• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle bir kayınvalidenin ismini çocuğuma nasıl koyayım?

oğullarına baştan beri hükmetmeye alışmış valide sultanları anlarım da belli bir yaşa gelip hala annelerinin gazıyla hareket eden şehzadeleri anlayamıyorum :)!

konu sahibi,siz k.validenizi değil eşinizi yola getirmeye bakın,olay onda bitiyor çünkü.bazen k.valideler abartabiliyor ama eşlerimizin onlara dur demesi gerekir.artık başka bir ailesi olduğunu fark ettirmesi gerekir..ayrıca siz de biraz güçlü durun artık.neden çevre ne der,böyle mi düşünür diye hareket ediyorsunuz?

eğer kızınızın adını perihan koymak istemiyorsanız koymazsınız bu kadar..

emine canım okudum cok üzüldüm siz daha yeni evlisiniz canım cicim aylarını yasayacagınıza bıde sana vurmus sana tek bısey soylıcem asla asla kendını ve aılenı ezdırme nasıl annesıne laf soyletmıyorsa sende aynı sekılde aılene konusmasına ızın verme :20:

bu konular acıldıgı zaman tartısmaya gırme sonra uygun bir dille sakayla karısı anlat annen böyle böyle yaptı de baktın sınırlenıo hemen kes konuyu ınceden ınceden işle ama işe yararmı bılemem ama emın ol cogu kes ıse yarıyor ızne geldıgınızdede hıcbıs olmamıs gıbı davrankı esın anlamasın

daha şimdiden orda ne giysem bayramda ne giysem telaşı başladı bende zaten. eşimden daha çok ona süsleniyorum zaten. öncedende öyleydi. hep süslenir giderdm yanına. ama büyk oğlunun kız arkadaşından bahsderdi hep. bi görsen bebek gibi derdi.
gelen komşularına benim için "oğlum güzel olmasada olur yeterki ağırbaşlı olsun diyor. eminede oğlumun gönlüne göre tam. xxx oğlumda güzel düşkünü. onunda kız arkadaşını görsen manken resmen" derdi.

üzülürdüm. çünkü süsenip gidiyordum. bni beğensin istiyordum ama bana hiç iltifat etmeden hep onu överdi:(

kayınvalideniz baskın bir karakter,eşiniz tam bir anneci,sizin de özgüveniniz yok.
sanırım en tehlikeli evlilik tipi de bu olsa gerek.

size tavsiyem, öncelikle sınavla biran önce işe girmeye çalışın,
eşinizle ailesi hakkında tartışmayın,kayınvalidenizle laf dalaşına girmeyin,aramanız hoş olmamış.
artık isim konusundada tartışmayın bence,büyük bir ihtimal kayınvalidenle kayınpederin
ismini koyacaksınız zaten,birde anneniz için ve yukarda yazdıklarınız için çok üzüldüm.kayınvalideniz, sizi ve annenizi
hor görüyor,kendilerini ise sizden üstün görüyor.ee bu çok mu önemli değil tabi,herkes kendine baksın önce.
ama lafları çok incitici.bu şekilde davranmasına da siz sebebiyet veriyorsunuz bence.
onu çok önemsiyor,ona iyi,güzel görünmek için çabalıyor,ne giyeceğinize kadar karıştırıyorsunuz.
insanların ne düşündüğü önemli değil sizin ne düşündüğünüz,siz önemlisiniz.biraz kendinize olan güveniniz gelsin.

bunlar padişah soyundan falanmı geliyo nedir bu isim takıntısı bu dünya ne iskenderler ne süleymanlar ne 1. 2.3. muratlar mehmetler gördü hepsi toprak oldu, ailece psikolojik sorunları var belliki, eşin sana düşkün değil, dayak attığına göre saygıda duymuyo, gık dersen seni boşayabilecek bi adam, annesiyle her daim iyi geçinmek zorundasın çünkü sen dedin istese boşatır diye, eşine rest çekecek cesarette bi kız değilsin bende yarattığın izlenim bu, senden tüm aile büyüklerinin yüzü suyu hürmetine onlarında isimleri aradan çıksın diye bi dolu çocuk isteyebilirler, onlar istiyo diye yakın zamanda hamile kalacaksın, ha Allah vermez ona bişey diyemem ama eşin bunun baskısını yapacak, çocuğun olmazsa zaten kayınvaliden adı yaşasın diye başka gelin arayışına girecektir, bunlar abartı değil şaka değil hikaye değil emine, üzüleceksin

