- 30 Ocak 2013
- 29.326
- 43.855
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ellerine sağlık başarılar :)
Ellerine sağlık canım hiç içmedim brokoli çorbası sevmem zaten brokoli başarılar yarışmada sunum harika
Ellerin sağlık canım başarılar diliyorum çok lezzetli bi tadı var çorbanın bende yaparım... bol şans
Ellerine sağlık cnm.. her ne kadar brokoliyi sevmesem de bu çorbayı denemiştim.. ve sevemedim
ama senin sunumuna bayıldım mükemmel gözüküyo..
Aşkolsun cnm takılmam öle şeylere de küstün sandımCanım ya sana cevap yazdım sanıyorum yazmamisim kusura bakma :) zevk meselesi tabi herkesin tercih ettiği bir tat değil biliyorum çok teşekkür ederim yine de
Ya bu ara internette arıza var bazı mesajlar gitmiyor bazısı da 2 kere gidiyor seninki de arada kaynamış hadi sen de artik katıl da gözümüz gönlümüz açılsınAşkolsun cnm takılmam öle şeylere de küstün sandım
Yaa katılıcam daa biraz zor bi çorba seçtim.. boş bi zaman lazım :))Ya bu ara internette arıza var bazı mesajlar gitmiyor bazısı da 2 kere gidiyor seninki de arada kaynamış hadi sen de artik katıl da gözümüz gönlümüz açılsın
Yaa katılıcam daa biraz zor bi çorba seçtim.. boş bi zaman lazım :))
Canım ellerine sağlık çok güzel, pürüssüz olmuş
Tabakların çok güzel çorbanla uyumu mükemmel olmuş
Ellerinize sağlık, sevdiğim bir çorba.
Başarılar, bol şans
ne kadar ortak yönümüz var bayanEllerinize sağlık, sevdiğim bir çorba.
Başarılar, bol şans
Ellerine sağlık canım.Genelde brokoliyi haşlayıp yoğurla yapıyorum ama senin bu tarifi yapacağım ,çünkü tadının iyi olacağını tahmim ettim.Ayrıca sunumuna çorba kasene de bayıldım.Ne kadan güzel keşke benim olsa dedimMerhaba sevgili çorba severler.
Kadrolu yarışmacı olarak ben de katılmazsam olmaz dedim ve sizlere de brokoliyi sevdirecek tarifimle yarışmaya katılmaya karar verdim.
MALZEMELER
Eki Görüntüle 2106064
- Brokoli
- 1 Su bardağı süt
- 1 Yemek kaşığı tereyağ
- 2 Yemek kaşığı un
- Su, tuz
YAPILIŞI
Brokoliyi küçük parçalara ayırıp yıkayıp ayıklayıp haşlıyoruz. Ben direkt suya koyup haşlamayı sevmiyorum hem tadı bozuluyor hem de rengi çirkin oluyor. Buhar pişirme aparatı ile pişirdim.
Eki Görüntüle 2106058
Başka bir tencerede erittiğimiz tereyağına un koyup karıştıra karıştıra kavuruyoruz. Unlar renk degistirip güzel kokular yaymaya başlayınca sütü katıyoruz. Burada topaklanirsa dert etmeyin çünkü zaten blenderdan gecirecegiz
Eki Görüntüle 2106063
Basamel sos gibi bir kıvam alan harca 1 litre kadar su ekliyoruz. (Eğer brokoliyi direkt suda haşladıysanız o suyu da koyabilirsiniz.) Haşlanan brokoliyi de içine katıp 5 dakika kaynatıyoruz. Tuzunu katıp blenderdan geçiriyoruz. Daha koyu kıvamlı olmasını isterseniz 5 dakika da bu şekilde kaynatabilirsiniz.
Eki Görüntüle 2106059
Bu arada kaynatırken başından ayrılmayın içinde süt olduğu için çabuk taşıyor
Hepsi bu kadar deneyen herkese afiyet olsun babannemin hediyesi tabaklarımla sunuma geçebiliriz.
Eki Görüntüle 2106060 Eki Görüntüle 2106069 Eki Görüntüle 2106066
Kesinlikle brokoliyi sevmeseniz bile deneyin çünkü brokolinin o kokusu bu çorbada yok ve gerçekten krema gibi bir tadı var.
yeni kategorilerde görüşmek üzere
Aaa evet güzel baaayanne kadar ortak yönümüz var bayan
bayılırımmmmmmmmmm
ellerine sağlık harika görünüyor
Teşekkürler canımEllerine sağlık canım başarılar dilerim
Daha güzelleri senin olsun tatlım beğenmene çok sevindim tadına da denedigin zaman yorum bekliyorum seversin mutlaka :)Ellerine sağlık canım.Genelde brokoliyi haşlayıp yoğurla yapıyorum ama senin bu tarifi yapacağım ,çünkü tadının iyi olacağını tahmim ettim.Ayrıca sunumuna çorba kasene de bayıldım.Ne kadan güzel keşke benim olsa dedim
Başarılar dilerim canım.