• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle bir kayınvalidenin ismini çocuğuma nasıl koyayım?

Daha hamile bile değilsin ki kayınvalideni arayıp böyle konuşman hiç doğru değil.

Mesafeli olmak en iyisi.Yok sen şunu dedin o bunu dedi yüzgöz olmuşsunuz çok.
Doğmamış çocuğa don biçmenizde cabası.Hele bi hamile kal da sonra düşünürsünüz adını sanını.
Daha piyasada fol yok yumurta yok

kaynanam bana bu ne böle bu kıyaet dese ertesi gün anne bu ne kıyafet 70 yaşındaki nine giymez derdim küt yaıştırırdım ne die canını sıkıosun amaaaaaaaan:) ayrıca nişanındada ne die gittin güzellim sen gene eltin eşliğinde kuaföre:) beni kabul ediosanız böle begenmiosanız almayın küçük oğlunuza kikikiki diyemedinmi şakayla karışık:)
çocunada o zman öle istiomuşsun şimdi farklı istiosun belki dogdugunda fikrin gene değişcek kendi babanın adını koycaksın dalma böle konulara yeri gelirse siz bana o zmanki gibi davranmaya devam etseydiniz koyardım şartları değiştirdiniz kusura bakmayın dersin oldu bitti gitti :) ayrıca anneni kapalı die ezmesi ne demek ya insanları kıyafetlerine inançlarına göremi değerlendirio bu kaıdn sende ona aynısını yap anlasın anne hiç yakışıomu san abu bluz sanki gençlere özeniomuş die dersin ayrıca madem onun yanına gitcekmişsin uyurken bile bakımlı ol her gün saçlarına yüzüne bakım yap tırnaklarını törpüle bulaşık yıka ama yerleştirme sofrayı ku ama yemek yapma sadece üztüne düşeni yap ve ona üsttten üstten bak kendini beğenmiş kadın birazda dik dur ve heeeeep topuklu eevin içinde bile topuklu terlik giy tavsiyem oje sür rujsuz dolaşma hep parfüm kok geçtiğin yer den senin geçtiğin belli olsun yane tak takıştır altın yüzük küpe......

daha çocuk yok zaten. ama biz daha nişanlıyken onlar ortada benim adımı koyacak, insan çıktı benim gelinim diye dolaşıyordu. bnde daha fazla ortalıkta bunu dile getirmesin diye yaptım.

Son düzenleme:
EVET kv öle kötü biri değil. bazen o kırıcı sözleri, küçümseyici bakışı, annemi küçümsemesi ve eltimle olan sorunda beni dinlemeden etmeden kaynım-eltim ne dediyse onlara inanması beni çok üzdü.

beni öldürmeyecek eşim,yanlış anlaşılmasın sadece boşayacak. :) eğer ismini koymayıp sözünden dönerse kendini öldürecekmiş.
bu da zaten bozuk bir psikolji ama geçen sene aktütünden gelmiş birinin psikoljiside düzgün olamaz zaten. bni kırmaz asla. ama söz konusu kendi ailesi olunca söz söyletmez. evliliğimizin ilk haftasında abisi hakkında konuşuyordum. bana : sen sus, sakın bidaha abim hakkında konuşma, onlar için geekirse boşanırım bile senle ded. tabi konuşmadımmı çok konuştum.boşamadı tabiki. ama baktım hiç dinlemiyo bile ben konuşurken abisini annesini konuşmayı bıraktım:(

boşanma urumuna gelmedikmi sanki. sınavdan bigün öncesinde gece beni arayıp moralimi bozan kişide kv.m , beni eşime şikayet eden kişi kaynım, kaynımı haklı bulan kişi kv.m (bunların hepsi sınav geceme denk getirdiler)... ve sabaha kadar benim ağlamama sebp oldular. moralim sıfırdı. (ki ben sınava 1ay kala dövüşlü filmler bile izlemem motivasyonum düşmesin diye) kpss.m kötü geçti. 75.02 aldım. ama 75.44 alan atandı. bunun üzerine bunalıma girdiğimde sinir krizi geçirdiğimde kaynımlara söylendiğim için bana tokatları atıp savuranda eşim:(

Şimdi ben vicdan yapıyorum ama bunlar geldikçede aklıma geri kinleniyorum.

söyleyeceğimi söyledim. orda öyle zaten soğuk olmam ama arsızlığada vurup hiçbişe olmamış gibi davranamam. burda paylaşmamada iyi oldu. düne kadar daha iyiyim şimdi.

daha şimdiden orda ne giysem bayramda ne giysem telaşı başladı bende zaten. eşimden daha çok ona süsleniyorum zaten. öncedende öyleydi. hep süslenir giderdm yanına. ama büyk oğlunun kız arkadaşından bahsderdi hep. bi görsen bebek gibi derdi.
gelen komşularına benim için "oğlum güzel olmasada olur yeterki ağırbaşlı olsun diyor. eminede oğlumun gönlüne göre tam. xxx oğlumda güzel düşkünü. onunda kız arkadaşını görsen manken resmen" derdi.

