bu arkadaşlarıma ne cevap vereceğimi bilmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Onay almamak değil ki, onay vermiyorlarsa neden katılıyorlar? Katılmama imkanları da vardı gayet.
Laf da sokmadım ki onlar beni suçladı hep. Cevap bile veremedim. Ders arasında yapıldı hatta. Yani isteseler hiç yemezler katılmazlar kimse de neden katılmadınız demezlerdi. Başka insanlara garip tepkiler verince sadece sinirlendim
Üniversite tam olarak böyle bir yer. Bir çok farklı karakteri görüyorsunuz. Normalde mahallenizde 5-10 farklı tür insan görürken tüm Türkiyeden gelen insanlarla aynı ortamda okumaya çalışıyorsunuz. Sizin de hatalarınız oluyor onların da. Kendinizden farklı insanlara alışmak için güzel bir fırsat aynı zamanda kötü insanlarla tanışmak için de. Fazla düşünmeyin bu konuyu demek ki bir dedikleri bir dediklerini tutmamış olabilir. Sonradan fikir değiştirmiş olabilirler. İnanması zor gelse de 25 tl verecek bütçeleri bile olmayabilir ( cebinde 1 tl ile cenazesi bulunan öğrenciler oldu bu ülkede) kısaca olur da olur.

Kız hiç dert etme o kadar boş bir sorun ki derslerine odaklan onlar gerçekten sizinle samimi güzel dostlukları olsa sizinle ortak hareket ederlerdi demek ki hala çocuklar boşverin
😔
boyle organizasyonlar işguzarlik gibi geliyor, ben de katilmiyorum. bana ne biri terfi aldiysa aldi. beni alakadar eden tam olarak ne ki?
cicek almak isteyen birlessin alsin. ortak hediye kadar sacma bir sey yok. zaten düşünen- organize edip hediyeyi takdim eden alacak teşekkürü - benim adim bile okunmayacak. 25 lira degil 2,5 lira olsun niye para vereyim ki? hele ki sevmediğim bir öğretmene / is arkadasina yalakalik için.
Eski is yerinde de olurdu - dogumgununde benim de yiyecegim pasta disinda hicbir organizasyona ben de katilmazdim.
yok şu terfi aldi, yok bu evlenecek, yok bilmemne bilmemne. bana ne ya, ne sacma seyler. kutlamak istesem ben zaten arkadaslarimin her seyini kutlarim - ona ozel karikaturlu kartpostal cizerim falan - cokca yapmisimdir - kendim kutlarim. ama kimsenin kutlamasina yalandan dahil olmam.
dersi kaynatma dediginiz lise olsa guzel ama üniversitede hic de hos degil. ogrenciyken hatirliyorum da, bazen evden okula zar zor uyanip tiklim tiklim otobusle kirk dakikada giderdim, inince 1 km yol vardi bizim fakulteye. bir giderdik- hoca dersi iptal etmis, o zamanlar whatsapp falan da yok gidince gelmeyince öğreniyorduk, sinir ola ola dönüyorduk. yani lise degil ki bu dersi kaynatasiniz.
şöyle bir yanlış anlaşılma var. Çiçek almak istenmeyebilir ama tabak çatal ve çay parası zTen verilecekti ve bunu kullandılar. Yani bu para tamaöen kendi inisiyatifleri.

Üniversite tam olarak böyle bir yer. Bir çok farklı karakteri görüyorsunuz. Normalde mahallenizde 5-10 farklı tür insan görürken tüm Türkiyeden gelen insanlarla aynı ortamda okumaya çalışıyorsunuz. Sizin de hatalarınız oluyor onların da. Kendinizden farklı insanlara alışmak için güzel bir fırsat aynı zamanda kötü insanlarla tanışmak için de. Fazla düşünmeyin bu konuyu demek ki bir dedikleri bir dediklerini tutmamış olabilir. Sonradan fikir değiştirmiş olabilirler. İnanması zor gelse de 25 tl verecek bütçeleri bile olmayabilir ( cebinde 1 tl ile cenazesi bulunan öğrenciler oldu bu ülkede) kısaca olur da olur.
Yok ondan eminim çok durumları yerinde insanlar. O yüzden sordum zaten yoksa asla.

