Böyle bir ilişki olabilir mi? Siz olsanız ne yapardınız?

Niye bir tane normal insan cikmiyor karsima cidden anlamiyorum :)

Bu sorunun cevabını bulursanız beni de haberdar eder misiniz? Belki ben de anlamlı bir cevap bulabilirim problemli erkek mıknatısı olma durumuma:)

Şaka bir yana tüm sıraladiginiz artı ve eksilerden bağımsız olarak söylüyorum; hissiniz yoksa boşverin. ben de evliliğin salt mantıkla yapılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Çevrenizde ki evli mutlu kadınları da boşverin. Hemen hemen hepsi mutsuz olduğunu itiraf edemediginden başkalarının hayatlarına müdahil olma istegindeler.

Bende aynı cevabı verdim :) Sen zahmet etme posetleri de ben tasırım dedim, e tadilatları da ben yapacagım diyor. Ne tadilatı yapacaksın diyorum, lamba değişecek sen mi değiştireceksin diyor, farkındaysan ben mühendisim lambayı ben değiştireyim sen yemeği yap dedim :)

O durumu daha önce yaşadım maalesef. Sevgilim çevre mühendisi idi, yüzüme bula bula çevre mühendisi mi buldun dediler, bende onlara hak vermesem bile içten içe etkilendim sanırım, sana yardım edeyim ingilizce öğren daha iyi bir iş bulursun dedim, önce tamam dedi. Sonra aldattığını yakalayınca sen beni olduğum gibi kabul etmedin hep değiştirmeye çalıştın dedi. Tamam aldatmanın bahanesi olmaz ama ona yine de hak veriyorum, bir insanı seviyorsan öyle kabul edeceksin değiştirmeye çabalamayacaksın, aynı hatayı bir daha yapacağımı düşünmüyorum.

İnan ki bilmiyorum ama evlenebilmek için birilerine tahammül etmem gerektiğini düşünüyorum artık ya da diğer seçenek evlenmeyeceğim.

Ayni yaştayız, hayatlarda ayni. Tatiller, aileler falan, okurken beni anlatmış gibi hissettim. Ben yaşımı çok geç kalmışım veya ilerlemiş gibi görmüyorum, sadece çocuk yapmak için biraz aceleci davranıyorum. Bu yaştayım diye gözardı edeyim bazi şeyleri demedim hiç. Ama insanlari tanıdıkça ve olgunlaştıkça kimsenin mükemmel olmadığını anladim. Iki ilişkim oldu, ikiside bana düşkünlerdi, normal seviyede kıskanırlardi, gezerdik tozardik ama ikisindede beni aldatıyorlarmış hissine kapılıyordum, mesela evime gidince yada telefonu kapatınca. Ikiside oyle çıktı zaten. Şimdiki nisanlanacagim kisi biraz asabi ve cok kıskanç. Ama cok düzenli, cok merhametli ve 1 hafta konusmasam, kimseyle işi olmadığını bilirim, eminim ondan çok. Yani öyle olacağına böyle olsun dedim, kabullendim! kimse mükemmel degil. Bende değilim zaten. Yaş, mükemmeli aramakla boşa geçti. Ben kendime mükemmeli buldum. Hayirlisi buymuş kız kiza tatillerde sıkmıştı zaten

Ama benimkiler cidden aşırı sorunlular :) Geçen sene bizim okuldan bir akademisyenle ilk defa buluşuyoruz. Görseniz bana ayıla bayıla geldi, ben önce arkadaş olalım gidişata göre bakarız dedim. Çocuk ilk buluşmada kimin hangi eşyayı alacağına karar verdi, düğünü yaptı, maaş kartımın onda durması gerektiğini çünkü benim parayı yönetemeyeceğimi söyledi, resmen basiretim bağlandı bir şey demedim. Günün sonunda da kız kardeşim seni beğenmezse olmaz, önce onun seni sevmesi lazım dedi :) Annem dese anlayacağım da kız kardeş ne alaka anlayamadım.

