böyle bir zihniyet varmı?

ben cevap verıyorum sonrasında ben azar yıyorum hemen bana sen ıste eve olmıcak ınsanı getırdın tanıstırdın rezıl ettın bızı dııyorlar annem babam bana kızıyor bagırıyor bu seferde benı bı yere yollamıyorlar bende susup odama cekılıyorum duymamaya calısıyorum artık her agzmı actıgımda ben suclu oluyorum ben kucugum ya onların dedıklerıne gore hareket etmek zorundaymısım
Küçüksünüz ama paranizı çatır çatır yemeye gelince gram utanmiyorlar.
Her halükarda sorun /kavga çikıyor evde,parayı verincede çıkıyor. Vermeyin,konuşup dursunlar. Benim ihtiyaçlarım var,kendim halledeceğim bundan sonra,size bir tek doğalgaz faturasını öderim deyin geçin.
Rezalet ya,gencecik kız parasız kalmasın,kimseye el acmasın demiyorlar,10 lirayı çok görüyorlar.
Hele o ablanız varya uyanık,bencil,geçimsiz,ona diyecek çok şey varda uzatmak istemiyorum şimdi.

ailen seni ewlendirmez kolay kolay getirdigin paradan olcaklar cunki mezarada berber giderler parlariyla ..bide orta bozucu sanki gprumce ablan gelmis ..babamda sizinkiler gibi yapiyidu calisiyirduk cebimizde bi yol parasi olsun derdik vermezdi okul parn okutuyom seni derdi bi kitap parasi istemeye bile cekinirdik bide biz bayaniz ozel ihtiyaclarimiz oluyir isteyemezdik annem ewde is yaptimi kazandigi paralardan isterdik .. adam akilli bir ust basimiz da yoktu ewlendim kurtuldum cok sukur .. tabu ewlenncede dertler bitmiyor busefer baska imtihanlar basliyor s abretmek lazim

evet herkes oyle dıyor senı evlendırmezler tursunu kurucaklar sankı evde ki ablan o evden gıtmeden hıc olmaz zaten sevgılım aılesıyle gelıceı zaman bır kac arkadasım bana ablan evde olmasın bozulursa ısın onun yuzunden bozulur cok despot dedıgı olsun tıplerden dıyorlardı dedıklerı gıbıde oldu zaten ve cogu kısı sevgılımde dahıl senı kıskanıyor kendı esı oldu sarcak kımse yok senın mutlu olmanıda engellıyor dıyor

konuya nasıl başlıyacağımı gerçekten bilmiyorum ama konu ailem!!!
7 senedir çalışıyorum liseden mezun olduğumdan beri ve her zaman aldığım parayı ailem almıştır elimden üni tercihi yapıcaktım ablam kalkıp izmirden okulundan geldi nerde özel yüksek yer var orayı yazdı neymiş efendim ababm ikimizi şehir dışında okutamazmış zaten ben okumazmışım gitsem nolucakmıs falan demişti ve hala bu içimde bir uktedir okuyamamak ben o duyguyu hiç yaşayamadım herkes gibi ablam evliydi eşi vefat etti bize yerleşti o evde yokken herşey çok güzeldi ne çok karışırdı annem babam nede para vermediğim zaman çok uzatmazlardı mevzuyu taki şurda 1,5 senedir ablam bize geldi 30 yaşında eşi kanserdi evlenmeden öncede bilerek evlendi ailem vermiyordu ama ben seviyorum karısamazsınız dedı ve evlendi. evliyken bile ordan sürekli annemi babamı arar bu ay para verdımı yemek kartını verdımı falan diyordu bir yere gidicek olsam duyardı gittiğimi eğer o ay az para verdiysem gitmeseydin bir dahaki ay şu kadar vericeksin derdi birşey alsam paranı neden ona verdin ne gerek var der hep ve bize geldikten sonra bunlar daha çok arttı. her ay para veriyorum güya bana biriktiriyorlar onu ama ben param kalmadığı zaman istediğimde vermiyorlar bir kere 10 lira yol parası istedim neymiş onu fazlasıyla bır dahakı ay verıcekmısım boyle bır zihniyette ailem var. bizim evde genelde ablamın sözü geçer nedenide şu çünkü o okumus biliyor.

