Böyle eltiniz olsaydı...

benım eltımde kayın valıdemde kalır arada sırada bıde bebişi var sık sık gider ben çalışıyorum az gidiyorum oyuzden gittiğim zamanda kaynanam iş yaptırmakk istemez sen yapma o yapar der herzman
bende bu duruma sinir oluyorum sankı o evın hızmetçisi eltim herşeyi ses çıkarmadan yaparrr
e bana onun yanında sen yapma dıyınce eltım üzülmezmii
bende hayır beraber yaparız çabuk bıter derim
birlikde yaparız
benım içim rahat etmez asla çunki oda gelın bende gelın
ama böyle eltilerde varr
bence üzülme hiç yapması gerıkırdı uyardın çokda ıyı oldu bence misafir değilki senden beklesın

eğerki işsiz olupda kalıyorsa ve bu sizi rahatsız ediyorsa etmemeli sonuçta kayınvalide yanında sizde duruyorsunuz maddi anlamda onlarda bu zor günlerinde faydalanmalı..yok eğer iş görmüyo yardımı dokunmuyor ve bundan rahatsızsan ki belirtmissin bunda haklısın yardımı dokunmalı hatta dokundurmadan resmen de söyleyebilirsin hadi bana yardım et gibilerinden

benım eltımde kayın valıdemde kalır arada sırada bıde bebişi var sık sık gider ben çalışıyorum az gidiyorum oyuzden gittiğim zamanda kaynanam iş yaptırmakk istemez sen yapma o yapar der herzman
bende bu duruma sinir oluyorum sankı o evın hızmetçisi eltim herşeyi ses çıkarmadan yaparrr
birlikde yaparız
ama böyle eltilerde varr
bence üzülme hiç yapması gerıkırdı uyardın çokda ıyı oldu bence misafir değilki senden beklesın

Kutlarım seni.....a.s.

bence de söylemekle iyi yapmışsın..aslında hiç söyletmemesi lazımdı ama anlamadım neden böyle yaparlar ..bizde kayınvalidemlere gittiğimizde (senede anca 2 defa)ben yapardım işleri diğer eltilerde aynı zaman da orda olurlar izne gelirler ama dayanamadım bigün dedim artık ben büyük gelinim bende oturacam siz yapacaksınız diye ..tabiki anlayana

birlikde yaparız
ama böyle eltilerde varr

Sen ve senin gibilerden allah razı olsun canım..Benim diğer eltimde aynen senin gibi kız oturmaya gelir 15 günde bir onda da mutfaktan çıkmaz hatta sen otur ben yaparım der allah ondan bin kere razı olsun insan olanın hali bir başka oluyor..:CüvCüv:

niye darılıyomuş eltin de canım :1closedeyes: hafta 8 gün 9 sizde olduğuna göre o da bi işin ucundan tutuversin bi zahmet.. :delphin:sana bunu söletmemesi kendinin düşünmesi gerekirdi bence

hiçde darılmaya hakkı yok ne o öyle tamam geçerli bir sorunları var ama madem gelmişsin bari bişeylerin ucundan tutta durumunu mazur gördür,ay anam eltimde maşallah atom karınca gibi eli çabuk diye hep ona yüklenirler rsmen kullanıyorlar kızı birde akrabalıkları var hepten çekinmiyorlar.bende mesafeli duruyorum onlara olan eltime oluyo bende ona akıl veriyorum sonradan gelmeme rağmen :jeyyar: kullanılmayı hazmedemiyorum asla aptal yerine konulmak işin içine girince kimse tutamaz beni :kahve:

yapmayın arkadaşlar böyle genellemeleri..

Eltin ve kayınvalidenmi var derdin var en iyisi bile insanı sinir hastası ediyor.

siz de bir gün kayınvalide olacaksınız inşallah, umarım da en iyisinden olursunuz ama en iyisi bile insanı sinir ediyor derken gelecekte kendinizi de içine koyuyorsunuz bunun.

hem en iyisinden diye bahsettiğiniz gruptaki eltilerden birine sahibim.
inanın sinir hastası etmiyor beni..

fitneci görümceleride unutmamak lazım ;)

burada birçok arkadaş var görümce olan.
hatta bazılarıyla sizde arkadaş olabilirsiniz..
ama arkadaşlarınıza da fitneci diyorsunuz bu durumda..

bence bazen kırıcı oluyor bu konuşmalar, işte tam da bu yüzden..

bence iyi yapmışşın
onların yaptığı eşeğin kulağına su kaçırmak
bukadarda olmaz sen o evde yaşıyorsun diye onlara hizmetçilik etmek zorunda değilsin
onun kendinin rahatsız olması lazım..ama olmamış işte
yaptığı düpedüz terbiyesizlik
anan değil baban değil..akraban değil sende o da el kızı..
kimseye hizmet etmek zorunda değilsin...

