Boşanmış çocuklu kadın ve bekar erkek sorunsalı

Arkadaslar merhaba .Konularımı bilenler bilir bir sene oldu boşanalı ve iki yaşında bi oğlum var .Uzun zamandır girmiyordum konuda acmadm bu geçen zaman zarfında.Konuya gelecek olursak boşandıktan sonra ,evlilik öncesinde konuştuğum kişilerden yazanlar oldu. İki üç kişi dört sene öncesi eski eşimi tanımadan önce konuştuğum insanlardı hatta biriyle yüz yüze görüştük.Tabi hiçbiri evlenmemiş geçen dört beş senelik süre zarfında .Konuşuluyor boşanmam öğrenilince "sıkıntı yok ,gorusuruz, zaten olgunlaştık belki herşey daha güzel farklı olur" cümlelerini duyuyorum fakat oğlum olduğu öğrenilince üç yuz altmış beş derece dönüyorlar .Arada bı iki kişi oldu oğlumla da tanımak isteyen olumsuz bakmayan tabi yine bekar onlara da ben ısınamadm beğenmedim .Yüz yüze görüştüğümüz kişiyle mesela görüştük gayet güzel geçti ara ara konuşmalarda oluyr fakat adam bı türlü oğlumu kabul edemiyor .O dillendirmesede ben bunu hissedyr anlıyorum .Bir kere de üstü kapali söyledi tek problem çocuğunun olması diye ki bu kişi gecmiste çok değer verdiğim bir insandı.Henuz çok erken biliyorum evliliğe hazır da değilim fakat tabiki düzgün bir ilişkim olsun isterim .Bu hep böyle mi gidecek diye dusunuyrm bazen .Tamam kendim de kolay bir insan olduğumu iddia etmyrm dış görünüş odaklıym takıntı derecesinde oğluma ılımlı bakan insanları da ben beğenmeyip şans vermiyorum .İlla bekar olsun gibi bir dusuncem de yok boşanmış çocuğu olan bir insan daha çok isterim hatta fakt dediğim gibi durum bu.Neyse çok uzattım kızlar hepinizin yorumları çok değerli benim için .Özellikle benim durumumda olup ,aynı yollardan geçip mutlu olanlar da yorum yaparlarsa çok sevinirim :)
Benim teyzem bosanip bi cocuguyla bekar bi adamla evlendi 99 da. O yillardaki toplum baskisini hayal edersiniz. Eniste yillarca kizina babalik yapti. Ama hep iyi yonde. Baba kizina onu yapma diyemez mi mesela diyemezdi. Teyzem.izin vermezdi. Eniste cok tatli nahif bi adamdi. Ustune 3 kizlari daha oldu. Gecen yil yine teyzemin ilk evliliginden olan kizi yuzunden bosandilar. Bu kadar surdurmeleri de enistenin hep hep hep alttan almasi sayesindeydi. Ben cocuklu insanlarin cocuksuz insanlarla evlenmemesi taraftariyim. Cunku cocugu olmayan ne kadar iyi olursa olsun, babasi veya annesi yerine koyuldu denirse densn, eninde sonunda bu evliliklerde cocuk yuzunden kriz cikiyo. Ya evlilik bitmesin, bu ikinci herkesin diline sakiz olurum.diye cocugun ezilmesine ses cikarmiyo ebeveynler. Ya da eninde sonunda cocugu ezdirmeyecegim diye asiri orulen duvar yuzunden bosaniyolar

Dilimiz sert saldırgan bunun kastetmiştim aslında neyse
Bak Rutky seninle burada çok konuştum. Hatırlamazsın çok geçti üzerinden. Üslubum sert olabilir ama seni severim , iyiliğin için söylüyorum. Oğlumu isteyenlere ben bu sebeple kapı kapatıyorum demişsin. Kapı kapatmadıklarımda oğlumu istemiyor diyorsun. Demek ki gene kişi seçme süzgecinde bir hata var...

Sağ olun yorum için fakat görüşülüp görüşülüp demişsiniz ya, ben ona müsade etmem çünkü bu biraz kendini kullandrmak kendini kandirmak gibi geliyor bana.
Şimdi amaçlarınıda açıkça bilemezsiniz ben yardımcı olmak amacı ile tanıdıklarımın yaşadıklarını paylaştım kendim yaşamadım o kadarını bilemem evlenme niyetli düşünmüyordur hepside kendinize dikkat edin tabiiki