biliyorum. ailesi yüzünden olan şeyler bunlar. yoksa bana asla kıyamayan bi insan. bana vurduğu için günlerce nasıl üzüldüğünü gördüm. bir an gerçekten bittiğini düşünmüş. onun sonrasında bida bi azarlama bile olmadı. zaten bidaha böyle bi surumda herşeyin tamamen biteceğinide biliyor artık hemde çok iyi. kaybetmeyi göze lmak kendi bileceği iş:(

24 yaşındayım bu arada

Sana ailesi yüzünden mi el kaldırdı?

ailesi yüzünden moralsiz bi şekilde sınava girdim ve 0.3 puan ile atamayı kaçırdım:( ve bu şok ile sinir krizi geçirdim. ailesi hakkında söylendim. bu yüzden...

Erkek aldatır, diğer kadın suçlu olur, erkek kumar oynar ortamı suçlu olur, erkek karısını döver annesini suçlu olur. Kuzum siz iyi misiniz? Eşinize bir melek kanadı takmadığınız kalmış. K.valideniz eşinize "karını bu akşam saat 8 buçukta döv annecim, 9 gibi de rapor et bana" mı dedi, yapmayın lütfen. Şu kocalarımızı mükemmel, saf, iyiniyet elçisi varlıklar olarak görmekten vazgeçelim. Kocanız dünyanın en aşağılık yaratığının yapacağı şeyi yapıp size el kaldırmış, bunun k.valideniz ile ilgisi yok, bu tamamen kocanızın tarif edilemeyecek kabalığı ve sığlığı ile ilgilidir. Ha bir de kurduğunuz bağlantılar çok ilginç, eşinizin ailesi moralinizi bozdu, atanacak puan alamadınız, eşinize ailesi hakkında söylendiniz, o da size vurdu ve burda k.valideniz suçlu. Olur mu öyle şey? Kısmetinizde yokmuş atanmak, bunla k.validenin ne ilgisi var?
Siz nişanlıyken doğmamış çocuğa don biçip adınızı vereceğim demeseydiniz karşınızdakiler de bu kadar heveslenmezdi emni olun.

Kv eltime hanginizin ilk önce çocuğu olursa ona kendi adımı vercem bide bilezik takıcam demiş, eltim anlattı bunu, eltim demişki ben koymam nemesisin de koyacağını sanmıyorum, tabi ben bizi yarıştırmasına daha çok sinirlendim, eltime dediğim şu oldu: sen 19 yaşındasın ben 27, bizim kıyaslanacak durumumuz yok ben 30umda anne olmak istemiyorum ama sen daha yıllarca bekleyebilirsin ilk benim bebeğim olurda kv dediğini yapıp bilezik takarsa bende getirip sana takacam bileziği ki anlasın bizi yarıştıramayacağını ya da ikilik çıkaramayacağını...bizimkilerde o kızcağıza işten çık çocuk yap diye baskı yapıyolarmış bana anlatıyo yazık, zaten dip dibe oturuyolar, bana bu tarz muhabbetler açamazlar ama çünkü izin vermedim vermiyorum vermicem, sen sınır çizmezsen herkes herşeye burnunu sokar, anneme bile sormamki ben çocuğuma ne isim koyayım diye

Erkek aldatır, diğer kadın suçlu olur, erkek kumar oynar ortamı suçlu olur, erkek karısını döver annesini suçlu olur. Kuzum siz iyi misiniz? Eşinize bir melek kanadı takmadığınız kalmış. K.valideniz eşinize "karını bu akşam saat 8 buçukta döv annecim, 9 gibi de rapor et bana" mı dedi, yapmayın lütfen. Şu kocalarımızı mükemmel, saf, iyiniyet elçisi varlıklar olarak görmekten vazgeçelim. Kocanız dünyanın en aşağılık yaratığının yapacağı şeyi yapıp size el kaldırmış, bunun k.valideniz ile ilgisi yok, bu tamamen kocanızın tarif edilemeyecek kabalığı ve sığlığı ile ilgilidir. Ha bir de kurduğunuz bağlantılar çok ilginç, eşinizin ailesi moralinizi bozdu, atanacak puan alamadınız, eşinize ailesi hakkında söylendiniz, o da size vurdu ve burda k.valideniz suçlu. Olur mu öyle şey? Kısmetinizde yokmuş atanmak, bunla k.validenin ne ilgisi var?
Siz nişanlıyken doğmamış çocuğa don biçip adınızı vereceğim demeseydiniz karşınızdakiler de bu kadar heveslenmezdi emni olun.

