıyle mı?

Beni terk eden kişiyle sözlendim ..aşkım için bunu da yaptım diyebilmek için taktım o yüzüğü sadece içimde kalmasın diye..O'na da evlenene kadar birlikte olmayacağımızı söyledim , razıysan okulumun bitmesini bekleyeceksen cinsellik yaşamadan tamam dedim..karşındaki insana güvenim yok , yine bırakacak beni eminim..ama içime düştüğüm kısırdöngüden çıkamadım..

Beni terk eden kişiyle sözlendim ..aşkım için bunu da yaptım diyebilmek için taktım o yüzüğü sadece içimde kalmasın diye..O'na da evlenene kadar birlikte olmayacağımızı söyledim , razıysan okulumun bitmesini bekleyeceksen cinsellik yaşamadan tamam dedim..karşındaki insana güvenim yok , yine bırakacak beni eminim..ama içime düştüğüm kısırdöngüden çıkamadım..

Ah be guzelim. Derslerinden başka birşey düşünme lütfen.

Mecbur olduğu düşündüğün içinmi yaptın bunu yapma ! Ona mecbur değilsin yaptığın bir hata ama şuan yaptığın daha büyük hata.

Kendi aramızda sözlendik , ona bir yüzük aldık ben de aldığı tektaşı taktım , Şubat gibi istemeye gelecekler beni, bu sırada bende ailemi bu fikre alıştırmaya çalışcm ,

Back