Böyle eltiniz olsaydı...

kendi adıma bişey söylemek isterim
hayatta en rahatsız olduğum şey birinin bana laf çarptırmasıdır veeee benim hakkımda rahatsız olduğu bişeyi tutup tutup bi anda patlayarak söylemesidir
her zaman uygun bi dille kalp kırmadan konuşulması taraftarıyım
arkadaşlara katılıyorum bu sizi haklıyken haksız duruma düşürmüş aile içindede yanlış tanınmanıza sebep olmuş herkes sizin durumunuzu yada çektiğiniz sıkıntıyı görmez ne var sofraya 2 tabak koymakmı ağır geldi derler prestijinz zedelenir
keşke daha makul bi dille söyleseydiniz yada iş yaparken mesele bulaşık yıkarken bile gel ben yıkayım sende durula gibi yavaş yavaş kazandırsaydınız ona bu özelliği
malum bazı insanlar iş yapmaktan hoşlanmazlar önemli olan sevdire sevdire içinden gelerek yapmasını sağlamak
ama kafayı takmayın rahat olun yinede bişey derlersede sözlerim maksadını aştı yanlış anladı beni dersiniz olur biter

kusura bakmayın ama hiç kimse eltisini eğitmeye mecbur değil ne münasebet canım hem hizmet et,hem kalbini kırma,bi de güzellikle eğit o bayan çocuğu değil eltisi bence siz çok sabırlıymışsınız çoook da iyi yapmışsınız hatasını anlar ya da artık gelmez belki:oklava:

sana kım dedı bunu işyapmk zorundaymışın dıye eltinmı

Kaynım söylemiş ve küçük görümcem de onlara destek çıkmış böylece anladım beni sevmeyenleri:)Ne şamın şekeri ne arabın yüzü demek isterim ama eşyaların hepsi bizim eğer gidersek annemler dımdızlak ortada kalacak yok gitmezsek ben bu gidişle sinir krizi geçircem kızlar bana bi akıl verin ne yapsam kirayada eşim hiç yanaşmıyor zaten belki bir eve falan gireriz diyorum ama o da bitene kadar baya zaman geçer ne yapsam bilemedim keşke hiç bir araya gelmeseydim diyorum siz siz olun kızlar beni örnek alın sakın ha gitmeyin..Ne maddiyat ne kira derdi hepsi hikaye evdeki huzur mutluluk budur..senağlama

eltinle ne şekilde konuştun bilmiyorum canım ama benim tek bildiğim senin ona hizmet etmek zorunda olmadığım
haftada 3 4 gün bir evde kalan insan artık o evde misafir değildir.kaldıki o ev kayınvalidesinin evi isterse 1 saatliğine gelsin kendini misafir gibi görmemeli o evde
bazı arkadaşlar iş yapmaya mecbur değil demişler.kendilerini senin yerine koysunlar bakalım nasıl sinir olurlar bu durumda
konuşmakla en iyisini yapmışsın bundan sonrada kendini ezdirme canım. tam olarak bu sıkıntıdan kurtulmanın tek yoluda ayrı eve çıkmaka.s

keske dogru zamnda ttalı dılle söleseydınz ama yapmıcaksa yıne yapmaz canım sen ona hızmet etmk zorunda değilsin ben diğer arkadşalra katılmıyorum.bi misafirlğe gittiğimzdebile ev sahıbıne yardımcı olmuyomuyuz nıye kendımıze gelınce içimzden birine de yapmıyoruz aynı seyı akaraba olmk o kısıyı kullanmak okısının sırtından gecınmk hakkını vermezkı bize.
Kayınvalidenızde ben söleyemem diyosasızde söle deyin akyınvalidenızemadem söleyemıyosun o geldıgınde bende yapmm iş.sen yap ozamn de gelınsın kayınvalidene hizmetını yapmk zorundasın ama ne görumceye nede eltıye hızmet etmk zorunda değilsin canım.

iki hafta önce katildigim bir sohbette hoca dedi ki

gelinler hizmetci degildir

analarina babalarina ,onlari yetistirdiginden dolayi ,yetistirmeseler bile dunyaya gelmelerine sebebiyet verdiklerinden dolayi onlara hizmet mecburidir

ama kaynanaya kayinpedere mecburi degildir demisti,cunku kaynana ve kayinpederin bizim uzerimizde hic bir hakki söz konusu degilmis ,bakarsak islerini yaparsak insanligimizdan dolayi yaparmisiz

o yuzden cumlenizi renklendirerek mecbur olmadigimizi belirtmek istedim

bende sözlümlere gittiğimde benden 4 yaş küçük görümcem var sağolsun hiçbirişe yardımcı olmuyor dağ gibi bulaşıkmı var ben yıkarken durulamıyor ama benle birlikte yanıma gelip elinde telefonla durmadan msjlaşıyor herkes bana içerde yardım ediyor sanıyordu tamam yaşı küçük anlıyorum ama bende insan evladıyım hiç yardım etmiyor onlara gittiğimde oturamadan geri geliyor olmuştum her gidişimde karnı ağrıyor eli karnında karnım ağrıyor diye hiç iş yapmıyr bende sert söyleyip kalp kırmaktansa yengecim sen durularken ben ıkım hadi diyorum şurayı tplarsna bende yıkarım diyorum ona iş veriyorum kalbinin kırmadan sözlüme söyledim yardım etmiyor sadece yanımda duruyor dedim güldü geçti bişey demedi uyuz oldum

elbette yardım etmesi gerekir,misafir mi bu?sengözlerimebaksanab baksana haftada 3-4 gün kalıyormuş..