3. kişileri suçlamak her zaman işimize geliyor.çünki kocişimizi çok çok seviyoruz,onun koynuna giriyoruz tabii.:34:

vaktinde sözleri veriyorlar,aileler beklentiye girince de suçlu oluyor.biraz takkeyi önümüze koyup düşünmemiz gerek ama bu da işimize gelmez:50:

3. kişileri suçlamak her zaman işimize geliyor.çünki kocişimizi çok çok seviyoruz,onun koynuna giriyoruz tabii.:34:

vaktinde sözleri veriyorlar,aileler beklentiye girince de suçlu oluyor.biraz takkeyi önümüze koyup düşünmemiz gerek ama bu da işimize gelmez:50:

Evet, biraz k.v.deyi bırakıp eşi suçlamak gerekir. Eşim beni dövdü. Bu kadar basit ve net. K.v. ile ilgisi yok olayın. Nice cadı k.v.ler var, oğulları adam oluyor da karılarına el kaldırmıyor. Dayanamıyorum yani dayak yiyen kadının kocasını aklamak için çırpınmasına.

Size vurmasını geçtim, el kaldırmasının bile hiçbir mazereti olamaz, olmamalı.
Bir de vurduktan sonra iyi davranmasını marifet gibi algılamanız... İnanılır
gibi değil. Ayrıca daha kaç aylık evlisiniz ya... En güzel aylarınız olmalı
bunlar. Farkında mısınız bilmiyorum ama melek kocanız size kayınvalidenizin
ismini vermeyeceğinizi söylediğinizde aleni tehditlerde bulunuyor. Şaka bile
olsa, bu sözleri telaffuz etmesine müsade etmemelisiniz. Kayınvalidenizi bir
kenara bırakıp kocanızı biraz sorgulamanızı tavsiye ediyorum size. Bir de
tutup tutamayacağınıza emin olmadığınız sözler vermemenizi... Gerek yokken
bir sürü gerginlik yaşıyorsunuz vakti zamanındaki bir sözünüz için. Daha çocuk
bile yokken, onlar istekleri konusunda ısrar bile etseler 'kısmet' demeniz yerinde
olurdu.

eşim seni öldürürürm demedi diyorsun da..
eşin sana el kaldırmış bir güzel tokadını yemişsin..
ölmekten beter etmiş seni..kadınlık gururunu ayaklar altına almış..
sen hala öldürürüm demedi diyorsun..
bunu da anlamıyorum ama neyse...

kardeşime de dedemin ismi verilmiş zamanında..
şimdi sonuç ne biliyor musun?
bir mezar ve üstünde salih bahçebaşı yazıyor...

Son düzenleme:
Sorun ad-soyad-bebek-kaynanan değil

Sorun psikopat gibi davranan eşin! 6 ayda bunları yapan ömürlük bir evlilikte neler yapar düşünmek bile istemiyorum..

Koalisyonu kurmuşlar, cadı kazanı kaynasın, sonunda tokadı yiyen Emine olsun! Dediklerimize karşı gelirse boşayalım-boşatalım!

Yazık çok yazık!

Bence de ilk önce eşinizle ilgili sorunlarınızı halletmelisiniz. Ona en ufak tartışmada sizi boşanmakla tehdit ederek bir yere varamayacağını eğer gerçekten boşanmak istiyorsa şimdi boşanalım yoksa beni bir daha bu şekilde tehdit etme diye kesin bir dille ifade etmelisiniz. Zaten isim yüzünden boşayacak bir adamdan da şuan çocuk yapmak mantıksız olur bence.
Kocanız sizi çantada keklik sanıyor sanırım, o istemedikçe sizin onu asla boşayamayacağınızı düşüyor ve buna göre hareket ediyor kv. ile de birlik edip sizi yönlendiriyorlar gibime geldi. Ona varlığınızı hissettirin ve kendi hayatınızla ilgili özellikle sizin kanınızdan canınızdan olacak varlıklarla ilgili ancak sizin birlikte karar verebileceğinizi başka hiç kimsenin söz hakkı olmadığını anlatmanız gerek.:41:

Çok yeni evlisin. Aklını böyle şeylerle meşgul etmesen keşke. Onlar istedikleri kadar isim beğensin, biz kendimiz koyacağız ismini dersin soranlara kestirip atarsın. Şimdiden böyle bir savaş vermek huzursuzluktan başka bir şey getirmez.

