Böyle bir sebepten ayrılabilir mi ?

şimdiden sizden borç alıyor, hesap ödetiyor....

ilerde bu insan belki sizin çocuklarınızın babası olacak....

şimdi kendi gelir-giderini ayarlayamayan bir insan nasıl baba olacak, bir ev sorumluluğu alacak...

bence kendinizi heba etmeyin...

ufak ufak yol verin, gitsin...

borç para alırken hiç sormuş mu, bu para faiz parası mı... öyleyse almayım demiş mi acaba???????

dine imana bağlamadan cevap verin demişsiniz ama bu olayı dine dayandırmadan nasıl gerçeği görmenize yardımcı olabiliriz ki...
FAİZ HARAMDIR..... KESİN VE KATİ ŞEKİLDE HARAMDIR..
BİR KURUŞ BİLE FAİZ YİYEN İNSAN HARAM YEMİŞTİR....DELİLLİ İSPATLIDIR, BU MUALLAK BİR KONU DEĞİL, KESİN DİNEN HARAM KILINMIŞTIR...VE ŞUNU UNUTMAYIN Kİ BİR GR. FAİZ YİYEN BOĞAZINDAN FAİZ HARAMI GEÇEN KUL İFLAH OLMAZ..HEM BU DÜNYADA HEM ÖBÜR DÜNYADA....

borç para alırken hiç sormuş mu, bu para faiz parası mı... öyleyse almayım demiş mi acaba???????

Onu bana değil konu sahibine sorun isterseniz .
Sormuş yada sormamış konu bumu yani
Adam faiz parası yemek istemiyor daha doğrusu çocuklarına yedirmek istemiyor saygı duyulması lazım.

cevabı size yazdım... çok iddialı yazmıştınız..

konu sahibi tüm mesajları okuyordur zaten..

valla adamı alacak ben değilim ama bu adamdan bişi olmaz....

Faiz kazanılmayan beleş para demek bana görede..
Bende erkek arkadaşınıza hak verdim..
Ama içkide haram..
İkinizde iki şeyden vazgeçin orta yolu bulun..
Bence sizin özür dilemenizi bekliyor..

yorumlarınızı tek tek okudum arkadaşlar teşekkür ediyorum elinize sağlık.. biraz kafam karışmadı değil çünkü beni haklı bulanlarda var haksız bulanlarda..

1. telefon kaydına bakma konusunda tamamen ben haklıyım özellikle bu konuyu açmadım yüzeysel söyledim geçtim ve o da bu konuya sinirlenmedi. çünkü bunun evveliyatı var o da kabullendi kendi hatasını..

2.si hesap ödeme meselesini ben hiç sorun etmedim ikimizde öğrenciyiz onun ne durumda oldugunu biliyorum okulu uzattıgı için ailesinden maddi yardım alamıyor çalıştıgı halde ev kirası vs zor yetiştiriyor bu yüzden gocunmam hesap ödemekten borç vermekten 2 hafta sonra mezun olup işe gircek mesela işe girdiği an tüm parasını benle paylaşacagından hiç kuşkum yok.. haa bazı arkadaşların dediği gibi şuan benim babamda faizle çeviriyor parasını ve doğal olarak benim paramda faize bulaşmış oluyor.. o zaman bu kadar faize karşıysa bunu da sorun etmeli benim kuruşum ona geçmemeli böyle düşüncek olursak..

3.sü evet sürekli ayrıl barış arada güven problemi olan ilişkimiz var, çoğu konuda düşünceme saygı duymuyor, ben güzel dille oturup konuşalım desemde yok olmuyor sürekli bi savaş halindeyiz.. iyi oldugumuzda çok iyi kötü oldugumuzda çok kötüyüz.. zaten hep aklımdaki bişi bu belki düzelir diye... yoksa böyle gelecek olmaz diye..

4.sü de az önce aradı beni sadece 1 kere açmadım üstüne hala ses çıkmadı.. sanırım bi süre daha cevap vermicem..

ha şunu da söyliyim.. ben faiz doğru bişi demiyorum ama bana göre yanlış bişi de değil.. o yüzden ben yaparım yani.. bu da benim düşüncem.. saygı duyulmasını beklerdim sadece.. ben nasıl faiz haram diyene saygı duyuyosam aynı şekilde..