Herkese merhabalar. Bu konuyu daha önce açmıştım ancak tekrardan daha da uzadığı için ve içinden çıkamadığım için tekrardan fikrinizi almak istiyorum.
Benim kızlı erkekli karışık bir arkadaş grubum var. Üniversitede okuyoruz. İyi bir bölümün öğrencisiyiz. Geçen ay bir hocamız akademik unvan atladı diye sınıfımızda memur olarak da maaş alan bir arkadaşımız baklava getirmek istedi. Bizde de gelenektir staj bitince falan pasta kesilir bir şeyler yapılır yani tek yapan biz değiliz. Biz de hem ders kaynasın hem hocanın gözüne girelim diye çocuk zaten ısmarlamak istediği için bir derste hocaya bir şey yapalım dedik. Sınıf grubundan da bayağı destek aldım. Ben de sınıfta organizasyon yaparak tabak, çatal ve tüm sınıfa çay aldım. Dersi kaynatmak ve hocanın durumunu tebrik etmek için de çiçek yaptırdık. Bunun için de sınıftaki herkesten 25 lira istedim.
Kendi grubumdaki en yakın erkek arkadaşlarımdan biri “sınıfın hiçbir organizasyonuna katılmak istemiyorum” diyerek bana mesaj attı. Ben de ciddi misin kanka diyince ciddiyim dedi ve ben de 25 liranın hesabını mı yapıyorsun dedim. O da hocayı sevmediğini hiçbir şekilde mutlu etmek istemediğini söyledi. Etkinlik günü ise tabii ki tüm imkanları kullanarak etkinliğe katıldılar hatta hocayla çekildiğimiz toplu fotoğraflara katıldılar. Diğer gruptaki erkek arkadaşımız da sınıftaki birileriyle “ben asla para atmam ki benim bu adama cebimden 1 kuruş bile çıkmaz” dediğini duydum ve ben de sinirlendim. “O zaman tabaklardan almayacaktın” dedim. Bunun üzerine suçlu ben oldum. Baklavayı zaten arkadaşımız ısmarlamış bananeymiş. O bile lafını yapmamışmış. Nasıl para hesabı yapıldığını düşünürmüşüm çok ayıp etmişim falan. 1 ay geçti bana hâlâ laf sokuyorlar. Bu olayda kendimde en ufak bir hata göremiyorum. Bu etkinlikten sonra da en yakın erkek arkadaşımın neredeyse tüm ders aralarında hocamızla iletişimde olduğunu falan gördüm. Madem bu kadar 25 lira vermeyecek kadar düşmansınız neden böyle davranıyorsunuz diye sordum bunun üzerine de mecburuz çıkıntılık mı yapalım diye cevap aldım. Tabağın hesabını yaptığım için ben suçluymuşum. Önceki etkinliklerde fazla para atmışlar normalde para lafı asla yapmazlarmış ama ben çok ayıp bir şey demişim diye beni suçladılar. Ben de önceki etkinliklerin beni alakadar etmediğini çünkü onların parasını benim düzenlemediğimi söyledim.
Gerçekten sizce benim hatam var mı? Hocaya düşman olmaları da çok saçma ama madem düşmanlar bunu hayatlarına da yansıtsınlar ya da sadece tabak çatal ve çay için para atsınlar demek istediğim buydu. 25 lira bile atmayan bu kişiler para hesabı yapmış olmuyor mu? Çok bonkör olduklarını bastıra bastıra söylüyorlar. Bir anda üzerime geldiler ve ne diyeceğimi bilemiyorum
Kaç defa açacaksınız aynı kısır konuyu?

😔

şöyle bir yanlış anlaşılma var. Çiçek almak istenmeyebilir ama tabak çatal ve çay parası zTen verilecekti ve bunu kullandılar. Yani bu para tamaöen kendi inisiyatifleri.
Tamam artık unut gitsin konuyu canım kimse sana sövmedi dövmedi çatal kaşık o bu boşver yiyenler yemiş başınızın gözünzn sadakası olsun yaptığınız masraf :) kafanızı rahatlattın artık unutun gitsin

Tamam artık unut gitsin konuyu canım kimse sana sövmedi dövmedi çatal kaşık o bu boşver yiyenler yemiş başınızın gözünzn sadakası olsun yaptığınız masraf :) kafanızı rahatlattın artık unutun gitsin
Ya ben gerçekten kendimi rahatlatmak için açtım. Başka bir şey değil. Konu farklı yerlere çekildi cımbızla

