• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle bir kayınvalidenin ismini çocuğuma nasıl koyayım?

Böylesini ilk kez duyuyorum.

Çocuğun olacağı garanti olduğu gibi , kız olacağı da garanti yani.

:55:
Allah analı babalı büyütsün ne diyelim.

:nazar::emir_bebek:

sonrasında araması iyi oldu. yoksa beni sadece ismi yüzünden sorun çıkaran biri olarak görürdü. anlattım. siz böyle yapmıştınız ben ona çok kırıldım. üstelik beni o gelininizden daha çok sevdiğinizi söylerken beni arka plana atmanız, X abim karısı ne dediyse ona inandı sizde X abim ne dediyse ona inandınız. ben kendimi bile savunamadım dedim. annemi böyle küçük gmrdünüz dedim. bi tanıdığınza beni yayla komşunuz olarak tanıştırdınız halbuki o kişi benim varlığımdan haberdarken. benim oturuduum evden mahalleden utandıınız için böyle tanıştırmışsınız dedim.

kırıldıımdan bahsettim. keşke ozaman anlatsydın bunları dedi. siz beni hiç konuşturmadınızki. hep oğlunuza inandınız dedim. anlatsam nolacaktıki diye konuştum. ama bunlar konuşulurken da ağlıyordu bende ağlıyordum.

onu üzdüğümü biliyordum. ama içimde çok büyümüştü. beni kim üzdüyse oda üzülsün sterim hep.

aramamam gerekiyordu biliyorum. ama beklentisi bitsin. diğer gelinini bana övüp durmasın. o gelinin onu evden kovduunu unutmasın istedim.
heryerde çocuğumuzdan bahsetesin, hapla korunduumuza kadar bütün yeğenleri akrabalarının yeni evlenmiş kızları biliyor. bunu kimse bilmesin istedim.

Sizin k.validenizin iyi bir insan olduğu belli.. Bence aranızı boşuna açmayın.
Hataları varsa, tatlı bir şekilde oturup konuşursunuz. Görünüyor ki bu şekilde muamaleyi hak edecek biri ve konuşmaktan anlayan bir insan.

Eltinizin size övülmesinde size olan zararı ne ? Ne olacak ki, bırakın övsün.
Ayrıca geçmişte yaşanılanlarla yargılamayın kimseyi.
O an neler yaşandı, kim kimi neden affetti bilemezsiniz.

Bu yaptığınızı bile k.valideniz affetse o bile affediciliğini gösterir.

Sorun varsa biriktirmek yerine gidip usuluyle tatlı bir şekilde konuşmak gerekiyor.
İyi insanlar böyle yapar.

kötü bi insan olmadıını biliyorum. zaten bu yüzden vicdanım rahat etmiyor. Evelki gün gündüzünde geri aradım. özür diledim. kırdıımı biliyoum ama bunlar bnm içimde büyüordu çok üzülüyordum dedim. annem bana buunu nasıl der diye düşünoyrdum dedim. çok kırılmıştım içten dedim. sizi gerçekten üzmek istemezdim dedim.
ama vicdanımda hala bir rahatsızlık var:( ama aramam gerekiyordu yoksa dahada büyüecekti:(

yine söylemezdim dedim. onlar içimde yine kalırdı ama siz eşime hep böyle baskı yapınca bizim huzurumuz bozuldu dedim. bunun üzerine çok doldum aramak istedim dedim.

öyle tamam kızım bu iki oldu ama yine affediyorum 3.olmasın dedi.

(hala geçenseneki olayda eltimi kayırıyor o olayıda 1.hata olarak sydıına göre)

öyle kapattık tlf.u

araman güzel olmuş ama kayınvaliden aynı tas aynı hamam.
canım bence sen kayınvalidenle fazla sözsel iletişime geçme.
ara sor ama sadece okadar,fazla muhabbet tez ayrılık getirir.
istediğin kadar kırgınlıklarını anlat.onun gözünde haksızsın.
ve bayramda da güzel giyin git.istediği kadar laf söylesin.
onun sana güzel olmuşsun yada güzelsin demesine
ihtiyacın yok.azcık kendine güvenin gelsin.

araman güzel olmuş ama kayınvaliden aynı tas aynı hamam.
canım bence sen kayınvalidenle fazla sözsel iletişime geçme.
ara sor ama sadece okadar,fazla muhabbet tez ayrılık getirir.
istediğin kadar kırgınlıklarını anlat.onun gözünde haksızsın.
ve bayramda da güzel giyin git.istediği kadar laf söylesin.
onun sana güzel olmuşsun yada güzelsin demesine
ihtiyacın yok.azcık kendine güvenin gelsin.

teşekkürederim birazda olsa şu vicdan muhasebesinden kurtardıınız için. bayramda güzel giyincem kndimi iyi hissetmek için. 5aydır burdayım. bulunduum yerde kuaför yok. merkezede 2.5saatlik yerdeyim. etrafımda zaten komşum yok. evimin önünden köpek bile geçmiyor. zaten bununda etkisindeydim hep. ailemide özlemişkn böyle bana yakışmayacak şkilde konuştum.

ordada 8gün 9gece geçircez. umarım iyi geçer orada. en az 3gün kendi annemde kalcaz zaten. gündüz kv.mle evde yalnız kalmak istemiyorum işte. bakışından vicdanımdan rahatsızolmak istemiyorum.