Senin eşin de annenin ismini koymak istiyor ki asıl sorun bu bence. İkiniz ortak karar alırsanız hiçbir şey söyleyemezler.

Kesinlikle cocuk yapmak gibi bir hataya düsme sakin !
Daha evliligin cok yeni ve oturmamis bu cok belli,
esin sana tokat atma hakkini nereden buluyor allah askina ??
Bosarim mosarim ne demek ? Bir isim yüzünden karisini bosamak ?
Bukadar kolaymi oldu ? Erkeklerin diline dolandi masallah :47:
henüz kücüksün 2-3 sene cocuk filan yapma, iyi korun, dikkat et,
sonra esin seni ufacik bir sorundan bosamaya kalkar, sende cocugunla ortada kaldiginda kalirsin
Allah korusun !

saçma bi çıkış olmuş bence...
daha ortada fol yok yumurta yok... hele bi olsun bakalım, bi karışsın, ondan sonra verirdiniz tepkinizi her ne ise... çocuk konusunda bişey diyemem baskı yapabilir, her anne torununu görmek ister olsun ister, kibar bi dille daha zamanı var ben hazır değilim der geçerdiniz...
şimdi haklıyken haksız konumuna düşmeniz çok olağan görünüyor...

şimdiden çoçuk meselesini takıpta üzme kendini hele bi zamanı gelsin bakalım kaynanan o kadar çok seviyorsa diğer gelinini o koysun madem senden niye istiyor böyle birşeyi

öncelikle olaylar çok yanlış anlaşılmış.
1.bir cahillikle ona söz verdim. çünkü çok çok iyiydi. ve öyle bi kaynana hatta öyle bi anne yok gibiydi.
2.bazı şeylerini hareketlerini eltimi ayırmasını görünce gerçekten pişman oldum. hiç istemedim ismini koymayı.
3.daha ben koyacam demeden onlar zaten adımızı aydın koyacak diyorlardı.
4.heryerde söylemelerinden ilerde beni zor durumda bırakacaklarından rahatsız olduum için şimdiden bilsin istedim.
5.Kpss nin kötü geçmesine gelince, kv.m eltim için beni aradı gecenin bi yarısı. niye başarılar dilememişim. anne mesaj attım ya dedim. msj atmak ayıpmış. aramak gerekirmiş. ama eltim doğumgünümde bana msj bile atamadı bırakın aramayı, sadece faceden duvarıma yazmış dedim. olsun ara sen. kaynında aradı bak böyle diyor dedi. eltimi Aradım.kapatınca başladım ağlamaya. abisi hakkında söylenmeye. karısına bakmayıp beni suçlamasına. akşamında şime şikayet ettiği yetmiyor gibi gecede kv mi arayıp şikayet etmesine. eşim hiç teselli bile etmedi. sabah sınavım vardı. ağlaya ağlaya yattım. aramasydımda ağlardım çünkü sorun aramak aramamak değil bni o durma düşüren kaynım ve kaynımı destekleyen kv.m
----Sizin için önemsiz olabilir ama bnm için son 1ay çok önemliydi. annemin evinde bana bebek gibi bakardı moralim bozulmasın diye burdda böyle olunca sınava moralsiz girdim. kısmetimde yok blki atanmak ama buna onların sebep olması sinir bozucu.-----
6. Eşimin vurmasına gelince onu zaten savunamam. kendiside biliyor. oanki hakkımı haram ettiğimi. sinir krizi geçirmiştim. kendime vurup duruyordum yere atmıştım kendimi. o ada vurdu bna orda. kalkıp bu olayın üzerine affetmedim heralde. bavulumu topladım gidiyordum. ama nasıl gidecektim. bulunduum yer dağın başı. evim adanada. diğergünün sabahını zatn beklemek zorundaydım. ve yeni evliyken evime dönmek bi yandan onu düşündüm. babama çok karşı çıkmıştım evlenecem diye. çok seviyordum eşimi çünkü. kv.m korktu ayrılıyoruz diye. oğlunu sakinleştrip konuştu etti barıştırdı. ogün kv.ml zaten yüzgöz olmştuk evime evliliğime karışıyorlar diye.bağırıp çağırmıştım hepsine. sonrasında onun pişmanlığını gördüm.
7.kv.m eni boşatırım demiyor. diyemezde. diğer boşanan oğlu şimdi her gece bir barda sürekli farklı kızlarla. evi yok. yemek yapanı yok. çok çökmüş. diğer 2oğluda boşanırda öyle olur diye korkuyor. ben sadece etkisinden bahsettim. istese boşatır diye. istese diğer oğlunuda boşatır. kadının yapamayacağı şey yok.
8. özgüven eksikliği var biraz. ama normalde her ortamda ben beğenilen hayran hayran bakılan biriyken bu kadının beğenmemesine sinir olrum tabiki. küçük gelin adayı için nasılsöylüyorsa bana söylesin istedim hep.
9.eşim öldürürüm boşarım diyor ama bunu yapamaz. biliyorum bunu. adım gibide eminim. bunun rahatlığıda var zaten üzerimde. çocuğa kimlik aldıında perihan ismini koyarsan gelirkende mahkemeye boşanma dilekçeni ver zaten" dyorum. isim için boşanırmıymışım gerçekten. "çocuğumun ismi için seni bile gözden çıkardım evliliğide annenidemi gözden çıkaramayacam" dedim. susuyor. güya kendi kafasına göre koyacak. ama çok büyük yeminim var koyarsa ayağa kalkar kalkmaz mahkemeye verip ismini değiştirecem çocuğun.

