Böyle bir ilişki olabilir mi? Siz olsanız ne yapardınız?

mein_traume

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2017
963
1.248
38
Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle herkesin bayramını kutlarım. Bdv sürekli okuduğum bir platform, burası sayesinde çok deneyim kazandım diyebilirim, başkalarının kötü deneyimlerinden ders çıkarmayanlar kendi acı deneyimlerini yaşarlarmış, bu platform kötü olaylar karşısında dik durabilmek için çok güzel akıllar veriyor bana göre. Size benim için çok önemli bir şeyi danışmak istiyorum, böyle şeylere dışarıdan karar verilmesi çok zor biliyorum o yüzden ayrıntılı yazacağım koşullarımı, uzun olacak biraz kusura bakmayın lütfen.

32 yaşındayım, akademisyenim, hiç evlenmedim. Evlenmeyi istiyorum tabi ki ama evlenmezsem ölecekmişim tüm hayatım mahvolacak gibi bir ruh halimde yok. Nasip böyle demek ki diyip dua ediyorum hayırlısı olsun diye, işimde ilerlemeye çalışıyorum, yılda 3-4 kez yurtiçi, 1 kere de yurtdışı tatiline çıkarım, ailem de çok iyi insanlar, özet olarak evlilik dışında çok güzel bir hayatım var çok şükür.

Zaman zaman duygusal boşluğa düşsem de kötü bir evlilik yapıp hayatımı zindana çevirmektense yalnız olup mutlu olurum diye düşünüyorum. Bu zamana kadar çevre baskısını çok önemsemiyordum ama artık önemsemeyeceğim kademeyi çoktan geçtik. Hayatımdaki cogu insan bilincli veya bilinçsiz beni bu yönden vurmaya çalışıyor çünkü eleştirebilecekleri başka yönüm yok onlara göre. Çok sevdiğim lise arkadaşlarımla buluştum bugün, hepsinin çoluğu çocuğu var tabi hatta ikisi ikinci evliliklerini yapıp tekrar çocuk sahibi oldular, bana aciyor gibi konuştular, ben hayatımdam memnun olduğumu söylememe rağmen. Onlara göre çok üzgün olup sürekli ağlamalıyım, nasıl bu yaşta bekar olup mutlu olabildiğime inanmıyorlar. Bu nedenle artık kimse ile buluşmak istemiyorum, ben açmasam bile konu dönüp dolaşıp benim evlenememe geliyor, herkesin söylediği artık üzümün çöpü armudun sapı deme, önüne gelenle evlen yani.

Karşıma çok aday çıktı şimdiye kadar, hepsinin mükemmel kariyerleri vardı, doktor, mühendis, hakim vs. Ama görmeniz lazım davranışları, daha ilk buluşmada maaş kartını bana vereceksin demi demeler, ben senin kişisel ihtiyaçlarına izin vermem mi diyenler, sen şu kadar alıyorsun şöyle işletirim ben o parayı mı demeler, ne kadar tuhaf erkek varsa hepsi çıktı maalesef, durum böyle olunca bile bile lades diyemiyorum. Cevremdeki insanlar bu durumlari bilmeme ragmen beni sucluyorlar, kimler kimler cikiyor hep sen bir bahane buluyorsun, kimsenin kocasi dort dortluk degil diye.

Simdiye kadar tek iliskim oldu, o da istemeye gelecegi hafta baska bir kizla mesajlarini yakaladim, evlenmeden bunu yapan evlenince neler yapmaz dedim ayrildim. Cok isabetli bir karar vermisim uc ayda nisanlanip evlendi. Uzerinden 1.5 sene gecti, bu kadar kotu bir insan bile mutlu ben niye olamiyorum diye dusunmuyor degilim ara sira da olsa. Ama sirf o evlendi diye oylesine biri ile de evlenmek istemiyorum, ben mutlu bir evlilik yapmak istiyorum.

