• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle bir sebepten ayrılabilir mi ?

Kesinlikle sessiz kalin ve üzerine gitmeyin. Bırakın sakinlesince o arasin. Bu durumda sizin yapabileceginiz birsey yok. Fikirlerinize saygi duymasi sart. Daha evlenmeden size saygi gostermiyor. Ozur falan dilemeyin. Ne munasebet sanki hata yapmissiniz gibi ne özürü.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

fikirlerime saygı duymayı öğrenene kadar uzak durcam.. özür dileyecegini sanmıyorum ama dilemezse de böyle bi gelecek olmaz zaten gözümü kararttım artık..
teşekkürler :16:

Sanki burada kopmus. Ikinize de hakli diyemem ama biriniz bu konuda fikrini degistirmeden orta yolu bulacaginizi sanmiyorum. Hatta orta yolu bulmak icin biraz gec kalinmis gibi.

konu sahibi,
bence de kırmızı ile isaretlenen bölümde asıl sorun.

faizi kabul eder etmez onun kendi gorusu,
ancak size saygı duymuyor.
tepkileriniz bence abartılı olmus. ancak siz ona ozelestiri yaptıgınızda saygı duyup evet karısmamalıydım diyecek biri oldugunu sanmıyorum.
hayat gorusleriniz maalesef farklı ve surekli sorun olur gibime geliyor...

konu sahibi,
bence de kırmızı ile isaretlenen bölümde asıl sorun.

faizi kabul eder etmez onun kendi gorusu,
ancak size saygı duymuyor.
tepkileriniz bence abartılı olmus. ancak siz ona ozelestiri yaptıgınızda saygı duyup evet karısmamalıydım diyecek biri oldugunu sanmıyorum.
hayat gorusleriniz maalesef farklı ve surekli sorun olur gibime geliyor...

ve sizde malesef haklısınız :31: sürekli zıt görüşlerden tartışma çıkıyor ben karayım o ak.. bunu bile bile diretiyoruz hala.. :ssz:
teşekkürlerr :21:

sinirle verilmiş bir cevap. belkıde yalan söyledıği için o sözü söyledı sana. ( annesıyle konusma muhabbetı )
bu tarz konularda karsı tarafla aynı fikirde olmak çok önemli, yoksa ılıskıler fazla uzun surmez
saygı konusuna gelınce; ilişkilerde kolay kolay kımse aynı fıkırde olmadıgı ınsanla anlaşamaz
muhakkak ılerıde sorun yaşanır

merhaba hanımlar, öncelikle konuya din karıştırmadan yüzeysel anlatcam ve sizlerde dine girmeden yorum yaparsanız sevinirim..
bugün sevgilimle beraberdik sohbet muhabbet derken konu paraya birikime geldii..
faiz meselesi açıldı.. ve ben ilerde paramı faize çevirecegimi söyledim..
ailemin içinde de faizle parasını çevirenler var ben bunu dile getirdim vs..
bana faizin hırsızlık yapmaktan bi farkı olmadıgını söyledii..
bu lafının üstüne ben çok sinirlendim bağırdım çağırdım konu uzadıkça uzadı en son sana mı sorcam kendi para mı istediğim gibi değerlendirrim dedim..
o da bu lafıma çok sinirlendi..
kii benim hiç bi şekilde para muhabbeti yapmadıgım senin benim hesabımı yapmadıgımı bilir..
bu zamana kadar hesapları ben ondan daha çok ödemişimdir.. yeri geldi borç para bile verdim..
herneyse konu uzadı tartışma büyüdü.. ben senin düşüncene nasıl saygı duyuyosam sende benim düşünceme saygı duymak zorundasın dedim
ben bu meseleye saygı duymam ilerde evime haram para sokmam çocuklarımın bogazından geçirmem vs dedi
bende haramı düşünürsün eve gidersin içki içersin herşeyin tam mı sanki dedim
şimdi de dinime mi laf ediyosun evine git konuşmak istemiyorum dedi gittim evime
1 saat sonra aradım meşguldu telefonu. sonra msj attı annemle konuşuyodum diye bende tel kaydını silme bakcam yarın dedim. bidaha beni görebilirsen bakarsın diye cevap yazdı.
üstüne msj falan atmadım o da atmadı..
bu ne şimdi.. böyle bi meseleye saygı duymam demekle haklımı sizce ? :ssz:

Eger ayni fikirde degilseniz ve ortasini bulamiyorsaniz,evlenince daha buyuk sorunlar yasarsiniz. Bundan dolayi benim acizane fikrim, yol yakinken ayrilin derim .Benim en samimi arkadasim faiz parasi yemem deyip faizi bana verdi. Ama bunlar mutahit. Evin maliyeti misal bir lira. Onlar satiyorlar besliraya. Simdi bu haram degil mi? Daha az kar edemezler mi? Neticede kususuz simdi ve bu sadece bir arkadasti. Siz dusunun artik. ...

Eger ayni fikirde degilseniz ve ortasini bulamiyorsaniz,evlenince daha buyuk sorunlar yasarsiniz. Bundan dolayi benim acizane fikrim, yol yakinken ayrilin derim .Benim en samimi arkadasim faiz parasi yemem deyip faizi bana verdi. Ama bunlar mutahit. Evin maliyeti misal bir lira. Onlar satiyorlar besliraya. Simdi bu haram degil mi? Daha az kar edemezler mi? Neticede kususuz simdi ve bu sadece bir arkadasti. Siz dusunun artik. ...
Ticaret ayrı, faiz ayrıdır. Faiz de risk yoktur, ve emek vermeden para kazanılır. Kişi parasını altın ya da dövize yatırabilir,çünkü zarar da edebilirsin kar da.
Ticarette ise karşıdaki kişi alacağı ev yada arabanın piyasadaki değerini bilerek alıyorsa, ve satıcı müşteriyi kandırmıyorsa, müşteri bilerek alıyorsa, satıcı istediği fiyata satabilir. Neden haram olsun, zorla, kandırarak yapılmıyorsa bire de satarsın beşede. Biri pazarlık yapar üçe alır, diğeri düşünmeden durumu vardır beşe alır. Başka biri eş dost akrabandır, kar etmez bire satarsın. Arsa fiyatı, demir fiyatı o kadar hızlı değişiyor ki, mütaht her yaptığı işten kazanç elde edemiyor. Koskoca inşaat firmaları iflas ediyor, aldığıyla sattığı uymadığı için çünkü risk var.

Konu sahibi, yaptığınız hoş değil. Kişinin içki içmesi ayrı meseledir, faiz yemesi ayrı meseledir. Kişi bir günahı işliyorsa, başka günahlara yelken açacak ya da hoş görecek değil. Paranızı altın ya da dövize yatırabilirsiniz. Çok paranız olursa bağ, bostan arsa alırsınız. Risk faktörü olan fakat güvendiğiniz yatırımlara bakabilirsiniz. Karşının fikrine siz saygı duymamışsınız ki, hemen "sen kendine bak" moduna girmişsiniz.
Bir dargın bir barışık ilişkiler maalesef ki yürümüyor, çok yıpratıyor her iki tarafı. GÜVEN bir ilişkinin en büyük temel taşı. Temel sağlam olmazsa, ev dayanıklı olur mu?

merhaba hanımlar, öncelikle konuya din karıştırmadan yüzeysel anlatcam ve sizlerde dine girmeden yorum yaparsanız sevinirim..
bugün sevgilimle beraberdik sohbet muhabbet derken konu paraya birikime geldii..
bu lafının üstüne ben çok sinirlendim bağırdım çağırdım konu uzadıkça uzadı en son sana mı sorcam kendi para mı istediğim gibi değerlendirrim dedim..
kii benim hiç bi şekilde para muhabbeti yapmadıgım senin benim hesabımı yapmadıgımı bilir..
bu zamana kadar hesapları ben ondan daha çok ödemişimdir.. yeri geldi borç para bile verdim..
herneyse konu uzadı tartışma büyüdü.. ben senin düşüncene nasıl saygı duyuyosam sende benim düşünceme saygı duymak zorundasın dedim
ben bu meseleye saygı duymam ilerde evime haram para sokmam çocuklarımın bogazından geçirmem vs dedi
şimdi de dinime mi laf ediyosun evine git konuşmak istemiyorum dedi gittim evime
1 saat sonra aradım meşguldu telefonu. sonra msj attı annemle konuşuyodum diye bende tel kaydını silme bakcam yarın dedim. bidaha beni görebilirsen bakarsın diye cevap yazdı.

