- 21 Eylül 2011
- 3.346
- 8.787
Merhaba, ben tüp bebek tedavisi görmedim ama Yücel Bey histeroskopi ve laparoskopi operasyonlarımı gerçekleştirdi Ekim ayında, alanında çok iyi bir profesyonel olduğunu düşünüyorum. Ancak tüp bebek konusunda moral de çok önemli olduğu için içinize neresi sinerse orada başlayın tabi, onun dışında trombofili paneli hem biraz maliyetli bir test, hem de bende iki adet gende mutasyon çıktığı halde şu anda iğne kullanmıyorum, hematolog bu genlerde mutasyonun çok yaygın olduğunu ve artık düşük sebepleri arasında düşünülmediğini belirttiği için yalnız coraspin kullanıyorum. Fakat tüp bebek tedavisine başladığınızda kullanılacak olan özellikle estrofem ve progestan gibi ilaçlar da pıhtılaşma olasılığını arttıracağından kan sulandırıcı test sonucundan bağımsız genelde 12. haftaya kadar kullanılıyor hatırladığım kadarı ile. İnşallah hayırlı haberlerle gelirsiniz.tup bebek merkezi arayisi icersindeyiz. Acibadem maslak bulent tiras la gorustukten sonra , Bruksel Tup bebek merkezine gorusmeye gittik. ikisini de begenmedim icime sinmedi. birinci yer tamamen mahser alani gibi. Bulent Bey ile gorusme bitince , bir hemsireyle ayrintili bilgi vermesi icin gorusturulduk. rutinimizde yok deyip trombofili paneli istemeden , her gelene ilk 3 ay kan sulandirici yaptiklarini hemsireden ogrendim. stresin en az olmasi gereken zamanlarda, benim psikolojim oyle bir yeri kaldiramaz, sekreterinden hemsiresine herkes bir havalarda, sanirsiniz ki can bagasliyorlar.. Bruksel Tupbebek Merkezin'de, Yucel Bey ile gorustum. insan olarak mutevazi iyi biri. ancak izlenecek protokol icime sinmedi. Bulent Beyin protokolunden farkli bir yol izliyor. Ayrica esimin degerlerini bile sormadan bodoslama gel yapalim havasi hosuma gitmedi. 6-7 kere yapanlar var diyerek dusunmek cok sacm, cok cahilce. Ilk seferde olmasi icin iyi bir yer aramak sorusturmak cok mu kotu birsey. Her hastayi para olarak gorup, defalarca kez sonucu bilerek hayal kirikligina ugratmak cok kotu birsey.
Ben öyle yorumlamıyorum işte, trombofili paneli yapılsa ve bazı genlerde mutasyon çıksa bile düşük hikayesi olmayanlarda özellikle hematoloji profesörü de bana ilaç vermedi mesela, perinatolog coraspin verdi şu an için. Yani pıhtılaşma konusunda her doktorun farklı görüşleri var, biraz da bıçak sırtı bir konu, dozu fazla gelebilir ya da az gelebilir. Bir de Bülent Bey’in protokolünde belki ilaç dozu fazladır ve onun da etkisiyle önerilmiştir bilemiyorum. Ama dediğim gibi içinize sinmediyse, ilk intiba da önemli olduğu için başlamayın isterseniz. Şişli Memorial ya da Fulya Bahçeci ile de görüşüp karar verebilirsiniz ya da.Bulent Tiras protokolunde kan sulandirici rutin olarak var ilk 3 ay. Yucel Bey'in protokolunde kan sulandirici yok, Bulent Beyde var siz neden kullandirmiyorsunuz diye kabaca soramadigimdan, trombofili paneli testini yaptircakmiyiz hocam dedigimde , Yucel Bey 'pahali test' gerek yok dedi. ilk seferde dusuk olursa, ikinci denemede yaptirmayi tercih ediyor sanirim :))
O zaman siz yine de yaptırabilirsiniz testi, benim de hamilelik başında istenmemişti ama ben kendim yaptırdım, Gelişim Lab. da 600 TL gibi bir ücreti vardı, sonucu da 4-5 güne almıştım. Siz de sonuçla birlikte istediğiniz merkezle görüşürseniz içiniz rahat eder. Ancak sonuçta mutasyon çıksa bile ilaç önerilmeyebiliyor ve bu da endişe yaratıyor. Açık söylemek gerekirse biz tüp bebek tedavisine başlamayı planlarken hamile olduğumu öğrenmiştik, eğer olmasaydı direkt Brüksel’de başlardım şahsen. Ameliyat sürecimde o kadar titizlikle yaklaştılar ki tamamen sorunsuz ve çok kısa sürede iyileştim, tüp bebekte de burası kadar iyi merkez bir tek Memorial olabilir okuduklarım kadarıyla.para onemli degilse testi yaptir gorelim diyebilirdi. 40 yildir bu isi yapiyorum diyecegine :) ezbere is yapan doktorlari tercih etmiyorum. Doktor hasta iliskisinde guven cok onemli. Bahceci'yi embiryoyu yanlis hastaya transfer yaptiklari haberini okudugum andan itibaren sildim kafamdan. Geri donusumu olmayan korkunc bir hata. Cunku bebek dunyaya gelmis. Mahkemeye vermis aile umarim Bahceci'den tazminat alirlar, gerci bunun maddi telafisi yok.
