Merhaba herkese. Ben maalesef yuva kurup bebek yapma konusunda geç kalmış biriyim. Yaş 30 oldu ve yalnız yaşlanmaktan, ölmekten korkmaya başladım. Yaşın ilerlemesinin bir dezavantajı şu oldu: hiç evlenmemiş bekar erkek yok artık. Yalnız ölmekten korktuğum için, komşumuzun benimle boşanmış 38 yaşında mühendis olan bir erkeği tanıştırmasına evet dedim. Geçen gün görüştük. Ve ben karmakarışık oldum arkadaşlar. Oturur oturmaz zaten hemen ilk evliliğinin neden bittiğinden bahsetti, eski karısının ailesi çok karışmış ondan bitmiş, çocuğu yok. Ama ben bir tuhaf oldum. Sonuçta bu adam geçmişte bir kadını sevmiş, öyle çok sevmiş ki o kadına nikah kıymış, o kadını nikahının altına kanatlarının altına almış, korumasına almış. O kadınla bir gelecek düşlemiş, onu öpüp okşamış, yatağına almış.
Tamam evlilik yürümemiş olabilir ama bütün bu heyecanları yaşamış onunla, düğün heyecanını yaşamış, gelinliğiyle almış onu evine götürmüş.. İşte hep bunlar aklıma geldi kötü hissettim. Bir de kendimi ezik hissettim, sonuçta adam evliliği deneyimlemiş benimle olursa 2. turunu yapmış olacak bense erişemedim. Eğer hiç evlenmemiş olsa ama geçmişinde sevgilileri olmuş olsa bunu dert etmezdim, sonuçta bana nikah kıyacaksa kazanan ben oluyorum, "eskileri sevmemiş ki evlenmemiş" diye düşünürüm ama işin içinde eski eş olunca, evlilik olunca, düğün olunca içim çok acıyor. Görücü usulü tanıştığım boşanmış adamda böyle hissediyorsam, gerçekten aşık olsam nasıl olur kimbilir. Gerçi 30'dan sonra olmaz artık aşk meşk.Burda illa ki vardır boşanmış adamla evlenen bayanlar sormak istiyorum, bu duyguları yaşadınız mı, yaşadıysanız nasıl aştınız ? Eşinizin geçmişinde eski eş olması gerçeğiyle, bu kıskançlıkla nasıl başa çıktınız ? Siz gelinlik heyecanı yaşarken adam için 2. defa oluyor ve sönmüştür heyecanı, bu içinizi acıttı mı ? Sizin ilk evliliğinizken onun 2. karısı olmak nasıl bir his ? Hiç başınızıa kaktımı şaka olsa da "ben almasam evde kalırdın, ben sonuçta evliliği tattım" diye ?
İhtiyacım var görüşlere. Adam iyi birine benziyor ama bu düşünceleri atamıyorum.Öte yandan evlilik için belki de son şansım bu adam,son çırpınışlarım evlilik için yaş 30.