böyle bir zihniyet varmı?

Ayrıca ben konu sahibesine kalk intihar et gibi bir şey de söylemedim. Mış gibi yap dedim.
Burda tüm şartlar normal konu sahibesinin 26 yaşında dayak yemesi ve bunca zaman buna ses çıkarmaması, evde babadan ablaya, utanmasalar adam toplayıp uygulayacakları şiddet dahi normal, onlara bu şekilde ders vermeyi düşünmek mi anormal?
burada yaşananlara normal demedim hiçbir mesajımda. evet hiçbiri normal değil ama sizin yorumunuzda bana normal gelmedi. hoş beni ilgilendiren bir durum da yok ortada zaten ama...
makul şekilde tavsiyeler veriyoruz hepimiz.
"intihar et" dediğinizi de söylemedim.
sadece;
kalk intihar mektubu yaz falan siz de ilk mesajınızda söylediniz ki; komik.

Ben gizlice evlenmesindense en azından ayrı eve çıkması taraftarıyım. Gerisini siz bilirsiniz ben sadece adınıza üzüldüğüm için fikrimi beyan ettim kusura bakmayın
ayrı eve çıkmasına da müsade edilmiyor.
ayrı eve çıktığı zaman telli duvaklı kendi bekar evinden mi çıkarılacak?

ek olarak; gerisini neden ben bilecekmişim.
konu sahibesini alıntılayıp ona hitaben yapın yorumunuzu.

sevgilinle iyi anlaşıyorsanız, bu adam doğru adam diyorsanız evlenin başka türlü o abladan kurtuluşunuz olmaz

ben dogru ınsan olduguna ınanıyorum cunku ne yasadıysak kı cok seyler yasadık gızlı telefonda gorusme eve telefonu goturmuyordum ıs yerınde konusuyordum ve o dovduklerı aksam cıkıp gelıcekmıstı cok sınırlıymıstı ama babası kotu bısey yapar o sınırle dıye yollamamıs bunu babası soyledı buldugunu begenmıyorum dıye laf edıyor bıde bana tutup 33 yasında bırını getırıyor ben ne yapayım babamdan yaslı gozuken ınsanı sevdıgıme gıtmek varken haksızmıyım?

zaten uzun bır sure cocuk yapmayı falan dusunmuyorum oda dusunmuyor en azından kendımızı ıyıce rahata kavusturana kadar senın aılen kesın basımıza gelıcek arıcaklar edıcekler o donemlerı atlatana kadar uzun sure cocuk falan yapmayız once hayatımızı yasarız butun bu stresten kurtulana kadar dıye her seferınde soyluyor ama guvenıyorum evet degısıcektır belkıde ama benı ezdırcanı zannetmıyorum ınsallah mutlu oluruz hep.
anladım canım, hakkınızda hayırlısı olsun tekrar, umarım çok huzurlu olursunuz..
gelişmeleri yazarsın buradan...

O ablan ne ya...
Tam saci basi yolmalik
Onca yil nasil verirsin butun parani ya nasil?
Kurus vermem su saatrn sonra yerinde olsam
Kovarsa kovsun git tek goz odada yasa daha iyi....

zaten gidicem ve bır daha kurus vermıcem yeter artık para verıyorum yıne ben kotu oluyorum

ben dogru ınsan olduguna ınanıyorum cunku ne yasadıysak kı cok seyler yasadık gızlı telefonda gorusme eve telefonu goturmuyordum ıs yerınde konusuyordum ve o dovduklerı aksam cıkıp gelıcekmıstı cok sınırlıymıstı ama babası kotu bısey yapar o sınırle dıye yollamamıs bunu babası soyledı buldugunu begenmıyorum dıye laf edıyor bıde bana tutup 33 yasında bırını getırıyor ben ne yapayım babamdan yaslı gozuken ınsanı sevdıgıme gıtmek varken haksızmıyım?
Bilmiyorum karar senin ama sen kesin kararını verirsen ailende olsa mecbur kabul ederler tabi şu da var yağmurdan kaçarken doluya tutulma, gerçekten bu insanla ömür geçer, bu insan doğru dürüst biri diyorsan ve seviyorsan en doğru yol evlilik :KK39: (ben evlenemiyorum ama herkesi evliliğe teşvik ediyorum, haaa bir de 3 en az 3 çocuk :KK48: )