babam emekli babamın emekli maaş kartı onda şuanda çalışıyor babam o maaş kartıda kredi kartıda ablamda babamda 55 yaşında adam 30 yaşında kızından hergun harçlık alıyor şaka gibi ama gerçekten böyle. o ne derse o olur evde. ben hem doğalgaz internet faturasını oduyorum hem eve heray para veriyorum. kendisi çalışıyor 3500 maas alıyor birde eşinden gelen para var her ay toplamda elınde 5000e yakın para geçiyor evin kendiside para verıyor ama elektrık su telefon faturası babamdan gelen para ve onun koydugu parayla ortak odenıyor ben kısın dogalgaz ne kadar yuksek gelıyor bılırsınız tek basıma onu oduyorum eve verıyorum falan neymıs ben 26 senedır yasamısım vermek zorundaymısım bana her ay 200 300 yetermıs ben ne yapıyormusum parayı butun sorun bu. eski konularımı bilenleriniz vardır belki sevgilim ailesiyle tanışmaya gelmişti annem babamda sana yakıstıramadık tip olarak memleketleri kötü trabzonlu falan demişlerdi neyse o akşam ben annemle babamı biz onlara gidelim bir kere demeye ikna etmiştim ertesi gün teyzeme giderken hepsinin aklını çelmiş ve ogun akşamı beni dövmüşlerdi eve falan kitlediler beni.

ne olursa olsun önüme bunu sürüyor sen şöyle yaptın böyle yaptın hatta bir ara beni evden kovdu annemler yoktu s... git bu evden paraları adamlarla yıyorsun zaten bı faydan yok hep zararsın ne halın varsa gor dedi ve ben çıktım gittim arkadasımda kaldım ve o sevgılımle hala gızlıce gorusuyorum aylardır ayrılamıyoruzda oda bılıyor herseyı zaten. neyse annemler eve gelınce buna kızmıslar guya sen nasıl evden kovarsın burası babasının evı yasıcak burda senın kovmaya hakkın yok basına bısey gelse uzulmıcekmısın o bızım hala namusumuz bızım soyadımızı tasıyor falan demısler arkadasıma boyle demıs annem ben sonrakı gun eve dondum bır sure konusmadım. bu ay elımde param kalmadı yol parası ıstıyorum dıyorlakı bana paran yoksa ızınlerınden kullan gıtme işe varmı böyle bir mantık? eee benım verdıgım paray hanı bana bırıktırıyordunuz sızlerın parası olmadıgı zaman o paradan alıyorsunuz ben ısteyınce neden yok? benım aılemın bana yapmadıgını sevgılım yapıyor ustume basıma kıyafet alıyor yol paramı sıgara paramı verıyor olmadıgı zaman. evet onunda yanlısları oldu aıleme karsı ama aılemın yapması gerekenı şuanda bana o yapıyor ve ben gerçekten onunla gızlıce evlenmeye karar verdım artık. az once ablam mesaj atıyor dogalgaz faturası odenmemıs onu ode aksama gormıcem o borcu diye param yok nasıl odıyeyim?

varmı böyle bir zihniyet ben bu evde yasıyorsam her ay paramı verıcekmısım gezmıcekmısım kıyafet almıcakmısım ama onlara para verıcekmısım ablam kendısı gıder 1500 e takım elbıse alır ben canım istedi diye dondurma alsam bile neden almısım onu yol parası yapabilirmişim 7 senedır calısıyorum bır kere tatıle gidemedim 7 senedir ilk defa bu sene tatile gidicem. artık yoruldum bunları her ay yaşamaktan gerçekte yoruldum artık.simdi akşam kesın tartısma olucak bu fatura yuzunden sizce ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım? bana bir yol gösterin lütfen...

şimdiden okuduğunuz için teşekkür ederim...
Bi göz oda olsun ev bul kendine gün gelir aç kalırsın ama bunlarla yaşamaktan iyidir
Aile demeye bin şahit lazım

BUNALDİM bu ne arkadas ya.Oncelikle hakkinizi yedirmissiniz yillardir.Hakkinizi yedirmeyin.Resti cek hayat senin hayatin .Bosa gecen yillarin var.Lutfen lutfen ezilme artik.