😔

alt tarafi baklavaya gercekten catala tabaga gerek var miydi?
bimden 40li kagit peçete alsaydiniz yiyen onunla alsaydi elinde yeseydi. yazik, 1 dilim baklava icin onca plastik israf olmus. Ben plastik atigim olmasın diye pazara fileyle gidiyorum poset almiyorum, mahalledeki mezecime tabaklarimla gidiyorum evde adamin koyduğu plastikten tabaga aktaracagim yazik diye, ne bileyim ped takmiyorum menstruasyon kabi kullanıyorum, pamugu cikartim hayatimdan alternatiflerini kullanıyorum, gida çöpünü biriktiriyoruz kompost yapiyoruz falan. yani bir univeriste ogrencisinin tek 1 baklava icin 40 plastik tabak 40 plastik catal almasi bana korkunc geliyor (kendinden catal kasik ve bicak olan bir seyim var cantamda taşırım böyle durumlar icin)
ne bileyim, vallahi sinif arkadasin olsan ben de katilmazdim. baklavayi alan sinifa almis ikram icin- bonkörluk yapmis. keske kimler cay catal tabak istiyor diye sayi alsaydin onlara alsaydin alacaklarini.

alt tarafi baklavaya gercekten catala tabaga gerek var miydi?
bimden 40li kagit peçete alsaydiniz yiyen onunla alsaydi elinde yeseydi. yazik, 1 dilim baklava icin onca plastik israf olmus. Ben plastik atigim olmasın diye pazara fileyle gidiyorum poset almiyorum, mahalledeki mezecime tabaklarimla gidiyorum evde adamin koyduğu plastikten tabaga aktaracagim yazik diye, ne bileyim ped takmiyorum menstruasyon kabi kullanıyorum, pamugu cikartim hayatimdan alternatiflerini kullanıyorum, gida çöpünü biriktiriyoruz kompost yapiyoruz falan. yani bir univeriste ogrencisinin tek 1 baklava icin 40 plastik tabak 40 plastik catal almasi bana korkunc geliyor (kendinden catal kasik ve bicak olan bir seyim var cantamda taşırım böyle durumlar icin)
ne bileyim, vallahi sinif arkadasin olsan ben de katilmazdim. baklavayi alan sinifa almis ikram icin- bonkörluk yapmis. keske kimler cay catal tabak istiyor diye sayi alsaydin onlara alsaydin alacaklarini.
4 baklava yedik kişi başı. Nasıl peçeteye koyacağız adam gibi yedik yani muhalefet mi olmak istiyorsunuz anlamadım😂 ayrıca herkes de okeyledi zaten çay da isteyen aldı ve bu kişiler de para atmadığı halde aldı. Bundna bahsediyorum. Nedne bana karşı çıkıyorsunuz ki. Bu kişiler para atmadı zaten normalde yememeleri gerekiyordu. Yani ben zaten para atanların aslında tabağını aldım. Fazla tabak çatal bilmem neyi kullandılar. Ben de zaten emrivaki yapmadım

Tamam kapatayım madem bu kadar kötü bir şey, içimi rahatlatmayan şetler vardı o yüzden açtım. Neden bu kadar kötü tepkiler verildi
İçinizin bu konuya bu kadar takılması gram normal değil ki. Çok boğucu sizin için. Bu kadar olumsuz tepki verilmesinin nedeni de bu. Böylesine tekrar tekrar danışılacak bir mevzu değil bu. Haklı-haksız bir sonuca varılmayacak. Yaşanılanı kabul edip kendi tepkinizle kendi yolunuzda ilerlemeniz lazım.

İçinizin bu konuya bu kadar takılması gram normal değil ki. Çok boğucu sizin için. Bu kadar olumsuz tepki verilmesinin nedeni de bu. Böylesine tekrar tekrar danışılacak bir mevzu değil bu. Haklı-haksız bir sonuca varılmayacak. Yaşanılanı kabul edip kendi tepkinizle kendi yolunuzda ilerlemeniz lazım.
Ben normal değilimdir, olabilir. Takıntılı biriyim ve bu da olabilir herkes aynı değildir.