canım atamanda olmadığına göre çocuk baskıları artacak bayramda sürekli bu konu konuşulabilir yerinde olmak istemezdim, doğurda kurtul bari, inşallah kız olurda çeneleri kesilir, ya da acaba kesilirmi bide erkek olsun kayınpederin boynu bükük kaldımı derler

yok bidaha konusunu açmayacakmış çocuğun. ne zaman doğurursan doğur dedi. ne isim koyuyorsanda koy bizimkini sakın koyma dedi. (kayınbabama bi kırgınlığım olmadı)

şubatta ek atama bekliyorum. sadece 0.3 puanla kaldım. inşallah ek atama olursa kısmetimdede varsa atanırım. oyüzden şuan istemiyrum. hepsini geçtim. eşiminde gönlü yok zaten çocuk olayına. o atansam bile bikaç yıl bekleyelim düşüncesinde. arada bi etkilenip çocuk konusunda üzerime geliyordu. yoksa şuan ortak karar istemememiz.

bidahada baskı yapmaz kv.m. ama başkaları yaparmı bilmiyorum. yapanlarada ne derim bilmiyorum.

Rabbim gönlüne göre versinde atan eminecim, uzak bi yere atan hemde, hasret iyi oluyo bak biz ailelerden 1100 km uzaktayız gayet iyiyiz evliliğe alışıyoruz düzenimizi kuruyoruz gözlerden dillerden ve baskılardan uzak

teşekkür ederim inşallah.

şuan ailesindende ailemdende uzaktayız zaten. bu aileme müdahale tel.den oluyor zaten.

atanırsam eşim burda kalacak o asker olduğu için. ben neresi olursa olsun gidecem inşallah. gerekirse suriyeye bile gderim yeterki atanayım.

şu bayramıda atlattıkmı daha rahat olur içim

böyle Aileleri anlamiyorum.. kime ne ya benim bebegimin isminden?!?!
sanki doguran ve büyüten onlar..allah allah

side biraz sert olun öyle herkesin herdedigini yapmayin.bana kalirsada ne kaynbaba ne kynana ismini koyun..kimsenin ismini koymayin!:47:

bir soz var...mutluyken söz verme, üzgünken cevap verme, öfkeliyken karar verme diye..

olcakmış? bunu bi anneye gelip nasıl tebliğ ediyolar anlatırmısın biraz canım

Eşimin babası o kuckken veft etms.Eşim erkek olrsa ismi belli dedi. Ablaları flnda geliyo kucuk x dediler nerden biliyolarki ismini x koycagımızı onlarda oyle soyledı seneler oncesınden bellıymıs gibi sanki. Bişeyde diyemiyorum koymasak olmzmı dedım eşimde nedenki x isminin nesi var yanınada bı ısım bulursun ıkı ısım koyarız dedı. Oyle oluncada kırmak istemedim bişey diyemedim. :50:

iki isim de hoş olmazki. ozaman zaten babasının ismi olmuyorki çocuğun ismi. hem kimliğe yazdırmaya ne gerek var. kulağına iki ismi okutsanız kimlipğinede kendi istediğiniz ismi yazdırsanız olmuyormuymuş:)

bazı insanların ismi çocuğa ağır gelirmiş de. bnmde dedmin ismini önce amcam koydu. Daha bebekken öldü çocuk. Amcam diğer oğluna babamın adını verdi . o da öldü. herkes : "ismin sahipleri ağır insanlar olduğu için çocuk taşıyamıyor" ded,ler.

yıllar sonra babamın bir oğlu oldu. babam hepimizin ortak kararıyla bir isim koydu kardeşime.

Ölmüş nsann ismini koydurmayın çocuğunuza. aynı dert bendede vardı. Bana yakışmayan üslup ile hallettim sorunu. evet vicdanım rahat değil ama çok şükür daha doğmamış çocuğumun ismini kurtardım

Eşimin babası o kuckken veft etms.Eşim erkek olrsa ismi belli dedi. Ablaları flnda geliyo kucuk x dediler nerden biliyolarki ismini x koycagımızı onlarda oyle soyledı seneler oncesınden bellıymıs gibi sanki. Bişeyde diyemiyorum koymasak olmzmı dedım eşimde nedenki x isminin nesi var yanınada bı ısım bulursun ıkı ısım koyarız dedı. Oyle oluncada kırmak istemedim bişey diyemedim. :50:

ablaları evlidir heralde, çocuklarının hangisinin adı x acaba?

iki isim de hoş olmazki. ozaman zaten babasının ismi olmuyorki çocuğun ismi. hem kimliğe yazdırmaya ne gerek var. kulağına iki ismi okutsanız kimlipğinede kendi istediğiniz ismi yazdırsanız olmuyormuymuş:)

bazı insanların ismi çocuğa ağır gelirmiş de. bnmde dedmin ismini önce amcam koydu. Daha bebekken öldü çocuk. Amcam diğer oğluna babamın adını verdi . o da öldü. herkes : "ismin sahipleri ağır insanlar olduğu için çocuk taşıyamıyor" ded,ler.

yıllar sonra babamın bir oğlu oldu. babam hepimizin ortak kararıyla bir isim koydu kardeşime.

Ölmüş nsann ismini koydurmayın çocuğunuza. aynı dert bendede vardı. Bana yakışmayan üslup ile hallettim sorunu. evet vicdanım rahat değil ama çok şükür daha doğmamış çocuğumun ismini kurtardım

emine şu vicdan işini bi bırak, duyanda ortalığı kırdın geçirdin sancak, sen en doğal hakkını aradın be canım

Back