böyle bir zihniyet varmı?

zaten agustos 18de ızınım var sevgılımle tatıle gıdıcem o zaman esyalarımı baska canta alıp ona koycaz o eve goturcek nıkah ıslemınıde ya o zaman yapalım yada benım ısımden dolayı ızın sıkıntım olucagı ıcın sonra yapoalım dıye konusmustuk telefonda sonra soyle bırseyde dusunduk nıkahı kıyarız ben o hafta eve donerım ızınden sonra 1 hafta kalırım hem cıkarken alıcagıkm baska esyalarıda alırım gıderım dıye dusunduk bakalım bu hafta detaylı konuscaz planı yapıcaz.

Anladim, peki tatile gitmene nasil izin verdi ailen?

hayatta hastaneye kımse kapatöaz ben onu desem ben problemlı olurum kendısı ıstedıgını yapar gezer yer içer ama bana geince yok bende zaten son çarem sevgılımle gızlıce evlenmek artık onuda kaçıs yolu olarak gormek degıl gercekten sevdıgım ıcın evlenmek ıstıyrum ben onların istediğiyle evlenıcekmısım bana 32 yasında bırını buldular yemın ederım babamdan yaslı duruyor kabul etmedım ben ablamın annemın bulduguyla evlneıcekmısım ben duzgun bırını bulmuyormusum 26 yasında oldugumu hala kabul etmıyorlar kendı dedıklerını yaptırtmaya calısıyorlar...
Evlilikten medet umma fakat o evden derhal ayril basarabilirsin korkma

Anladim, peki tatile gitmene nasil izin verdi ailen?

onu aylarca ugrastım tanıdıgım arkadaslarımla gıdıcekdım tanıyorlar hatta gıderken numaralarını alıcaklardı daha sonra annemın sevdıgı bır arkadası var onla konustum dedım ablam ızın verdırtmıyor kendısı unıdeyken her yere gıttı ben gıdemıyorum daraldım artık sen bı konus abla dedım saolsun oda yollayın dıye bayagı ısrar ettı sonra annem ablamla konusmus ıste gıtsın ama 3 4 gun demıs sonra ben donus bıletımıde su zamana aldım erkene yer yok dedım oyle gıdıyorum yoksa onada yollamıyorlardı yanı benı dıyorum ya ısten eve evden ıse yan mahallede arkadasıma gıdıyorum hemen arıyorlar yarım saat sonra nerdesın dıye halbukı aılecek gorustugumuz ınsanlar onlarda ıyı dayanıyorsun yan bına nerdeyse falan dıyorlar

O zaman ottur konus erkek arkadsinla iyice plan yap, sonrada bas nikahi git koy önlerine defteri bittiiiiii

defteri önlerine koymıcam sadece mesajla haber verıcem ben gıdersem o eve cıkarmazlar benı o evden cunku huylarını bılıyorum

O zaman ottur konus erkek arkadsinla iyice plan yap, sonrada bas nikahi git koy önlerine defteri bittiiiiii

zaten erkek arkadasımda senı o eve bır sure yollamam sen gıdersen onlar senı dover ya beraber gıdıcez konusmaya cagırırlarsa yada bır sure tek gıdemezsın hanı gel oturup konusalım dıye sana oyun yaparlar o ablan oldugu surece herseyı yaparlar dıyor haklıda zaten

