Çorbalar Brokoli Çorbası - Torku Süt Sponsorluğunda

Ayy kaseneee , sunumuna baaayılldımmm :KK35:

Ellerineee saağlıkk yarışmada başarılar dilerimmmm :KK200:

Ellerine sağlık bayılırım brokoliye denemem lazım bunuda offff ama çorba sever birine bu yapılır mı canım cekti resmennn

Brokoli yi çiğ haliyle bile severim sıra da corbaaini denemek var o zaman :KK66: ellerine saglik canim :KK200:

Bayilirim brokoliye
Corbasi harika olmus, insallah ben de deneyecegim yakinda
İyi sanslar,ellerinize saglik misler gibi olmus

Çok teşekkür ederim deneyince de yorum bekliyorum mutlaka :KK68:

Ayy kaseneee , sunumuna baaayılldımmm :KK35:

Ellerineee saağlıkk yarışmada başarılar dilerimmmm :KK200:

Teşekkürler canım :KK68: daha güzelleri senin olsun :)

Ellerine sağlık bayılırım brokoliye denemem lazım bunuda offff ama çorba sever birine bu yapılır mı canım cekti resmennn

Deneyince de yorum bekliyorum muhakkak canım çok teşekkür ederim :KK68:

Brokoli yi çiğ haliyle bile severim sıra da corbaaini denemek var o zaman :KK66: ellerine saglik canim :KK200:

O kadar çok seviyorsan kesin bu corbayi içince bagimli olursun canım :p çok teşekkür ederim begenmene çok sevindim :KK68:

Merhaba sevgili çorba severler. :KK68:

Kadrolu yarışmacı olarak ben de katılmazsam olmaz dedim ve sizlere de brokoliyi sevdirecek tarifimle yarışmaya katılmaya karar verdim.:kk77:

MALZEMELER

Eki Görüntüle 2106064

- Brokoli
- 1 Su bardağı süt
- 1 Yemek kaşığı tereyağ
- 2 Yemek kaşığı un
- Su, tuz

YAPILIŞI

Brokoliyi küçük parçalara ayırıp yıkayıp ayıklayıp haşlıyoruz. Ben direkt suya koyup haşlamayı sevmiyorum hem tadı bozuluyor hem de rengi çirkin oluyor. Buhar pişirme aparatı ile pişirdim.

Eki Görüntüle 2106058

Başka bir tencerede erittiğimiz tereyağına un koyup karıştıra karıştıra kavuruyoruz. Unlar renk degistirip güzel kokular yaymaya başlayınca sütü katıyoruz. Burada topaklanirsa dert etmeyin çünkü zaten blenderdan gecirecegiz :p

Eki Görüntüle 2106063

Basamel sos gibi bir kıvam alan harca 1 litre kadar su ekliyoruz. (Eğer brokoliyi direkt suda haşladıysanız o suyu da koyabilirsiniz.) Haşlanan brokoliyi de içine katıp 5 dakika kaynatıyoruz. Tuzunu katıp blenderdan geçiriyoruz. Daha koyu kıvamlı olmasını isterseniz 5 dakika da bu şekilde kaynatabilirsiniz.
Eki Görüntüle 2106059
Bu arada kaynatırken başından ayrılmayın içinde süt olduğu için çabuk taşıyor :KK53:

Hepsi bu kadar:kk77: deneyen herkese afiyet olsun:KK68: babannemin hediyesi tabaklarımla sunuma geçebiliriz.:dondurma:
Eki Görüntüle 2106060 Eki Görüntüle 2106069 Eki Görüntüle 2106066

Kesinlikle brokoliyi sevmeseniz bile deneyin çünkü brokolinin o kokusu bu çorbada yok ve gerçekten krema gibi bir tadı var.
:KK25: yeni kategorilerde görüşmek üzere:KK200:
Sunum ve tabaklar çok güzel tadını merak ediyorum

X