Boy uzatma egzersizleri nelerdir?

Merhaba öncelikle. ben 16 yaşıma yeni girdim boyum 155 uzamak istiyorum sizce bu yaştan sonra uzar mıyım ya da ne kadar uzayabilirim? Annemin boyu 155, babamın boyu 178.

aynı şeyi ben de soracktım ben de 16'ma yeni girdim annemin boyu 1.65 babm ise 1.78 bazıları küçüksün uzarsın derken bzıları da artık uzamazsın diyor:uhm: kime inanıcgıma şaşırdm ama uzamam gibi geliyor:1no2: dha uzar mıyım

Vay nerdeyse aynıyız umarım ikimizde uzarızz 180lere kadar ne diim:Saruboceq: senin boyun kaç?

hemen çıkar mısın şu başlıktan yaakaydirigubbakcemile3 boyun süper bi durumda gerçekten uzasan nolur uzamasan nolur

tm kabl ediyorm :) ama volybol takımında ksa kalıyorum ikizim bile gçti beni

ben 17 yasındayım 3 yıldır boyum 157 bı uzama olmadı bıde 15 gun once bel fıtığı amelıyatı oldum oyle hoplamalı zıplamalı sporlar yapamam artık 11 yasında regli oldum bu saatten sonra hiç olmazsa 160 olabılmem ıcın önerisi olan var mı

yürümenin veya koşmanın faydalı oldugnun duymuştum ama tam emin değilim bir de kilo almamkta fayda var galiba en azından hocam bna dha fazla kilo alırsam boyumun uzamıyacagını söylemişti:bbo: süt içmenin faydası olur mu ki

zaten erken reglı olan erken cıkıyomus ergenlıkten gec reglı olanda gec ben erken gırdığım ıcın sanmıyorum kardesım benden uzun mesela oyle cok değil 3 cm daha uzamasam yeter dedım belkı faydalı bıtkıler falan varsa bılen vardır:uhm:

ben hç duymadım ama balık yağı mıydı neydi öle bir şey içtikleri duymuştum fisfisfis

çinko hapı her aksam bı avuc kabak cekırdeği bide duzenlı hergun ıp atlamak boy uzatıyo ergenlık donemı boyunca uzadın uzadın 18den sonra yalan

kalorisi fln çok yok dmi ?? bir de kilo almayalım :1rolleyes: zatn kilo veremiyorum kafamçokkarıştı

Yüzme de boy uzatıyormuş, sanırım beline bir zararı olmaz, imkanın varsa dene bence turkbayragi

Yüzme de boy uzatıyormuş, sanırım beline bir zararı olmaz, imkanın varsa dene bence turkbayragi

öneriniz için çok tesekkur hep yuzerım ama yazlarıgamyoncuiremsu bu sene 2 katı caba sarf edıyım belkı etkısı olurkaydirigubbakcemile2

kızlar boyum 158miş ben 160 sanarken 3 senedir 1 cm uzamısım galiba 17 yasındayım daha uzamam mı ???

Bende senin durumundayım.15 yaşındayım ve boyum 1.60. Maalesef çoğu Türk kızlarının sorunu bu olsa gerek.Yorumlara baktığıma göre en işe yarar şeyler;pilates,basketbol ve süt.. kafamçokkarıştı

Öncelikle boy uzaması konusunda fazla saplantılı olmaya ve bazı saçma şeylerin düşünülmesine karşıyım..(Birde sakın babanızı dinlemeyin erkekler kızlardan daha fazla uzar zaten,onlar size öğüt verecekleri şeyleri yapmasalardı da uzayacaklardı yani )
Genetik olarak boyunun ne kadar uziyacağını merak eden kızlar annesinin ve babasının boyunu toplayıp çıkan sayıdanda 13 çıkartıp 2ye bölsünler(erkeklerde ise sayıdan 13 çıkarmak yerine 13 ekleniyor) yani şöyle:
benim babamın boyu 173 annemin 159=173+159=332-13=319:2=159 küsür bişeyler..
yani benim boyum uzamamı engelleyecek bişeyler yapmassam kesinlikle 159 olacak.yani ben abur cubur yemessem spor yaparsam kilo almamaya dikkat edersem..Kilo vermek değil yanlış anlaşılmasın kilo almamaya çalışmak yeterli yani yediklerimize yaptıklarımıza dikkat edicez.
Eğer hesapladığınız boya geldiyseniz düzenli spor yaparak ve dengeli beslenerek en fazla 10 cm uzayabilirsiniz ki bu bile şüpheli. yani "ben 14 yaşındayım 20 cm uzıycam 1.80 olucam"yok öyle bişey diyenlerede inanmayın..

En karşı olduğum ve mantıklı olan her bireyinde karşı olmasını beklediğim bir konuda boy uzatma ilaçları konusu..tamamiyle para tuzağı ve sağlık düşmanı bir yöntemdir hiçbir şekilde hiç bir türünü tavsiye etmiyorum!!!

Spor olarak basketbol,yüzme ve voleybol tavsiye eder,m şiddetle ama tabi aktif oyuncularsanız!
Ve kesinlikle maçlara katılmayın takım halinde oynamayın siz boyunuzun uzamasını istiyorsunuz gerisi zaman kaybı..neden maçlara katılmayın diyorum çünkü grup halinde oynarken topun size ne zaman geleceği belli değil belki 1 saatlik maç süresinde(atıyorum) siz 10 dk oynamış olacaksınız belkide..Aslında basket çok tavsiye etmiyorum..ana hareketler top sektirme, basket atma ve koşma.. sürekli basket atmanız lazım..yüzmedeyse hem omzunuz genişler hemde kulaçlarınız sayesinde boyunuz uzar,voleyboldaysa durmadan zıplamak durumundasınız yani harika!
BEslenmeye gelirsek:Bİ kere kesinlikle abur cubur hamur işi un tuz şeker sınırlandırılmalı arkadaşlar!
haftada bir kere belki..Kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ettiğim besinlerse balık,yoğurt,süt ve peynir..
çinko ve balık hapı da olabilir..Bunlara dikkat ederseniz mutlaka uzayacaksınız.umarım yararım dokunmuştur iyi günler.. :)
Uzamanız dileğiyle:
Ergen biri :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…