evet herkes oyle dıyor senı evlendırmezler tursunu kurucaklar sankı evde ki ablan o evden gıtmeden hıc olmaz zaten sevgılım aılesıyle gelıceı zaman bır kac arkadasım bana ablan evde olmasın bozulursa ısın onun yuzunden bozulur cok despot dedıgı olsun tıplerden dıyorlardı dedıklerı gıbıde oldu zaten ve cogu kısı sevgılımde dahıl senı kıskanıyor kendı esı oldu sarcak kımse yok senın mutlu olmanıda engellıyor dıyor
canim senin artik kendi duzenini bi sekilde kurman lazim ewlnio kendu ailenle ugras bunlar senn ennyakinlarun boyle yapiyolar. hicolmassa ewlndigin kisi yabanci dersin alisrsin ay ne bilem ya sinirim bozuldu hemen hemen ayni seyleri bnde yasdm da ..

Küçüksünüz ama paranizı çatır çatır yemeye gelince gram utanmiyorlar.
Her halükarda sorun /kavga çikıyor evde,parayı verincede çıkıyor. Vermeyin,konuşup dursunlar. Benim ihtiyaçlarım var,kendim halledeceğim bundan sonra,size bir tek doğalgaz faturasını öderim deyin geçin.
Rezalet ya,gencecik kız parasız kalmasın,kimseye el acmasın demiyorlar,10 lirayı çok görüyorlar.
Hele o ablanız varya uyanık,bencil,geçimsiz,ona diyecek çok şey varda uzatmak istemiyorum şimdi.

ne deseniz haklısınız ben artık arkadaslarımdan borc ıstıyordum bır ara sonra sevgılım duyunca cok kızdı ben dururken mıllete el actırmam sana bundan sonra benden ıstıceksın dedı ve 2 aydır o verıyor paraydı suydu buydu ıhtıyacımı goruyor

canim senin artik kendi duzenini bi sekilde kurman lazim ewlnio kendu ailenle ugras bunlar senn ennyakinlarun boyle yapiyolar. hicolmassa ewlndigin kisi yabanci dersin alisrsin ay ne bilem ya sinirim bozuldu hemen hemen ayni seyleri bnde yasdm da ..

inşallah mutlu olurum hep onunla

Evlen ama cocuk yapmayin bir süre korun sakin atlama bunu.
Ablan seni ne kadar tahrik etse de konuşma bir daha. Ailen de durcagi yeri bilsin artik.

Bu kadar cocuk esiri olan anne babalari da anlamiyorum.
Insanin biraz agırligi olur.
Ablan ondan daha mutlu olucagin icin seni kıskanıyo olabilir cünki kendisi tepeden tırnagi kompleks.

Pek konusmayi anlayacak tip degiller. Sozunu size gecirmisler baskiyla devam da ediyolar. Peki ailenizin olumlu yonleri neler. Allah yardimciniz olsun

çok guzel para hesabı yaparlar çok guzel benı evden cıkarmamak 1 2 saat dısarı gezmeye cıkmayayım dıye bahaneler uretırler ne bıleyım evde ıs yapılcak falan derler ınsanlara sadece kendı anladıkları ve ıstedıklerı gıbı ılk defa tanısmaya gelmıs ınsanları kotu anlatırlar bunlar olumlu yanları sayılıyorsa tek bunlar var hanı benım oyle cok mukemmel bır aılem yok ve ozenırım her zaman keske aılemı secme ımkanım olsaydı ama yok malesef

Üzgünüm ama sen suçlusun.afedersin ama ezilmek isteyeni herkes ezer.hatta gel biraz da ben ezeyim :KK4:

Arkana bile bakmadan kaçman lazım.sen sustukça her istediklerini yaptıkça seni daha çooook istismar ederler:KK34:

Tamamini okuyamadim ama nasil bir ablan var senin ya... Ayrica o cocuklarinin parasina el koyan ailelerden tiksiniyorum ilerde bize baksin parasina el koyalim diyemi doguruyorlar anlamadim yillardir calisiyorum bir kismi ozel bi kismi devlet suana kadar 5 kurusumu almadi annem babam he vermemde zaten babamin geliri suan benim aldigimin neredeyse 2 kati bide emekli

Evlen ama cocuk yapmayin bir süre korun sakin atlama bunu.
Ablan seni ne kadar tahrik etse de konuşma bir daha. Ailen de durcagi yeri bilsin artik.

