• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama boya alejisi yardım :(

bebexgxim..

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
84
2
86
Balıkesir
kızlar bugün siyah boya aldım saçlarımı boyıcaktım.
1 ay fln önce aynı markayla farklı bi renk boyamıştım, ozaman test fln yapmamıştım.
şimdi hadi alerji testi yapiyim dedim.
kulağımın arkasına sürdüm biraz boyadan.kıpkırmızı oldu çok kötü ya..
bu durum hakkında bilgisi olan var mı?
nolcak şimdi boyayamıcam mı saçımı.:delphin:

iyiki test yapmışsın ve alerjin varsa kesinlikle boyama cnm istersen farklı markalarda boyaları dene kaydirigubbakcemile2

genelde boyalar kulak arkasında ensede elde ve yüzde kızarıklık yapar.. ama sen yinede kullanma.. aynı boyayla yaptıgında sac derinde falan bisey olmadımı hiç?? olmadı eger mümkünse sac diplerine yapma byayı diplere degdirmeden yap.. kendin yapamazsan boyanı al bi kuaföre boyat diplere degdirmeden..

ben hep bu markayı kullandım kıslar, hiç test yapmamıştım.
hiç de bişey olmadı daha önce. şimdi kızarılık geçmiş.
anlamadım gitti yahu..
acaba boyasam heryerim kabarır mı :S

ya bide sen testi nasıl yaptın onu anlatsana.. bide anlamadıgım sey sac derinde bi kabarma falan hiç olmadı mı bu güne kadar.. ben her boyadıgımda sac diplerim felaket kasınıyo ama bi sorun olmadı boyayı yıkayınca geciyo

kızlar bugün siyah boya aldım saçlarımı boyıcaktım.
1 ay fln önce aynı markayla farklı bi renk boyamıştım, ozaman test fln yapmamıştım.
şimdi hadi alerji testi yapiyim dedim.
kulağımın arkasına sürdüm biraz boyadan.kıpkırmızı oldu çok kötü ya..
bu durum hakkında bilgisi olan var mı?
nolcak şimdi boyayamıcam mı saçımı.:delphin:

Canım bence kesinlikle boyama , çok tehlikeli olabilir .Ben hiç test yapmıyorum ama demek yapmak gerekli .Solunum güçlüğü yapabilir lütfen dikkatli ol.Hiç allerji yapmayan gıdalar bile gün geliyor allerji yapabiliyor .Kızım küçükken kilolarca çilek yerdi .Yıllarca yedi, ama bir gün aniden bütün vücudu kabardı , şimdi 22 yaşında ağzına çilek koyamıyor .:teselli:

ışıkcım, testi tarif ettiği şekilde yaptım.boyadan biraz alıp kulak arkasına sürdüm.
48 saat beklemek gerekiyomuş bide,benim 10 dk da kabardı cildim..

boyamıyim en iyi daha kötü şeyler olabilir.solunum güçlüğü fln allah korusun :S
rosenoire haklısın canım.bende bi bisküviden alerji oldum geçenlerde.böcek ısırdı sandık ama,bütün çocukluğum boyunca yediğim bi bisküvidenmiş.. :S

merhaba
ben su anda fransada okuyorum ve burda kuaforler cok pahali odugu icn saclarimi kendim boyuyorum fakat saclarim burda belkide sk sk pirinc yemeten belkide sclarimi guclendirmek için kullandigim yagdan oturu çok cabuk uzuyor ve ben her bir buçuk ayda bir saclarimi boyatmak zorunda kaliorum yaklasik 20gun once yine boyadim ve su aralar moralim cok bozuk oldugu icin bi de ustune kenim rofle yaptim:s fakat rofle sac diplerimi acayip sari yapti veo yuzden tekrar herseyi kapatacak tarzda saclarimi koyu bi renge boyamaliyim ama bu cok mu zararli olur amonyaksiz boya kullansm bunu biraz engeller mi yoksa dogal boyami aramaliyim:s simdiden tesekkurler