Anlattığınız kadarıyla çok fazla sorununuz olmadığını görünüyor.
Normal değil mi kanımızdan olmayan biriyle sorunlar yaşamamız.
Biraz alttan alsak, olan huzurumuzuda bozmasak hayat daha çekilir olur.
Farzedin ki bunları anneniz yaptı, yine bu kadar kinlenir miydiniz ?
ZATEN, ilk başta gereğinden fazla eşinin ailesine sevgi gösterenlerin yüzde doksanı sizin gibi U dönüşü yapıyor.

Kızından sizi ayırt etmemesi, siz ona sert çıksanızda, daha doğacak çocuğunuz yokken ortada isim meselesini açıp onu boşyere kırmanıza rağmen v.s tlf.nu kapattıktan sonra tekrar sizi arayıp ''hatasını sorması'' çok hoş bir hareket.

sonrasında araması iyi oldu. yoksa beni sadece ismi yüzünden sorun çıkaran biri olarak görürdü. anlattım. siz böyle yapmıştınız ben ona çok kırıldım. üstelik beni o gelininizden daha çok sevdiğinizi söylerken beni arka plana atmanız, X abim karısı ne dediyse ona inandı sizde X abim ne dediyse ona inandınız. ben kendimi bile savunamadım dedim. annemi böyle küçük gmrdünüz dedim. bi tanıdığınza beni yayla komşunuz olarak tanıştırdınız halbuki o kişi benim varlığımdan haberdarken. benim oturuduum evden mahalleden utandıınız için böyle tanıştırmışsınız dedim.

kırıldıımdan bahsettim. keşke ozaman anlatsydın bunları dedi. siz beni hiç konuşturmadınızki. hep oğlunuza inandınız dedim. anlatsam nolacaktıki diye konuştum. ama bunlar konuşulurken da ağlıyordu bende ağlıyordum.

onu üzdüğümü biliyordum. ama içimde çok büyümüştü. beni kim üzdüyse oda üzülsün sterim hep.

aramamam gerekiyordu biliyorum. ama beklentisi bitsin. diğer gelinini bana övüp durmasın. o gelinin onu evden kovduunu unutmasın istedim.
heryerde çocuğumuzdan bahsetesin, hapla korunduumuza kadar bütün yeğenleri akrabalarının yeni evlenmiş kızları biliyor. bunu kimse bilmesin istedim.

Back