Ya hayatinizdaki insanla (eger eminseniz) evlenin veya ayri eve cikin. Ben olsam hayatta durmam o evde. Sizi daha fazla somurmelerine de izin vermeyin.

bunca sene sustum ama artık ızın vermıcem saolsun benımde gozumu acan sevgılım oldu bır kurus verırsen cok buyuk kavga ederız dıye doye benım gozumu actı sunu yap ne yapıcaklar takıp et soyle de ne dıcekler bak dıye dıye benım gozumu actı ben aılemdekı degerımı anladım para vermeyınce benden kotusu olmadıgını anladım

Trabzonlulara kötü diyen bir zihniyet. Ailen nereli cok merak ettim, kraliyet ailesindensiniz herhalde.

onu bende merak ettim.. ben karadenizliyim trabzonlu bulsam dk dusunmezdim :)

konu sahibine gelince bu kisiler artik aile degil kac kurtul koleleri olmaktan

doverim ben boyle ablayi ciddi ciddi girisirim hic bakmam nasil kardes yahu dusman gibi vermeyin paranizi anne ve babanizla konusun hala onu destekliyolarsa ben boyle durumda ayri eve cikardim

Trabzonlulara kötü diyen bir zihniyet. Ailen nereli cok merak ettim, kraliyet ailesindensiniz herhalde.

valla bana gore kralliyet ailesinden falan gelmedik ama aileme gore oyle herhalde neymıs annemın arkadası trabzonlu o cok dedıkoducuymus hep kendı ıstedıgı olsun ıstermıs oflularda belınde sılahla gezermıs ezerlermıs benı yahu zaten sız benım aılemken ezıyorsunuz benı buna ne demelı kendılerıne bakmıyorlar bır memleketten bır kotu oldumu onlara gore o memeleket bıtmıstır kı ablamın kaynanasıda bızım koylu ama onlar daha kotusunu yaptılar kızlarına demekkı memleketle alakası yok karakterle alakası varmıs ama bunun farkına varamıyorlar

anladım canım, hakkınızda hayırlısı olsun tekrar, umarım çok huzurlu olursunuz..
gelişmeleri yazarsın buradan...

tabıkıde her gelısmeyı yazacagım baska anlatacak kımsem yok akıl alacagım kımsede yok inşallah mutlu oluruz ve o eve donmek zorunda olmam

burada yaşananlara normal demedim hiçbir mesajımda. evet hiçbiri normal değil ama sizin yorumunuzda bana normal gelmedi. hoş beni ilgilendiren bir durum da yok ortada zaten ama...
makul şekilde tavsiyeler veriyoruz hepimiz.
"intihar et" dediğinizi de söylemedim.
sadece;
kalk intihar mektubu yaz falan siz de ilk mesajınızda söylediniz ki; komik.

ayrı eve çıkmasına da müsade edilmiyor.
ayrı eve çıktığı zaman telli duvaklı kendi bekar evinden mi çıkarılacak?

ek olarak; gerisini neden ben bilecekmişim.
konu sahibesini alıntılayıp ona hitaben yapın yorumunuzu.
Tabiki son cümleyi konu sahibesine dedim! Size değil. İlk mesajımı da konu sahibesine yazmıştım fakat siz atladınız:işsiz:

O zaman normal anormal konusu duruma ve şartlara göre değişiyor değil mi?! Sadece bir an olsun hor gördükleri evlatlarınım yokluğunu düşünmeleri halinde ne olacağını görme imkanı olacağını düşündüm. Bunu lafla anlatması bu şekil bir aileye karşı mümkün değil. Ama bir kaç gün dahi olsa kendisine tatil müsadesi veren bir ailenin de konu sahibesinin hayatına dair sizin söylediğiniz kadar kayıtsız kalacaklarını HİÇ SANMIYORUM! Nitekim geçenlerde açtığım tatile gidemediğim çünkü ailemin müsade etmediğine dair açtığım konuda da bahsettiğim üzere evi altına üstüne de getirsem, kendi maaşımla da gitsem, araya birini dahi soksam asla bu müsammayı göremezdim ailemden. Yapmayan yapmıyor.
Evlenmesine de izin vermiyorlar ona bakarsanız. Evet bekar evinden telli duvaklı çıkabilir bunda imkansız olan ne? Bekler ve para biriktirir üstüne düşenleri alır, eksiklerini giderirler hazırlıklarını yaparlar ve normal evlilik sürecini yaşayarak hiçbir şeyini aceleye getirmeden içe sine yaşarlar. Bunda imkansız olan ne? Herkes ana babasının yardımıyla mı evleniyor? Alemsiniz gerçekten nasıl muhalefet olacağınızı şaşırdınız. Sizinle daha fazla polemiğe girmek istemiyorum.