Cok cok uzattim buraya kadar okuyan varsa cidden cok sansliyim.

Sormak istedigim sey su, karsima gonlume gore birisi cikmiyor, yas da ciddi derecede ilerledi, karsima cikan insanlarin kusurlarini gormemelimiyim? Yeni birisi cikti karsima, eski ben olsa hic dusunmeden gorusmeyi keserdim ama saydigim sebeplerden acaba olabilir mi diyorum, arti ve eksi yonlerini yazarak size danismak istedim.

1. Ayni yastayiz, meslegi memur. Eskiden olsa kariyerler denk olsun derdim ama artik insan olsun meslegi o kadar da onemli degil diye dusunuyorum.

2. Benden az kazaniyor ama ben eskiden beri paraya cok onem veren biri degilim. Ozellikle istersen calisirsin, istemezsen ben sana bakmakla yukumluyum demesi cok hosuma gitti. Ben calismadan yapamam zaten ama karsima hep param icin gelen adamlar oldugu icin boyle demesi hosuma gitti.

3. Cok yakisikli diyemem ama eli yuzu duzgun biri

4. Korumaci biri, ilgili bir sevgili olacagini dusunuyorum ama tabi emin de degilim

5. Ben egeliyim, o dogulu. Burada bu konu hakkinda okudugum paylasimlar beni korkuttu aslinda ama onyargili olma dedim. Ama tam olarak ataerkil bir yapiya sahip. Daha yeni tanisiyoruz bana soyledigi " bir kadin kocasina hizmet etmekten gocunmamali", bende calisiyorum niye sana hizmet edeyim ne yapilacaksa beraber yapariz dedim, ben eski kafaliyim yapamam diyor. Ben bilmeme ragmen ben utu yapmayi bilmiyorum bir kadin tutariz haftada bir gelir yapar diyorum, yok olmaz sen ogrenirsin diyor, niye inat ediyorsun diyorum, cunku senin yapmani istiyorum bu onemli diyor. En cok takildigim konu bu oldu acikcasi.

Sizce bu asilabilecek bir sorun mu, gorusmeye devam etmeli miyim? Buraya kadar okuyan arkadaslar varsa cok tesekkur ederim, gorusleriniz benim icin cok onemli.

Ya benimki de yapmam dedigi cogu seyi yapiyor su an bilemedim ki. Kisisine bagli sanirim.

Ama evli biri olarak insanlara en buyuk tavsiyem 'evlenmeyin' oluyor. Ben sahsen pismanim ama bekarken de senin kadar rahat degildim, yine de pismanim dusun.

Ve benim gibi pisman olanlardir bence senin evli olmamani kotu bir seymis gibi gosterenler.

Her turlu mutluluklar dilerim :)

Erkeklerin kadınlardan hizmet beklemesi çok enteresan bir durum savunmak için söylemiyorum ama bir kadinin onlara özel bir hizmet yapması onları çok iyi hissetriyor.
Mesela eşim bir keresinde benim çayımı yemeğimi mutlaka karım hazırlamalı , başkası da getirse onun getirmesi gibi olmuyor demişti.gerci çalışmıyorum o yüzden her istediğini yaparım o ayrı ama çalışan kadınlar için farklı olmalı.ama adam genel olarak fena değil.

olmaz gibi geldi banada ..iyi ozellik olarak soylediginiz özellikler daha çok ataerkil dediginiz özelliklerinden geliyor.yani ister calis ister calisma demesi, korumacı olması vs. daha simdiden ev işi ile ilgili dayatmaları kafa yapısını belli ediyor. aslında birçok kadın için sorun olmayabilir bu istekleri. ama sizin önerilerini sadece kadının görevidir sen yapmalısın diyerek reddetmesi mantalitesini gösteriyor zaten. para varsa ve kadın da yapmak istemiyorsa yardimci kadın tutulabilir. ama farkli sepeplerden istemiyor demek ki beyefendi. onun kafasında ki kadın modeli olabilir misiniz bunu sorun kendinize bence

