böyle bir zihniyet varmı?

zaten kacarak evlencem yanı kacaraj evlenmek demeylımde gızlıce nıkahı basıcam ama sonrasında konusmıcam zaten hıcbır sekılde

evlenmene ne kadar süre var bilmiyorum ama kısa sürede evlenin düğün fln boşver siz kendi hayatınızı kurun yeter. evlenmenize uzun süre varsa da topla eşyalarını çek git 1 sn durma. sen defolduktan sonra anlayacaklar kıymetini ama çok geç olacak

ben evlenseymısımde zaten sevgılımle eve verıcekmısımdı para cunku bunca sene yasamısım evde bende dedımkı sen evlendın verdın mı hayır vermedın anneme sadece 100 200 verdın harclık bıde alırsan bır elbıse aldın kusura bakma ben vermezdım evlenseydım bıle dedım ben bunu sevgılıme soyledım oyle bısey yapamazdın bosanma sebebı olurdu senın ayrı evın olucaktı ablan gıdıp pahalı markalardan gıyınecegıne o baksın seve benı ılgılendırmez senı ordan kurtarcam yaknda deyıp duruyor

Hayatta kimseye aileni ez demedim
Ama size derim
Evlenin ya da evlenmeyin gidin o evden

ben evlenseymısımde zaten sevgılımle eve verıcekmısımdı para cunku bunca sene yasamısım evde bende dedımkı sen evlendın verdın mı hayır vermedın anneme sadece 100 200 verdın harclık bıde alırsan bır elbıse aldın kusura bakma ben vermezdım evlenseydım bıle dedım ben bunu sevgılıme soyledım oyle bısey yapamazdın bosanma sebebı olurdu senın ayrı evın olucaktı ablan gıdıp pahalı markalardan gıyınecegıne o baksın seve benı ılgılendırmez senı ordan kurtarcam yaknda deyıp duruyor
Sevgilinin bakis acisi da dogru bi bakis acisi degil farkindasindir umarim. Ne demek ailene para verirsen bosaniriz. Masallah sen haric herkes senin kazandigin uzerinde hak sahibi. Az dislerini goster tirnaklarini cikar uyanik ol. Yoksa bu gidisle sen o evden kacip evlensen baskalari kullanacak seni.

Senin yerinde olsam bu saatten sonra hiç bir şekilde para mara vermem. Bu ne ya. Çalışıyorsunuz çektiğin sıkıntılara bak. Seni okutmamalari ayrı bir sinir bozuculuk. Allah o ablani bildigi gibi yapsin. Ailende de hata var. Ablani okutuyorsa seni de okutacaklardi her ne olursa olsun. Evlat ayırımı yapılmış ne kötü.
Eğer üzerine geliyorlar. Konuş bu şekilde devam ederseniz evden kaçacagim diye. Eğer hala düzelmezse kaç git kendini kurtar. Evlen sevgilinle ne güzel seviyormusun da huzurlu yuvanda mutlu ol keyfine bak. Onlar da yaptiklarindan utansinlar. Eden bulur bu hayatta. Göreceksin ablan hiç huzurlu olamayacak.

istanbulda yasıyorum ama yabancı ınsanlara ne kadar guvenebılırım ki
Kaç yaşındasın?
Sevgilinle ne zamandır berabersiniz
Yeterince tanıyorsan ve içine siniyorsa
Diğer şartlarda uygunsa ailenden icazet falan alma evlen kendi yuvanla ilgilen

1500 alıyorum ben. o sevgılımın geldıgı zaman gercekten sınır krızı gecırdım annem kapıyı kapattı içeri gidip yemek yiceklerdi yemek yediler. onlar anca ben gıdınce o evden uzulurler ama o zamanda ıs ısten gecmıs olucak
Nasıl yani sevgilini yemeğe davet etmediler mi :oha:
Bu durum karşısında sevgilin ne yaptı peki ??

