• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle bir sebepten ayrılabilir mi ?

canım, sen bilirsin ama hayata bakışta birbirinden bu kadar farklı iken, bu çocukla zaman kaybetme derim....

bir odunu adam etmekle uğraşmak, insanın ömründen en az 10 yıl götürür...

ne 10 senesi bi 40 sene oldu yaşlandım saçlarım beyazladı :1:

tamda bendim anlatmak istediğim.. insanların inancını bilmeden yok hesabını nasıl vereceksin yok öbür dünyası da var bu işin falan filan.. kii konumuz bu değil zaten.. bi kere daha inancımda haklı oldugumu gösteriyorlar bana bu şekilde.. hoş görü dini diye ahkam keserler sonra yok yanacaksın yok kavrulcaksın.. herkes yanacaksa kendine yanacak.. teşekkür ederim yorumunuz için..

arkadaşım ben size kurandan ayetler ekledim sadece....
sizde deistim deyince durum anlaşıldı....ondan sonra sustum zaten.....bir ithamda bulunmadım ki..kötü birşey de söylemedim...faizin durumu hakkında delil gösterdim..olay bu....hoşgörüsüzlük nerde burda...kötü birşey mi söyledim hakaret mi ettim veyahut terbiyesizlik mi yaptım....
bir konu hakkında düşünceyi söylemek ayıp mı?
sizin tercihiniz buymuş, tamamdır zaten....
ama hoşgörüsüzlük vasfında bulunmadım size...buna da dikkat edin lütfen...

arkadaşım ben size kurandan ayetler ekledim sadece....
sizde deistim deyince durum anlaşıldı....ondan sonra sustum zaten.....bir ithamda bulunmadım ki..kötü birşey de söylemedim...faizin durumu hakkında delil gösterdim..olay bu....hoşgörüsüzlük nerde burda...kötü birşey mi söyledim hakaret mi ettim veyahut terbiyesizlik mi yaptım....
bir konu hakkında düşünceyi söylemek ayıp mı?
sizin tercihiniz buymuş, tamamdır zaten....
ama hoşgörüsüzlük vasfında bulunmadım size...buna da dikkat edin lütfen...

yoo ben genel konuştum zaten sizi işaret göstererek olan bişi değil.
bu herzaman karşılaştıgımız bişi yanii ağır ithamlarda bulunan çok oluyor..
arkadaşta genel yorum yaptı diye düşünüyorum
bende sizin amacınızı anladım ve deist oldugumu belirttim..
yanlış anlaşıldıysam mazur görün.. :34:

Konu sahibi arkadaşım, sanırım tek sorun bu değildir, hani bu anlattığınız bardağı taşıran o son damla olmuş gibi. telefon kayıtları, güvensizlik, hemen parlamalar filan umarım istediğiniz gibi olsun her şey.

Bir de şu forumda din üzerine ahkam kesenler yok mu deli oluyorum. Ya günahsa günah değilse değil. Sevabı günahı, kişinin kendisini bağlar. Şu şöyledir cehennemde yanacaksın deme hakkı hiç bir kulda yok, bilemezsiniz Allah'ın kimi hangi konu da affedeceğini.

Hoş konu sahibi, faiz haram mı, değil mi dememiş. Şu ülke de din üzerinden konuşmayı bırakın artık, bırakın herkes inandığı gibi yaşasın, cezası yada sevabını Allah kendi katında değerlendirir. Kimin ahiret hayatının nasıl olacağını Allah bilir. Eğer illa bir görev üstleneceksiniz, günah deyin geçin, yok ahiret hayatın mahfolacak, yok bu dünyan mahfolacak kimsenin buna hakkı yok.

he ya. ben de anlamıyorum bunu. sanarsın diyanet işlerinden görevlendirilmişler, imansızları hidayete erdirecekler :1::1:

benim de istediğim gibi yorum yapma hakkım var diyorsunuz ama siz direkt karşınızdakini üzmek, dini inancıyla yargılamak üzerine yorum yapıyorsunuz. konu sahibi deistim demiş, olmaya da bilirdi. ben de faize, içkiye bulaşmam ama kimseye de "Allllah beni korusun, Allah çocuklarımı korusun, siz nasıl yaparsınız, öteki tarafta yanarsınız, Allah size hidayet versin" filan deme hakkı bulmam kendimde. hani konu sahibi "faiz sizce haram mı? bilgi verir misiniz?" dese tamam da konu o değil. her konuya belki de çok güzel, bir çok kişiden daha fazla olan dini bilgilerini sıkıştırmaları hiç hoş olmuyor bence.