Benim teyzem bosanip bi cocuguyla bekar bi adamla evlendi 99 da. O yillardaki toplum baskisini hayal edersiniz. Eniste yillarca kizina babalik yapti. Ama hep iyi yonde. Baba kizina onu yapma diyemez mi mesela diyemezdi. Teyzem.izin vermezdi. Eniste cok tatli nahif bi adamdi. Ustune 3 kizlari daha oldu. Gecen yil yine teyzemin ilk evliliginden olan kizi yuzunden bosandilar. Bu kadar surdurmeleri de enistenin hep hep hep alttan almasi sayesindeydi. Ben cocuklu insanlarin cocuksuz insanlarla evlenmemesi taraftariyim. Cunku cocugu olmayan ne kadar iyi olursa olsun, babasi veya annesi yerine koyuldu denirse densn, eninde sonunda bu evliliklerde cocuk yuzunden kriz cikiyo. Ya evlilik bitmesin, bu ikinci herkesin diline sakiz olurum.diye cocugun ezilmesine ses cikarmiyo ebeveynler. Ya da eninde sonunda cocugu ezdirmeyecegim diye asiri orulen duvar yuzunden bosaniyolar
Anlıyorum fakat ben karakter olarak çok naif alttan alan bir insanımdr uyumlu biri olduğumu düşünüyorum .Onun dışında öz babası değil laf söylemesin düşüncesi bana çok garip geliyor .Benim oğlumu babasi aramıyor mesela ölüden farksız çocuğum kiminle büyürse ben birçok şeyi hak görürüm o insana evladimla ilgili söz hakkı olur tabi şimdiki fikirlerim bu yönde .

Yok dürüst olup istememektn ziyade beyefendi hep bı açık kapı bırakıyor arada yazıp yokluyor hayatımda biri var mı diye .Ben inanmıyorum oyalama gibi geliyor bu açık kapılar bana

Tabi ki. Sizi hayatinda isteyen insan öyle mevzuyu dolandirmaz. Her goruşmek isteyen de evlilik amaciyla gelmiyor neticede. Size acik ve net olmayan insanlardan uzak durun bu cocuklu cocuksuz, boşanmiş, boşanmamiş herkes için geçerli.

atmaca gibi bekleyen tiplerle olmaz zaten.
olsaydı onlardan biriyle evlenmiş olurdun o zamanda olmamış demek ki.

Cocuklu olup bekar insanlarin bu durumu sorun etmesini garip ya da tuhaf karşilayanlar da bana garip geliyor. Bekarliktan direkt cocuklu hayata atlamak kolay değildir hele ki o cocuk kendi cocugu değilse. İnsanlar yeri geliyor kendi cocugundan yoruluyor. Cocugunuzla siz ilgilenirsiniz elbet bakimi vs ama ne olursa olsun cocuklu bir hayat olmuş oluyor.

Buraya konu açan bekar olup cocuklu adamla görüşen kadinlara da ayni şekilde yorum yapiyorum. Herkesin kaldirabilecegi bir şey değil, durust olup istememeleri evlendikten sonra sorun cikmasindan daha iyi.

Ama öyle adamlar da kadinin karsisina cikip "seninle evlenirdim ama cocugun var" demesinler. Sanki cocuk ve kadin problemli gibi. O zaman kimse bastan yanasmayacak. En serefsizleri zaten kadini kandirip ondan sonra cocuklari babaya postamalari icin baski yapanlar. Benim ailemdede iki cocuklu kadinla evlenen bekar biri oldu. Maalesef bazi insanlar "elin cocugunu besliyor" kafasinda oluyor, ama böyle olmayanlar da var sükür.

Bak Rutky seninle burada çok konuştum. Hatırlamazsın çok geçti üzerinden. Üslubum sert olabilir ama seni severim , iyiliğin için söylüyorum. Oğlumu isteyenlere ben bu sebeple kapı kapatıyorum demişsin. Kapı kapatmadıklarımda oğlumu istemiyor diyorsun. Demek ki gene kişi seçme süzgecinde bir hata var...
Ne yapayim peki beğenmedigim adamlara iyiler çocuğumu kabul ediyorlar diye şans mı vereyim.Tamam önce yalnız dış görünüşe bakarak çok hata yaptm biliyrm ama Boşanarak bunun acısını çektim . Şunun onun kadar karaktere de önem veriyorum fakat çok hoslanmadiğim bir adamın karakteriyle de ilgilenemiyorum malesef

Konu birinin olmasından ziyade benim bosanmamn çok normal karşılanıp evladımın problem edilmesi tuhaf bence
Bence çok doğal. Ben 31 yasindayim. Boşanmış adamla düşünmeden evlenirim seviyorsam ama çocuğu varsa beş bin kere düşünürüm,büyük ihtimal de evlenmem.
Yine erkeklerin çocugu daha az problem çünkü genelde velayet annede oluyor. Ama kadının çocuğu demek yedi yirmidort evde bir cocukla yaşamak demek. Yedi yirmidort...ne bayram ne tatil, hep berabersiniz. Gece ,gündüz, haftasonu ...cicim aylarında koltukta oynaşmak falan yok, geceleri sessiz olmak lazım, çocuğun psikolojisi bozulmasın. Tatil vs desen odada park besikle sevisemeyeceksin bile, tatillerin her şey dahil otelde çocuk eyleme alanında geçecek
Hangi bekar erkek ister ki böyle bir evlilik???