Canım bu sebepten ayrılınırmı evet ayrılınır.
Direk olarak bakıldığında parasını faize yatırmasına karşı çıktım faizi haram gördüğüm için ayrıldı diyecek belki karşı taraf

Ama burada sorun bu değil fikirlerine saygı duymuyor ve konuşmayı güzelce tartışmayı bilmiyor
Aynından bir tanede bende varda oaradan biliyorum bu tiplerle tartışılmıyor konuşulmuyor hemen en ufak konu güzelce konuşmak varken tartışmaya kavgaya dönüşebiliyor.

Güzellikle izah etse ben böyle düşünüyorum paylaşayım istedim seninlede dese ama yok illaki üste çıkamayınca tartışmaya dönüşüyor.

Sevgililik aşamasında ufak sorunları görmezden geliyoruz ilerde düzelir gibi geliyor ama düzelmiyor evlendiğinde çekilmez odun adamlar oluyorlar :9:

Belki dört dörtlük birini bulmak zor ama anlayışlı dinlemeyi bilen fikirlerine saygı duyan biri olmalı ben evleneli 9 yıl oldu yaşım küçüktü o zamanlar aşkın gözü kördü görmezden geldim adam şimdi odun oldu

Düşününce boşanmayı gerektirecek büyük sebepler yok yani bana göre büyük sebepler derken aldatma dayak alkol bağımlılığı kumar vs gibi

Ama mutlumuyum diye kendime sorduğumda düşünerek cevap veriyorum

Son düzenleme:
Bilmiyorum benim gibi düşünen var mı ama ben bu meseleye saygı duymam ilerde evime haram para sokmam çocuklarımın bogazından geçirmem ben bu cümlede sevgilinizi haklı gördüm tabi biraz burda dinsel konular ortaya cıkıyor.Ama ben olsam bende aynı tepkiyi verebilirdim çünkü orda bi ev bi yuva var ve bende çocuklarımın boğazından haram para geçirmem . Saygı duymaya gelince bence bunu sadece bu konuyu baz alarak düşünmeyin normalde nasıldı davranışları sizin fikirlerinize düşüncelerinize ne derece önem verir saygı duyardı. Bu farklı bi konu çünkü hırsızlık falan demeside size dememiş direk faiz hakkında yorum yapmış bunuda kendi üstünüze alınmayın açıkcası ben gerçekten sevgilinize hak verdim belki arada başka şeyler falan olabilir bunları bilemem ama bu laflarıyla onu haklı gördüm normalde konularda sürekli konuyu açanı hunharca eleştiren biride değilimdir

Yol ver gitsin.İleride oldukça sorun çıkıcak gibi duruyor.

Bence sizde haksızsınız fazlası ile.
Ne demek yahu içki içersin faiz yemeye karşısın bu kadar saçma bir şey duymadım.
Adam içkisini içsin günah olduğuna inanıyorsa günahı da kendi boynuna diye düşünüyordur
Ama yine haram olarak gördüğü faizi evine sokmak çocuklarına yedirmek istemiyor
Siz ona ne kadar saygı duydunuz ki karşılığında saygı beklediniz
Tartışmanın üstüne birde tel kaydını kontrol edicem deyin güvensizliği sürün ortaya iyice içinden çıkılmaz olsun .

sevgilinize hak verdim. bu tarz konuda bu kadar direten birinden soğurdum açıkcası.bide üstüne kayıtları silme bakıcam demişsiniz.iyice soğurdum

Karsi taraf hakli..
Hayat degerleri sizinle cok farkli evine haram para girsin istemiyor cocuklari bu parayla yetissin istemiyor..
Durum boyleyken siz ilerde evlenseniz o parayi faize cevirmenize karismaya tabiki hakki var.. Evleniyoruz ama herkes toplumda bir birey diyerek istedigimi yaparim olmuyor..
Hayatlar birlesiyor saygi gostermek zorundasiniz adam inanci geregi boyle birseyi istemiyor ha ama o da bana saygi duysun ben de tam tersi istiyorum diyosaniz evlenmezsiniz olur biter.

ne bileyimki,ben aslında farklı bi yere takıldım,hesabı daha çok siz ödüyormuşsunuz,borçta vermişsiniz,bilmiyorum ben böyle erkeklerden hoşlanmıyorum,tamam yeri gelir ödersiniz ama sürekli bi bayana hesap ödetmek hoş değilki,yani erkek olsaydım ben bunu yapamazdım herhalde :26: bu konuda dikkatli olun,birebir örneğini yaşadım o yüzden söylüyorum..