tamamen katılıyorum dediğinize tek mutluluk oyle evden cıkm ak değil madem mutlu olmamı istiyorlar o zaman nasıl ki okumus kızlarının öleceğini bilerek evlenmesıne ızın verdılerse sevıyorlar bırbırlerını dıye benımde kararıma saygı duyucaklardı
onların senin mutluluğunu istediğinden de emin olamıyorum ben açıkçası... evet annen baban ablan ama yedi kat el gibi..
sana gaz vermek değil buradaki amacım... sadece aklıma gelen herşeyi yazıyorum ki sen de her tarafından bakabil konuya..
mesela sevgiline evet çok güveniyorsun, sözlerine inanıyorsun, değişmez beni ezmez ezdirmez diyosun ama, bak ben de 3,5 yıllık evli bir kadın ve bir erkek çocuğu annesi olarak söylüyorum ki, değişiyorlar. evet belki az miktarda belki daha fazla ama değişiyorlar..
sen yine güven ama bu arada kendin için de bir şeyler yap.
bir süredir üyesin, BDV konularını okuyorsundur. örnek al kendine bunları..
mesela sevgilinden ayrı para at kenara. bu sinsilik değil. ha baktın ilerde herşey çok mükemmel gidiyor çıkarırsın ortaya parayı; hayatım bak ben bizim için biriktirmiştim dersin.. bana kalsa hep biriktir ki o para senin güvencen olsun kenarda..
mesela evet evleneceksin, sevgiyi büyütmek çoğalmak için evleniyoruz elbette ama asla hemen çocuk yapma..
biraz BDV'de dolaş ne demek istediğimi anlayacaksın canım...
hakkınızda hayırlısı olsun..

zaten erkek arkadasımda senı o eve bır sure yollamam sen gıdersen onlar senı dover ya beraber gıdıcez konusmaya cagırırlarsa yada bır sure tek gıdemezsın hanı gel oturup konusalım dıye sana oyun yaparlar o ablan oldugu surece herseyı yaparlar dıyor haklıda zaten
hakli, arkanda duran böyle bi adam varken, saniye düsünme....

Nasıl zarar vermeden durabiliyorsun?

allahtan her sanıye sabır ıstıyorum ama sabrımda tukendı son zamanlarda aylardır yuzlerını goresım yok zaten mecburıyetten anne baba dıyorum yemege gıtmıyorum cogu zaman acta olsam gıtmedıgım zamanlar oluyor

konu sahibesi 16 değil 26 yaşında.
intihar mektubu falan hakkaten çok komik olmuş.
ayrıca şu zihniyetteki insanlar aman öldü işte der geçer bence, anası babası demese de ablası eminim "kesin bir yanlış yaptı utancından öldürdü kendini" diye senaryo yazar. adım gibi de eminim...
ayrıca bir kız illa telli duvaklı gelin olunca mutlu olmaz ki...
tek bir mutluluk yolu yok yani...
"babanın evinden telli duvaklı gelin olarak çıkmak" değil mutluluğun formülü...

BABANIN EVİNDEN telli duvaklı çıkma " geleneğinden " bahsetmedim farkındaysanız
Kendi düğününü, nikahını sevdikleriyle yaşayıp en azından gelinliğini giymenin heyecanını yaşamasından bahsettim
Burda nice konular açılıyor içte ukte kalanlara dair.
Ayrıca ben konu sahibesine kalk intihar et gibi bir şey de söylemedim. Mış gibi yap dedim.
Burda tüm şartlar normal, konu sahibesinin 26 yaşında dayak yemesi ve bunca zaman buna ses çıkarmaması, evde babadan ablaya, utanmasalar adam toplayıp uygulayacakları şiddet dahi normal, onlara bu şekilde ders vermeyi düşünmek mi anormal?
Normal şartlarda tabiki gereksiz bir yöntem fakat şartlar normal değilki?! Aile bu dilden anlıyor demekki.
Neyse ben hala gizlice evlenmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Bunu ailesine ayıp olacak falan diye değil hiçbir şey içinde kalmasın diye savunuyorum. Ayrıca eş adayı ne kadar iyi olursa olsun ilerde böyle şeylerin başa kalkıldığını ve gelinin sahipsiz ve hor görüldüğüne dair bir çok örnek de okuduk burda.
Ben gizlice evlenmesindense en azından ayrı eve çıkması taraftarıyım. Gerisini siz bilirsiniz ben sadece adınıza üzüldüğüm için fikrimi beyan ettim kusura bakmayın