üzülürdüm. çünkü süsenip gidiyordum. bni beğensin istiyordum ama bana hiç iltifat etmeden hep onu överdi:(

Son düzenleme:
EVET kv öle kötü biri değil. bazen o kırıcı sözleri, küçümseyici bakışı, annemi küçümsemesi ve eltimle olan sorunda beni dinlemeden etmeden kaynım-eltim ne dediyse onlara inanması beni çok üzdü.

beni öldürmeyecek eşim,yanlış anlaşılmasın sadece boşayacak. :) eğer ismini koymayıp sözünden dönerse kendini öldürecekmiş.
bu da zaten bozuk bir psikolji ama geçen sene aktütünden gelmiş birinin psikoljiside düzgün olamaz zaten. bni kırmaz asla. ama söz konusu kendi ailesi olunca söz söyletmez. evliliğimizin ilk haftasında abisi hakkında konuşuyordum. bana : sen sus, sakın bidaha abim hakkında konuşma, onlar için geekirse boşanırım bile senle ded. tabi konuşmadımmı çok konuştum.boşamadı tabiki. ama baktım hiç dinlemiyo bile ben konuşurken abisini annesini konuşmayı bıraktım:(

boşanma urumuna gelmedikmi sanki. sınavdan bigün öncesinde gece beni arayıp moralimi bozan kişide kv.m , beni eşime şikayet eden kişi kaynım, kaynımı haklı bulan kişi kv.m (bunların hepsi sınav geceme denk getirdiler)... ve sabaha kadar benim ağlamama sebp oldular. moralim sıfırdı. (ki ben sınava 1ay kala dövüşlü filmler bile izlemem motivasyonum düşmesin diye) kpss.m kötü geçti. 75.02 aldım. ama 75.44 alan atandı. bunun üzerine bunalıma girdiğimde sinir krizi geçirdiğimde kaynımlara söylendiğim için bana tokatları atıp savuranda eşim:(

söyleyeceğimi söyledim. orda öyle zaten soğuk olmam ama arsızlığada vurup hiçbişe olmamış gibi davranamam. burda paylaşmamada iyi oldu. düne kadar daha iyiyim şimdi.

Sınavım kayınvalide yüzünden kötü geçecek eşim onlara bu yüzden kızdım diye tokatlar atacak ben bide adınımı koyacam onun peh :ssz: soyadını almasaydım
keşke diye geçirirdim içimden neyin adını koymasıymış o

yaziyi okuyunca aklima aynen yazdiginiz geldi benden once davramissiniz:-)) iyide ortada bir hamilelik veya dogmus bir bebek yok neyin tartismasi ????

yukarda söyledim. onlar daha şimdiden hereyere her gittiği yerde "bizim adımızı koyacaklar. gelinim insan çıktı vlla benim adımı koyacaklar" demesini biliyor.

yarın birgün ben adını koymadıımdA bu insanlar benim hakkımda ne düşünecekler. hepsini geçtim. daha fazla kimseye demeden bilsin istedim. daha fazla heryerde kimseye söylemesizler istedim. beklentileri dahada artmasın. umutlanmasınlar diye söyledim.

daha şimdiden orda ne giysem bayramda ne giysem telaşı başladı bende zaten. eşimden daha çok ona süsleniyorum zaten. öncedende öyleydi. hep süslenir giderdm yanına. ama büyk oğlunun kız arkadaşından bahsderdi hep. bi görsen bebek gibi derdi.
gelen komşularına benim için "oğlum güzel olmasada olur yeterki ağırbaşlı olsun diyor. eminede oğlumun gönlüne göre tam. xxx oğlumda güzel düşkünü. onunda kız arkadaşını görsen manken resmen" derdi.

