bu arkadaşlarıma ne cevap vereceğimi bilmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ablacım mesele para değil ben öyle olsa kendimden verirdim zaten. Ben kirada yaşıyorum adamların her gün dışarıdan yemek yediğini biliyorum konuyu nereye çekiyorsunuz. Sadece muhalefet için yazdığınız o kadar garip ki. Arkadaşım sırf gıcıklığına bunu yaptığını söyledi zaten parası olmasa da gayet söyler
Fikir sormuşsunuz fikrimi söylüyorum.Hosunuza gitmeyecekse fikir neden soruyorsunuz?Ben yorumlarınızı okuyorum “ yememeleri gerekti , içmemeleri gerekti” yazmıssınız.Mevzu ne o zaman? Zaten arkadasınız demiş size baklavayı başkası ısmarladı diye.Ismarlayan kisi laf etsin edecekse

Fikir sormuşsunuz fikrimi söylüyorum.Hosunuza gitmeyecekse fikir neden soruyorsunuz?Ben yorumlarınızı okuyorum “ yememeleri gerekti , içmemeleri gerekti” yazmıssınız.Mevzu ne o zaman? Zaten arkadaslarınız demiş size baklavayı başkası ısmarladı diye.Ismarlayan kisi laf etsin edecekse
hayır ama gerçekten farklı yerlere çekiyorsunuz çünkü bir önceki konuda insanlar direkt bana hak verirken sanki para saklayan cimri konumuna düştüm.

hocayla gidip özel fotoğraflar çektirmeleri, her türlü şeyden kullanmaları evet garip. Zaten cüzi mebla ve verebilecek durkmarı varken vermeyip beni suçlamaları garip. Ben bunu sordum sadece.

Ki ben olayı o gün kapattım arkadaşlarımla hiçbir mesele yapmadım kendileri bana laf sokuyor. Hem suçlu hem güçlü gübi görüyorum

Herkese merhabalar. Bu konuyu daha önce açmıştım ancak tekrardan daha da uzadığı için ve içinden çıkamadığım için tekrardan fikrinizi almak istiyorum.
Benim kızlı erkekli karışık bir arkadaş grubum var. Üniversitede okuyoruz. İyi bir bölümün öğrencisiyiz. Geçen ay bir hocamız akademik unvan atladı diye sınıfımızda memur olarak da maaş alan bir arkadaşımız baklava getirmek istedi. Bizde de gelenektir staj bitince falan pasta kesilir bir şeyler yapılır yani tek yapan biz değiliz. Biz de hem ders kaynasın hem hocanın gözüne girelim diye çocuk zaten ısmarlamak istediği için bir derste hocaya bir şey yapalım dedik. Sınıf grubundan da bayağı destek aldım. Ben de sınıfta organizasyon yaparak tabak, çatal ve tüm sınıfa çay aldım. Dersi kaynatmak ve hocanın durumunu tebrik etmek için de çiçek yaptırdık. Bunun için de sınıftaki herkesten 25 lira istedim.
Kendi grubumdaki en yakın erkek arkadaşlarımdan biri “sınıfın hiçbir organizasyonuna katılmak istemiyorum” diyerek bana mesaj attı. Ben de ciddi misin kanka diyince ciddiyim dedi ama işte etkinliğe katılacağını fakat para atmak istemediğini söyledi, ve ben de 25 liranın hesabını mı yapıyorsun dedim. O da hocayı sevmediğini hiçbir şekilde mutlu etmek istemediğini söyledi. Etkinlik günü ise tabii ki tüm imkanları kullanarak etkinliğe katıldılar hatta hocayla çekildiğimiz toplu fotoğraflara katıldılar. Diğer gruptaki erkek arkadaşımız da sınıftaki birileriyle “ben asla para atmam ki benim bu adama cebimden 1 kuruş bile çıkmaz” dediğini duydum ve ben de sinirlendim. “O zaman tabaklardan almayacaktın” dedim. Bunun üzerine suçlu ben oldum. Baklavayı zaten arkadaşımız ısmarlamış bananeymiş. O bile lafını yapmamışmış. Nasıl para hesabı yapıldığını düşünürmüşüm çok ayıp etmişim falan. 1 ay geçti bana hâlâ laf sokuyorlar. Bu olayda kendimde en ufak bir hata göremiyorum. Bu etkinlikten sonra da en yakın erkek arkadaşımın neredeyse tüm ders aralarında hocamızla iletişimde olduğunu falan gördüm. Madem bu kadar 25 lira vermeyecek kadar düşmansınız neden böyle davranıyorsunuz diye sordum bunun üzerine de mecburuz çıkıntılık mı yapalım diye cevap aldım. Tabağın hesabını yaptığım için ben suçluymuşum. Önceki etkinliklerde fazla para atmışlar normalde para lafı asla yapmazlarmış ama ben çok ayıp bir şey demişim diye beni suçladılar. Ben de önceki etkinliklerin beni alakadar etmediğini çünkü onların parasını benim düzenlemediğimi söyledim.
Gerçekten sizce benim hatam var mı? Hocaya düşman olmaları da çok saçma ama madem düşmanlar bunu hayatlarına da yansıtsınlar ya da sadece tabak çatal ve çay için para atsınlar demek istediğim buydu. 25 lira bile atmayan bu kişiler para hesabı yapmış olmuyor mu? Çok bonkör olduklarını bastıra bastıra söylüyorlar. Bir anda üzerime geldiler ve ne diyeceğimi bilemiyorum
Her sınıfta olan şeyler bunlar ya böyle etkinlikler de çok gereksiz.. En gıcık olduğum şeydir x hocaya çiçek alalım y hocaya pasta keselim offf yani... Baklava dağıtan dagitsin öğrencisiniz ya hepiniz bir dilim yiyip kosenize cekilecektiniz , baklava yenilen dersin kaynamama ihtimali mi var ? tabaklar çatallar amann.. bizim hoca olsaydı çaylar benden derdi ayrıca ARKADASİN HAKLİ BU HOCAYA 25 LİRA BİLE VERİLMEZ.