iki hafta önce katildigim bir sohbette hoca dedi ki

gelinler hizmetci degildir

analarina babalarina ,onlari yetistirdiginden dolayi ,yetistirmeseler bile dunyaya gelmelerine sebebiyet verdiklerinden dolayi onlara hizmet mecburidir

ama kaynanaya kayinpedere mecburi degildir demisti,cunku kaynana ve kayinpederin bizim uzerimizde hic bir hakki söz konusu degilmis ,bakarsak islerini yaparsak insanligimizdan dolayi yaparmisiz

o yuzden cumlenizi renklendirerek mecbur olmadigimizi belirtmek istedim

canım mecbur değiliz belki ama hangi insan evladı yaşlı bir kadın iş yaparken bir tarafta oturmayı kendine yedirebilir
mecbur değiliz deyip iş yapmayarak kendimizi haklı çıkarmaya çalışmayalım
birde bizlerde yaşlanıcaz aynı şey bize yapılsa hoşumuza gidermiydi.
kaldıki ben kayınvalidenin evinde iş yapıcam eltim misafir gibi duracak ve benim buna canım sıkılmıcak.tabiki sıkılırdı.mecbur olduğu için yapmasın ama bu kadar bir insan etrafındakileri kullanmamalı enayi yerine koymamalı.insan olmalı bilmiyorsada ben öğretirim o eltiye insanlığıa.skaldıki bu zamanda herkes herşeyi biliyor ama işine geldiği gibi hareket ediyor herkes
bu arada benim kaynanam yok.yani böyle bir sorunum yok.sadece kendimi o insanların yerine koyup yorum yaptım

Pardon ama bir tek benmi farklı bakıyorum konuya, eltim dediğiniz kişinin kocası sizin kayınvalidenizin diğer oğlu oluyor. orası sizin eviniz değil ki siz rahatsız oluyorsunuz. Tabiki istediği zaman eşiyle birlikte annesinin evine gelecek... Bu nedenle eve gelmelerinden rahatsız olmanız çok yersiz, sizin eviniz değil orası, kayınvalidenizin, e diğeride onun oğlu...

Ha eve gelince eltinizin hiç yardım etmeyip sürekli sizden beklemesi doğru değil, Sanki tek gelin sizmişsiniz gibi oluyor. ama sanırım haftanın 3-4 günü değilde 1-2 günü bile gelseler siz yine bişeyler yapmaktan rahatsız olurdunuz.,pek haz etmiyorsunuz anladığım kadarıyla eltinizden.

Kızlar benim eltimle kaynım her hafta 3-4 gün gelip biz de kalırlar..Kaynım işsiz..Hadi yutuyordum gönüller kırılmasın diye her ne kadar rahatsız olsam da..Kaynanamlarla oturuyoruz bir araya gelmeden önce kolay zannettim yapabilirim dedim evet anlaşıyorum bir sorunum yok fakat bu gelip kalmalar beni çok rahatsız ediyor..Asıl sorun bu da değil aslında eltim sağolsun işlere pek yardımcı olmuyor ben de dün artık dayanamadım patladım ve laf çaktırdım..Bİze hiç yardımcı olmuyorsun giiblerinden..O da darıldı gitti..Şimdi doğru mu yaptım bilemiyorum ama artık çok rahatsız olmaya başlamıştım kendimi kullanılıyor gibi hissediyordum..Sİz olsanız ne yapardınız insanlar biraz adil olmalı değil mi ben böyleysem o da olmalı...:CüvCüv:

okadar alinganmis hanfendi biraz yerini genisletseydi ( insanlara rahatsizlik vermeseydi) anlaminda ;), bir arkadasina misafir olarak bile gitsen o cay doldururken sende bir seyin ucundan tutmak istiyorsun "ay geldi yoruldum kasildi oturdu" demesin , bizde buna (yer genisletmek denir:))..) yani bence iyi olmus salla gitsin ...

bence çooook iyi yapmışsın bazı insanlara açık açık söylemezsen anlamıyor işine geldiği gibi hareket etmeye dewam ediyorlar haftanın 3-4 günü o ewe gelip yiyip içiyorsa o ewin misafiri olmaktan çıkmış demektir yani bir işin ucundan o da tutmalıydı....böyle insanlar insanı çıldırtır haklıyken haksız duruma düşürür .....

