• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle bir kayınvalidenin ismini çocuğuma nasıl koyayım?

onuda dedim. ozaman bnmd annemin babamın adını koyarım diye. senin babanın oğ lu var o koysun dedi. ki bnm ekek kareşim daha 9yaşına yeni girdi.. dün kv.mede söyledim. eltim babasının adını koydu bn kalkıp kendi babmın annemin adınıda koymayacağımki dedim. senin babanın oğlu var dedi. ne alakası var dedim. eşimede söyledim. kendi adı annesinin dayısının adıymış. annenin dayısının oğlu yokmuymuş oğlu yoksada kızı yokmuymuşda annen koymuş ismini sna dedim. hemen tamam sus ya filan diye konuyu kapatıyor.
şuan zaten çocuk istemiyorum. eltimde çocuk yokken kaynım aynı şim gibiydi. çocuk oldu eltim kaynımı parmağında oynatıyor. kv.m zaten onu övüyor. bunu söylediğimdede "ben eltinin yaptıklarını unutmadım ama senin ona kinin geçsin diye onu sana övüyordum" dedi.
eğer annesinin adını koyarsa dava açıp çocuğun ismini değiştiririm dedim. boişyere annenin ismi ortalıkta mahkemelik olmasın dedim.

bu kadın işini cok iyi biliyor herkesi parmagında oynatır bana kalırsa.

emrin olur deseydın erkek kardesım annemın ısımını koysun dıye.

illa ki koyulmak zorunda mı anlamadım ki? yani perihan nasıl bir isim ki koyulması devlet meselesi haline gelms?:27:

bu kadın işini cok iyi biliyor herkesi parmagında oynatır bana kalırsa.

emrin olur deseydın erkek kardesım annemın ısımını koysun dıye.

illa ki koyulmak zorunda mı anlamadım ki? yani perihan nasıl bir isim ki koyulması devlet meselesi haline gelms?:27:

:1::1::1::1::1::1::1:

onuda dedim. ozaman bnmd annemin babamın adını koyarım diye. senin babanın oğ lu var o koysun dedi. ki bnm ekek kareşim daha 9yaşına yeni girdi.. dün kv.mede söyledim. eltim babasının adını koydu bn kalkıp kendi babmın annemin adınıda koymayacağımki dedim. senin babanın oğlu var dedi. ne alakası var dedim. eşimede söyledim. kendi adı annesinin dayısının adıymış. annenin dayısının oğlu yokmuymuş oğlu yoksada kızı yokmuymuşda annen koymuş ismini sna dedim. hemen tamam sus ya filan diye konuyu kapatıyor.
şuan zaten çocuk istemiyorum. eltimde çocuk yokken kaynım aynı şim gibiydi. çocuk oldu eltim kaynımı parmağında oynatıyor. kv.m zaten onu övüyor. bunu söylediğimdede "ben eltinin yaptıklarını unutmadım ama senin ona kinin geçsin diye onu sana övüyordum" dedi.
eğer annesinin adını koyarsa dava açıp çocuğun ismini değiştiririm dedim. boişyere annenin ismi ortalıkta mahkemelik olmasın dedim.

Oh bu konuda çok iyi demişsin böyle demekle. Böyle bi'şeyden boşanmayacağına göre eşin tam olarak artistlik yapıp sana bu durumu sindirmeye çalışıyo. Çocuk doğunca zaten genelde çevremde gördüğüm kadarıyla gelinler daha dişli oluyor (doğru tabir mi ya böyle bi'şey deniliyordu:44:). Sakın kabul etme, tadımız bozulmasın diye. Çünkü buna tamam dersen 2. çocukta da isim koyamayacaksın. Ve ya başka bi'şeyde yine elti yerine sana baskı yapılacak "nasıl olsa o kabul eder" gibisinden.

Allah önce doğru zamanda, en uygun şartlarda sağlıklı bir evlat versin de size:nazar: bu saçmalamaları ondan sonra düşünsün kayınvaliden.:ssz:

Bu olgunluk cidden yaşla değilmiş ya:41:

farkındaysan eğer
kocanla kayınvalidenin ağızları aynı. demekki kocanı kayınvaliden yönlendiriyor .

ya kayınvalideye soylenecek cok sey var bence de biz su an senin tarafından baktıgımız icin bu kadar yorum yapabiliyoruz.

söyle bir durum da var ki hani kayınvalide anneni kapalı diye modern bulmamıs ya (ki modernlik sırf acıklıkta degildir)
ee o zaman nasıl kendi modern olmayan ismini cocuga vermeye diretiyor?

sorsana vrmesem günah mı işlerim diye??:31:

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim kayınvalidem bana 3 sene önce bir ricada buluncam kızının göbek adını benımıstediğim isim koy dedi. Tamda bir hafta önce eşimle isimlere kimse karışamaz dıye konuşuuyorduk.