Benim icin geriye Memorial Sisli, Amerikan Hastanesi, birde Aret Kamar Hoca kaldi, kismet artik :)
Nasıl farklı bir protokol uygukayacakmış ki sorununuz belli mi. Artık sperm için ims kullandıkları için sperme çok fazla bakmıyorlar bende görüştüm iki merkezle de. Bülent tıraş sperme bakmayacak Yücel hoca spermiyogram mı ismi nedir tam hatırlayamadım o testi istedi eşimden. Birde bana orada çalışanlar siz gelin bütün testlerinizi biz burada yapacağız dışarda test yaptırmanıza gerek yok dediler.tup bebek merkezi arayisi icersindeyiz. Acibadem maslak bulent tiras la gorustukten sonra , Bruksel Tup bebek merkezine gorusmeye gittik. ikisini de begenmedim icime sinmedi. birinci yer tamamen mahser alani gibi. Bulent Bey ile gorusme bitince , bir hemsireyle ayrintili bilgi vermesi icin gorusturulduk. rutinimizde yok deyip trombofili paneli istemeden , her gelene ilk 3 ay kan sulandirici yaptiklarini hemsireden ogrendim. stresin en az olmasi gereken zamanlarda, benim psikolojim oyle bir yeri kaldiramaz, sekreterinden hemsiresine herkes bir havalarda, sanirsiniz ki can bagasliyorlar.. Bruksel Tupbebek Merkezin'de, Yucel Bey ile gorustum. insan olarak mutevazi iyi biri. ancak izlenecek protokol icime sinmedi. Bulent Beyin protokolunden farkli bir yol izliyor. Ayrica esimin degerlerini bile sormadan bodoslama gel yapalim havasi hosuma gitmedi. 6-7 kere yapanlar var diyerek dusunmek cok sacm, cok cahilce. Ilk seferde olmasi icin iyi bir yer aramak sorusturmak cok mu kotu birsey. Her hastayi para olarak gorup, defalarca kez sonucu bilerek hayal kirikligina ugratmak cok kotu birsey.
Hayırlısı olsun bende sizin gibi bir sürü yerle görüştüm Brüksel daha iyi gibi geldi ama hayırlısı onlarında embriyologları benmle düzgün konuşmadı insan gıcık oluyor kararsiz kalıyor. Karar verince bana da haber verirseniz sevinirimYucel Hoca'nin kendisi ile ongorusme yaptim. kan sulandirici kullanmayacaksin dedi. trombofili panel testi yaptirayim mi deyince gerek yok dedi... ilk denemem olacagi icin boyle dediyse cok yanlis. belki dusuk ihtimalim var. Yucel Hoca'ya sizden once Maslak Acibadem ile gorustum "" Bulent Tiras Hoca her hastaya ilk 3 ay kan sulandirici verdiklerini soyledi"" siz neden vermiyorsunuz DIYEMEDIM.. Aslinda demek lazimmiss. buralarda bunun kritigini yapacagima. iki profesor farkli bilgi verince kafam karisti. Merkez ariyoruz, bu iki yerde icimize sinmedi.
Hayırlısı olsun bende sizin gibi bir sürü yerle görüştüm Brüksel daha iyi gibi geldi ama hayırlısı onlarında embriyologları benmle düzgün konuşmadı insan gıcık oluyor kararsiz kalıyor. Karar verince bana da haber verirseniz sevinirim
dusunsenize daha konusurken duzgun konusmuyorsa embiryolog, ona nasil embiryo emanet edicez. Allah korusun. saglik sektoru olunca isin sonunda olumsuz bir sonuc varsa, biz elimizden geleni yaptik olmadi diyip konu kapandigi icin cok arastiriyorum. caresiz insanlari, paralarini almak icin piyasada vicdansiz cok tup bebek merkezi var. ayrica hemsire doktor kaprisi bu surecte asla cekemem..
bu arada ben bahceciyi hic dusunmedim bile.. embiryoyu baska kadina yanlislikta transfer eden 1 yer. istedigi kadar basarili olsun. gene yapmayacaklarina dair garanti yok.Bende aynı kararsızlığı yaşıyorum para kolay kazanılmıyor istiyorum ki ilk deneme de olsun. Bülent traşa Brüksel arası gidip geliyorum. Eşimin kuzeni de fulya bahçeci de çalışıyor ama pek olumlu yorum okumadım. Aslında karar verip bir an önce başlamak istiyorum. Sizin sorun ne neden olmuyor
görüşünce burdan yazarsan bende fikir edinmiş olurum. Birde fulya acıbadem ile görüştük onlarda fena değil ama işte bir karar veremedik. Genetik bozukluğum olduğu için bu konuda hangisi daha başarılı ise ona gideceğimbu arada ben bahceciyi hic dusunmedim bile.. embiryoyu baska kadina yanlislikta transfer eden 1 yer. istedigi kadar basarili olsun. gene yapmayacaklarina dair garanti yok.
Bahceci de yaptiran bir hasta olarak sunu diyebilirim ki geçmişte yapilan hatanin tabiki telafisi olmaz fakat bence o kadar tedbirli ve özenliler ki siz transfer masasına yatana kadar kimlik bilgileriniz okutuluyor. embriyoglar son dk hata olmasın diye siz masadayken bile sizden kimlik doğrulaması alıyorlar. Tabi ki karar sizin. Şimdiden tedaviniz hayırlı olsun.bu arada ben bahceciyi hic dusunmedim bile.. embiryoyu baska kadina yanlislikta transfer eden 1 yer. istedigi kadar basarili olsun. gene yapmayacaklarina dair garanti yok.