Çorbalar Brokoli Çorbası - Torku Süt Sponsorluğunda

Ellerine sağlık canım hiç içmedim brokoli çorbası sevmem zaten brokoli başarılar yarışmada sunum harika

Ellerine sağlık canım hiç içmedim brokoli çorbası sevmem zaten brokoli başarılar yarışmada sunum harika

Brokoliyi sevdiren çorba diye boşa demiyorum :p mutlaka dene canım. Teşekkürler ayrıca :KK68:

Ellerin sağlık canım başarılar diliyorum :KK200: çok lezzetli bi tadı var çorbanın bende yaparım... bol şans :KK68:

Çok teşekkür ederim canım :KK68:

Ellerine sağlık cnm.. her ne kadar brokoliyi sevmesem de bu çorbayı denemiştim.. ve sevemedim :KK43:

ama senin sunumuna bayıldım mükemmel gözüküyo..

Canım ya sana cevap yazdım sanıyorum yazmamisim kusura bakma :) zevk meselesi tabi herkesin tercih ettiği bir tat değil biliyorum :p çok teşekkür ederim yine de :KK68:

Merhaba sevgili çorba severler. :KK68:

Kadrolu yarışmacı olarak ben de katılmazsam olmaz dedim ve sizlere de brokoliyi sevdirecek tarifimle yarışmaya katılmaya karar verdim.:kk77:

MALZEMELER

Eki Görüntüle 2106064

- Brokoli
- 1 Su bardağı süt
- 1 Yemek kaşığı tereyağ
- 2 Yemek kaşığı un
- Su, tuz

YAPILIŞI

Brokoliyi küçük parçalara ayırıp yıkayıp ayıklayıp haşlıyoruz. Ben direkt suya koyup haşlamayı sevmiyorum hem tadı bozuluyor hem de rengi çirkin oluyor. Buhar pişirme aparatı ile pişirdim.

Eki Görüntüle 2106058

Başka bir tencerede erittiğimiz tereyağına un koyup karıştıra karıştıra kavuruyoruz. Unlar renk degistirip güzel kokular yaymaya başlayınca sütü katıyoruz. Burada topaklanirsa dert etmeyin çünkü zaten blenderdan gecirecegiz :p

Eki Görüntüle 2106063

Basamel sos gibi bir kıvam alan harca 1 litre kadar su ekliyoruz. (Eğer brokoliyi direkt suda haşladıysanız o suyu da koyabilirsiniz.) Haşlanan brokoliyi de içine katıp 5 dakika kaynatıyoruz. Tuzunu katıp blenderdan geçiriyoruz. Daha koyu kıvamlı olmasını isterseniz 5 dakika da bu şekilde kaynatabilirsiniz.
Eki Görüntüle 2106059
Bu arada kaynatırken başından ayrılmayın içinde süt olduğu için çabuk taşıyor :KK53:

Hepsi bu kadar:kk77: deneyen herkese afiyet olsun:KK68: babannemin hediyesi tabaklarımla sunuma geçebiliriz.:dondurma:
Eki Görüntüle 2106060 Eki Görüntüle 2106069 Eki Görüntüle 2106066

Kesinlikle brokoliyi sevmeseniz bile deneyin çünkü brokolinin o kokusu bu çorbada yok ve gerçekten krema gibi bir tadı var.
:KK25: yeni kategorilerde görüşmek üzere:KK200:
Ellerine sağlık canım.Genelde brokoliyi haşlayıp yoğurla yapıyorum ama senin bu tarifi yapacağım ,çünkü tadının iyi olacağını tahmim ettim.Ayrıca sunumuna çorba kasene de bayıldım.Ne kadan güzel keşke benim olsa dedim :KK53:
Başarılar dilerim canım.:KK36:

bayılırımmmmmmmmmm

ellerine sağlık harika görünüyor:KK52:

Çok teşekkür ederim :KK68: kaptan tarafından begenilmek büyük onur :p
Ellerine sağlık canım başarılar dilerim
Teşekkürler canım:KK68:
Ellerine sağlık canım.Genelde brokoliyi haşlayıp yoğurla yapıyorum ama senin bu tarifi yapacağım ,çünkü tadının iyi olacağını tahmim ettim.Ayrıca sunumuna çorba kasene de bayıldım.Ne kadan güzel keşke benim olsa dedim :KK53:
Başarılar dilerim canım.:KK36:
Daha güzelleri senin olsun tatlım beğenmene çok sevindim:KK68: tadına da denedigin zaman yorum bekliyorum seversin mutlaka :)

Bayilirim brokoliye
Corbasi harika olmus, insallah ben de deneyecegim yakinda
İyi sanslar,ellerinize saglik misler gibi olmus

X