Öncelikle boy uzaması konusunda fazla saplantılı olmaya ve bazı saçma şeylerin düşünülmesine karşıyım..(Birde sakın babanızı dinlemeyin erkekler kızlardan daha fazla uzar zaten,onlar size öğüt verecekleri şeyleri yapmasalardı da uzayacaklardı yani
)
Genetik olarak boyunun ne kadar uziyacağını merak eden kızlar annesinin ve babasının boyunu toplayıp çıkan sayıdanda 13 çıkartıp 2ye bölsünler(erkeklerde ise sayıdan 13 çıkarmak yerine 13 ekleniyor) yani şöyle:
benim babamın boyu 173 annemin 159=173+159=332-13=319:2=159 küsür bişeyler..
yani benim boyum uzamamı engelleyecek bişeyler yapmassam kesinlikle 159 olacak.yani ben abur cubur yemessem spor yaparsam kilo almamaya dikkat edersem..Kilo vermek değil yanlış anlaşılmasın kilo almamaya çalışmak yeterli yani yediklerimize yaptıklarımıza dikkat edicez.
Eğer hesapladığınız boya geldiyseniz düzenli spor yaparak ve dengeli beslenerek en fazla 10 cm uzayabilirsiniz ki bu bile şüpheli. yani "ben 14 yaşındayım 20 cm uzıycam 1.80 olucam"yok öyle bişey diyenlerede inanmayın..
En karşı olduğum ve mantıklı olan her bireyinde karşı olmasını beklediğim bir konuda boy uzatma ilaçları konusu..tamamiyle para tuzağı ve sağlık düşmanı bir yöntemdir hiçbir şekilde hiç bir türünü tavsiye etmiyorum!!!
Spor olarak basketbol,yüzme ve voleybol tavsiye eder,m şiddetle ama tabi aktif oyuncularsanız!
Ve kesinlikle maçlara katılmayın takım halinde oynamayın siz boyunuzun uzamasını istiyorsunuz gerisi zaman kaybı..neden maçlara katılmayın diyorum çünkü grup halinde oynarken topun size ne zaman geleceği belli değil belki 1 saatlik maç süresinde(atıyorum) siz 10 dk oynamış olacaksınız belkide..Aslında basket çok tavsiye etmiyorum..ana hareketler top sektirme, basket atma ve koşma.. sürekli basket atmanız lazım..yüzmedeyse hem omzunuz genişler hemde kulaçlarınız sayesinde boyunuz uzar,voleyboldaysa durmadan zıplamak durumundasınız yani harika!
BEslenmeye gelirsek:Bİ kere kesinlikle abur cubur hamur işi un tuz şeker sınırlandırılmalı arkadaşlar!
haftada bir kere belki..Kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ettiğim besinlerse balık,yoğurt,süt ve peynir..
çinko ve balık hapı da olabilir..Bunlara dikkat ederseniz mutlaka uzayacaksınız.umarım yararım dokunmuştur iyi günler.. :)
Uzamanız dileğiyle:
Ergen biri :)