Bende hayır olmaz dedim benim ailemde isteyecek o zaman ne yapalım dedim neymiş o isim dedim Aleyna dedi. Hayır dedim göbek adı gerçi ama istemiyorum dedim küçüklüğümden beri nefret ettiğim bir olay isimlere karışılması ki çocuk olmadı şimdi oğlum olcak tabi kimse karışamaz.

Kendi ismini koy demek megolamanlık yaa o ne öyle

evet önce bi hamile kalayımda hayırlı zamanda hayırlı bşr şekilde.

o bidaha bişe demezsanırım.

evet bitek bumu evmdeki elektrikli süpürgeme kadar annesiyle aynı ağzı konuşyorlar. aynı cümleler kuruluyor annesiyle.

bikere kızmıştım ama. senin hiç kendine göre fikrin olmazmı. hep annen ne derse olduğu gibi kabul edyorsun. bide kendin düşünmeyi dene diye tartışmıştık baya. çünkü aşırı etkili annesi onun üzerinde. diğelerinde bukadar değil ama bnm eşimdeki etkisi çok fazla

ya kayınvalideye soylenecek cok sey var bence de biz su an senin tarafından baktıgımız icin bu kadar yorum yapabiliyoruz.

söyle bir durum da var ki hani kayınvalide anneni kapalı diye modern bulmamıs ya (ki modernlik sırf acıklıkta degildir)
ee o zaman nasıl kendi modern olmayan ismini cocuga vermeye diretiyor?

sorsana vrmesem günah mı işlerim diye??:31:

onun açısından baksanız diyorum iyi birisi. ama alttan böyle kibirlenmesi, bni küçümsemesi, ve geçenseneki eltimle olan sorunumda beni dinlemeden beni anneme şikayet etmesi, 1yıl hazırlandığım o kpss gecesi beni ağlatması (eltim yüzünden hemde) annemi küçümsemesi filan beni üzdü. onun dışında dini konular dışında iyi yoksa.

Benim kayınvalidem bana 3 sene önce bir ricada buluncam kızının göbek adını benımıstediğim isim koy dedi. Tamda bir hafta önce eşimle isimlere kimse karışamaz dıye konuşuuyorduk.

Bende hayır olmaz dedim benim ailemde isteyecek o zaman ne yapalım dedim neymiş o isim dedim Aleyna dedi. Hayır dedim göbek adı gerçi ama istemiyorum dedim küçüklüğümden beri nefret ettiğim bir olay isimlere karışılması ki çocuk olmadı şimdi oğlum olcak tabi kimse karışamaz.

Kendi ismini koy demek megolamanlık yaa o ne öyle

benim eşim benim arkamda olsa bu konuşmalara girilmezdi zaten. eşim tamamaen onların yanında ve kv.ni etkisinde.

konuşmanın birinde filanca kızına oğluna annesinin adını koydu denildiğinde kv.m "ekekmiş ki ailesinin adını koymuş" diyor. buda ister istemez eşimin aklına böyle giriyor

onun açısından baksanız diyorum iyi birisi. ama alttan böyle kibirlenmesi, bni küçümsemesi, ve geçenseneki eltimle olan sorunumda beni dinlemeden beni anneme şikayet etmesi, 1yıl hazırlandığım o kpss gecesi beni ağlatması (eltim yüzünden hemde) annemi küçümsemesi filan beni üzdü. onun dışında dini konular dışında iyi yoksa.

dogrudur.
iyi ya da kötü diye nitelendirmek bakıs acısına baglı.

ben müstakbel kayınvalidemin bir sözüyle sogudum mesela ondan. simdi ne kadar iyi olsa da iyi diyemiyorum.

herkesin görüsüne saygı duymak lazım:31:

Son düzenleyen: Moderatör:

iyi gibi gözükse ne olacak ki? ''gözükse '' diyorum
çünkü iyi bir insan kendi istekleri için
başka bir annenin evladına bunları yapmaz.

''sen ne istiyorsun kızım'' diye sorar.evladını doldurup
doldurup eşinin üzerine salmaz!.
bu bir yuvanın yıkılmasına bile sebep olabilir, bu kadar düşüncesiz olmaz!.

hani bazıları şunu der; '' o böyle ince düşünemez''.
kendı kızına gelınce nasıl düşünebiliyorsa,,,gelinine gelince de düşünebilir.
kısacası her türlü ''düşünebilme '' özelliği taşıyor.