Her sınıfta olan şeyler bunlar ya böyle etkinlikler de çok gereksiz.. En gıcık olduğum şeydir x hocaya çiçek alalım y hocaya pasta keselim offf yani... Baklava dağıtan dagitsin öğrencisinin ya hepiniz bir dilim yiyip kosenize cekilecektiniz tabaklar çatallar amann.. bizim hoca olsaydı çaylar benden derdi ayrıca ARKADASİN HAKLİ BU HOCAYA 25 LİRA BİLE VERİLMEZ.
Tamam eliyle yeseydi o zaman ben vermemesine de bir şey demedim ki, hoca sınıfı yemeğe götürdü zaten ne alaka ahahshas

Konuyu soruyorum bana yok plastik kullanma yok dersi kaynatma falan diyorsunuz. Tavsiyenizi verdiniz her yorumunuz bu kadar iğneleyici olmak zorunda mı? Tamam ben büyütmem ama gerçekten konuyu neredeyse ben neden çay ısmarlamıyoruma getireceksiniz. Arkadaşım parası olmasına rağmen katılmadı diyorum.
yoo sunu merak ediyorum. "bana ne ben para vermem zaten hocayi sevmiyorum" diyen adama neden cay aldiniz?
60 tane alacaginiza 54 tane alsaydiniz bu kadar lafini edecekseniz? onlar da caysiz icseydi, pecetede yeseydi.
hem cay almissiniz hem tabak vermissiniz hem de derdine düşüp lafini etmissiniz onca insanin icinde. sonra diyorsunuz ki "beni disliyorlar, bana laf sokuyorlar"
tabii ki bu davranisi yapan aldigi plastik tabaga laf eden dişlanir. bagirlarina basacak halleri yok ya. cok dislanmak istemiyorsaniz tepkilerinize hakim olun.

sinif 60 kisiyse herkes 4 dilim baklava yiyorsa alan kisi 8-10 kiloya yakin baklava almıştır. bu da nereden baksan en ucuzu findiklisi 7-8 bin lira eder. kadin bunu almis hesabini yapmamis, "arkadaslarima helali hos olsun" demis. böyle bonkör bir ortamda arkadaşınızın aldigi baklavayi yiyen ama size çay ve plastik tabak parasi vermeyen kisilere laf etmissiniz.
bu çiğ bir davranis degil mi?