Son düzenleme:

ksura bakmayın ama haram olduğunu biliyorum, bildiğim halde bile bile yerim diyorsunuz...
o halde yorum yapılacak bir durum kalmamıştır size...allah hidayet versin..
bilmeden yapılan işlenen günahın haramın affı olabilir ama bile bile bilincinde olarak yenen işlenen haramın bedeli ağırdır arkadaşım....
hesabı zordur... unutma ki, birgün hepimiz öleceğiz....bu dünyada üç beş kuruş fazla kazanmak rahat etmek için yediğin faiz, ahirette hesabını veremeyeceğin bir bedel olacak....
Rabbim size hidayet versin, ve rabbim bana ve aileme maaşımıza rızkımıza bir kuruş bile faiz bulaşmış parayı nasip etmesin....benim ailemin çocuklarımın boğazından bir kuruşluk faizi geçirmeyi nasip etmesin.....
Allahım sen haramdan faizden elimizi gözümüzü uzak tut....
Açlıktan ölmeyi, bir kuruş faize tercih ederim....
sen koru rabbim, bile bile işlenen haramdan, günahtan....FAİZ'den.....

ben haram oldugunu kabul ederim diye bişi demedim.. haram olarak düşünenlere saygı duyarım dedim..
evet herkesin hesabı kendine tabi.. ben burda zaten haram para yemek yememek konusunda bi konu açmadım..
bu benim verecegim hesaptır.. sadece saygı duymamakla haklı mı haksız mı diye bi yorum istedim..
cevabımı aldım teşekkür ederim görüşlerinizi benimle paylaştıgınız için..

Faizin haram olduğu kuranı kerimde ve hadislerde kati ve net bir şekilde haramdır...
sizin haram kabul etmiyor olmanız, haram olmadığı anlamına gelmiyor.....
bile bile de inkar edip yemeye devam edeceksiniz bu sizin günahınız ve haramınızdır....
aşağıya kuranı kerimde geçen iki tane ayet ekledim, faizin haramlığıyla ilgili....
faiz yiycekseniz kararlıysanız zaten bu ayetlerin de size faydası olmaz ama sadece bir defa okumanız için size yalvarıyorum....belki vazgeçersiniz de hem bu dünyanızı helak etmekten hemde ahiretinizi mahfetmekten kurtulursunuz....
Allah yardımcınız olsun....

Faiz yiyenler, ancak şeytanın çarptığı kimsenin kalktığı gibi kalkarlar. Bu, onların, “Alışveriş de faiz gibidir” demelerinden dolayıdır. Oysa Allah, alışverişi helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan böyle kime Rabbinden bir öğüt gelir de (o öğüte uyarak) faizden vazgeçerse, artık önceden aldığı onun olur. Durumu da Allah’a kalmıştır. (Allah, onu affeder.) Kim tekrar (faize) dönerse, işte onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî kalacaklardır.Bakara 275

Allah, faiz malını mahveder, sadakaları ise artırır (bereketlendirir). Allah, hiçbir günahkâr nankörü sevmez.Bakara 276

arkadaşım ben deistim..

Bir de şu forumda din üzerine ahkam kesenler yok mu deli oluyorum. Ya günahsa günah değilse değil. Sevabı günahı, kişinin kendisini bağlar. Şu şöyledir cehennemde yanacaksın deme hakkı hiç bir kulda yok, bilemezsiniz Allah'ın kimi hangi konu da affedeceğini.

Hoş konu sahibi, faiz haram mı, değil mi dememiş. Şu ülke de din üzerinden konuşmayı bırakın artık, bırakın herkes inandığı gibi yaşasın, cezası yada sevabını Allah kendi katında değerlendirir. Kimin ahiret hayatının nasıl olacağını Allah bilir. Eğer illa bir görev üstleneceksiniz, günah deyin geçin, yok ahiret hayatın mahfolacak, yok bu dünyan mahfolacak kimsenin buna hakkı yok.

arkadaşınıuza borç para verip bir hafta sonra iki katını isterim diyorsanız bu faizdir...

parayı işleten kurumlara verip, karşılığını almanın bana göre faizle alakası yok...

yediğimiz içtiğimiz faiz aslında.... çoğu kimse farkında bile değil...

tamda bendim anlatmak istediğim.. insanların inancını bilmeden yok hesabını nasıl vereceksin yok öbür dünyası da var bu işin falan filan.. kii konumuz bu değil zaten.. bi kere daha inancımda haklı oldugumu gösteriyorlar bana bu şekilde.. hoş görü dini diye ahkam keserler sonra yok yanacaksın yok kavrulcaksın.. herkes yanacaksa kendine yanacak.. teşekkür ederim yorumunuz için..

daha fazla dine girmek istemiyorum zira forumda yasak biliyoruz.. sadece haklımız haksızmı düşünceleriniz nedir objektif bakılmasını istiyorum teşekkürler..

bu arada 7 kere daha aradı en sonunda açtım ve benle hiçbişi olmamış gibi konuşuyor.. anlam veremiyorum artık tavırlarına..

La havle vela kuvvete....

sizin istediğiniz şekilde yor yapmaya hakkınız varsa, benimde istediğim tarzda yapmaya hakkım var....siz olaya farklı bakabilirsiniz bende farklı bakabilirim...
bunun avukatlığı da size düşmez...ben konu sahibine kendimce doğru bulduğum şekliyle yorumumu yaptım geçtim, o da usulünce cevabını verdi geçti....size ne oluyor ki yaptığım yorumları yaftalamaya çalışıyorsunuz.....
sizin doğrunuz size, benim doğrum bana....herkes özgür iradesiyle yorum yapabilir, sinir oluyorsanız şayet okumazsınız....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…