e yemeyenin malını yerler. siz de uyanık olun. ben anlamıyorum yani şurda paragraflarca ablanızı eleştireceğinize onun yarısı kadar uyanık olsaydınız bu halde olmazdınız.

kendisi devlet memuru sadece babam dovmedı ılk basta kızları dovdu ustume cıktı yatakta yatıyordum belıme cıktı annem dovdu sonra babam dovdu gelırken halama haber vermısler heralde onlar aldı ellerınden benı neymıs bırde gelıp dıokı o olayın oldugu aksam annemle babama bırsey olsun bu dunyayaı sana dar edıcem oldurcem senı diyor o ara eve falan kapadılar benı ben ıse zorla bır aıle tanıdıgımız vardı onun sayesınde ıse geldım
Ayyy canım benim ya çok üzüldüm vallahi haftasonunu bekleme sevgilinle şimdiden ev aramaya çık yada sevgilin ev arasın kiralık ailenin haberi olmasın yine eve kapatırlar beğendiği evlerin resimlerini çeksin yada seni iş yerindeyken görüntülü arasın ikinizinde beğendiği bir ev olsun sonrada resmi nikah....
Bi kaç gün daha evde kalırsın her gün biraz kıyafetini almak için sonuçta valizle çıkamazsın her zaman ki gibi çantanı alırsın bi kaç kıyafet tıkıştırırsın...
Her gün az az beğendiğin kıyafetleri...
Sonra da vııın kaçarsın...
Ama sakın ha sevgilinin ailesinin evinde yaşamak gibi bi fikrin yoktur inşallah...
Sana çook yakın samimi davransalar bile asla aynı evde yaşamayı tercih etme...
Uzakta ol...

konuya nasıl başlıyacağımı gerçekten bilmiyorum ama konu ailem!!!
7 senedir çalışıyorum liseden mezun olduğumdan beri ve her zaman aldığım parayı ailem almıştır elimden üni tercihi yapıcaktım ablam kalkıp izmirden okulundan geldi nerde özel yüksek yer var orayı yazdı neymiş efendim ababm ikimizi şehir dışında okutamazmış zaten ben okumazmışım gitsem nolucakmıs falan demişti ve hala bu içimde bir uktedir okuyamamak ben o duyguyu hiç yaşayamadım herkes gibi ablam evliydi eşi vefat etti bize yerleşti o evde yokken herşey çok güzeldi ne çok karışırdı annem babam nede para vermediğim zaman çok uzatmazlardı mevzuyu taki şurda 1,5 senedir ablam bize geldi 30 yaşında eşi kanserdi evlenmeden öncede bilerek evlendi ailem vermiyordu ama ben seviyorum karısamazsınız dedı ve evlendi. evliyken bile ordan sürekli annemi babamı arar bu ay para verdımı yemek kartını verdımı falan diyordu bir yere gidicek olsam duyardı gittiğimi eğer o ay az para verdiysem gitmeseydin bir dahaki ay şu kadar vericeksin derdi birşey alsam paranı neden ona verdin ne gerek var der hep ve bize geldikten sonra bunlar daha çok arttı. her ay para veriyorum güya bana biriktiriyorlar onu ama ben param kalmadığı zaman istediğimde vermiyorlar bir kere 10 lira yol parası istedim neymiş onu fazlasıyla bır dahakı ay verıcekmısım boyle bır zihniyette ailem var. bizim evde genelde ablamın sözü geçer nedenide şu çünkü o okumus biliyor.

