Böyle bir ilişki olabilir mi? Siz olsanız ne yapardınız?

İstediklerimi o kadar güzel anlatmışsınız ki, bir an gönlüm dile geldi zannettim, çok teşekkür ederim

Aynı şeyi bende düşünüyorum, inşallah 10 sene sonra ben prof olucam ya ezilip beni ezerse diye düşünüyorum. Çok kariyerli insanlar da çıktı benden daha fazla kazanan, onlarda da başka sorunlar yaşadım işte.

İnşallah siz de hayırlı bir şekilde evliliğinizi düzeltirsiniz. Siz zaten elinizden gelen fedakarlığı yapmışsınız ama herkesin dediği iyi evlilik yok, şiddet ve aldatma yoksa evliliği bitirirken bir kere daha düşünülmeli sanki.

Ben erkeklerin statü ve maaş olarak kadınların üstünde olma isteğinden çok rahatsız oluyorum
Kadınlar da böyle düşündüğünde yani eşim benden çok maaş alsın kariyeri benden yüksek olsun diye düşündüğünde ondan da rahatsız oluyorum
Önemli olan iki tarafın da işin sadeece iş olduğunu idrak etmesi. eve gelen para ve paranın nereye harcandığı şeffaf ve iki tarafı da memnun edecek şekildeyse sorun yaşanacağını sanmıyorum. Diğer türlüsü bana acayip geliyor. Maaş kartını istemek ne haddine yani? kadın da erkeğinkini istemesin erkek de kadınınkini

Doğru insanı bulmanıza çok sevindim, umarım bir ömür mutlu olursunuz

Evet kim ne derse desin ben böyle bir evlilik yapamayacağım sanırım, her şeyde bir hayır vardır deyip beklemeliyim biraz daha.
Bekle lütfen, beklediğine değecek... kaldı ki kimse olmasa ne olur, çok şükür kendine yeten bir bayansın. Üniversitedeki bir profesör hocam var, hala görüşürüz kahvaltı yaparız yemeklere gideriz organizasyonlar yaparız... biz onun kızlarıyız:) 48 yaşında ve hiç evlenmedi, ara ara sevgilileri oluyor ama dediği bir şey var, evlenmek için evlenilmez... ben sizinle mutluyum... hayatta kendime örnek aldığım nadir insanlardandır. Çok saygıdeğer çok kıymetli neşeli... bir kaç sene önce kanser oldu, hep beraber atlattık her an yanındaydık, dedim ya bir tane doğurmadı belki ama bir sürü kızı ve oğlu var:)
Evlenmek için evlenme, ben yaptım o hatayı hayatım kabus oldu, evlilik şart eğik, önemli olan doğru insan olsun. Aşkla kal:) aşkla dokunacağın, sana aşkla dokunacak öpecek adamı bul:)

Sevgili konu sahibesi, ben de milletin ağzını kapatmak için evlenmek istiyorum. Genel olarak yalnız olmayı sevmiyorum o ayrı ama yetmiyormuş gibi bir de milleti sustırma derdi var maalesef.

Yani hem sevmiyorsunuz, hem anlaşamıyorsunuz; hiç ama hiç uygun değilsiniz. Mutlu olacağınızı sanmıyorum.

Umarım en kısa zamanda kafanıza göre birini bulursunuz.

Adayı tanımanı öneririm

Çok teşekkür ederim O evlenmezdim diyenlerin yarısı eminim ki evlenirdi. Evet evlilik çok zor bir şey ama bekarlık daha zor, belli bir yaştan sonra evlenmeyen insanlara toplum zavallı gözüyle bakıyor. Bizim okulda evlenmemiş proflar var, en ufak bir şeyde evlenmemişler çocukları yok ondan diyorlar, insan çocuğu olmadığına mı üzülsün insanların bu tutumuna mı.

Siz de iyi ki evlenmişsiniz üstelik sevdiğiniz insanla evlenmişsiniz, mutluluğunuz bir ömür sürsün inşallah. Evlilikte şiddet aldatma vs yoksa bir de sevgi varsa güzel bir şey bence. Kadınlar için bekar hayatı kadar kolay olmayacağı aşikar ama onun yerine başka güzellikleri var evlat gibi.