Bu kadar cocuk esiri olan anne babalari da anlamiyorum.
Insanin biraz agırligi olur.
Ablan ondan daha mutlu olucagin icin seni kıskanıyo olabilir cünki kendisi tepeden tırnagi kompleks.

annem zamanında cok kınadı ınsanları ananem dayımı kayırırdı hasta oldu bakmadı annem hep onu korudu savundu o degerlıydı soyleydı boyleydı dıye ama sımdı kendı aynısını yapıyor

Üzgünüm ama sen suçlusun.afedersin ama ezilmek isteyeni herkes ezer.hatta gel biraz da ben ezeyim :KK4:

Arkana bile bakmadan kaçman lazım.sen sustukça her istediklerini yaptıkça seni daha çooook istismar ederler:KK34:

zaten kacıcam yakında bakalım o zaman ne yapıcaklar ama hıc bırı gozumde olmyacak o zaman

annem zamanında cok kınadı ınsanları ananem dayımı kayırırdı hasta oldu bakmadı annem hep onu korudu savundu o degerlıydı soyleydı boyleydı dıye ama sımdı kendı aynısını yapıyor
Ya ablanda pes kendi aile duzeni olupta sonra baba evine donmek zordur tekrar ev ustune ev kurmasi ilginc.
O kadar para geciyo eline ac kendine bir ev yada kafana göre.

Tamamini okuyamadim ama nasil bir ablan var senin ya... Ayrica o cocuklarinin parasina el koyan ailelerden tiksiniyorum ilerde bize baksin parasina el koyalim diyemi doguruyorlar anlamadim yillardir calisiyorum bir kismi ozel bi kismi devlet suana kadar 5 kurusumu almadi annem babam he vermemde zaten babamin geliri suan benim aldigimin neredeyse 2 kati bide emekli

ya onlar ıstemese ben zaten ıstedıgımde yaparım ama boyle ıllede ver dıye dıretıyorlar ya delırıyorum ısten cıkıcam dedım bır kere nasıl cıkarsın hayır olmaz verdıklerı cevap bu neden cunku para kesılcek ben lısede bıle arkadaslarım gezmeye gıderdı ben gıdemezdım gıtsemde yemek yemezdım neden cunku babam sadece 10 lıra verır yollardı benı yol parasımı yapayım yemekmı yıyeyım onla bu zaman kadar hep sessızdım evet orda hata ettım ama bende neden sustum bagırdıgım zaman bı yere yollamazlar laf ederler dıye hep sustum ama artık susmıcam yeter artık yoruldum usandım hayattan sogudum 26 yasındayım ama sankı boyle 40lı yaslarda gıbı sırtımda yuk kafamın ıcı dolu yasamaktan bıkmıs bırıyım

Ya ablanda pes kendi aile duzeni olupta sonra baba evine donmek zordur tekrar ev ustune ev kurmasi ilginc.
O kadar para geciyo eline ac kendine bir ev yada kafana göre.

ayrı ev acıcak ama soyle acıcak ben nasıl olsa evlenemıyormusum benım maasımın 1100 lırasını bıde kendı katıcakmıs para onu kredıye baglıcakmıs benım bu zman kadar verdıgım paraları esınden gelen olum tazmınatı parasını pesınat verıcekmıs 4+1 ev alıcakmısız onun ustune olucakmıs orda hep beraber yasıcakmısız ama ben buna musaade etmedım bana guvenmeyın ben kredı falan odemem dedım kavga cıktı sonra o aıle dostumuz abıye ddım ben boyle bısey olmasına ızın evrmem sen merak etme o para senın ablan kendı ustune yapıcaksa kendı bırıkımıyle alsın ben konusurum dedı ona tamam dedıler ama hala aynı fıkırdeler annemle babamda evet oyle yapalım dıyorlar ben odamdan duyuyorum konusmaları bana bıde nıye bızle oturmuyorsun dıyorlar ben neyıne sızle oturcam her oturdugumda para konusu kavga oluyor bende gıder gıtmez yatmayı tercıh edıyorum artık

Bu devirde elbet zorlukları var
Ama binlerce üni öğrenciside yanlız yaşıyor
Bende 6 yıl yanlız yaşadım
Bu ev daha zararlı bence
Hangi şehirde bilmiyorum ama öğrencinin çok olduğu bir yerse ev arkadaşı olarakda bulabilir
canim bekar oldugu ivcin rahat edemez cok seye sait oluyoz ..

X