bu adam sizden cay da istememis plastik tabak da istememis. kendiniz alip kendiniz vermissiniz. vermeseydiniz sorun olmazdi.
boyle etkinliklerde para onceden toplanmali ki malzeme alinirken yaninizda olsun diye. onceden toplanmayan para da böyle ucar gider işte malesef
en azindan size ders olmustur iste. ya bunu mezuniyet zamani 25 lira degil 250 liralık seyleri alirken yapsaydiniz ama paranzii alamasaydinjz? ogrendiniz - bundan sonra yapmazsiniz iste.
size kitlenen 3 cay 3 plastik tabak parasina ömürlük ders almissiniz - belki ileride nice zarardan dönmüşsünüz

Tamam eliyle yeseydi o zaman ben vermemesine de bir şey demedim ki
Ya hu hepiniz tabakta yerken o nasıl eliyle yiyecek ? Bizim bir arkadaş evlendi o da böyle bir tatli dağıttı bütün tepsi sıra sıra dolandı sadece tepsiyi gezdirende peçete ve plastik spatula gibi bir şey vardı hepimize peceteye koydu bütün derste hoca dahil dalga geçtik,hocamız kantini arayıp kelle başı çay getirtti. Tadı böyle çıkar. Uzatmanın anlamı yok.

yoo sunu merak ediyorum. "bana ne ben para vermem zaten hocayi sevmiyorum" diyen adama neden cay aldiniz?
60 tane alacaginiza 54 tane alsaydiniz bu kadar lafini edecekseniz? onlar da caysiz icseydi, pecetede yeseydi.
hem cay almissiniz hem tabak vermissiniz hem de derdine düşüp lafini etmissiniz onca insanin icinde. sonra diyorsunuz ki "beni disliyorlar, bana laf sokuyorlar"
tabii ki bu davranisi yapan aldigi plastik tabaga laf eden dişlanir. bagirlarina basacak halleri yok ya. cok dislanmak istemiyorsaniz tepkilerinize hakim olun.

sinif 60 kisiyse herkes 4 dilim baklava yiyorsa alan kisi 8-10 kiloya yakin baklava almıştır. bu da nereden baksan en ucuzu findiklisi 7-8 bin lira eder. kadin bunu almis hesabini yapmamis, "arkadaslarima helali hos olsun" demis. böyle bonkör bir ortamda arkadaşınızın aldigi baklavayi yiyen ama size çay ve plastik tabak parasi vermeyen kisilere laf etmissiniz.

bu adam sizden cay da istememis plastik tabak da istememis. kendiniz alip kendiniz vermissiniz. vermeseydiniz sorun olmazdi.
boyle etkinliklerde para onceden toplanmali ki malzeme alinirken yaninizda olsun diye. onceden toplanmayan para da böyle ucar gider işte malesef
en azindan size ders olmustur iste. ya bunu mezuniyet zamani 25 lira degil 250 liralık seyleri alirken yapsaydiniz ama paranzii alamasaydinjz? ogrendiniz - bundan sonra yapmazsiniz iste.
size kitlenen 3 cay 3 plastik tabak parasina ömürlük ders almissiniz - belki ileride nice zarardan dönmüşsünüz
Ben almadım ki kendileri kantinden sipariş ettiler sınıfa. İçme mi diyeyim tüm sınıfın içinde.

Ya hu hepiniz tabakta yerken o nasıl eliyle yiyecek ? Bizim bir arkadaş evlendi o da böyle bir tatli dağıttı bütün tepsi sıra sıra dolandı sadece tepsiyi gezdirende peçete ve plastik spatula gibi bir şey vardı hepimize peceteye koydu bütün derste hoca dahil dalga geçtik,hocamız kantini arayıp kelle başı çay getirtti. Tadı böyle çıkar. Uzatmanın anlamı yok.
Yav yani kişi başı çok cüzi bir şey düştüğü için dedik ki böyle yapalım bu konuda neden oraya takılıyorsunuz onu anlamadım 😂

İşte istemiyoruz da demediler. Biz katılacağız önceki etkinliklerde bir şeyler verdik bu sefer de biz vermek istemiyoruz falan dediler ben onu anlamadım. Çay da kendi siparişleriydi. Tabak da sınıf 60’sa 65 alınır ya onlardı. Parayı önce topladım zaten

Yav yani kişi başı çok cüzi bir şey düştüğü için dedik ki böyle yapalım bu konuda neden oraya takılıyorsunuz onu anlamadım 😂
Takilinan konu bu , kavga sebebi bu 25 lira değil mi ? Sizin sinifinizin sosyoekonomik ortalamasını bilmem ama bizim sınıfta 25 lirayla bir hafta geçinenler vardı. Bir arkadaşım mesela aldığı bursun yarısını annesine yollamak zorundaydı çünkü yollamazsa aç kalacakti. Şimdi diyeceksin arkadaşımın durumu var ,var vermek istememiş yengecin dediği gibi çayı eksik alsaydın, tabağı eksik alsaydın... Sorarsa da kanka kişi başı hesap yaptık bitti gitti.