Ama öyle adamlar da kadinin karsisina cikip "seninle evlenirdim ama cocugun var" demesinler. Sanki cocuk ve kadin problemli gibi. O zaman kimse bastan yanasmayacak. En serefsizleri zaten kadini kandirip ondan sonra cocuklari babaya postamalari icin baski yapanlar. Benim ailemdede iki cocuklu kadinla evlenen bekar biri oldu. Maalesef bazi insanlar "elin cocugunu besliyor" kafasinda oluyor, ama böyle olmayanlar da var sükür.

oğlum olduğu öğrenilince üç yuz altmış beş derece dönüyorlar
Baştan bilip gelmemişler ki ögrendikten sonra istemiyorlarmiş.
Ha cocugu oldugunu bilip yaparim, sorun olmaz zannedip sonra karar da değiştirebilir insan. Millet evlendikten sonra bile pişman olabiliyor bazi kararlara. Yeter ki geç olmasin.

Ne yapayim peki beğenmedigim adamlara iyiler çocuğumu kabul ediyorlar diye şans mı vereyim.Tamam önce yalnız dış görünüşe bakarak çok hata yaptm biliyrm ama Boşanarak bunun acısını çektim . Şunun onun kadar karaktere de önem veriyorum fakat çok hoslanmadiğim bir adamın karakteriyle de ilgilenemiyorum malesef
Kriterlerinde bir yanlışlık olabilir bilmiyorum artık orasını. Ama hep aynı çeşit tipi çirkin = çocuğumu istiyor , yakışıklı = çocuğumu istemiyor , denklem tarzı insanlar mı denk geliyor yani ? Tek diyeceğim çocuğunda var , artık her türlü daha dikkatli olmak zorundasın.

Baştan bilip gelmemişler ki ögrendikten sonra istemiyorlarmiş.
Ha cocugu oldugunu bilip yaparim, sorun olmaz zannedip sonra karar da değiştirebilir insan. Millet evlendikten sonra bile pişman olabiliyor bazi kararlara. Yeter ki geç olmasin.
Hayır biliyordu yine arada yazıp yokluyor hayatımda biri var mı diye

Bence çok doğal. Ben 31 yasindayim. Boşanmış adamla düşünmeden evlenirim seviyorsam ama çocuğu varsa beş bin kere düşünürüm,büyük ihtimal de evlenmem.
Yine erkeklerin çocugu daha az problem çünkü genelde velayet annede oluyor. Ama kadının çocuğu demek yedi yirmidort evde bir cocukla yaşamak demek. Yedi yirmidort...ne bayram ne tatil, hep berabersiniz. Gece ,gündüz, haftasonu ...cicim aylarında koltukta oynaşmak falan yok, geceleri sessiz olmak lazım, çocuğun psikolojisi bozulmasın. Tatil vs desen odada park besikle sevisemeyeceksin bile, tatillerin her şey dahil otelde çocuk eyleme alanında geçecek
Hangi bekar erkek ister ki böyle bir evlilik???
Öyleyse açık kapi da birakmayacaklar seninle seneler sonra tekrar görüşmemiz kader demycekler

Kriterlerinde bir yanlışlık olabilir bilmiyorum artık orasını. Ama hep aynı çeşit tipi çirkin = çocuğumu istiyor , yakışıklı = çocuğumu istemiyor , denklem tarzı insanlar mı denk geliyor yani ? Tek diyeceğim çocuğunda var , artık her türlü daha dikkatli olmak zorundasın.
Genelde öyle tabiki sonrasını bilemem daha bir yıl oldu ve onlarca insan çıkmadı karşıma açıkçası konustuklarim üzerinden böyle bir yorum yaptım

Genelde öyle tabiki sonrasını bilemem daha bir yıl oldu ve onlarca insan çıkmadı karşıma açıkçası konustuklarim üzerinden böyle bir yorum yaptım
Gönlüne göre biri çıkar zamanla diye düşünüyorum. Zaten daha 1 yıl olmuş dediğin gibi. Zaten berbat bir evlilikten çıktın kendini hırpalama kimseye de hırpalatma...

X