Bilmiyorum karar senin ama sen kesin kararını verirsen ailende olsa mecbur kabul ederler tabi şu da var yağmurdan kaçarken doluya tutulma, gerçekten bu insanla ömür geçer, bu insan doğru dürüst biri diyorsan ve seviyorsan en doğru yol evlilik :KK39: (ben evlenemiyorum ama herkesi evliliğe teşvik ediyorum, haaa bir de 3 en az 3 çocuk :KK48: )

yani bana göre dürüst bir yanlıs yapsada bana mutlaka soyluyor gızlemıyor evet belkı onceden bır kac kere gızledı sonra duyunca dahada o zamandan hıc saklamadı bırsey herseyı oldugu gıbı anlatıyor ve ılerleyen yıllardada boyle olur ınsallah

Sonuna kadar okumadım ama okumam gereken yerleri okudum ve anladım...

Çalışıyor kendi paranı kazanıyorsun neden ayrı eve çıkmıyorsun? Yarın öbürgün hayatına birisi girdiğinde evlenmeyi düşündüğünde yalnız kalacaksın o verdiğin paraların 1 kuruşunu geri alamayacak yine kendi başının çaresine kendin bakacaksın.

Yalnız evlilik değil çok basit bir örnek diyelim kendine araba almak isteyeceksin çalışıyorsun doğal hakkın bir şeyler sahibi olmak ama ona da engel olacaklar...

En başta ablanın yaptığı saçmalıklar hiç bitmeyecek...

Ayrı eve çıksan en azından özgür yaşarsın kimseye hesap vermek zorunda değilsin zira o yaşı çoktan geçmişsin...

doverim ben boyle ablayi ciddi ciddi girisirim hic bakmam nasil kardes yahu dusman gibi vermeyin paranizi anne ve babanizla konusun hala onu destekliyolarsa ben boyle durumda ayri eve cikardim

1500 lirayla nasıl ayrı eve cıkabılırım oyle yapamıcagım ıcın sevdıgımle evlenmeyı tercıh ettım ve yapıcamda

Tabiki son cümleyi konu sahibesine dedim! Size değil. İlk mesajımı da konu sahibesine yazmıştım fakat siz atladınız:işsiz:
Evlenmesine de izin vermiyorlar ona bakarsanız. Evet bekar evinden telli duvaklı çıkabilir bunda imkansız olan ne? Bekler ve para biriktirir üstüne düşenleri alır, eksiklerini giderirler hazırlıklarını yaparlar ve normal evlilik sürecini yaşayarak hiçbir şeyini aceleye getirmeden içe sine yaşarlar. Bunda imkansız olan ne? Herkes ana babasının yardımıyla mı evleniyor? Alemsiniz gerçekten nasıl muhalefet olacağınızı şaşırdınız. Sizinle daha fazla polemiğe girmek istemiyorum.
atladınız derken? :işsiz:
o kadar mantıklısınız o kadar mantıklı önerilerde bulunuyorsunuz ki vallahi alkışlamaktan başka bir şey yazamıyorum doğrusu...:kahve:
kendi bekar evinden telli duvaklı çıkacak, ama içinde hiç ukte kalmayacak..
hmm güzelmiş.

Kendi kararınızı verebilecek yaştasınız hani bende 18 19 yaşlarındasınız sanmıştım bence çok tolerans tanımışsınız ablanıza tepkinizi koyun

her zaman tepki koyuyorum annem arkadasına sunu demıs ablası kındardır ama kucugu oyle degıl o susar sonra unutur demıs bende deıdmkı o yuzden ezıyorlar benı abla ama onlara soyle ben artık susmıcam bende kızları gıbı kındar olucam madem ona o yuzden susuyorlar artık bende oyle olucam dedım

X