onların senin mutluluğunu istediğinden de emin olamıyorum ben açıkçası... evet annen baban ablan ama yedi kat el gibi..
sana gaz vermek değil buradaki amacım... sadece aklıma gelen herşeyi yazıyorum ki sen de her tarafından bakabil konuya..
mesela sevgiline evet çok güveniyorsun, sözlerine inanıyorsun, değişmez beni ezmez ezdirmez diyosun ama, bak ben de 3,5 yıllık evli bir kadın ve bir erkek çocuğu annesi olarak söylüyorum ki, değişiyorlar. evet belki az miktarda belki daha fazla ama değişiyorlar..
sen yine güven ama bu arada kendin için de bir şeyler yap.
bir süredir üyesin, BDV konularını okuyorsundur. örnek al kendine bunları..
mesela sevgilinden ayrı para at kenara. bu sinsilik değil. ha baktın ilerde herşey çok mükemmel gidiyor çıkarırsın ortaya parayı; hayatım bak ben bizim için biriktirmiştim dersin.. bana kalsa hep biriktir ki o para senin güvencen olsun kenarda..
mesela evet evleneceksin, sevgiyi büyütmek çoğalmak için evleniyoruz elbette ama asla hemen çocuk yapma..
biraz BDV'de dolaş ne demek istediğimi anlayacaksın canım...
hakkınızda hayırlısı olsun..

zaten uzun bır sure cocuk yapmayı falan dusunmuyorum oda dusunmuyor en azından kendımızı ıyıce rahata kavusturana kadar senın aılen kesın basımıza gelıcek arıcaklar edıcekler o donemlerı atlatana kadar uzun sure cocuk falan yapmayız once hayatımızı yasarız butun bu stresten kurtulana kadar dıye her seferınde soyluyor ama guvenıyorum evet degısıcektır belkıde ama benı ezdırcanı zannetmıyorum ınsallah mutlu oluruz hep.

BABANIN EVİNDEN telli duvaklı çıkma " geleneğinden " bahsetmedim farkındaysanız
Kendi düğününü, nikahını sevdikleriyle yaşayıp en azından gelinliğini giymenin heyecanını yaşamasından bahsettim
Burda nice konular açılıyor içte ukte kalanlara dair.
Ayrıca ben konu sahibesine kalk intihar et gibi bir şey de söylemedim. Mış gibi yap dedim.
Burda tüm şartlar normal, konu sahibesinin 26 yaşında dayak yemesi ve bunca zaman buna ses çıkarmaması, evde babadan ablaya, utanmasalar adam toplayıp uygulayacakları şiddet dahi normal, onlara bu şekilde ders vermeyi düşünmek mi anormal?
Normal şartlarda tabiki gereksiz bir yöntem fakat şartlar normal değilki?! Aile bu dilden anlıyor demekki.
Neyse ben hala gizlice evlenmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Bunu ailesine ayıp olacak falan diye değil hiçbir şey içinde kalmasın diye savunuyorum. Ayrıca eş adayı ne kadar iyi olursa olsun ilerde böyle şeylerin başa kalkıldığını ve gelinin sahipsiz ve hor görüldüğüne dair bir çok örnek de okuduk burda.
Ben gizlice evlenmesindense en azından ayrı eve çıkması taraftarıyım. Gerisini siz bilirsiniz ben sadece adınıza üzüldüğüm için fikrimi beyan ettim kusura bakmayın

onlar ben sevıyorken sevmıceksın dıyen ınsanlar ve benım oyle evden cıkmamı ısteselerdı kararıma saygı dyarlardı ben artık gelınlıkmıs suymuy buymus gectım onları sevdıgım adam yanımda olsun bana sahıp cıksın yeter he ıllakı ıcımde ukte kalıcaktır ama neden olmadı dıyede kendımı uzmem

X