sonrasında araması iyi oldu. yoksa beni sadece ismi yüzünden sorun çıkaran biri olarak görürdü. anlattım. siz böyle yapmıştınız ben ona çok kırıldım. üstelik beni o gelininizden daha çok sevdiğinizi söylerken beni arka plana atmanız, X abim karısı ne dediyse ona inandı sizde X abim ne dediyse ona inandınız. ben kendimi bile savunamadım dedim. annemi böyle küçük gmrdünüz dedim. bi tanıdığınza beni yayla komşunuz olarak tanıştırdınız halbuki o kişi benim varlığımdan haberdarken. benim oturuduum evden mahalleden utandıınız için böyle tanıştırmışsınız dedim.
kırıldıımdan bahsettim. keşke ozaman anlatsydın bunları dedi. siz beni hiç konuşturmadınızki. hep oğlunuza inandınız dedim. anlatsam nolacaktıki diye konuştum. ama bunlar konuşulurken da ağlıyordu bende ağlıyordum.
onu üzdüğümü biliyordum. ama içimde çok büyümüştü. beni kim üzdüyse oda üzülsün sterim hep.
aramamam gerekiyordu biliyorum. ama beklentisi bitsin. diğer gelinini bana övüp durmasın. o gelinin onu evden kovduunu unutmasın istedim.
heryerde çocuğumuzdan bahsetesin, hapla korunduumuza kadar bütün yeğenleri akrabalarının yeni evlenmiş kızları biliyor. bunu kimse bilmesin istedim.