Konu sahibi arkadaşım, sanırım tek sorun bu değildir, hani bu anlattığınız bardağı taşıran o son damla olmuş gibi. telefon kayıtları, güvensizlik, hemen parlamalar filan umarım istediğiniz gibi olsun her şey.

he ya. ben de anlamıyorum bunu. sanarsın diyanet işlerinden görevlendirilmişler, imansızları hidayete erdirecekler :1::1:

benim de istediğim gibi yorum yapma hakkım var diyorsunuz ama siz direkt karşınızdakini üzmek, dini inancıyla yargılamak üzerine yorum yapıyorsunuz. konu sahibi deistim demiş, olmaya da bilirdi. ben de faize, içkiye bulaşmam ama kimseye de "Allllah beni korusun, Allah çocuklarımı korusun, siz nasıl yaparsınız, öteki tarafta yanarsınız, Allah size hidayet versin" filan deme hakkı bulmam kendimde. hani konu sahibi "faiz sizce haram mı? bilgi verir misiniz?" dese tamam da konu o değil. her konuya belki de çok güzel, bir çok kişiden daha fazla olan dini bilgilerini sıkıştırmaları hiç hoş olmuyor bence.

:1:
haklısınız sorunlar birikiyor tek konu bu değil..
her iki paragrafınıza da canı gönülden katılıyorum :16:

yoo ben genel konuştum zaten sizi işaret göstererek olan bişi değil.
bu herzaman karşılaştıgımız bişi yanii ağır ithamlarda bulunan çok oluyor..
arkadaşta genel yorum yaptı diye düşünüyorum
bende sizin amacınızı anladım ve deist oldugumu belirttim..
yanlış anlaşıldıysam mazur görün.. :34:

aslında sizle ben durumun içeriğini gayet uygun dil ve üslup ile çözdük ama malesef farklı şahısların yorumlarıma sinir olma meselesi konuyu uzattı...
faiz konusu sizin tercihinizdir birşey diyemeyiz elbette.... neye inandığınız ve savunduğunuz tabiki sizinle alakalıdır..
lakin şunu söylemeden geçemeyeceğim, eğer evleneceğiniz kişi sizin savunduğunuz düşüncelerin aksini savunan biriyse, ilerde çok sorun olur bu....
aslında onun da faizin haramlığını kabul edip, diğer yandan alkol alması da garip....
o da onun tercihidir ona da birşey diyemeyiz elbette...
lakin sizin bunu irdeleyip iyi düşünmeniz lazım... farklı savunulara sahip şahısların evliliği büyük sorun olur....
açıkçası ben pek anlayamadım karşı tarafın neyi tam savunduğunu, o da bir muamma....
faizi reddedip alkolu kabul etmesi çok ironik...

Canım sana sözünü geçiremeyince belki son ihtimal dinler diye ayrılma yolunu seçmiş sanırım. Blöf gibi geldi bana. :31:

Ya bende bunu anlatmak istedim. Dersin ki "Arkadaşım dinimizde faiz haram, Allah kitabımızda böyle buyurmuş, hadisler var ayetler var" bu yorumdur bunu anlarım. Ama kalkıp yok bu dünyan mahvolacak, yok ahiret dünyan mahvolacak. Yorum değil ki bunlar.Yargılıyorsun, asıyorsun. Ayrıca, herkes müslüman,diye bir koşulda yok. Burada pek çok ırk ve dinden arkadaş olabilir. O yüzdendir ki zaten dini konular konuşmak yasak.

Konu sahibi eğer kafasında ki sorulara cevap bulabildiyse bence konunun kapatılmasını istesin, çünkü çok bakış açılı bir konu yorumlar fazlaca olabilir.

teşekkür ediyorum arkadaşlar yorumlarınız için..
içerikte özellikle dine girmeyelim dediğim halde konu tartışmaya gircek duruma geldi maalsef.. o yüzden konuyu kapattırcam..
haklı bulan bulmayan herkese sevgiler :16:

insan doğru bildiğini savunur arkadaşım....siz yanlış gördüğünüz bir konunun aksini sırf yorum olsun diye yazarmısınız...insan neyi doğru bilirse onu belirtir...bu karşıdakinin nasıl algıladığıyla alakalı....
allah hidayet versin lafını da anlayın önce...hidayet versin demek en güzel dileklerden biridir....
gün içinde sevdiklerimize eşe dosta sürekli kullandığımız bir dilektir bu...
ben kalkıp da allah sizi ıslah etsin demedim ki...hidayet versin dedim...çok da güzel bir dilektir bu....
bence onu bi anlayın....

Back