böyle bir zihniyet varmı?

izah etmeyi o sevgılım bıze tanısmaya geldıgınde oldu ama hayır sen bızım dedıgımızı yapıcaksın bız varken kendı kararını kendın veremezsın dedıler bende deıdmkı ablam hasta bır adamla evlendı vermedınız ben sevıyorum dedı evlendı oluceğini bile bile verdınız o ne oluyor o zaman dedım o senden buyuk tek verdıklerı cevap bu

Ablanıza güçleri yetmemiş size yetirmeye çalışıyolar anladığım kadarıyla siz kaç yaşınmdasınız?

bu hafta sevgılımle zaten plan yapıcaz ve nıkahımı kıyıcam en azından sevdıgım ınsanın yanında olayım ve hıc bırınıde cagırmayı dusunmuyorum dıcem tek kelıme onlara okumus kızınızla sıze mutluluklar...
Bence bu hata olur. Sorunu çözmeden böyle bişey yapma derim, ilerde sen ne kadar güvencende erkek ve ailesi tarafından itinayla kullanılır pişman olursun canım.

Izin almicaksin zaten, ben artik eve gelmiyorum. Bugüne kadar cektirdikleriniz yeter, yediginiz paralar yeter. Bundan sonra kizinizla mutlu mesut yasayin benide yok bilin diyip gitmiyorsun eve. Kapat ondan sonra telefonlarini cikmasinlar. Is yerine mi geldiler. Cagir güvenligi atsinlar kapiya. Aile aile degil, iskence fabrikasi sanki

evet çok guzel özetlediniz işkence fabrikası gercekten

Bu zihniyette ki insanların öne ne sürdüğünü kim tarafından kışkırtıldığını kime ne dediğini çokta fazla önemsemeyin bence. Gitmeyin. Bir nevi ceza olsun. Tanımadıkları bir arkadaşınız var bir süre sizde kalimi diyin gidin kalın. Benim elime vercekler böyle ablayı. Ah ah...

Çok üzüldüm canım ama ablan zaten 5000 tl alıyor durumu çok çok iyi senden neden bu kadar nefret ediyor ki...
Resmen kıskanıyor seni...
Gizlice evlenmeye karşıyım ablan nasıl zamanında direterek evlendiyse sende gayet zorla direterek evlenebilirsin...
Bu arada ablan ne iş yapıyor çocuğu yok mu ??

bir şirkette yönetici çocugu yok ben direttim aylar once çok bana sevmezsın o p...i sevmiceksin ölsende vermeyiz dediler sonunda tekrar diretince dayak yedim bende tamam ıstedıgınız oldu ayrıldım dedım ama ayrılmadım vazgecmedım vazgecemıyorum sevıyorum

Bu zihniyette ki insanların öne ne sürdüğünü kim tarafından kışkırtıldığını kime ne dediğini çokta fazla önemsemeyin bence. Gitmeyin. Bir nevi ceza olsun. Tanımadıkları bir arkadaşınız var bir süre sizde kalimi diyin gidin kalın. Benim elime vercekler böyle ablayı. Ah ah...

yok bu benım uzun zamandır aklımda var gıtmek evlenmek yenı olan bısey degıl ama gercekten bıktım yoruldum usandım artık kendı kararlarımı kendımö veremıyorum

evet zamanında cok sustum ama artık susmuyorum 1 ay vermedım para yanı bu ay hepsı burnumdan getırıyor hayatı yemın ederım yemek yemey gıtmıyorum para konusu acılcak dıye vermedıgım zaman boyle oluyor işte karısmayın hayatıma kaç kere dedım aldıgım cevap su bız varız bız olene kadar sen bızım cocugumuzsan karısırız dıyorlar. ve ben boyle dedıgım zaman okumus kızları sunu soyluyor agzına ıkı tane vurmuyorsunuz kı bır vurun kan gelsın bak bakalım boyle dıyebılıyormu sonra annem babam ıyı ce bana bagırıyor soylenıyor hersy bu duruma ablam eve geldıkten sonra oldu herkese gaz verıyor herkesı kıskırtıyor.
Ablana sen kimsin,defol git geldiğin yere diyemiyormusun?

anne ve babanın ipleri ablanın elinde. (afedersin bu kelimeyi kullandığım için, teşbihte hata olmaz derler)
peki bir aile büyüğünüz falan yok mu ablanı çekip kenara konuşacak?