İnsanların senin özgüvenini kırdığını düşünüyorum ben.Buna izin vermemelisin. Konunu ilk okurken "Kaç yaşındaymış ki 40 falan mı?" dedim. Altı üstü 32'ymiş ya. Evlenebilmek için evlenilir mi gerçekten ?

İnsanlara tahammül etmemek güzel bir şey bence , bi süre az bi takıyorsun geçiyor sonra

İşte fark ne biliyor musun konu sahibiyle senin aranda , sen hoşlanmış, sevmişsin.
Onda o da yok .Daha baştan gıcık bile olmuş (Herif de gıcık olunmayacak gibi değil ).Öhm O yüzden kendisi de farkında bir şeylerin yanlış gittiğinin .

Utu yapildiktan sonra ne fark eder degil mi? Bende bu soruyu soruyorum ben benim icin emek vermeni istiyorum diyor. Niye bir tane normal insan cikmiyor karsima cidden anlamiyorum :)

Emek vermek öyle mi oluyormuş . Yoksa bu adam da daha şimdiden senin para gündelikçiye şuna buna gitmesin diye düşünüyor olmasın? .

Valla bende hoslanmamistim sonra kanka yolunda ilerliyorduk baya baya sonra tripler falan havada uçuştu. Öyle tanidikca sevdim yoksa ilk görüşte kelebekler uçuşmadı oramda buramda demekki zamani degil. Dogru insan degil. Zamani gelince anlayacak, iste bu diyecek, biri cikacak karsisina. Oda odunluk yapicak belki ama mukemmel insan yok vallahi, dizileri izliyoruz pretty woman izliyoruz sonra hayal kirikligina ugruyoruz

Ayrıca bu adamla olmaz. Ütüyü ha o yapmis, ha yaptirmis ne alaka. Ben paragoz insanlardan korkarim. Yemeyip icmeyip kendine iskence edenden

En azindan karsiniza diger cikanlar gibi sizden 'erkeklik' beklememis, 'kadinlik' beklemis :) boyle erkekleri basimizin ustunde tasicagimiz zamanlara az kaldi. Anneler kocalari kendilerini calistirmiyor diye bunu bir eksiklik gorup ogullarini kadin erkek esittir safsatasina gore yetistirdiler. Simdi koca bi nesil babet coraplariyla karsimiza gecmis maas kartlarimizi soruyor :) buyrun size esitlik. Sonra vay efendim 'kocam basim agriyo dedi' diyoruz. Erkeklik kadinliga esitlenecegim diye tipki kadinliga döndü. Where is the adalet

Özetleyerek okudumda olmaz bencede,
Sürekli sizden hizmet bekler bu kaldıramazsınız gibime geliyor.
İlerde evinin kadını çocuklarının anası ol der çalıştırmaz gibi.

erkeklik babet çorap giymekle ölçülmez. tıpkı kadınlık ev işi yaparak ölçülmediği gibi.

ayrıca kadının çalışması kötü bişey değil; genelleme yapmicam ama ne kadınlar yıllarca (psikolojik) şiddete maruz kaldı da bişey yapamadı. niye mi? e maddi özgürlük yoktu. kocasının her yaptığını sindirmek zorundaydı.

ütümü karımın yapmasını istiyorum demek ağır saçmalıktır. evlilik bu değildir.

Hocam ütü dediginiz nedir ki?Böyle seY lerin evlilikte pazarlığı olmamalı diye düşünüyorum .Hayat müşterek değil mi sonuçta?Bunları sorun yapan bir kişiyle evlilik sorun olur bence..Sonucta sizin durumunuz ortada.Okumak,araştırmak,yazmak..Bunlar sizin isiniz..Elbette ki insaniz..Kendi işimizi,evimizin işini gücümüzün yettiği kadarıyla yapariz..Gucumuzun yetmediği yerlerde de destek aliriz..Bu kadar basit..Ama görüştüğünüz kişi bu konuda pek anlayışlı değil galiba.