üzülürdüm. çünkü süsenip gidiyordum. bni beğensin istiyordum ama bana hiç iltifat etmeden hep onu överdi:(

Sendede hata...
Bugün ne giysem jürilerine kendinimi beğendiriyosunki böyle bi çabaya giriyosun.
Beğenmesse beğenmesin beğenen beğenmiş zaten de almış.
O beğense nee beğenmese ne

canım ne çocuğu ayrıca, eşinle problemleriiz bence daha önemli...

kuzum kaç yaşındasın acaba:44:

yenidim daha ve 20yaşındaydım. istiyordumki kv.m beni beğensin. güzel gelinim var desin. oğlu anne emine güzel değilmi dediğinde "evet oğlum emine iyi" demesin. yalandanda olsa güzel desin. ben bunu istiyordum.

yukarda söyledim. onlar daha şimdiden hereyere her gittiği yerde "bizim adımızı koyacaklar. gelinim insan çıktı vlla benim adımı koyacaklar" demesini biliyor.

yarın birgün ben adını koymadıımdA bu insanlar benim hakkımda ne düşünecekler. hepsini geçtim. daha fazla kimseye demeden bilsin istedim. daha fazla heryerde kimseye söylemesizler istedim. beklentileri dahada artmasın. umutlanmasınlar diye söyledim.

Ben insan değilim ozaman kv min adını koymadım çünkü.
Hayvanlık mertebesinin hangi aşamasındayım acaba .
Bi zahmet kv ne soruver .
Töbe töbee...
Kayınvalideden nameler dinlemektesiniz lütfen alıcınızın ayarlarıyla oynamayınız.:ssz:

yenidim daha ve 20yaşındaydım. istiyordumki kv.m beni beğensin. güzel gelinim var desin. oğlu anne emine güzel değilmi dediğinde "evet oğlum emine iyi" demesin. yalandanda olsa güzel desin. ben bunu istiyordum.

seni beğenen beğenmiş,kaynananın sana güzel demesini neden bu kadar önemsiyorsun ki,herkesin güzellik algısı farklıdır.sana güzel gelen bana güzel gelmez,bana güzel gelen sana güzel gelmez:34:

Sen onlara boyun eğme onların yanına tatile gitsenizde sana yaptıklarını daima yüzüne vur ve sakın ama sakın cocuğunun ismini kayınvalidenin ismini koyma çünkü o isim omurluk iki gun sonra değiştirmen zor olur Oyuzden hepsini topla ve söyle cocuğumun adı kesinlikle kayınvalidemin adı olmayacak nedenmi bu sebeblerden dolayı diye hepsini anlat ve artık karışmayın ne giydiğine ve yaptığıma kocamida sürekli doldurup üzerime salmayın. Yuvan için bazen huzurunu bozanların dersini vermen gerek bu kv olsa bile yoksa sonradan basını taslara cok vurursun.

Arkadaşım sen kendinden emin olduktan sonra kim ne dersin dersin ,
niye kafana takıyorsun?

Eşinin de annesine ''Emine güzel degil mi'' diye sorması da,
ilginç oldugu kadar, onun ne kadar anneci oldugunun göstergesi...

Demeli ki güzel de olsa çirkin de olsa ben begendim, ben sevdim demeli!

Çocugunuzun ismini de siz koyarsanız sadece,
kayınvalide kayınpeder kendinde böyle bir hak görüyorsa,
siz önce dönüp eşinize bir bakın...

Son düzenleme:
canım ne çocuğu ayrıca, eşinle problemleriiz bence daha önemli...

biliyorum. ailesi yüzünden olan şeyler bunlar. yoksa bana asla kıyamayan bi insan. bana vurduğu için günlerce nasıl üzüldüğünü gördüm. bir an gerçekten bittiğini düşünmüş. onun sonrasında bida bi azarlama bile olmadı. zaten bidaha böyle bi surumda herşeyin tamamen biteceğinide biliyor artık hemde çok iyi. kaybetmeyi göze lmak kendi bileceği iş:(

24 yaşındayım bu arada

biliyorum. ailesi yüzünden olan şeyler bunlar. yoksa bana asla kıyamayan bi insan. bana vurduğu için günlerce nasıl üzüldüğünü gördüm. bir an gerçekten bittiğini düşünmüş. onun sonrasında bida bi azarlama bile olmadı. zaten bidaha böyle bi surumda herşeyin tamamen biteceğinide biliyor artık hemde çok iyi. kaybetmeyi göze lmak kendi bileceği iş:(

24 yaşındayım bu arada

Sana ailesi yüzünden mi el kaldırdı?

Back