Böyle bir ilişki olabilir mi? Siz olsanız ne yapardınız?

Ben ilk evliligimi 30 ikinciyi 37 yasindayken yaptim yani 37 yasinda da insanin karsisina cikiyor dogru kisi hem de cok tesadufi hic beklenmedik bir sekilde
Esimle istda ayni mekanlara gitmisiz , hemen hemen ayni cevrede takilmisiz hep ama hic karsilasmamisiz saka gibi
Sonra ufacik bir kasabada tesadufen tanistik , tanistiktan 5 ay sonra evlendik
Bu isler hic belli olmuyor gercekten
Aradikca bulamazsiniz zaten , bekleyin o size gelsin :)

Son madde cok sıkıntılı. Normalde elalemi takmayin kulaklarinizi tikayin derdim ama malesef bu konuda insanlarin ne kadar baskici oldugunu biliyorum. Evlenen hemen evlen evlen sen de evlen basliyor konusmaya. Bazen diyorum cok mutsuzlar da acaba bekar insan gormeye mi tahammulleri yok

Arkadaşlarınızla aranıza mesafe koyun. Ciddiyim. Kimsenin size söz söylemeye yüzü olmasın.

Kaçarak uzaklaşın.

Kaçarak uzaklaşın bence de. Hele bir de anneciyse aman diyim, çevrenizdeki arkadaş dediğiniz canlılar yüzünden yakmayın başınızı. Ben 32 yaşında evlilik fikrinin yanından geçmiyordum. 35te evliliğe karar verdim çok kısa sürede de eşimle tanışıp evlendim. Başta annesinden kaynaklı sıkıntı yaşadık kağıt üzerinde ve görüntüde harika bir adamdı ama işin iç yüzünü görünce bunların yetmediğini anlıyor insan. Evlilik büyük sabır işi. Gerçekten sevip tüm özellikleri içine sinse bile acaba dedirtiyor. Sizin durumunuzda ne pişmanlık yaratır Allah bilir. Lütfen arkadaşlıklarınızı gözden geçirin ve akışına bırakın.

Konunuzu sonuna kadar okudum. Bende erkek arkadaşınızda ışık göremedim. Ama beni asıl şaşırtan şey etrafındaki arkadaş çevrenin düşünce yapısı oldu. Bu insanlar gerçekten okumuş belli bir yere gelmiş insanlar mı? Şaşkınlık içindeyim erkektir yapar, sabret, kabul et ne demek. Babaannemden bile duymadım bu lafları kendisi seksen yaşında. Size tavsiyem bu fikre sahip arkadaşlarınızı etrafınızdan uzak tutun ve hoşlanmadığınız biriyle asla evlenmeyin. Eğitimiyle fikirleriyle hoş bir bayansınız bunun farkında olun. Hele ki kırkına kadar evlenmezsen seninle görüşmem diyen arkadaşa bir tane patlatasım geldi kusura bakmayın.

Arada kültür farkı varsa o evlilik yürümez diye düşünüyorum. Yarın sizin aldığınız maaş, girdiğiniz ortam , eve geliş saatiniz , yapmadığınız iş bu adam için sorun olacaktır . (Bu nokta da annelere de seslenmek istiyorum . Oğullarınıza kadını hizmet etmesi gereken bir unsur gibi aşılamayın. Oğlunuza bir yaştan sonra hizmet etmeyi de bırakın lütfen. Yatağını toplamayı, kirlilerini makineye atmayı, bulaşıklara yardım etmeyi öğrensin . Hiç bir şey olmaz ) Konuya dönecek olursam 32 yaş armudun sapı , üzümün çöpü yapma demek için çok erken bir yaş ... Sırf evleneceğim diye başınızı yakmayın .. Geç olsun ama içinize sinsin. Olmuyorsa da olmaz dünyanın sonu mu? Bence değil ....

Evet haklısınız sanırım, madem bu kadar bekledim doğru kişiyi bulana kadar beklemeliyim. Yorumunuz için teşekkür ederim

Cok mantikli birine benziyorsunuz burdan.. Ama cevre baskısı sonucu artik gercekten de "armudun sapı, uzumun copu" dememeye baslamissiniz, ki bence cok yanlis.. Evet, 4 4 luk kimse yok ama sizin 4 4 lugunuz olacak kadar olsun bari, icinize sinsin.. Bahsettiginiz kişi ile mutlu olabileceginize inanamadim malesef, elbette onemli olan insanlik ama o maddiyat farkı bile sorun olacaktir, adamin utu meselesine yaklasimi bunu gosteriyor.. Kaldi ki kültürleriniz zaten cok farkli birbirinden..
32 yaş büyük bi yaş değil, kadinlarin en guzel ve en olgun oldugu donemlerden bence, kisiye gore degisse de.. Cok sukur aile, is vs yonunden de rahatmissiniz.. Bence bu kadar bekledikten sonra sırf evlenmiş olmak için içinize sinmeyen bi evlilik yapmayin..
InsaAllah tam gonlunuze göre biri cikar karsiniza tez zamanda.. Sabir ve dua..

