Bu beni kötü anne yapar mi ?

Cok zordur alerjik bebek bilirim benim ilk kizimda da buna benzer bir diet surecimiz vardi, perisan olmustum.

Diet acmayi, sutten kesip mamaya gecmeyi psikolojiniz kaldirmayacaksa vegan, glutensiz vb tariflerle dolu ortalik, onlarla idare edeceksiniz bu durumda.

Ama olurda mamaya gecip sutten kesecek hale gelirsenizde bunu da anneligin bir parcasi sayip kendinizi teskin edin, ya da biraz daha disinizi sıkıp 6.ayi çıkartın bari.

Rabb'im yardımcınız olsun 💕
Bir markanin vegan cikolatalarini cipslerini aliyorum o anlik nefsimi köreltiyor insallah pes etmem diyorum ama cok zor %50 50 yim her ikisi de mantikli geliyor

Kotu anne degilsin tabi ki. Bence bir ay daha arastir tarif dene 4 aya kdr dayanmis olurdun hemde her yolu denedim rahatligi olur bebek daha da buyumus olur.

benim çoklu besin alerjim ve intoleranslarım var ve bir yıla yakın aşırı sıkı bir diyet yapmıştım. sadece kıyma, tavuk, kabak ve domates yiyebiliyordum. soğan dahi yoktu ve yediğim şeyleri düzgün bir yemeğe çeviremiyordum ve böyle saçma sapan yemeğe devam ettiğim zamanlarda gerçekten çok keyifsizdim. annemin benim için böyle beslenmesini ben istemezdim şahsen. o yüzden ben, bu fedakarlığınızdan artık bu noktada vazgeçiyor olmanızı kimsenin yargılamaması gerektiğini düşünüyorum.
bu arada lütfen kendi sağlığınız için acilen hekimle görüşün çünkü dişleriniz bu durumda ise acilen size müdahale edilmeli.

Millet ne der insani degilim askinda ama sanki bana bu da bir bogazina sabredemedi diyecekler gibi geliyor
ne alakası var 5 senedir sabrediyorsunuz yaptığınız şey kolay birşey değil kendinizi bu kadar zorlamayın. anneyiz biz biz de insanız. insan gibi yaşamaya hakkımız var. bende çok fedakarlık yaptım ama bir yerden sonra insan tükeniyor.

Bende 4.5 ay diyet yapmış ve sadece 7.5 ay emzirebilmiş biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. Gerçekten çok zor bir süreç insanı mahvediyor. Doktorumuz bize mama da vermişti ama kızım nefret ediyordu kokusu tadı çok kötüydü içirirken çok zorlandık ama mamayıda bırakmadık bir şekilde içirdik çünkü kalsiyum ihtiyacının birçoğunu mamadan alması gerekiyor demişti. Sonra ben kendim iyice halsizleşince bebeğimde emmek istemedikçe emzirmeyi bırakmak zorunda kalmıştım doktorumun desteğiyle. Mamayıda 1 yaşına kadar verdik sonrasında çok şükür geçmişti alerjisi.

Bence hiç vicdan azabı çekmeyin önce siz iyi olacak ve hissedeceksiniz ki sonra çocuklarınıza iyi bakabilesiniz. Mamayı alın deneyin bir şey kaybetmezsiniz. Baktınız bebeğiniz içemiyor en azından ek gıdaya kadar diyet yaparsınız sonra başka bir çare düşünürsünüz.

Tabiki sizin çok zor ve asla kötü bir anne değilsiniz ama aslinda kış aylarina uygun bir beslenme oturtabilirsiniz.
Kirmizi meyve bu aylarda zaten olmaz.
Süt ürünlerine benimde alerjim var ama ne hikmetse keçi sütü ve peynirine reaksiyon olmuyor.
Hiç olmadi yulaf sütü/chia tohumundan tonca tarif cikartirsiniz.
Salça türk mutfağı açısından büyük sorun ama biraz asya veya avrupa mutfagindan esinlenerek güzel yemekler çıkar.

Annelik
Hep eksik hep yanlış hissetmek
Dogası bu
Bence mama ile de beslenebilir
Hasta olsan yerine kim neyi koyacak? Onların anneye ihtiyacı var

Alerjik besinin vucuttan tamamen atilmasi 21 günü buluyormus maalesef bir kere ilk kizimda kacak yapmistim o 3 hafta kabus gibiydi.Doktor diyete sokarken sütüm olup olmadigini sordu kac defa bez degistirdigimizi falan ben soyleyince tamam yeterli demek ki mamaya gerek yok mümkün oldugunca anne sütü almali alerjik bebeklerde bagisiklik da düsük oluyor dedi bunlarin hepsini biliyorum ama zorlaniyorum elimde degil konusacagim tekrar inanin cok zor beni bu kadar zorlamasa zaten aklimdan bile gecirmem
Anladım neden bu karardan bu kadar korktuğunuzu. Ama malesef bu kararı doktora bırakmanız lazım. Eğer onaylarsa yapın. Ama psikolojik danışma alsanız bu süreçte kendiniz için daha iyi olur bence

