Herkese selamlar :)
Evet bu aralar boyumu sorun ettim..16 yaşındayım ve 1.68 boyundayım.Ama boyum kısaymış gibi geliyor.
Abimle yarın akşam basket oynamaya başlayacağız basket sahasında ama her zaman yapamayız bunu çünkü o çalışıyor ve yorgun oluyor.
Ben kendim devam edeceğim gündüzleri erken kalkıp.Merak ettiğim böyle basket oynamaya ve süt içmeye devam edersem 2 yılda en azından 5-6 cm uzar mıyım?
Biliyorsunuz ki kızların boy uzaması 18 yaşında duruyor.Ayrıca okul zamanı aşırı derecede vakit ayıramayacağım haftada 1-2 saat oynasam ve yine süte devam etsem yine boyumun uzamasına yardımcı olur mu?
Boyun Türkiye standartlarına göre normal..Eğer adet olduysan belki 1-2 sene daha uzayabilirsin..Ama daha sonra uzamazsın..Mesela ben 13 yaşımda adet oldum ilk kez ve 15 yaşımdan beri aynı boydayım.1.80 cm....Uzamadım daha sonra...........
maşallah narmik yaa 15 yaşında 180 miydin ne güzel
aileniz de hep uzun mu?
mesela bizde öyle uzun yok ben de doğal olarak kısayım.
o zamanlar sallamazdım mesela büyüme hormonu uykuda salınıyo ben hiç erken yatmazdım ergenliğe giriş ve ergenlikte en erken 12-1.
şimdiki aklım olsa dikkat ederdim
boyum kısa diye konu açanlara bakıyorum da her sefer de bekliyorum boyum 140 150 desin. ama hepsi 160 üzerikeşke ben de 160 üzerini geçtim sadece 160 olsaydımm.
boyun çok normal az topukla 170i geçersin zaten
neden 160 ve üzeri acaba
"aa valla standartlara göre gayet iyisin, mesela benden 10 cm uzunsun" dedirtmek için olabilir mi ki