Bence iyi bir fikir değil . Yeni evliyim tayinimiz güneydoğu da eşimde bende iç Anadolu bölgesi insanıyız . İnan bana sana yemin ediyorum kimseyi aşağılamak filan derdinde değilim ama olmuyor burada çok farklı memleket ki sen egelisin daha farklı olacaktır senin için . Evlenmek için asla evlenme mesleğin var gelirin işin var doğru insanı bulursun elbet İnan bana ve kendine kötülük yapma benden sana bir kardeş tavsiyesi evlilik her zaman güllük gülistanlık olmuyor iyi gün kötü gün var anlaşamazsınız

Adamın düşünce yapısını benim eşime benzettim, anlaşabilirsiniz tabi ama zor, hep bir farklılık olacak. Benim eşimde ilk tanışmamızda sahiplenici vs konuşmuştu . Çalışmasan olur ben aileme bakarım demişti, o açıdan çok rahatım maddi olarak hiç karışmaz bana Ama dediğim gibi bu ev işi mevzusu hep sorun oluyor, annesi gibi olamıyorum elbet. birde ufak tartışmada herhangi bir sorunda insanın gözüne batıyor bu farklılıklar. Gerçi kader kısmet bazı şeyler, hakkınızda hayırlısı olsun

Ailesine destek olup olmayacağını ilişki ilerlese de soramam ki, bu kısım şans artık. Cimri olup olmadığını anlayacak zamanım olmadı ama sanki cimrilikten değil de ev işlerini kadın yapar diye düşündüğü için öyle diyor. Sen yalnız yaşıyorsun ütü işini napıyorsun peki dedim, kuzenime götürüyorum dedi, memur olduğu için sürekli ütülenecek şeyler giyiyor kuzenine götürmesi de ilginç geldi bana gerçi.

Ayyy acaba o konuşan millet sen evliliginde sorun yasayinca gelip sorumluluk alacak mı? Kusura bakma da sana kendileri evlendiği için senden daha üstün gibi davranan kadın senin dostun degildir. O zihniyetteki biri ile görüşme bile. Şunu net soyliyeyim o arkadaşlar senin basarını kıskanıyor, çocuk yapmak evlenmek maharet değil ama bir kadın olarak akademik kariyer yapmak, başarılı bir kadın olmak maharet. Kendi eksikliklerini seni ezerek gideriyorlar. Neden böyle boş beleş insanlarla görüsüp kendinizi aşağı çekiyorsunuz?

Bence o adamla olmaz. Ne demek ütüyü sen yapçaksın, saçma bir zihniyet. Ataerkil ailesini yerim onun. Hele ki sen çalışmadan da ben sana bakarım çok tehlikeli bir söz. Nesi hoşuna gitti? Ilerde senin çalışmanı pekte istemem demektir bu.

Kendine gel canım, ben 26 yaşında evlendim, yuksek muhendisim, ister istemez kariyerimi öteledim, cocukla birlikte çalismayi da bıraktım 3.5 yildır. Esimle evlendigime asla pisman degilim. Şimdi 32 yaşındayım doktoraya basladım. Akademik olarak değil baska seyler icin doktora yapiyorum, isg üzerine, kariyer istiyorum artık. Evlenmeyen akademisyen olan arkadaşlarım var, cok iyi yerdeler. Full destekliyorum onları. Bırakın diyorum zamana, zaten dogru insan sizi bulur. Asla evlenemediniz, bakın ben çocuk yaptım siz hala bekarsinız moduna girmedim, çünkü mantiklı insanlar kariyer yapanları destekler ve evlilik manyağı olmaz bu kadar. Artik evlenin ne kariyeri demek bile mide bulandırıcı geliyor.

Yani demem o ki ben erken evlendim geç kariyer yapiyorum, arkadaslarım kariyer yaptilar geç evlenecekler. Hayat kime ne sunacak bilinmez, asla milleti sallama, dogru insan gelince anlarsın, öyle icinde acaba olmaz. 35, 36 bile artık normal yaslar evlilik için. Daha gençsin. 32 ila 35 yaşinda kariyeri saglam 5 tane güclü kadın tanıyorum. Emin ol boyle profilde çok kadın var eskisi gibi değil, erken evlilikler bitti. Hele ki kariyerli insanlar için.