babam emekli babamın emekli maaş kartı onda şuanda çalışıyor babam o maaş kartıda kredi kartıda ablamda babamda 55 yaşında adam 30 yaşında kızından hergun harçlık alıyor şaka gibi ama gerçekten böyle. o ne derse o olur evde. ben hem doğalgaz internet faturasını oduyorum hem eve heray para veriyorum. kendisi çalışıyor 3500 maas alıyor birde eşinden gelen para var her ay toplamda elınde 5000e yakın para geçiyor evin kendiside para verıyor ama elektrık su telefon faturası babamdan gelen para ve onun koydugu parayla ortak odenıyor ben kısın dogalgaz ne kadar yuksek gelıyor bılırsınız tek basıma onu oduyorum eve verıyorum falan neymıs ben 26 senedır yasamısım vermek zorundaymısım bana her ay 200 300 yetermıs ben ne yapıyormusum parayı butun sorun bu. eski konularımı bilenleriniz vardır belki sevgilim ailesiyle tanışmaya gelmişti annem babamda sana yakıstıramadık tip olarak memleketleri kötü trabzonlu falan demişlerdi neyse o akşam ben annemle babamı biz onlara gidelim bir kere demeye ikna etmiştim ertesi gün teyzeme giderken hepsinin aklını çelmiş ve ogun akşamı beni dövmüşlerdi eve falan kitlediler beni.

ne olursa olsun önüme bunu sürüyor sen şöyle yaptın böyle yaptın hatta bir ara beni evden kovdu annemler yoktu s... git bu evden paraları adamlarla yıyorsun zaten bı faydan yok hep zararsın ne halın varsa gor dedi ve ben çıktım gittim arkadasımda kaldım ve o sevgılımle hala gızlıce gorusuyorum aylardır ayrılamıyoruzda oda bılıyor herseyı zaten. neyse annemler eve gelınce buna kızmıslar guya sen nasıl evden kovarsın burası babasının evı yasıcak burda senın kovmaya hakkın yok basına bısey gelse uzulmıcekmısın o bızım hala namusumuz bızım soyadımızı tasıyor falan demısler arkadasıma boyle demıs annem ben sonrakı gun eve dondum bır sure konusmadım. bu ay elımde param kalmadı yol parası ıstıyorum dıyorlakı bana paran yoksa ızınlerınden kullan gıtme işe varmı böyle bir mantık? eee benım verdıgım paray hanı bana bırıktırıyordunuz sızlerın parası olmadıgı zaman o paradan alıyorsunuz ben ısteyınce neden yok? benım aılemın bana yapmadıgını sevgılım yapıyor ustume basıma kıyafet alıyor yol paramı sıgara paramı verıyor olmadıgı zaman. evet onunda yanlısları oldu aıleme karsı ama aılemın yapması gerekenı şuanda bana o yapıyor ve ben gerçekten onunla gızlıce evlenmeye karar verdım artık. az once ablam mesaj atıyor dogalgaz faturası odenmemıs onu ode aksama gormıcem o borcu diye param yok nasıl odıyeyim?

varmı böyle bir zihniyet ben bu evde yasıyorsam her ay paramı verıcekmısım gezmıcekmısım kıyafet almıcakmısım ama onlara para verıcekmısım ablam kendısı gıder 1500 e takım elbıse alır ben canım istedi diye dondurma alsam bile neden almısım onu yol parası yapabilirmişim 7 senedır calısıyorum bır kere tatıle gidemedim 7 senedir ilk defa bu sene tatile gidicem. artık yoruldum bunları her ay yaşamaktan gerçekte yoruldum artık.simdi akşam kesın tartısma olucak bu fatura yuzunden sizce ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım? bana bir yol gösterin lütfen...

şimdiden okuduğunuz için teşekkür ederim...
sen hala ne yapacağım diye mi soruyorsun ya.. ailen ciddi anlamda problemli anllatıklarına göre ancak sende ciddi anlamda özgüven problemin var gibi. ağzini açıp iki çift laf söyleyip susturamıyor musun ?? ablana ciddi anlamda sinir oldumm:sinirli::KK62:

Sanki okurken kendimi okuyorum gibi geldi inanir misin? Sorunlar ayni sorun degil belki ama o aile baskisi, bikkinlik, kurtulma istegi, hissiyat olarak seninle cok benzettim kendimi. Herkes soyledi ama ben de diyeyim, bir an once kac kurtul o evden. Bak ben de birkac ay oldu cikali, cok iyi bir maas almiyorum ama yine de ac kalmayi goze aldim ciktim kendi evime. Simdi yine onlarin yuzunden maasima haciz geldi borclar cikti, belki ayda senin kadar bile para gecmeyecek elime, ama oyle acildi ki gozum, olsem de sokakta da yatsam onlarin yanina gitmem diyorum. Onemi olan bu kararli halini surdurebilmek.