arkadaşlar bende de saç boyasına karşı alerji var ve aklınıza gelemicek bir çok şeye tenim aşırı hassas ve beyaz:( saçlarımı birkaç kez boyadım ve soluğu hep hastanede aldım iğne vurdular boya yapınca 30 dk sonra felan kafam kaşınmaya başlıyor şişiyor ve kabuk bağlıyor şimdi gencim ama yaşlanınca beyaz beyaz gezmek zorunda kalıcam sanırım:(

arkadaşlar bende de saç boyasına karşı alerji var ve aklınıza gelemicek bir çok şeye tenim aşırı hassas ve beyaz:( saçlarımı birkaç kez boyadım ve soluğu hep hastanede aldım iğne vurdular boya yapınca 30 dk sonra felan kafam kaşınmaya başlıyor şişiyor ve kabuk bağlıyor şimdi gencim ama yaşlanınca beyaz beyaz gezmek zorunda kalıcam sanırım:(

aynı sorun bende de var.hint kınasına alerjim oldugunu biliyordum ve ilk kez saçımı boyatmaya karar werdiğimde hint kınası olmayan bir boya seçtim.aşırı kaşıntı,deri dökülmesi,iltihat srunları yaşadım ve gözüm dudağım alnım boynum şiştim şakaklarım yerlerinden fırladı kortizon tedavisi ve ilaçla kendime geldim.doktor test yaparak saçlarımı boyamamı tembihledi ve o günden beri saçımı boyayamadım çünkü bitkisel boyaya dahi vücudum tepkime gösteriyor.bunun bir tedavisi var mı .bilen varsa yardımcı olsun çünkü saçlarımı boyatmak istiyorum akannehir

kızlar bende kulak arkasına sürdüm 1 saat falan bekledim , bölge tahriş olmuş hatta boynuma değmiş boya orasıda yanık gibi.. ama sonucta orası ince bir deriye sahip ve boyada kimyasal oldugu için tahriş olması normal değilmi? daha önce dirseğime sürmüştüm biraz kızarmıştı ama daha sonra gecmişti .. bu boya testlerini söylendiği gibi 48 saat öncesinden yapan varmı kzılar ? boya sürülen yeri yıkamayın diyolar boya tahriş etmez mi ya deriyi ?.. yarın saclarımı boyamayı düşünüyodum yardım lütfen.

kzılar lütfen yardım edin. dirseğimin iç kısmına sürmüştüm orda hiç bişey olmadı bu sabahta hersey normal... ama kulak arkam ve boynuma değen kısım kimyasal yanık gibi boya acık renk oldugu için tahriş ihtimali daha yüksek olablrmi.. okdisansız kulladım bide.. alerjik reaksiyon olsa kaşıntı ve kabarma olması gerekmez mi , benimki tahriş olmuş sadece . boyamalımıym sacımı ???

Son düzenleme:
boya saçımdaykn böyle hafif yanma ve kaşınma hissi veriyo ama sonra yıkadgm zaman saçlarım sanki bakım yapmışım gibi sağlıklı görünüyo.. bu alerjk reaksiynlar boyanın kalitesine we kişiden kişiye göre degısır ..

bende 5 yıldır saçımı boyarım ama son zamanlarda birden cildim boyaya karşı reaksiyon göstermeye başladı, son 3 aydır evde koleston marka boyayla boyamaya başlamıştım kuaförüm evde kullanılan boyalarda daha fazla amonyak olduğunu söyledi, doğru mu bilmiyorum ama gerçekten de kuaförde boyattığımda böyle bir sorunla karşılaşmamıştım yüzümde kızarıklıklar oluştu aniden sonra kayboldular bu ay kuaförde bitkisel boyayla boyatmayı düşünüyorum boyanın bitkiseli olur mu ona da pek inanasım yok ama deneyelim bakalım:)

Back