kendisi despot bir insan kendi dediğinin olmasını ıstedıgı ıcın kımseyı dınlemez esı hastaydı o yapıyordu herseyı ne derse yapıyordu esı ama aynı hukmu burdada surdurmek ıstıyor ben ızın vermıyorum artık acısı faanda gectı artık susmuyorum ama yıne suclu ben oluyorum. kuzenlerımle bıle benden daha yakındır bır kere bıle bır derdın varmı dıye sordugunu hatırlamam 26 senedır. kardes değiliz bana göre

bir şirkette yönetici çocugu yok ben direttim aylar once çok bana sevmezsın o p...i sevmiceksin ölsende vermeyiz dediler sonunda tekrar diretince dayak yedim bende tamam ıstedıgınız oldu ayrıldım dedım ama ayrılmadım vazgecmedım vazgecemıyorum sevıyorum
Ablanın işide parasıda gayet güzel ama bi doyumsuzluk bi hazımsızlık var...
Sen babandan dayak yerken ablan ve annenin içi hiç sızlamadı...
Sevgilinin işi gücü var mı? Belki oyüzden istemiyorlardır diye düşündüm...
En çok şiddet görmene üzüldüm..
Hepimiz ailemizden dayak yemişizdir ama kocaman kız olduktan sonra asla...
Allah korusun...

Ablan niye kendi istediğiyle evlenmiş ozaman.

Tek yapacağın şey delirmek. Adını deliye çıkar dokunmasınlar aman üstümüze sıçratmayalım diye. Bağır çağır numaradan sinir krizleri geçir. Ablanı bilemem ama annen baban üzülür bence biraz.

Birde senin maaşın ne ki bu durmadan senden istiyo kendi ödeyiversin yazın doğalgaz altı üstü max 10 tl gelir kendi ödeyemiyomu?

1500 alıyorum ben. o sevgılımın geldıgı zaman gercekten sınır krızı gecırdım annem kapıyı kapattı içeri gidip yemek yiceklerdi yemek yediler. onlar anca ben gıdınce o evden uzulurler ama o zamanda ıs ısten gecmıs olucak

kendisi despot bir insan kendi dediğinin olmasını ıstedıgı ıcın kımseyı dınlemez esı hastaydı o yapıyordu herseyı ne derse yapıyordu esı ama aynı hukmu burdada surdurmek ıstıyor ben ızın vermıyorum artık acısı faanda gectı artık susmuyorum ama yıne suclu ben oluyorum. kuzenlerımle bıle benden daha yakındır bır kere bıle bır derdın varmı dıye sordugunu hatırlamam 26 senedır. kardes değiliz bana göre
hay allah ya üzüldüm de, çünkü cidden çekilmez bi hal almış artık...
sadece maddi olarak değil manevi olarak da sömürüyor seni...

peki sevgilim dediğin evlenmeyi düşündüğün insana güveniyor musun?
seni yarı yolda bırakma ihtimali?
sana sen kaçtın geldin bana deme ihtimali?
gidecek yerin olmadığını bildiği için seni ezmesi, daha da kötüsü ailesine ezdirme ihtimali?

bunları yazıyorum ki sen de içinde bulunduğun durumu iyice sorgula..
yağmurdan kaçarken doluya tutulma...

evet çok guzel özetlediniz işkence fabrikası gercekten

Eee o zaman neyi bekliyorsun? Neyin planini yapacaksin, gidin baslayin nihak islemlerine. Bu sirada tekrar erkek arkadasinizla gidin eve bu aksam, anlatin ailenize böyle böyle ya adam gibi evlenmemize izin verirsiniz, size verdigim parayla bana destek olursunuz, yada ben simdi esyami toplayip gidiyorum der iki parca kiyafet alir cikarsiniz o evden. Bu kadar basit.

Maaşallah ne sabır varmış sende arkadaş.. niye eziliyorsun ya ablan o senin, sahibin değil, sen de onun kölesi değilsin

ona gore ben onun kolesıyım yahu babam bıle ondan ıstıyor parayı bırde verdıgı paranın hesabını soruyor bıttıgı zaman nasıl bıtırdın dıye ama kendısı gıder en pahalı kıyafetı ayakkabıyı alır gezer tozar kımse ona soramaz ben soyleyınce sus karısma sen kendı parası dıyorlar ben yapınca kendı param olmuyor

X