kendi adıma bişey söylemek isterim
hayatta en rahatsız olduğum şey birinin bana laf çarptırmasıdır veeee benim hakkımda rahatsız olduğu bişeyi tutup tutup bi anda patlayarak söylemesidir
her zaman uygun bi dille kalp kırmadan konuşulması taraftarıyım
arkadaşlara katılıyorum bu sizi haklıyken haksız duruma düşürmüş aile içindede yanlış tanınmanıza sebep olmuş herkes sizin durumunuzu yada çektiğiniz sıkıntıyı görmez ne var sofraya 2 tabak koymakmı ağır geldi derler prestijinz zedelenir
keşke daha makul bi dille söyleseydiniz yada iş yaparken mesele bulaşık yıkarken bile gel ben yıkayım sende durula gibi yavaş yavaş kazandırsaydınız ona bu özelliği
malum bazı insanlar iş yapmaktan hoşlanmazlar önemli olan sevdire sevdire içinden gelerek yapmasını sağlamak
ama kafayı takmayın rahat olun yinede bişey derlersede sözlerim maksadını aştı yanlış anladı beni dersiniz olur biter
sana kım dedı bunu işyapmk zorundaymışın dıye eltinmı
keske dogru zamnda ttalı dılle söleseydınz ama yapmıcaksa yıne yapmaz canım sen ona hızmet etmk zorunda değilsin ben diğer arkadşalra katılmıyorum.bi misafirlğe gittiğimzdebile ev sahıbıne yardımcı olmuyomuyuz nıye kendımıze gelınce içimzden birine de yapmıyoruz aynı seyı akaraba olmk o kısıyı kullanmak okısının sırtından gecınmk hakkını vermezkı bize.
Kayınvalidenızde ben söleyemem diyosasızde söle deyin akyınvalidenızemadem söleyemıyosun o geldıgınde bende yapmm iş.sen yap ozamn de gelınsın kayınvalidene hizmetını yapmk zorundasın ama ne görumceye nede eltıye hızmet etmk zorunda değilsin canım.
iki hafta önce katildigim bir sohbette hoca dedi ki
gelinler hizmetci degildir
analarina babalarina ,onlari yetistirdiginden dolayi ,yetistirmeseler bile dunyaya gelmelerine sebebiyet verdiklerinden dolayi onlara hizmet mecburidir
ama kaynanaya kayinpedere mecburi degildir demisti,cunku kaynana ve kayinpederin bizim uzerimizde hic bir hakki söz konusu degilmis ,bakarsak islerini yaparsak insanligimizdan dolayi yaparmisiz
o yuzden cumlenizi renklendirerek mecbur olmadigimizi belirtmek istedim
Kızlar benim eltimle kaynım her hafta 3-4 gün gelip biz de kalırlar..Kaynım işsiz..Hadi yutuyordum gönüller kırılmasın diye her ne kadar rahatsız olsam da..Kaynanamlarla oturuyoruz bir araya gelmeden önce kolay zannettim yapabilirim dedim evet anlaşıyorum bir sorunum yok fakat bu gelip kalmalar beni çok rahatsız ediyor..Asıl sorun bu da değil aslında eltim sağolsun işlere pek yardımcı olmuyor ben de dün artık dayanamadım patladım ve laf çaktırdım..Bİze hiç yardımcı olmuyorsun giiblerinden..O da darıldı gitti..Şimdi doğru mu yaptım bilemiyorum ama artık çok rahatsız olmaya başlamıştım kendimi kullanılıyor gibi hissediyordum..Sİz olsanız ne yapardınız insanlar biraz adil olmalı değil mi ben böyleysem o da olmalı...:CüvCüv:
Eltilerin iş yapmaması pek moda oldu son günlerde..:1shok:
Ne zormuş elti olmak dedim dünden beri..
Demek ki benim bir eltim olsaydı çok daha önce açardım davamı..:ecrin_bebek:
Neyse size gelince; eltinize zorla iş yaptıramazsınız, çünkü mecbur değil. Yok yere kalbini kırmışsınız..
Herkesi ya olduğu gibi kabul edecek ya da evlerinizi ayırıp hiç kimseye bulaşmayacaksınız..
ben arkadaşa katılmıyorum yapmak zorunda değil demiş ama her defasında hizmetçi gibi önünde dönmek pek de adil değil. ye iç otur saçma.tamam ayda yılda gelir kalır hizmet edersin ama sürekli gelip kaldığı bi evde zaten misafir durumu ortadan kalkar bence direk söylemesi yerinde olmuş insan bu durumlarda kullanıldığını hisseder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?