İşte istemiyoruz da demediler. Biz katılacağız önceki etkinliklerde bir şeyler verdik bu sefer de biz vermek istemiyoruz falan dediler ben onu anlamadım. Çay da kendi siparişleriydi. Tabak da sınıf 60’sa 65 alınır ya onlardı. Parayı önce topladım zaten
sonuc olarak senin cebinden cikan bir sey oldu mu?
adam sonradan 30 tl atmis zaten ibanina. bu olaydan ne kadar zarar ettin?

Takilinan konu bu , kavga sebebi bu 25 lira değil mi ? Sizin sinifinizin sosyoekonomik ortalamasını bilmem ama bizim sınıfta 25 lirayla bir hafta geçinenler vardı. Bir arkadaşım mesela aldığı bursun yarısını annesine yollamak zorundaydı çünkü yollamazsa aç kalacakti. Şimdi diyeceksin arkadaşımın durumu var ,var vermek istememiş yengecin dediği gibi çayı eksik alsaydın, tabağı eksik alsaydın... Sorarsa da kanka kişi başı hesap yaptık bitti gitti.
Vallahi de billahi de öyle yaptım. Fazlalık diye getirdiğimiz şeylerden aldılar. Buraya kadar da problem yok. Hocayı hiç sevmeyip bu kadar esirgeyip bu şekilde davranmaları benim takıldığım. 25 lirayı esirgemek için nefretlik olmak lazım bana göre

Vallahi de billahi de öyle yaptım. Fazlalık diye getirdiğimiz şeylerden aldılar. Buraya kadar da problem yok. Hocayı hiç sevmeyip bu kadar esirgeyip bu şekilde davranmaları benim takıldığım. 25 lirayı esirgemek için nefretlik olmak lazım bana göre
Ne sevmediğin hocalara yalakalık yaparsın valla hiç de yadirgamam, haklı göze batıp mimlensin mi ? Öğrencisini kafaya takip yıllarca mezun etmeyenler var çok güzel taktik öğrenimi boyunca işini görür sonra herkes kendi yoluna. Tipik öğrenci.

Ben kendimi o kadar yanlış bir şey düşünüyor gibi hissettim ki aynı şeyi iki defa sorma gereğinde bulundum siz düşünün. Ayrıca gerçekten emrivaki de yapmadım tabii ki isteyen katılsın ancak arkadaşlarım dediğim insanlar 25 lira atmıyorsa ortada çok büyük bir nefret olmalı diye düşünüyorum. Hocaya karşı ise hiç öyle değiller. Hatta o gün birkaç tane fazla bile yediler ahahshs
O konuda bi sürü yorum yapmıştım. Kendinden eminsen konuyu kestirip atman lazımdı emin bir şekilde.
Bu tiplerle hâlâ muhatap olman, sana laf vurabilme cesaretini bulabilmeleri çok enteresan. Sakin, nahif bir yapım vardır ama haddini aşanın alnını karışlarım, öyle bi yok sayarım ki kendi varlığından şüphe eder, gerçekten de hiç umursamam, görmem, oralı olmam, sana da tavsiye ederim.

Saçmalıklar silsilesi olmuş. Bu arada, benim bildiğim önce para toplanır, sonra malzemeler alınır ama...

Memur arkadaşınız ikram etmek isteyerek bir jest yapmak istemiş, ortamı bozmuşsunuz, alınmayın ama. Erkek arkadaşınız bir 25 tl vermedi diye kendi kendinize kin tutmuşsunuz ama hatalısınız.
ve ben de 25 liranın hesabını mı yapıyorsun dedim
1 tl bile isteseniz, hesabını yapabilir. Kendi parasıyla ne yapıp yapmayacağının kararını ancak kendi verebilir. Esirgiyordur, sizi ilgilendirmez.