bence iyi yapmışsın hiç moralini bozma..:1closedeyes:
her şeyin bir sınırı var ama...
eyvallah gel kal başımın üstüne
azcık bir işin uçundan tut
hep bir kişiye bakılmaz ki....a.s
essex düşesi değilsin sonuçta,birazda sen yap bir iki iş...
:delphin:

Benim eltim yok ama olsaydı 3-4 gün kalıp yardım etmemesine tahammül edemezdim. Ama laf çaktırmazdım. Böyle şeyler konusu ne olursa olsun insanın zoruna gidiyor. O da üzülmüş sen de üzülmüşsün ki yazmışsın. Benden büyükse kenara çekip çok yorulduğumu yardım etmesi gerektiğini anlatırdım. Küçükse hadi şunu yapalım bunu yapalım diye biraz emrivaki gibi beraber yapmamızı sağlardım sanırım.

caım saa degılkı kayınvalıdene gelıyor
bunu kendısınıngormesı anlaması lazım ıyı yapmıssın kuserse kussun veya mesala sen ona ıs ver ben supuruorum sılermıısn yerı de veya toz al de bulasıgı yıkıyorum gel bı durula de bole yap o zaman mecbur yapamaycam da dıyemez

ben bu kadar bile dayanamazdım ama iyi bir dille sen de sunu yap derdim yani emri vaki yapardım
bide canım darılma ama konunun en basında kaynımlar bize haftada 3 4 gün kalmaya geliyolar demişsin buraya kadar isyanında haklısın ama kayınvalidende yasadıgın için biraz işin durumu farklılaşıyor onlar zaten sana değilki kayınvalidene geliyorlar onun için tavır yapman biraz yersiz bu durumda eltinin hiç sana söyletmeden iş yapması gerekir ben senin yerinde olsam eltim gelince o nasıl rahat davranıyorsa bende aynı rahatlıgı gösteririm

yapmayın arkadaşlar böyle genellemeleri..

siz de bir gün kayınvalide olacaksınız inşallah, umarım da en iyisinden olursunuz ama en iyisi bile insanı sinir ediyor derken gelecekte kendinizi de içine koyuyorsunuz bunun.

hem en iyisinden diye bahsettiğiniz gruptaki eltilerden birine sahibim.
inanın sinir hastası etmiyor beni..

burada birçok arkadaş var görümce olan.
hatta bazılarıyla sizde arkadaş olabilirsiniz..
ama arkadaşlarınıza da fitneci diyorsunuz bu durumda..

bence bazen kırıcı oluyor bu konuşmalar, işte tam da bu yüzden..

en başta bende görümceyim ben bütün görümceler fitnecidir demedir fitneci görümceler dedim bu da doğru bişey insan olan insan görümceler nasıl varsa birde fitneci olanları var
fesatlık yapan kardesini bi kenara sıkıştırıp hemen gelini fitneleyen kardesinin aklını bulandıranlar var kimse yok diyemez işte bunlara fitneci görümceler denir

niye kalıyorlar evleri yokmu bide kaynananla oturuyormuşsun kıss özel bir hayat yokmu sizin çok üzüldüm bu ne cümbür cemaat
iyi yapmışsın ben daha fazlasını yapardım şekerim boşver üzme kendini oda yapsın eşşek başımı var demii

haftada 3-4 gün dediğiniz zaten özel hayat bırakmaz sizde

tamam yeyip içilebilir amenna ama kalmak ne demek?
ki yeme içme olayında bile 3-4 gün fazla
benim anne babam da çok zorluk çekmiş vakti zamanında ama kuru ekmek yiyip yine de amcamlara gitmemişler yemek için...
ne saçma şey
insanlar amma da alışmış yahu hazırcılığa :kahve:
iyi yapmişsiniz boşverin
bu kadar içli dışlı olmak ilişkilere zamanla daha büyük zararlar verebilir
önleminizi almanızı öneririm

* aa pardon kaynananızla oturuyormuşsunuz...
baştan ladeslenmişsiniz yani...

aynen katılıyorum gurbıse kesınlıkle cok dogru yazmıskaydirigubbakcemile5

en başta bende görümceyim ben bütün görümceler fitnecidir demedir fitneci görümceler dedim bu da doğru bişey insan olan insan görümceler nasıl varsa birde fitneci olanları var
fesatlık yapan kardesini bi kenara sıkıştırıp hemen gelini fitneleyen kardesinin aklını bulandıranlar var kimse yok diyemez işte bunlara fitneci görümceler denir

evet fitneci görümceler dediniz aksini iddia etmedim zaten.
ama 'fitneci görümceler' yazınca da genelleme gibi anlaşılıyor.

zaten fitneci olmak görümceliğin sıfatından değil insanlığın sıfatından kaynaklanır..
görümce olmayıp fitneci olanlar; fitneci olmayıp görümce olanlar -sizin gibi- olduğu gibi..yerimseniben

Back
X