• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle bir kayınvalidenin ismini çocuğuma nasıl koyayım?

soyad önemli şimdi. hay Allah'ım ya. kız çocuğunada kv ismi koydurmayın ozaman, nasılsa evlenince değişiyor.

çok sinir iş ya. barbie bebeklerimiz için bile isim seçerken nasıl özenle düşünürdük. şimdi insan kendi çocuğuna isim seçemiyor. sırf eski kafa yüzünden. önemli olan soyadın devam etmesi değilmi, isme ne gerek var.

aman vermesinler. en iyi kayınvalide bile sonradan değişebiliyormuş ben bunu gördüm.

benim kızkardeşlerim hep karşı çıkıyordu ne kadar seviyorsan sev sakın kızına eski isim koyma diye. onları karıştırmazdım bile.

herkesin kulağına küpe olsun. kimseye böyle söz vermeyin sakın.

iki isim de hoş olmazki. ozaman zaten babasının ismi olmuyorki çocuğun ismi. hem kimliğe yazdırmaya ne gerek var. kulağına iki ismi okutsanız kimlipğinede kendi istediğiniz ismi yazdırsanız olmuyormuymuş:)

bazı insanların ismi çocuğa ağır gelirmiş de. bnmde dedmin ismini önce amcam koydu. Daha bebekken öldü çocuk. Amcam diğer oğluna babamın adını verdi . o da öldü. herkes : "ismin sahipleri ağır insanlar olduğu için çocuk taşıyamıyor" ded,ler.

yıllar sonra babamın bir oğlu oldu. babam hepimizin ortak kararıyla bir isim koydu kardeşime.

Ölmüş nsann ismini koydurmayın çocuğunuza. aynı dert bendede vardı. Bana yakışmayan üslup ile hallettim sorunu. evet vicdanım rahat değil ama çok şükür daha doğmamış çocuğumun ismini kurtardım

ayyy bişey olurmuki cok sacma ölms ınsanın ısmını koymak ama elımden bısey gelmıyokı babasız buyumusya ıcınde kalmıs gıbıme gelıyo nebiliym:s ikinci isimleri düşündüm bile simdiden... Ama kız olrsa karısmam ıstedıgını koy dedı :D Zaten x ismi var aileden birinde ne gerekki ikincisi?

ayyy bişey olurmuki cok sacma ölms ınsanın ısmını koymak ama elımden bısey gelmıyokı babasız buyumusya ıcınde kalmıs gıbıme gelıyo nebiliym:s ikinci isimleri düşündüm bile simdiden... Ama kız olrsa karısmam ıstedıgını koy dedı :D Zaten x ismi var aileden birinde ne gerekki ikincisi?

eee bir tane varsa bide siz niye koyacaksınız. bizde bayramda bi emine derlerdi 10kişi hangimize seslendiniz derdik. yani bi isimden bi tane yeter fazlasına ne gerek var Allah aşkına.

AAAaaaaa bakın aklıma yenı geldı benmde bi kardeşim doğmuş erkek ismini dedemın adını koymuslar doğmuş ama daha bebekken ölmüş:( Ama amcamda koymus onun oğlu hayatta alakası yokmu acaba cocugun kaldırıp kaldırmayacagını nerden anlarızki :50:

eee bir tane varsa bide siz niye koyacaksınız. bizde bayramda bi emine derlerdi 10kişi hangimize seslendiniz derdik. yani bi isimden bi tane yeter fazlasına ne gerek var Allah aşkına.

Bilmiyorum bencede gerek yok ya kendımı onun yerınede koyuyorum ama cok üzülüyorm yetim büyüdü koysun bakalım babasının ısmını bıkerelık fln dıye avutuyorum kendımı ama haklısınız cocuk kaldıramazsa bıde o var x guzl bi isim sayılr aslnda fazla demode değl ama ben x ısmıyle seslenemem gibime geliyor babasının ismiya sonucta

AAAaaaaa bakın aklıma yenı geldı benmde bi kardeşim doğmuş erkek ismini dedemın adını koymuslar doğmuş ama daha bebekken ölmüş:( Ama amcamda koymus onun oğlu hayatta alakası yokmu acaba cocugun kaldırıp kaldırmayacagını nerden anlarızki :50:

bilmiyorum. babamın ismi koyulan kuzenimde bebekken ölünceböylesöylendi.

babamda 4kız üstüne yıllar sonra oğlu olunca korktu. biz de ailecek soyadımızla uyumla bir isim koyduk.

ne gerek varböyle isimlere. kardeşim şimdi 3e gidiyor. sınıf arkadaşalrının hepsi modern isim. emre berk arda filan. iyiki benim kardeşimede kalkıp dedemin ismini koymadık.