Yorumlarda gördüm o özel mamadan hoşlanmıyomuş çocuklar. Önce doktora yazdırıp bi deneseniz mi acaba uyum sağlayabilecek mi diye? Benim mottom her zaman mutlu anne mutlu bebek. Siz bu durumdayken çocuklarınıza fayda sağlayamazsınız. Bi noktadan sonra piliniz tamamen bitecek

2 tane cocugum var biri 4 yasinda biri 2 bucuk aylik 4 yasındaki kizımda coklu besin alerjisi vardi kolik bir bebekti 3 yasina kadar cok zor gecti emzirdigim icin diyet yaptim 7 ay kadar sonra diyeti actik ama kizim 3 yil diyet yapti digerleri ek gidadan sonra yavas yavas gecse de süt ve süt ürünleri alerjisi 3 yasina kadar devam etti akli ermeye baslayinca cok zor oldu gördüğünü merak ediyor, cani istiyordu kac defa parklarda bir sey ikram edenler yüzünden aglayarak eve döndük cocuk bu sonucta istiyordu yani anlamiyor agliyordu.Alerjisi bitti gecti diye sevindik sonra ikinci cocuguma hamile kaldim ama ne hamilelik dogurana kadar zorluydu gebelik sekerimden dolayi cok katı diyetteydim bebegimin kalbinde ritm bozuklugu vardi sıfır kafeinle beslendim aylarca bir bardak cay dahi icmedim cay icmeyince bası agriyan ben cay icemedim kahve de öyle ☺️
Gelelim konuya dogumdan 2 3 hafta sonra bu bebegimde de coklu besin alerjisi tespit edildi süt,süt ürünleri,paketli gıdalar,yumurta,salca,domates,dana eti,susam,kuruyemis,kirmizi ve asitli meyve sebze tüketmiyorum takdir edersiniz ki geriye yiyecek pek bir sey kalmiyor patates zeytin ve bir kac sebze disinda.
Iyice psikolojim bozuldu dogum sonrasi 59 kiloya düsen ben sürekli ekmek patates tüketmekten 66 kilo oldum .
Her sey yasak seker diyetinden kurtuldum yine diyet bu seferki daha kapsamli,cok sükür bunca diyete ragmen sütüm var ama ben o kadar sıkıldım ki alerjik mama mi versem demeye basladim.Canim tatli cekiyor cikolata cekiyor pasta cekiyor insanim sonucta hamilelikte de yiyemedigim icin sanirim ekstra bi istek var.
Aklim diyor annelik emzirmeyle olmuyor böyle halsiz enerjisizsin ne kadar faydan olacak cocuklarina mama ver bari faydali ol.Kalbim de diyor ki evlatlarin arasinda ayrim yapma büyük olan icin 7 ay diyet yaptin bu cocuguna mi yapamiyorsun katlanacaksin.Ama gercekten enerjim yok dislerim agrimaya kenarlardan kirilmaya basladi ek magnezyum kalsiyum takviyelerine ragmen bu durumdan esime dahi bahsetmedim kimseye bahsedemedim cünkü kendi icimde bile bu düsüncem yanlis geliyor siz olsaniz ne yapardiniz ? Diyet yapmak sizi de zorlar miydi
Hayır kötü bir anne değilsin💜🌸🫂

2 tane cocugum var biri 4 yasinda biri 2 bucuk aylik 4 yasındaki kizımda coklu besin alerjisi vardi kolik bir bebekti 3 yasina kadar cok zor gecti emzirdigim icin diyet yaptim 7 ay kadar sonra diyeti actik ama kizim 3 yil diyet yapti digerleri ek gidadan sonra yavas yavas gecse de süt ve süt ürünleri alerjisi 3 yasina kadar devam etti akli ermeye baslayinca cok zor oldu gördüğünü merak ediyor, cani istiyordu kac defa parklarda bir sey ikram edenler yüzünden aglayarak eve döndük cocuk bu sonucta istiyordu yani anlamiyor agliyordu.Alerjisi bitti gecti diye sevindik sonra ikinci cocuguma hamile kaldim ama ne hamilelik dogurana kadar zorluydu gebelik sekerimden dolayi cok katı diyetteydim bebegimin kalbinde ritm bozuklugu vardi sıfır kafeinle beslendim aylarca bir bardak cay dahi icmedim cay icmeyince bası agriyan ben cay icemedim kahve de öyle ☺️
Gelelim konuya dogumdan 2 3 hafta sonra bu bebegimde de coklu besin alerjisi tespit edildi süt,süt ürünleri,paketli gıdalar,yumurta,salca,domates,dana eti,susam,kuruyemis,kirmizi ve asitli meyve sebze tüketmiyorum takdir edersiniz ki geriye yiyecek pek bir sey kalmiyor patates zeytin ve bir kac sebze disinda.
Iyice psikolojim bozuldu dogum sonrasi 59 kiloya düsen ben sürekli ekmek patates tüketmekten 66 kilo oldum .
Her sey yasak seker diyetinden kurtuldum yine diyet bu seferki daha kapsamli,cok sükür bunca diyete ragmen sütüm var ama ben o kadar sıkıldım ki alerjik mama mi versem demeye basladim.Canim tatli cekiyor cikolata cekiyor pasta cekiyor insanim sonucta hamilelikte de yiyemedigim icin sanirim ekstra bi istek var.
Aklim diyor annelik emzirmeyle olmuyor böyle halsiz enerjisizsin ne kadar faydan olacak cocuklarina mama ver bari faydali ol.Kalbim de diyor ki evlatlarin arasinda ayrim yapma büyük olan icin 7 ay diyet yaptin bu cocuguna mi yapamiyorsun katlanacaksin.Ama gercekten enerjim yok dislerim agrimaya kenarlardan kirilmaya basladi ek magnezyum kalsiyum takviyelerine ragmen bu durumdan esime dahi bahsetmedim kimseye bahsedemedim cünkü kendi icimde bile bu düsüncem yanlis geliyor siz olsaniz ne yapardiniz ? Diyet yapmak sizi de zorlar miydi
Bunu düşünmek sizi kesinlikle kötü bir anne yapmaz, kendinizi suçlamayın. Doktora danışıp mama deneyin isterseniz