'' iyi'' derken düşünmek lazım
neye ve kime göre iyi??

iyi gibi gözükse ne olacak ki? ''gözükse '' diyorum
çünkü iyi bir insan kendi istekleri için
başka bir annenin evladına bunları yapmaz.

''sen ne istiyorsun kızım'' diye sorar.evladını doldurup
doldurup eşinin üzerine salmaz!.
bu bir yuvanın yıkılmasına bile sebep olabilir, bu kadar düşüncesiz olmaz!.

hani bazıları şunu der; '' o böyle ince düşünemez''.
kendı kızına gelınce nasıl düşünebiliyorsa,,,gelinine gelince de düşünebilir.
kısacası her türlü ''düşünebilme '' özelliği taşıyor.

'' iyi'' derken düşünmek lazım
neye ve kime göre iyi??

o bunların kötü bişe olduunun farkındamı. o bakışının farkındamı bi kere. bikere beni küçümsediinde eşime söylemiştim dah nişanlıydık. "annemin o bakışı var, sonradan annemde böyle bişe oldu" dedi. evlendikten sonra anneme olan o bakışını söyledim. "nsıl bir bakışmış o. annem için nasıl konuşuyorsun" filan dedi. ee sende söylemiştin ya dedim. ben annem için laf söylemem dedi. kaldım öylece:37:

o bunların kötü bişe olduunun farkındamı. o bakışının farkındamı bi kere. bikere beni küçümsediinde eşime söylemiştim dah nişanlıydık. "annemin o bakışı var, sonradan annemde böyle bişe oldu" dedi. evlendikten sonra anneme olan o bakışını söyledim. "nsıl bir bakışmış o. annem için nasıl konuşuyorsun" filan dedi. ee sende söylemiştin ya dedim. ben annem için laf söylemem dedi. kaldım öylece:37:

aslında boşuna kaynananı çekiştiriyoruz...
iş kocanda bitiyor çünkü.

Son düzenleme:
beni bu konularda yalnız bırakmasydı, destğini hissetseydim biz zaten bu duruma gelmezdikki

keşke iş kaynanan da bitseydi ve eşin yanında olsaydı.

kaynananın çok küçük bir etkisi var.

asıl sorun eşinin bu denli anneci olmasında. bu kadarı bence fazla.

ama ben pes etmem kolay kolay diyorsan eğer,,eşini kendine çekmeye bak.:34::34: aslında çok zor görünüyor ama neyse.
denemekten bi'şey çıkmaz.

keşke iş kaynanan da bitseydi ve eşin yanında olsaydı.

kaynananın çok küçük bir etkisi var.

asıl sorun eşinin bu denli anneci olmasında. bu kadarı bence fazla.

ama ben pes etmem kolay kolay diyorsan eğer,,eşini kendine çekmeye bak.:34::34: aslında çok zor görünüyor ama neyse.
denemekten bi'şey çıkmaz.

inşallah. illa benim yanımda olsun demiyorum. annesine laf söylettirmesin amaeşinide kşmseye ezdirmesin

bence asıl sorun k valide veya eşiniz değil sizsiniz.okumuş ve belli yaşa gelmiş bir bayan olarak başkalarını çok fazla önemsiyorsunuz.herkesi memnun etmek ya da herkesin sizi beğenmesini sağlamak imkansızdır unutmayın.ayrıca karakteri oturmamış annesinin ağzına bakan bu adamla sonunuz hiç iyi değil.bir kere el kaldıran devamını getirir haaa sonra yine üzülür mü bilemem.bence hamile kalmadan iyi düşünün.

benim eşim benim arkamda olsa bu konuşmalara girilmezdi zaten. eşim tamamaen onların yanında ve kv.ni etkisinde.

konuşmanın birinde filanca kızına oğluna annesinin adını koydu denildiğinde kv.m "ekekmiş ki ailesinin adını koymuş" diyor. buda ister istemez eşimin aklına böyle giriyor

ben eşime dedim direk dinlemeden hayır olma istemem öyle şey dedi. Şimdide çocuğun ismini ben koycam haberın olsun dıyorum senden ne gelirse kabulum diyor. İyi Osman koyalım dedim :)) Aşkım şansını zorlamasan hayır demek istemiyorum üzüleceksin diyor abartma istersen diyor :52::52:

Back