Ben normal değilimdir, olabilir. Takıntılı biriyim ve bu da olabilir herkes aynı değildir.
Takıntılı olmak olabilir kategorisine girmiyor ama. Takıntılı olmak hayatınız boyunca sizi yıpratır. Ayrıca etrafınızda da doğru düzgün kimse olmaz. Kendinizi değiştirmeye, geliştirmeye çalışın. Öncelikle bu konu ile başlayın çünkü bu çok önemsiz bir mevzu sizin hayatınızda. Bir daha bu konuyu düşündüğünüzde farklı bir alana yönelin, aklınızı dağıtın.

Takıntılı olmak olabilir kategorisine girmiyor ama. Takıntılı olmak hayatınız boyunca sizi yıpratır. Ayrıca etrafınızda da doğru düzgün kimse olmaz. Kendinizi değiştirmeye, geliştirmeye çalışın. Öncelikle bu konu ile başlayın çünkü bu çok önemsiz bir mevzu sizin hayatınızda. Bir daha bu konuyu düşündüğünüzde farklı bir alana yönelin, aklınızı dağıtın.
Teşekkür ederim güzel uyarılarınız için. Elimden geldiğince değiştirmeye çalışıyorum. Zaten önceki konuda da birçok kişi bana hak vermişti ancak uzadıkça uzayınca açıkçası benim için hayatımın boğucu bir tarafında oldu bu mevzu

Size tavsiyem iyi/kotu hiçbir organizasyonun moderatoru olmayın. Para toplamak falan ortaokul isi. Bazen oluyor bizim okulda da birilerinin isteme baklavası, iddia sözü vs. kutu ortaya konulur isteyen gelip yer istemeyen yemez bunun icin ne tabagi ne catali. Cicek falan da oldukca bos gidip tebrik edilir cok almak istiyorsanız kendiniz alıp verirsiniz soyle eventler icin minimum 50 kisilik sinifi ayağa kaldırmaya ne gerek var

Teşekkür ederim güzel uyarılarınız için. Elimden geldiğince değiştirmeye çalışıyorum. Zaten önceki konuda da birçok kişi bana hak vermişti ancak uzadıkça uzayınca açıkçası benim için hayatımın boğucu bir tarafında oldu bu mevzu
Ben konuda haksızsınız haklısınız demiyorum. Bu konuya bu kadar uzun süre takılı kalmanız, o konuda daha önce çokça konuşulmuşken şimdi tekrar konu açmanız sizin hayata yaklaşımınız açısından çok boğucu. Ben gerçekten sizin gibi habire habire aynı anlamsız mevzuları konuşan insanlara katlanamıyorum, arkadaşlık edemiyorum. Pek çok insan da benim gibi. Bir dinleriz, iki, üç, dört, beş tamam ama artık 7,8,9,10 no yani.

Size tavsiyem iyi/kotu hiçbir organizasyonun moderatoru olmayan. Para toplamak falan ortaokul isi. Bazen oluyor bizim okulda da birilerinin isteme baklavası, iddia soru vs. kutu ortaya konulur isteyen gelip yer istemeyen yemez bunun icin ne tabagi ne catali. Cicek falan da oldukca bos gidip tebrik edilir cok almak istiyorsanız kendiniz alıp verirsiniz soyle eventler icin minimum 50 kisilik siniri ayağa kaldırmaya ne gerek var
Ya zaten hoca bahane illaki biz sınıfça bunu yapacaktık derste yapalım istedik. Herkes okeyledi ve ben okeyleyenleri kattım ancak bu arkadaşlarım bunlara dahil olmadığı halde bu imkanlardan yararlandı.
sizde gelenek olmayabilir bizde alt üst devre abi abla şeyi vardır, sınıfı ayağa da kaldırmadım aksine sınıf istediği için böyle bir şey yaptım

Ya zaten hoca bahane illaki biz sınıfça bunu yapacaktık derste yapalım istedik. Herkes okeyledi ve ben okeyleyenleri kattım ancak bu arkadaşlarım bunlara dahil olmadığı halde bu imkanlardan yararlandı.
sizde gelenek olmayabilir bizde alt üst devre abi abla şeyi vardır, sınıfı ayağa da kaldırmadım aksine sınıf istediği için böyle bir şey yaptım
Baklavayi arkadaşınız almış, cicege de katilmamislar niye bu kadar problem ettiniz hala anlayamadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X