Naçizane fikrim:

1) İçinize sinen biri olmadan evlenmeyin. Dört dörtlük şart değil ama bu aday uygun değil. Kültürleriniz çok farklı.

2) Yumurtalarınızı dondurtun.

3) Sizi mutsuz eden, size iyi gelmeyen arkadaşlarınızla görüşmeyin.

Son söylediğiniz aşılamayacak bir konu. Yaşım 23 olduğu için mi yoksa evliliğe 'gereklilik değil ilişki o yola yönelmiştir olur' gözüyle baktığım için mi bilmiyorum ama bugüne kadar evlenmeyi istemediğiniz erkeklerle iyi ki evlenmemişsiniz ve bence şimdi tanıştığınız kişiyle de sakın evlenmeyin. Arkadaşlarınıza ve çevrenize de bakmayın. Benim de birçok arkadaşım evli ve çocuklu ama burada açılan konuları görüyoruz. Bu gereklilik değil. Siz gezmeye ve sakin yaşantınıza devam edin bigün yolda biriyle tanışıp bundan sonra birlikte gezmeye yol alırken birlikte okumaya karar vereceksiniz :) aşk başka şeydir. Evlenince aşık olunmaz, aşık olunur şartlar olgunlaşır, farklı evlerde farklı yataklarda uyanmak istemezsiniz ve evlenirsiniz. Yaşın, mesleğin, doğum yerinin, maaş miktarının ne önemi var...

Karsiniza cikanlari okudugumda ayni kaderi paylasmisiz dedim Son yazdiginiz maddeye kadar guzel dedim ben de. Anladigim kadariyla baskin karakter. Utu konusunda bile bu kadar inat ediyorsa hosgorulu ve anlayisli biri degil bence. Kadin tutma meselesine soguk bakmasi da ailesinde ve cevresinde oyle bir sey gormemis buyuk ihtimal, bir de cimri olma olasiligi da yüksek. Ben bunlari cikardim, kendi tecrubelerime dayanarak. Gorustugum kisilere utu konusunda iyi olmadigimi soyledigimde ve ayni sizin dediginiz gibi kadin tutariz diye soyledigimde "kesinlikle olmaz" diyenlerin cimri oldugunu gordum fazlasiyla. Aslinda bu konu da görgü meselesi. Bence kültür farkinin da uzerinde durmalisiniz. 3 kuzenimin esi de dogulu. Cok yemek secerler. Etsiz yemek oldugunda asla yemezler. Pişman olmamak icin ilerde "acaba olurmuydu" dememek icin bir süre daha görüsün. Cimri mi degil mi bunun üzerinde durun. Bir de ailesine maddi anlamda ilerde destek olmayi dusunuyormu bu konu uzerinde de durun. Ne kadar dogulu insanlarla gorustuysem evlendikten sonra da anne babasi ve kardeslerine maddi anlamda destek olacagini soylemislerdi.

Ayy resmen ayni bana gelenlerle.

Diğer maddelerde bir şey yok da sonuncusu çok sıkıntı. Olmaz bu adamla bence başka taliplere yönelin. Yaşınız da büyük değil böyle adamla ömür geçmez iki sene sonra boşanıyorum diye konu açarsınız benden söylemesi...

Zaten kimse dört dörtlük olmaz. Ya da senin aradığın kriterlere tam uymaz. Bir psikiyatristden %60-70 aradığın kriterlere uyması yeterli diye duymuştum. Sen önceliklerine karar ver. Mesela bu ev işi konusunda belki orta yol bulmak icin cabalayabilirsiniz başka yönleri senin için yeterliyse.
Ama ben pek denk değilsiniz diye düşündüm hem kültür farkı hem sosyoekonomik düzey açısından. Bir de millete bakma insanlar konusur. Evlenince de eşin hakkında yorum yaparlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…