Bence sizde haksızsınız fazlası ile.
Ne demek yahu içki içersin faiz yemeye karşısın bu kadar saçma bir şey duymadım.
Adam içkisini içsin günah olduğuna inanıyorsa günahı da kendi boynuna diye düşünüyordur
Ama yine haram olarak gördüğü faizi evine sokmak çocuklarına yedirmek istemiyor
Siz ona ne kadar saygı duydunuz ki karşılığında saygı beklediniz
Tartışmanın üstüne birde tel kaydını kontrol edicem deyin güvensizliği sürün ortaya iyice içinden çıkılmaz olsun .
borç para alırken hiç sormuş mu, bu para faiz parası mı... öyleyse almayım demiş mi acaba???????
ha şunu da söyliyim.. ben faiz doğru bişi demiyorum ama bana göre yanlış bişi de değil.. o yüzden ben yaparım yani.. bu da benim düşüncem.. saygı duyulmasını beklerdim sadece.. ben nasıl faiz haram diyene saygı duyuyosam aynı şekilde..
ksura bakmayın ama haram olduğunu biliyorum, bildiğim halde bile bile yerim diyorsunuz...
o halde yorum yapılacak bir durum kalmamıştır size...allah hidayet versin..
bilmeden yapılan işlenen günahın haramın affı olabilir ama bile bile bilincinde olarak yenen işlenen haramın bedeli ağırdır arkadaşım....
hesabı zordur... unutma ki, birgün hepimiz öleceğiz....bu dünyada üç beş kuruş fazla kazanmak rahat etmek için yediğin faiz, ahirette hesabını veremeyeceğin bir bedel olacak....
Rabbim size hidayet versin, ve rabbim bana ve aileme maaşımıza rızkımıza bir kuruş bile faiz bulaşmış parayı nasip etmesin....benim ailemin çocuklarımın boğazından bir kuruşluk faizi geçirmeyi nasip etmesin.....
Allahım sen haramdan faizden elimizi gözümüzü uzak tut....
Açlıktan ölmeyi, bir kuruş faize tercih ederim....
sen koru rabbim, bile bile işlenen haramdan, günahtan....FAİZ'den.....
ben haram oldugunu kabul ederim diye bişi demedim.. haram olarak düşünenlere saygı duyarım dedim..
evet herkesin hesabı kendine tabi.. ben burda zaten haram para yemek yememek konusunda bi konu açmadım..
bu benim verecegim hesaptır.. sadece saygı duymamakla haklı mı haksız mı diye bi yorum istedim..
cevabımı aldım teşekkür ederim görüşlerinizi benimle paylaştıgınız için..
Faizin haram olduğu kuranı kerimde ve hadislerde kati ve net bir şekilde haramdır...
sizin haram kabul etmiyor olmanız, haram olmadığı anlamına gelmiyor.....
bile bile de inkar edip yemeye devam edeceksiniz bu sizin günahınız ve haramınızdır....
aşağıya kuranı kerimde geçen iki tane ayet ekledim, faizin haramlığıyla ilgili....
faiz yiycekseniz kararlıysanız zaten bu ayetlerin de size faydası olmaz ama sadece bir defa okumanız için size yalvarıyorum....belki vazgeçersiniz de hem bu dünyanızı helak etmekten hemde ahiretinizi mahfetmekten kurtulursunuz....
Allah yardımcınız olsun....
Faiz yiyenler, ancak şeytanın çarptığı kimsenin kalktığı gibi kalkarlar. Bu, onların, Alışveriş de faiz gibidir demelerinden dolayıdır. Oysa Allah, alışverişi helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan böyle kime Rabbinden bir öğüt gelir de (o öğüte uyarak) faizden vazgeçerse, artık önceden aldığı onun olur. Durumu da Allaha kalmıştır. (Allah, onu affeder.) Kim tekrar (faize) dönerse, işte onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî kalacaklardır.Bakara 275
Allah, faiz malını mahveder, sadakaları ise artırır (bereketlendirir). Allah, hiçbir günahkâr nankörü sevmez.Bakara 276
Bir de şu forumda din üzerine ahkam kesenler yok mu deli oluyorum. Ya günahsa günah değilse değil. Sevabı günahı, kişinin kendisini bağlar. Şu şöyledir cehennemde yanacaksın deme hakkı hiç bir kulda yok, bilemezsiniz Allah'ın kimi hangi konu da affedeceğini.
Hoş konu sahibi, faiz haram mı, değil mi dememiş. Şu ülke de din üzerinden konuşmayı bırakın artık, bırakın herkes inandığı gibi yaşasın, cezası yada sevabını Allah kendi katında değerlendirir. Kimin ahiret hayatının nasıl olacağını Allah bilir. Eğer illa bir görev üstleneceksiniz, günah deyin geçin, yok ahiret hayatın mahfolacak, yok bu dünyan mahfolacak kimsenin buna hakkı yok.
Faizin haram olduğu kuranı kerimde ve hadislerde kati ve net bir şekilde haramdır...
sizin haram kabul etmiyor olmanız, haram olmadığı anlamına gelmiyor.....
bile bile de inkar edip yemeye devam edeceksiniz bu sizin günahınız ve haramınızdır....
aşağıya kuranı kerimde geçen iki tane ayet ekledim, faizin haramlığıyla ilgili....
faiz yiycekseniz kararlıysanız zaten bu ayetlerin de size faydası olmaz ama sadece bir defa okumanız için size yalvarıyorum....belki vazgeçersiniz de hem bu dünyanızı helak etmekten hemde ahiretinizi mahfetmekten kurtulursunuz....
Allah yardımcınız olsun....
Faiz yiyenler, ancak şeytanın çarptığı kimsenin kalktığı gibi kalkarlar. Bu, onların, Alışveriş de faiz gibidir demelerinden dolayıdır. Oysa Allah, alışverişi helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan böyle kime Rabbinden bir öğüt gelir de (o öğüte uyarak) faizden vazgeçerse, artık önceden aldığı onun olur. Durumu da Allaha kalmıştır. (Allah, onu affeder.) Kim tekrar (faize) dönerse, işte onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî kalacaklardır.Bakara 275
Allah, faiz malını mahveder, sadakaları ise artırır (bereketlendirir). Allah, hiçbir günahkâr nankörü sevmez.Bakara 276
Bir de şu forumda din üzerine ahkam kesenler yok mu deli oluyorum. Ya günahsa günah değilse değil. Sevabı günahı, kişinin kendisini bağlar. Şu şöyledir cehennemde yanacaksın deme hakkı hiç bir kulda yok, bilemezsiniz Allah'ın kimi hangi konu da affedeceğini.
Hoş konu sahibi, faiz haram mı, değil mi dememiş. Şu ülke de din üzerinden konuşmayı bırakın artık, bırakın herkes inandığı gibi yaşasın, cezası yada sevabını Allah kendi katında değerlendirir. Kimin ahiret hayatının nasıl olacağını Allah bilir. Eğer illa bir görev üstleneceksiniz, günah deyin geçin, yok ahiret hayatın mahfolacak, yok bu dünyan mahfolacak kimsenin buna hakkı yok.
arkadaşım ben deistim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?