Çok yeni evlisiniz, evliliğiniz bir önür mutluluk içinde sürsün inşallah

Benim bir arkadaşımın kocası da doğulu, evin her işini yapıyor çocuk doktor bir de o daha yoğun çalışıyor. Bütün işi sen yapacaksın diye inat etmesi benimde hoşuma gitmedi, ben beklemeye devam edeyim en iyisi, Mevlam neylerse güzel eyler.

Ataetkilliğin bu kadarı da saçmalık artık. Evinde ütü var al sür çamaşırlara işte eline yapışmicak ya kardeşim...her hafta poşete koyup kuzenine götürmek komedi. Kuzeni de ayrıca ataerkil kafa ürünü, ben olsam hizmetçin mi var derim ne münasebet elin herifi çamaşırını evime getirsin uğraşmak zorunda mıyım??!?

Bu kafada bireyler yetiştiren bir aile, gelin geldi artık bizim malımız der, hizmet de bekler, kanlı çarşaf da ister şaşırmayın. Kadınlara çocuk doğuran, yemek yapan temizlik yapan insanlar şeklinde bakan bir insanla yapamazsınız, yazdıklarınızdan net, açık. Boş yere başınıza dert almayın derim.

tamam böyle yazarsanız size hak veriyorum.

ama herkes afedersiniz 'hayvan' muamelesi görmüyor işyerinde. Çalışmaktan çok mutlu olan kadınlar da var.

Bir an gücü içimde hissettim mesajınızı okuyunca

Siz evli olduğunuz için yapılan toplum baskısını tahmin bile edemezsiniz, sizin gibi bilinçli insanlar çok az, eminim arkadaşlarınıza da bu baskılar yapılıyordur, sorsanız neler çıkar onların içinden de. Yine de biraz daha sabredip doğru insanı bulmalıyım diye düşünüyorum yorumlardan sonra.

Size de eşiniz ve çocuğunuzla birlikte sonsuz mutluluklar dilerim

Son kısma kadar önemli değiş memur olması az kazanması adam olması önemli dedim ama son kısmı okuyunca geri kafalı erkekler pek tarzın değildir kendi adıma konuşuyorum ama zaman içinde Düşünceleri değişirse olabilir ama tanımak Lazım tek sözüyle onun Herşeyi hakkımda karara varmak zor o an öyle demek istemişte olabilir biraz daha görüş eğer gerçekten içine sinmezse olmaz bu iş

Arkadaşların içinde çok Takılma ağzı olan Konuşuyor işte 32 yas artık gününüzde gec bir yas değil illa mutlu olmak için 20 yasında Evlenip 21 yasında çocuğu kucağına almak gerekmiyor doğru kişi çıkınca evlenirsin elbet

Hayır yaa evlilik umrunda degil ikisinin. Cok sallamıyorlar milleti. Gezip tozuyorlar. Hatta ben çocukla kisitlanirken onlar goygoydalar, gezmedeler. Onlar bana degil ben onlara imrenirim, yurt dısına gidiyorlar ben boyle yalanıp bakiyorum. Kötü niyetli olsam aynı arkadasların gibi evlenemediniz, bakın bana moduna girerdim. Ama ben gezin tozun, koca elbet bulunur derim onlara. Evlenmemis olsam emin ol ben de onlar gibi toplumu sallamazdım. Benim derdimde, tasamda yanımda olmayan gelip benim tercihime burnunu sokamaz ya. Haddini bildiririm.

Ya böyle baskı kuran insanları sallama ya. Ablam 40 yaşında evlendi, gayet mutlu. Evlilik zor, sorumluluklar boyu geciyor. Cocuk olunca ilk kariyerini birakan kadın oluyor. 35'inde evlen 36'ında cocuk yap ya. Iki ablam 2. Çocugunu 37'sinde dogurdu. Artık eskisi gibi degil. Gez toz, para kazan, arabanı yukselt, ev al. Evlenince bir cok sey ertelencek. Ben paramı yiyemeden sorumluluk aldım. Erken evlenenlere madalya takilmiyor. O bikbik konusanlar sen evliliginde sorun yasayaınca gelip sana destek bile olmayacak. Ne hakla sana karışırlar yahu? Sana diyorum, o kadınlar erkege muhtaç kadınlar, tek başlarına yetemeyenler. Ne demek üzümun çöpü, armutun sapı deme evlen. Ne koca merakıdır bu. Sen dört dörtlük kariyer yaptıysan, dört dörtlük adam istemek hakķın, kime ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…