Ellerine sağlık emiram çok güzel görünüyor bende yaparım bazen ama çok gaz yapıyor her yediğimizde bunun için bir püf noktan var mı merak ettim oğluma yedirirken hep tereddüt ediyorum bu yüzden çok sağlıklı bir besin aslındaMerhaba sevgili çorba severler.
Kadrolu yarışmacı olarak ben de katılmazsam olmaz dedim ve sizlere de brokoliyi sevdirecek tarifimle yarışmaya katılmaya karar verdim.
MALZEMELER
Eki Görüntüle 2106064
- Brokoli
- 1 Su bardağı süt
- 1 Yemek kaşığı tereyağ
- 2 Yemek kaşığı un
- Su, tuz
YAPILIŞI
Brokoliyi küçük parçalara ayırıp yıkayıp ayıklayıp haşlıyoruz. Ben direkt suya koyup haşlamayı sevmiyorum hem tadı bozuluyor hem de rengi çirkin oluyor. Buhar pişirme aparatı ile pişirdim.
Eki Görüntüle 2106058
Başka bir tencerede erittiğimiz tereyağına un koyup karıştıra karıştıra kavuruyoruz. Unlar renk degistirip güzel kokular yaymaya başlayınca sütü katıyoruz. Burada topaklanirsa dert etmeyin çünkü zaten blenderdan gecirecegiz
Eki Görüntüle 2106063
Basamel sos gibi bir kıvam alan harca 1 litre kadar su ekliyoruz. (Eğer brokoliyi direkt suda haşladıysanız o suyu da koyabilirsiniz.) Haşlanan brokoliyi de içine katıp 5 dakika kaynatıyoruz. Tuzunu katıp blenderdan geçiriyoruz. Daha koyu kıvamlı olmasını isterseniz 5 dakika da bu şekilde kaynatabilirsiniz.
Eki Görüntüle 2106059
Bu arada kaynatırken başından ayrılmayın içinde süt olduğu için çabuk taşıyor
Hepsi bu kadardeneyen herkese afiyet olsun babannemin hediyesi tabaklarımla sunuma geçebiliriz.
Eki Görüntüle 2106060 Eki Görüntüle 2106069 Eki Görüntüle 2106066
Kesinlikle brokoliyi sevmeseniz bile deneyin çünkü brokolinin o kokusu bu çorbada yok ve gerçekten krema gibi bir tadı var.
yeni kategorilerde görüşmek üzere
Ellerine sağlık canımm deniycem mutlaka başarılar dilerim :)
Teşekkürler canım açıkçası ekstra gaz yaptığını fark etmemistim :) kimyon gazı önler derler ama yakışacağını dusunmuyorum. Bunu yaptığın gün menüye kimyonlu birşeyler koyabilirsinEllerine sağlık emiram çok güzel görünüyor bende yaparım bazen ama çok gaz yapıyor her yediğimizde bunun için bir püf noktan var mı merak ettim oğluma yedirirken hep tereddüt ediyorum bu yüzden çok sağlıklı bir besin aslında
Teşekkürler canımEllerine sağlık canım, enfes görünüyor.
Yarışmada başarılar dilerim
oyyyy kuzum hem gel sıcak sıcak içEllerine sağlık canım ya harika görünüyor
Zaten çok açım, bir oturuşta bitirebilirim koca tencereyi
Aynen kimyom yakışmaz tadına yani dediğin gibi kimyonlu bşyler olacak yanında çok gaz yapmıştı yada pişirmeklede ilgili olabilir mi bilmem ama tadı fevkalade oluyor sevmeyen bile brokoliyi sever bu çorbayla emeğine sağlık fincanların da çok çok güzelmiş :26:Teşekkürler canım denersen yorum bekliyorum :)
Teşekkürler canım açıkçası ekstra gaz yaptığını fark etmemistim :) kimyon gazı önler derler ama yakışacağını dusunmuyorum. Bunu yaptığın gün menüye kimyonlu birşeyler koyabilirsin
Teşekkürler canımpek beğenilen bir tat değil çok büyük iddiam yok
oyyyy kuzum hem gel sıcak sıcak iç
Ellerinize saglik bende cok severim brokoli corbasini
Basarilar
Ellerine sağlık canım ben severim brokoli çorbasını başarılar
Çok teşekkür ederimEllerine sağlık, yarışmada başarılar dilerim
Çok teşekkür ediyorumEllerine emeğine sağlık canım
Yarışmada bol şans diliyorum
Teşekkür ederim kremayla hiç denemedim onu da denerim inşallah :) begenmenize çok sevindimAilecek çok sevdiğimiz bir çorba..Önyargılı yaklaşanlar brokolinin çorbasının pekte lezzetli olamayacağını düşünebilirler ama gerçekten güzel oluyor.Ben süt yerine yarım paket krema ekliyorum..Ellerine emeğine sağlık canım
Oyyy kıyamam yerim onun büğekelisini :) teşekkürler canımKızıma da yaparım ben adı bizim evde büğekeli çuba :) basarılar
Ben çok severim aslında brokoliyi. Ama çorbasını yemekhanede çıkarsa filan içiyorum anca, evde yapılmıyor hiç. Mevsimi geçmeden deneyeyim bu tarifi. Böyle sütlü, kremalı tadlar güzel oluyor.
Buarada babanneyle zevklerimiz benziyor. Paşabahçenin benzer kulplu bir kasesini kestirdim bende gözüme. Çorba sunumlarında şık duruyorlar.
Mutlaka dene canım tadı çok güzel oluyor :)
Bu takım babanneme Almanya'dan gelmiş meşhur bavaria takımlar en az 45 yıllık :) evlenince bana hediye etti sagolsun. Kendisi gözü gibi bakmış. Ben de daha kullanmaya kıyamadım ilk kez sizin için kullandım valla :)