annenize veya halalarınıza sorun sizin yaşınızda uzamışlar mı vs. vs.kızlar boyum 158miş ben 160 sanarken 3 senedir 1 cm uzamısım galiba 17 yasındayım daha uzamam mı ???
Sİzin uzayabileceğiniz düşünüyorum tabi insan yattığı yerden uzamaz spor ve yemek!!Bende senin durumundayım.15 yaşındayım ve boyum 1.60. Maalesef çoğu Türk kızlarının sorunu bu olsa gerek.Yorumlara baktığıma göre en işe yarar şeyler;pilates,basketbol ve süt.. kafamçokkarıştı
bu arada kızların ergenlikte 15-20 cm uzadıkları doğru mu ??
İp atlamak boyu uzatan spor-egzersizler arasında birinci sıradaymış... Geçenlerde Ender Saraç söyledi programında.
Ben de 13 yaşındayım. Daha küçüğüm biliyorum ama 2-3 yıldır boyum 1 cm uzamadı. Ben 1,56 annem 1,54 babam 1,60 ikisi de kısaklava: Şu aile boylarına göre de abim 1,63 cm olmalı ama o 1,75 1,76 civarında . Tüm yaz boyunca yüzdüm tık yok. Süt felan zaten geçen sene günde 1 L içiyordum. Bir faydasını göremeyince bıraktım. Ayakkabı numaram 40. (Boya bak ayakkabı numarasına bak) Doğduğumdan beri yüzüyorum da diyebilirim. Dolayısıyla omuzlarım geniş. 6 ay içerisinde 10 kilo verdim bide.
Basketbola başlayamıyorum da dersane saatleri uymuyor. Okulda oynamamıza da izin vermiyorlar. 3 sene önce regl oldum ama bi arkadaşımla aynı boydaydık. aynı zamanda regl olduk. Şimdi o 1,65 ben 1,56.
Ne yapmam gerek? Bilen varsa söylerse sevinirm :)