Allah aşkına bu yıl doğan bi kız çocuğuna babannesinin ismi diye kehriban adını verirseniz o çocuk muhtemelen anne babasından nefret edecektir, babannemin adı ayşe diye banada ayşe ismini koyacaklarmış şu an dönüp kendime bakıyorum zerre kadar ayşe havası yok bende, kendi adı olmamış ama adımı babannem vermiş, annemde o gün oğlum olursa adı özgür olacak demiş ve 6 sene sonra balkardeşim doğduğunda adı özgür oldu adıyla yaşasın paşam :)

Allah aşkına bu yıl doğan bi kız çocuğuna babannesinin ismi diye kehriban adını verirseniz o çocuk muhtemelen anne babasından nefret edecektir, babannemin adı ayşe diye banada ayşe ismini koyacaklarmış şu an dönüp kendime bakıyorum zerre kadar ayşe havası yok bende, kendi adı olmamış ama adımı babannem vermiş, annemde o gün oğlum olursa adı özgür olacak demiş ve 6 sene sonra balkardeşim doğduğunda adı özgür oldu adıyla yaşasın paşam :)

bnmde adım babaanne adı:( kız olursa annem erkek olursa babam koyacakmış Allahtan annem babaanemin adını koymuş. kendi annesinin adınıda küçük kızkardeşime koymuşlar. "kezban" kız kardeşimindeyüzü okadar minyonki hiç yakışmıyor. 18ini bekliyor kardeşim. babam da izin verdi zaten. değişirecek adını.

Ogün kv.m anlatıyor. bi kızında adı "dursun" imiş. kayınbabam bu erkek ismi değilmi demiş.
kız da"olsun babaanemin ismi, bende babaanemi seviyorum" demiş. tövbetövbe :)

bide güya ben çocuk istemiyorum ya. teyzeler ben,m için ne demiş bakın:
"kocasındagözü olmayan kadın gibi ne o öyle ne demek çocuk istemiyorum. kocasındagözümü yokmuş" demişler.

vicdan yapıyorum ama bunlarıda duyunca geri sinirleniyorum

Allah uuzn ömr versn cnm

Allah uuzn ömr versn cnm

bnmde adım babaanne adı:( kız olursa annem erkek olursa babam koyacakmış Allahtan annem babaanemin adını koymuş. kendi annesinin adınıda küçük kızkardeşime koymuşlar. "kezban" kız kardeşimindeyüzü okadar minyonki hiç yakışmıyor. 18ini bekliyor kardeşim. babam da izin verdi zaten. değişirecek adını.

Ogün kv.m anlatıyor. bi kızında adı "dursun" imiş. kayınbabam bu erkek ismi değilmi demiş.
kız da"olsun babaanemin ismi, bende babaanemi seviyorum" demiş. tövbetövbe :)

bide güya ben çocuk istemiyorum ya. teyzeler ben,m için ne demiş bakın:
"kocasındagözü olmayan kadın gibi ne o öyle ne demek çocuk istemiyorum. kocasındagözümü yokmuş" demişler.

vicdan yapıyorum ama bunlarıda duyunca geri sinirleniyorum

Çocuk istememekle kocanda gozunun olmaması ne alakaymıs her cocuk ıstemeyen sevmıyomu kocasını.. Bazen cok saçmasapan konusuyolar ya ınsanın sınırını bozuyolar bilip bilmeden sizeneki yani ne ilgilendirir...

peki siz ne düşünüyosunuz isimlerle ilgili,benim kızım olursa azra nazlı erkek olursa kağan deniz düşünüyoruz kısmetse, 2 isim seçtik iki durum içinde, biri eşimden biri benden

tartışırken dedi bunu bana.

güya baskıya devam. b şimdi kendimi kötü kadın hissetmemek için çocuk yapacam.

çok takıyorsun yaa bunları kafaya takarsan evin yolunu şaşırırsın o bunu dedi şu bunu dedi ben de deliriyorum bazen görümceme felan aman napim önemsemiyorum napim olan bana oluyor çocuğuda taşıyanda bakanda sensin ben koyucam adını de istediğin ismi koy 3 gün küser sonra barışırlar kendi bilecekleri iş keyfine bak hayata bir kere geliyorsun insanları takmak için çok vakit yok

Back