Kendisini bir daha goremeyecegini söyleyerek baskin cikmaya calismis... Bu şekilde yelkenleri indirip tamam demeni sağlayacak...

Sen eğer faize çevirmek istiyorsan çevirirsin bu yüzden ayrilacaksa da ayrilsin ... Sende bir daha içki içersen ayrilirim de o zaman boyle sacmalik olur mu

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

-Sürekli ayrıl-barış bir ilişki, arada saygı kalmamış ki fikrinize saygı bekliyorsunuz
-İlişki de güven sorunu çok açık, telefon kaydını silme bakıcam demek ne demek Allah aşkına!!
-Hayata bakış açılarınız farklı, inançlarınız aynı olabilir ama inançlarınızı yaşayış tarzını farklı. Faizi haram, hırsızlık olarak gören biriyle orta yolu bulamazsınız. Bir arkadaş demiş, politik olun git Bank Asya'ya yatır falan diye ama, bu sadece sorunun görünen kısmı, temel anlamda yaşayış farklılığı var.

Kısacası ben bu ilişki de güzel bir gelecek göremiyorum, kusura bakmayın üzdüysem.

hep diyorum ,hayata ortak bakanlar evlensin ya da birlikte olsun diye.
bazı hassas konularda fikirler farklı olunca olan aradaki sevgiye oluyor ..
yalnız bu konuda şöyle bir nüans var .
sevgilinize göre faiz haram ve bu inançlarına ters .ama size göre de faize vermek istiyorsunuz ama vermeseniz de olabilir öyle değil mi .
yani bu konuda eşiniz gibi inanca dayalı bir durumunuz yok ,bence siz ona göre daha ılımlı olabilirsiniz bu konuda .
sevgiliniz inancı gereği buna daha fazla direnç gösterecektir ,insanlar fedakarlık yapacakları zaman hangi tarafın hassasiyeti daha ağırsa diğer taraf daha makul olabilir diye düşünüyorum.
sizin çok sert ve inancınıza bağlı bir konunuz olduğunda da sevgiliniz buna ayak uydurmalı .
evlilik böyle yürür zaten yoksa herkes kendi söylediğinde diretirse yaşanmaz ,iki taraf da mutsuz olur

Faiz olayına ben de normal bakmıyorum o ayrı bir olay.
Ama bunun için tartışıp bu kadar uzatmak da bana mantıklı gelmedi.
Şunu da söyleyeyim. Arama kaydını silme yarın bakıcam lafından sonra verdiği tepkiyi haklı buldum.
Tabi öncesinde ne yaşandığını bilmediğim için...

Şimdi o içki içtiğinde kendini bağlıyor,ama faiz içeren parayı beraber kullanacaksınız.Bu durumda evet karışmaya hakkı var...
Aynı zamanda sen de içki içmesindne rahatsızsan dile getirmelisin..
Faize rağbetin azalması veya artması şeklinde toplumsal boyut olur mu ;olur..
Fikir çatışması ,herkes bildiğini yapacağı için biz ne desek boş..

Son düzenleme:
Bence siz haklisiniz.

Konu bence faiz, haram, icki bilmem ne degil; adamin verdigi tepkiler ve hayata ayni bakmamaniz. Bir de ustune atarlnamis, zirvalamis. Alttan almayin bence.

Ozur kesinlikle dilemeyin, cunku ozur dilenecek bir sey yok. Kendisi din konsuunda size ahkam kesecek kadar dinibutun madem, icki de icmeyiversin, isine geldigi yerlerde dindar, isine gelmedigi yerlerde icki helal takiliyor, oyle mi? Madem herkesin din anlayisi kendine, sizinkine de saygili olacak. Sacma sapan davranmis, sacma sapan konusmus. Arayip sormayin, inceyse de kopsun.

Son düzenleme:
Back