Çok teşekkür ederim ben kocaman sarılıyorum size izninizle

Aynı benim gibi konuşmuşsunuz, karşıma çıkan adaylara illa evleneceğim diye bir durum yok, ben zaten iç huzuru olan bir insanım, evlilik benim mutluluğumu bir adım yukarıya taşımayacaksa evlenmem diye baştan konuşuyorum. Hangi kısmı yanlış anlatıyorsam onlar da tam tersi anlayıp hayatımı zehir etmek için ellerinden geleni yapıyorlar

Ötekilerden farki ,onlar paranı istemiş bu özgürlüğünü....
Bacım sendede cidden şans yok.Ama hayırlısı.. iyiki ne olduklarını söyluyorlar.

Bezen bende şans olmadığını düşünüyorum. Yeni biri ile tanıştım mesela, ilk sorduğu şey sen nasıl evlenmemiş olabilirsin? Özellikle erkekler bunu çok söylüyor, çok güzelsin, iyisin, kariyerlisin, şimdiye kadar evlenmemiş olman çok tuhaf diyorlar. İlla altında yatan bir neden arıyorlar, nasip değilmiş demem hiçbir şey ifade etmiyor onlar için ama cidden neden yok, hep saçma insanlar çıktı karşıma.

Bir taraftan da çok şanslı olduğumu düşünüyorum, kimse ilk buluşmalarda bu kadar saçmalayamaz, maaş kartını ver vs., en başta gerçek yüzlerini gösteriyorlar bu iyi bir şey, ya evlendikten sonra yapsalar.

ya hizmet etmek nedir ya
bu kişiyi es geç
mantığın verdiği artılar yanısıra gönlünün aktığı biri olsun
gerçekten sevgi aşk merhamet lazım bir evlilikte

Vazgeç canım, ilerde mutlaka sorun olur gibi, kafa yapılarınız aynı değil. O evde iş yapan, iyi bir evhanımı olsun eşi istiyor belliki. Ha ben çalışırım evimin işini de dört dörtlük yaparım dersen sorun yok, ama ben çalışıyorum çocuklar ev işi hep tastamam olmuyor ve eşim şikayet ediyor, o da doğulu ve annesinden öyle görmüş çünkü. Evet eve kadın geliyor ama benim yapmam eşim için daha değerliymiş ama yetişemiyorum bende.
Şimdi bayram için annesi gile geldik, annesi bir dakika oturmuyor, böyle hayat erkeklere güzel valla

Bende aynı cümleyi söylüyorum, ben iç huzuru olan mutlu bir insanım, evlilik bu mutluluğumu artırmayacaksa yapmam. Bana söylenen kimsenin evliliği mükemmel değil bazı şeylere katlanmak zorundasın, bu da katlanılabilecek bir şey mi onu düşünüyorum.

Artık takma meselesi değil, pişman olacaksın ileride yalnız kalınca diyorlar, ya pişman olursam diye korkuyorum.

Şunu sorgulamak lazım o zaman; yalnız kalmanın eşiği nedir? Evlenenlerin eşleri ömürlerinin sonuna kadar onlarla mı yaşayacak acaba? Hadi çocuk diyelim; kaçımız annenizin babamızın yanındayız? Kardeşiniz, kuzeniniz varsa yalnız kalmazsınız. Her yaş grubunda insanlar arkadaş bulabilir. İlla ki evlenmemek yalnızlık demek değildir. Birçok kadında evlilik içinde yalnız zaten.

Evet aynı cümleleri duydum, benim annem yapar evde her şeyi, senin benim için yapmanı istiyorum vs. Ama annen çalışmıyor ben çalışıyorum, çalışmasam haklısın diyorum, ben sana illa çalış demiyorum diyor. Belki çalışırım evimin işini de yaparım ama neden her şeyi ben yapıyorum, bu benim düşünce yapıma ters.

Doğru insanı bulmanıza çok sevindim, umarım bir ömür mutlu olursunuz

Evet kim ne derse desin ben böyle bir evlilik yapamayacağım sanırım, her şeyde bir hayır vardır deyip beklemeliyim biraz daha.

Şuna inanırım Allah senin karşına bu kadar saçma salak insanlari cikariyorki,Doğru insan karşına çıktığında kıymetini bil,belkide evlenecegin insanda benzer şeyleri yaşıyordur.Herşeyin hayirlisi Rabbim gonlunuze göre versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…