Doğulu veya doğuda yaşayan birsürü tanıdığım var ev işlerine sürekli yardımcı tutan. Kafa yapısı uymuyorsa başlamadan bitir. Doğuda aldatmak erkeğin elinin kiridir. Kadının çoğu konuda konuşmaya hakkı yoktur. Muhtemeldir ki yaşından dolayı arkandan on sene dedikodu yapılacak. Ayrıca kadın erkekten çok kazanınca erkekten çok sesi çıkıyor. Anlattığın adamın bunu kaldırabileceğini sanmıyorum.

Tamamini okudum , burada hasret kaldigimiz guzellikte bir turkce ile yazmissiniz oncelikle buna onem verdiginiz icin kendi adima tesekkur ederim

Maalesef bizim toplumda bu evlilik meraki son senelerde iyice artti , nedenlerini soylemiyim simdi burda topa tutarlar :)

Evlilik hayatin gayesi degildir , mutlu olmak hayatin gayesidir , bekarken mutliysaniz bekar kalin , hele bu bahsettiginiz adamla sakin evlenmeyin
Evlenmek icin evlenmemeli kimse , evlilik hayati paylasmak , ask , sevgi , saygi dolu olmali ve en onemlisi ortak degerlere sahip olmalisiniz , kadini hizmetci gibi goren bir adamla nasil omur boyu ayni hauati paylasacaksiniz?

Onunuze dogru insan cikana kadar brkar kalin , etrafinizdaki baskiya da he he deyip gecin

cevabı siz de biliyorsunuz :)
ya ben şu erkeklerdeki özgüvene hastayım. bizim tırt erkeklerdeki özgüven kadınlarımızda olsa ülkemiz çoktan uçmuştu. çok merak ediyorum, senden hizmet vs bekleyen adam karşılığında sana ne verecekmiş?

yatakta mı çok iyi olacak sanki?
ya da harika bir baba mı olacak?

ne veriyor ki bunlar karşılığında?

Simdiki hayatini okuyunca oyle bir imrendim ki sorma. Yilda sadece 1 kere bile tatile cikmak icin ne yapmazdim cocuk hamilelik maddi sorunlar derken isin icinden cikilmiyor.
Sorunuza gelecek olursam burdan bakinca sizi birbirinize uygun gormedim. Ekonomik kulturel ve kafa yapisi olarak epey farkli.. ilerde cok sorun olacagini hissediyorum. Sirf evlenmek icin evlenmeyin derim elbet size uygun birileri cikacaktir karsiniza

İçinize sinmeyen birşeyler var ki buraya konu açma ihtiyacı hissetmişsiniz. Bir arkadaşın da dediği gibi sirf evlenmis olmak için evlenmek olmaz ve siz de bu konuda çok akıllıca davranmissiniz, öyle davranmaya da devam edin.
Az çok insanları tanımıştir ve para konusunda sizi tavlamak icin şimdilik ister çalış ister çalışma şeklinde konuşuyor olabilir. Belki iş gerçekten sizin çalışmanıza gelse söylediği kadar rahat davranmiycak. Kişiliğine etki eden ataerkil yapısını da siz düzeltemezsiniz kesinlikle, ben katlanirim ona uyum sağlarım diyorsanız ciddi adım atın.
Kısaca ve bence vazgeçin, akıllıca alinmis kararlar üzerine en sonunda bir yanlış yapmayın.

32 cidden mantık evliliği için erken. tamam ben o yaşta değilim. benim yaşıtlarım bile çoluklu çocuklu bazen bende düşünüyorum nasıl tanıdığım en kötü insan bile mutluyken ben böyleyim diyorum ama yine bi şekilde şükrediyorum.

ayrıca yazdığın o son kısım var; kesinlikle vazgeç. ha sen yapmışsın ütüyü ha birini tutmuşsunuz o yapmış. senin öğrenmeni istiyorum ne demek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…