Evet, tabak ve çay vesaire siz seçip aldınız ama sonuçta, aldıktan sonra 25 tl aldığınız arkadaşlarınız oldu. Yani o tabaklar, çay ve çatallar üzerinde sınıf arkadaşlarınızın payı var, sadece size ait değiller. Bu nedenle, tek başınıza "o zaman tabağı alamazsın" gibi bir cümle kurma hakkına sahip değilsiniz.

hayır ama gerçekten farklı yerlere çekiyorsunuz çünkü bir önceki konuda insanlar direkt bana hak verirken sanki para saklayan cimri konumuna düştüm.

hocayla gidip özel fotoğraflar çektirmeleri, her türlü şeyden kullanmaları evet garip. Zaten cüzi mebla ve verebilecek durkmarı varken vermeyip beni suçlamaları garip. Ben bunu sordum sadece.

Ki ben olayı o gün kapattım arkadaşlarımla hiçbir mesele yapmadım kendileri bana laf sokuyor. Hem suçlu hem güçlü gübi görüyorum
Tamam işte siz de o fotoğrafı gösterin, bak burada öyle demiyordunuz ama diye. Kuruşum geçmesin dediğiniz hocayla niye fotoğraf çektirdiniz diye sorun. X kişinin aldığı baklavayı da sahiplenip durmayın artık. Üniversite sizi iş hayatına hazırlayan bir yer, okul bahçesi değil. Siz şunu yazın bana, bu olaydan ne ders çıkardınız? Bu olayı kapatın ama unutmayın. Her zaman böyleleri çıkacak, önemli olan tecrübe edinmek. Demek bazen böyle olabiliyormuş, yapabileceğim değiştirebileceğim bir durum olsa değiştirirdim ama mümkün değil diyip önüne bakmak. Şu hayatta asla yapmam diyeceğim bir listem olsa bu para toplayıp organizasyon yapma işini ilk sıraya koyarım.

Diğerleri de biz 25 TL verdik siz vermediniz diye hesap sorup duruyor mu, onların da hakkı var sonuçta sizin cebinizden çıkmadı sadece.

Saçmalıklar silsilesi olmuş. Bu arada, benim bildiğim önce para toplanır, sonra malzemeler alınır ama...

Memur arkadaşınız ikram etmek isteyerek bir jest yapmak istemiş, ortamı bozmuşsunuz, alınmayın ama. Erkek arkadaşınız bir 25 tl vermedi diye kendi kendinize kin tutmuşsunuz ama hatalısınız.

1 tl bile isteseniz, hesabını yapabilir. Kendi parasıyla ne yapıp yapmayacağının kararını ancak kendi verebilir. Esirgiyordur, sizi ilgilendirmez.

Evet, tabak ve çay vesaire siz seçip aldınız ama sonuçta, aldıktan sonra 25 tl aldığınız arkadaşlarınız oldu. Yani o tabaklar, çay ve çatallar üzerinde sınıf arkadaşlarınızın payı var, sadece size ait değiller. Bu nedenle, tek başınıza "o zaman tabağı alamazsın" gibi bir cümle kurma hakkına sahip değilsiniz.
Hesabını yapıyorsa etkinliğe de katılmayacaktı. Ayrıca, gelmeyenlerin parasını ben verdim cebimden. Tabii ki 25 liranın hesabını da yapabilir. Zaten önce para toplandı ona göre alındı her şey.

Tamam işte siz de o fotoğrafı gösterin, bak burada öyle demiyordunuz ama diye. Kuruşum geçmesin dediğiniz hocayla niye fotoğraf çektirdiniz diye sorun. X kişinin aldığı baklavayı da sahiplenip durmayın artık. Üniversite sizi iş hayatına hazırlayan bir yer, okul bahçesi değil. Siz şunu yazın bana, bu olaydan ne ders çıkardınız? Bu olayı kapatın ama unutmayın. Her zaman böyleleri çıkacak, önemli olan tecrübe edinmek. Demek bazen böyle olabiliyormuş, yapabileceğim değiştirebileceğim bir durum olsa değiştirirdim ama mümkün değil diyip önüne bakmak. Şu hayatta asla yapmam diyeceğim bir listem olsa bu para toplayıp organizasyon yapma işini ilk sıraya koyarım.
Tamamen bunu söylemeye çalışıyorum. Beni inanılmaz anlamıyor kimse. Gerçekten sadece bu benim kafama takılan. Kuruş hesabı yapılan hocaya bunu hiç belli etmemeleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X