Eltilerin iş yapmaması pek moda oldu son günlerde..:1shok:
Ne zormuş elti olmak dedim dünden beri..
Demek ki benim bir eltim olsaydı çok daha önce açardım davamı..:ecrin_bebek:
Neyse size gelince; eltinize zorla iş yaptıramazsınız, çünkü mecbur değil. Yok yere kalbini kırmışsınız..
Herkesi ya olduğu gibi kabul edecek ya da evlerinizi ayırıp hiç kimseye bulaşmayacaksınız..:delphin:

ben arkadaşa katılmıyorum yapmak zorunda değil demiş ama her defasında hizmetçi gibi önünde dönmek pek de adil değil. ye iç otur saçma.tamam ayda yılda gelir kalır hizmet edersin ama sürekli gelip kaldığı bi evde zaten misafir durumu ortadan kalkar bence direk söylemesi yerinde olmuş insan bu durumlarda kullanıldığını hisseder.

Öyle yan gel yat Osmancılık yapmasın, iyi yapmışsınız fazla yüz verip tepenize çıkartmayın mirmirmirmir

iyi yapmışsın canım
tatlı canını sıkma ne o misafir değilki canım o evin gelini yani
varya böyle insanlara gıcık oluyorum
alın bir tanede bende var
4 senedir dargınız aaaaaaaa sonunda bende patladım anlatsam uzun hikaye
üzme kendini ne o ye iç yat filan sen topla arkasını olcak işmi resmen seni kullanmak niyeti

misafir olarak gelse ayıp etmişsin diycem ama haftada 3-4 gün orda kaldığına göre iş misafirlikten çıkmış demektir
bence söylemekle iyi etmişsin
o da o evde yaşıyorsa bazı işlerin ucundan tutmalı tabiki

bir yandan iyi etmişsin diyorum bir yandan söyleseydinde gel birlikte yapalım diye düşünüyorum...
açıkcası bende karıştım şimdi...

ben arkadaşa katılmıyorum yapmak zorunda değil demiş ama her defasında hizmetçi gibi önünde dönmek pek de adil değil. ye iç otur saçma.tamam ayda yılda gelir kalır hizmet edersin ama sürekli gelip kaldığı bi evde zaten misafir durumu ortadan kalkar bence direk söylemesi yerinde olmuş insan bu durumlarda kullanıldığını hisseder.

aynen katılıyorum canım
hatta seyrek bile gelse o ev bir yabancının evi değilki bu kadında yabancı değil insan olan yine yardımcı olura.s

boşverrr birilerinin ona hatasını söylemesi gerekiyormuş oda sen olmuşun
madem haftada 3-4 gün kalacak kadar kendini rahat hissediyor bir zahmet yardımda ediversin
ama eğer arada bir gelmiş olsaydı amenna o zaman idare edin derdim

hadi bir gün misafir olup gitse tamam ama gelip üç dörtgün kalıyosa sana yardımcı olmazsı lazım aslında onun mahcup olup bunu konubile yapmadan seninle yardımlaşması lazım hem sizde kalıyor yiyip içiyor hem yardım etmiyor olmazki.
belki söyleyiş tarzına kırılmış olabilir ama sen yinede ona güzel bir şekilde anlat sana yardım etmesi gerektiğini ve hatasını anlasın yoksa daha çok ezilirsin

kızlar lütfen bana akıl verin daha sözlü bile değilim ama çoooooooookkkk kötü durumdayım ve kimse ben gibi çekmemiştir....
konu açmak istiyorum fikir almak için ama nasıl açılır bulamadım
3 senedir sevgilimle birlikteyiz okulu 6 senelik olduğundan ve askerlikten sebep beklemek zorundayız
2.senemizde ailesi ile tanıştım ve beni kendi ailemden bile daha çok ilgiye boğdular ama bende kimseye ii olmadığm kadar onlara iyiyim.. Yanlız bende bi elti var düşman başına. Farklı face adresleri alıp sevgilimle beni ayırmaya çalışmalar.. arkamdan konuşmlar, iftira atmalar. Sevglimin abisinin koluna girmeme laf etmeler.. Evinde içtiğim kahvenin lafını yapmalar.. Kayın validemle aramı açmalar.. kadın beni öyle severki ama onun korkusundan bana sevgisini belli edemio..
ki ben herkese nasılam onada öyleydim.
ben üni mezunuyum o lise ama beni beğenmemeler hafif göstermeler kaynımla kardeş gibiydim şuan kaynım yüzüme bakmaz..
sevgilim hep arkamda çok şükür.. kardeşini aldı konuştu.. ama zehirlemelere dewam edio..
rüyalarıma giriyo bigün face şifresini çözdüm bi baktım benle ilgili yazılar neler neler.. ben herkesle canımlı cicimli konuşuomuşum.. sinir bozucu insanmışım daha aileye girmemişim ama maşallah ondan daha ii tanıomuşum..
eşinede beni diğer eltim ile ayırd edio dio.. o kdar sinir olmağa başladım ki... neler çektim anlatmakla bitmezz :( evinde tencere çizilmiş hep ben yapmışmışım ki ben elimi sürmedim bişeye.. salçası bitmişmiş ki ben asla kullanmadım hep böle kçük seylerin lafı ne yapcam bilmiom...

Back
X