çok geçmiş olsun. siz neden kendi başınıza diyet yapıyorsunuz? diyetisyene neden gitmediniz? size uygun bir beslenme listesi çıkarırdı. her gün aynı şeyi yemekten tabii bıkar insan.

Zaman zaman zor durumlar oluyor ve başa çıkmakta zorlanıyoruz strese sokuyoruz kendimizi ve bebeğe de yansitiyoruz bunları.
Benim ikiz bebeklerim biri çok gazlı 5 ay genelde ağlardı oğlum da meme reddi vs pozisyon değişiklikleri ile emzirdim bu sürede yanlız baktım hep bebeklerime ve artık psikolojim kaldırmamaya ve sütümde azalmaya başladı uykusuzluk tek başinalik vs derken 5nci ayda bırakmaya karar verdim sütünde azalmıştı artık mamaya döndüm iyice.
Bu benim için en doğru ve uygun olandi çünkü oğlumda artık red ediyordu baş edemiyordum sagmaya oturduğum zamanda kızım agliyordu hep olduğu kadar kısmet böyleymiş insan kendini sorguluyor evladı için en iyisini düşünüyor kapasite bazen yetmiyor siz neyi daha smutlu yapacaksaniz onu yapın kötü anne değilsiniz ama çocuk buyuyene kadar neleri sorguluyoruz kendimiz de bitmiyor insanların laflarını da bosverin kimse gelip bakmıyor çocuklarınıza siz onlarlasiniz.
İyi ölçün tartın doğru kararı vereceksiniz elbet.

Annesiniz, gayet iyi biliyorsunuz ki artık o kötü anne miyim kaygısı asla geçmeyecek, çünkü iyii bir anne olmak için mücadele veriyorsunuz. Ama insansınız ve zaman zaman yorulabilirsiniz. İki tane çocuğunuz varmış, evet birinci de dayanmışsınız ama şimdi ikinci çocuğunuz için çabalarken diğerini kırıyorsunuz belki, sonra bir kat daha üzülüyorsunuz.
Ben de sorunlu bir hamilelik ve doğum sürecinden sonra sütüm olmadığı için emzirmedim, açıkçası emzirmeyi de pek sevmemiştim ve bu yüzden kendimi suçlu hissedip psikiyatra başvurdum. Laf arasında annem de beni emzirmemiş dediğimde Peki sen anneni sevmiyor musun sorusu beni kendime getirdi. Çocukların karnı anne sütü ya da mama bir şekilde doyuyor ama sizin sağlıklı olup onlarla ilgilenmeniz parayla satın alınabilecek bir şey değil. Şu an bence suçluluk duygusunu bir kenara bırakın ve mantıklı düşünmeye çalışın her ne jadar annelik delilik olsa da :KK200:

Hic ama hic mutlu degilim sürekli sinirli agresif biri oldum esimle kavga ediyorum büyük olan cocuguma catıyorum

Siz çok iyi bir annesiniz. ❤️❤️ kötü anneler anneliklerini sorgulamazlar zaten. 5 sene uğraşmak, diyet yapmak, nefsine hakim olmaya çalışmak falan hiç kolay değil. Bunu çocuklarınız için yapabilmek, böyle bir fedakarlıkta bulunmak herkesin yapabileceği bir şey değil. Emzirmeniz bitince kilo da verirsiniz merak etmeyin. ❤️

As
Mama verirdim tabii ki, sağlıksız olduktan sonra çocuğuma ne faydam dokunabilir ki oynamaya gezdirmeye bile enerjim olmazdı. Önce can sonra canan, her şeyde mottom bu.
Asla halim yok zaten ben doktora danisacagim bunu hep kendimi dizginledim ama iyi ki acmisim konuyu birilerinden bunu duymak iyi geldi

X