Yaninda seni destekleyen biri oldugu icin sevindim, umarim gercekten guvendigin inandigin kadar iyi biridir ve sana hayatinin geri kalaninda destek olur, gercek bir aile olur. En kisa zamanda kurtulmani dilerim canim hepsinden

Böyle yaşamak yerine evi terketmek seçeneğini neden kullanmıyorsun? yani bunu başkalarına danışmana hatta düşünmene bile gerek yok. kendin çalışır kendin yaşarsın

İçim şişti yemin ederim.Ben boyle evde değil 26 sene 1 dakika bile duramam.Pranı neden başkalarına yediriyorsun ki sen?O senin emeğinin hakkı sonuçta.İster dövsünler ister sövsünler yine de paramı böyle insanlara yedirmem.Maaşınla gayet bir ev kiralayıp rahat rahat yaşarsın.Kimseye muhtaç değilsin sonuçta.Şimdi aklın varsa o evden çık git.

Ablanizi bir guzel şimartip tepelerine cikarmislar hepside bu durumdan gayet memnun siz haric.. Bende bekarken calistim kislari dogalgaz faturasini oderdim sadece o da kimse istemezdi ben istedigim icin oderdim geri kalan parayi bankada hesap acip biriktirdim. Kocaman insansiniz kendi paranizi kendiniz biriktirin. Ve biraz agzinizi acin lutfen ablaniz ne hakla bu kadar karisabilir ? Benimde kizkardesim var bende ablayim ama hic boyle davranmadim davransam o da bunu kabul etmez zaten

SENelerdir bunu cekiyorsunuz ve o ablanin saclarini yolup eline veremediniz yani?
Mustehak valla size kusura bakmayin da.
Aile aile diye bu ksdar olmeyin. Baslarim oyle aileye yani. Alir basimi giderim pasalar gibi de yasarim. Sİz boyle durmaya devam ederseniz bu gunlerinizi cok ararsiniz.

Ayyy okudukça annene de babana da ablana da sinir oldum .. kabahatın en büyüğü anne babanda evlatlar arasında bu kadar ayrım yapan onlar . Ben senın yerinde olsam numaramı degiştirir eve çıkar yüzlerine bile bakmam . Birazda büyük kızları kıysın paracıklarına

Ailenizin imkanı olmaz yapılır amenna ama ablanız 5.000lira gelirle sizin 1.500 liranıza göz koyup plan yapıyorsa kimse kabul etmez bunu. Yıllarca yine maaşın 3de1i için mi çalışacakmışsınız?
Ayrıca aileniz bakmak zorunda. Doğururken size mi sormuşlar. Ne demek bu evde yaşıyorsun? Baba evi orası pansiyon yada otel odası değil. Ablanıza bunu hatırlatmak lazım.

Okudum okudum sinirlendim ama sunuda okudumya OHAAA diorum artık gercekten. Sen evlenincede parayı ailene vericekmişsin :S bu nasıl bir abla ya çok merak ettim tanımak isterdim dışarda insanlara karşı nasıl. Birde sana vuruyo sende sucki geri vurmuyorsun saçını basını yolmuyorsun. Trabzonlular sert olur evet ama seni korur arkanda durur hep, hiç ayrı eve çıkma git evlen huzurlu yasa. Bunlar çekilecek gibi değil :KK34::KK34:

Neden üniversite düşünmedin bu güne kadar? Merak ettim inan. Ben bukadar baskıya bir çıkış yolu arardım çoktan en azından böyle işkencelere katlanmazdım. Başka şehire gidip hem çalışıp hem okursun oda zor ama bundan daha zor degildir.

X