Boşanmış çocuklu kadın ve bekar erkek sorunsalı

Nasıl bir açlıksa 5 sene önce görüştüğü biri instagramını açtı diye hemen yazıyorlar.
Nasıl yokluktalarsa artık. Böylelerine her türlü bakılmaz zaten.
Tek tek eski görüştüklerini yokluyorlar demek ki atmaca gibi.
Yani onları kimse istememiş zaten boş verin mantıksız insanlar belli ki.
Konu açmaya bike değmez
Yok dr yad oyle insanlar değiller gecmisten tandgm için biliyrm zor adamlar evlenmemelerine de sasrmadim o yüzden .Aman neyse ben ilk evliliğimde yeterince yoruldum birde kimsenin eğleyemiycem artk bu saatten sonra

Yok dr yad oyle insanlar değiller gecmisten tandgm için biliyrm zor adamlar evlenmemelerine de sasrmadim o yüzden .Aman neyse ben ilk evliliğimde yeterince yoruldum birde kimsenin eğleyemiycem artk bu saatten sonra
Zor insanlar kendiliğinden aa beş yıl önce görüştüğüm tanıdığım kişi instagramını açmış hemen yazayım diyeceğini sanmam kendini ağırdan satar zor insanlar.
Bir de bir değil en az iki kişi.
Gayet de kimse onları seçmemiş işte kan kokusu peşinde dolanıyorlarmış.
Acayip mantıksız yani bir kişi olsa neyse diyeceğim.
Siz zaten iyi tanıyamamışsınız ki gelip konu açmışsınız neden böyle diye.
Kim napsın onları anca böyle sosyal medyadan koklayarak tanışma peşindeler belli.

Ne kadar empati yapabilirim bilmiyorum ama ben "çocuğun olması sorun"diyen adamla bir daha asla görüşmezdim sanırım.
Evlatlarımızın tek bir annesi var. Erkekmis , evlilikmiş, aşkmış sevgiymiş hepsi hikaye.
Anneyseniz odak noktanız çocuğunuz olmalı.

Bosandim. 10 yila yakin oldu gerçi bosanali. Vay be. Ne cabuk gecmis zaman.

Bosaninca eski defterleri kurcalamadim hic. Hoş kurcalasam da birsey cikmaz zaten. Ama eski defterlerde birileri olsa da aramazdim. Adı uzerinde "eski". Onlardan hayırli birsey çıksa zaten şu an eskide olmazlardi, oyle degil mi?

Diyelim ki bosluga dustum aradim eskileri, oglumu istemeyenlerle hiiiiçç isim olmazdi.

Bir kac kisi oglumu istemedi diye de bunu genelleme yapıp hayatimi da karartmazdim.

Şimdi buralari gecersek bir kaç sorum var: ille de biri mi olmali?

Tamam hayat yalniz da olmuyor da, arkadasiniz da mi yok?

Daha bir sene olmus. Bu ne acele? Bu ne karamsarlik?

Bende mi tuhaflik var bilmiyorum ki. Hic dusunmedim ben ikinci evliligi. Agzim yandigindandir belki de.
Ozgurum. Hesap verecegim, izin alacagim kimsem yok. Bu tatil once kimin ailesine gidecegiz diye tartismalar da yok. Gunlerce kusen bir eş yok. Kaynana kayinbaba gorumce elti kayın derdim yok. Kucucuk sevgi kirintisi ile yetinmek icin omur boyu hizmetcilik derdim de bitti.

Evlenmem de demiyorum ama, yanlıs anlaşılmasin. Olur ya biri cikar da karsima aşık olur cok seversem evlenirim elbet, neden olmasin, ama sırf biri olsun diye de eskileri aramazdim ben ya. Once oh misss gibi şu ozgurlugun keyfini doya doya çıkarırdım bi. Ben oyle yapıyorum 10 yıldır. Biri de cikarsa, istersem de evlenirim.

Son düzenleme:
Valla ben 8 yıl oldu boşanalı evlilik aklımın ucundan geçmiyor.. Evlenenlere de sözüm yok tabiki.. Ama çocuğumdan ötesi yalan..Boşverin hepsi tırt hiç güvenilmez evlilik olunca işler değişir.. Tabiki sevecek birilerinden etkileneceksiniz insanız sonuçta ama evlilik nau naau yani 🙂

Ya tabiki illa olmalı demiyorum bi yılda kimse olmadı zaten almadim hayatıma .Aslında bu konuda tecrübeli insanların fikirlerini almak için açtım konuyu .Konu birinin olmasından ziyade benim bosanmamn çok normal karşılanıp evladımın problem edilmesi tuhaf bence
konuyu sadece buraya kadar okudum
ama neden bunu tuhaf buluyorsunuz ki?

ben de insanların boşanmasını sorun etmem--yani nedir en fazla uzun sürmüş, ciddi bir ilişkinin bitmesidir. evlenmek de bunun bir tık üstü biraz daha zoru.
ama çocuk öyle değil ki...
hele ki bir kadının minicik bir çocuğunun olması..sürekli hayatınızda sürekli ona ilgi göstermek zorundasınız. en büyük sorumluluğunuz ve bunun hiç telafisi, tatili bir şeyi de yok.
kadın 90 emek veriyorsa erkek 10 emek veriyor bir çocuğa. buna rağmen erkek arkadaşımın çocuğu olsa ben istemem mesela onunla evlenmek.
hayatım böyle bile yeterince karmaşık ve anca başa çıkıyorum.

Arkadaslar merhaba .Konularımı bilenler bilir bir sene oldu boşanalı ve iki yaşında bi oğlum var .Uzun zamandır girmiyordum konuda acmadm bu geçen zaman zarfında.Konuya gelecek olursak boşandıktan sonra ,evlilik öncesinde konuştuğum kişilerden yazanlar oldu. İki üç kişi dört sene öncesi eski eşimi tanımadan önce konuştuğum insanlardı hatta biriyle yüz yüze görüştük.Tabi hiçbiri evlenmemiş geçen dört beş senelik süre zarfında .Konuşuluyor boşanmam öğrenilince "sıkıntı yok ,gorusuruz, zaten olgunlaştık belki herşey daha güzel farklı olur" cümlelerini duyuyorum fakat oğlum olduğu öğrenilince üç yuz altmış beş derece dönüyorlar .Arada bı iki kişi oldu oğlumla da tanımak isteyen olumsuz bakmayan tabi yine bekar onlara da ben ısınamadm beğenmedim .Yüz yüze görüştüğümüz kişiyle mesela görüştük gayet güzel geçti ara ara konuşmalarda oluyr fakat adam bı türlü oğlumu kabul edemiyor .O dillendirmesede ben bunu hissedyr anlıyorum .Bir kere de üstü kapali söyledi tek problem çocuğunun olması diye ki bu kişi gecmiste çok değer verdiğim bir insandı.Henuz çok erken biliyorum evliliğe hazır da değilim fakat tabiki düzgün bir ilişkim olsun isterim .Bu hep böyle mi gidecek diye dusunuyrm bazen .Tamam kendim de kolay bir insan olduğumu iddia etmyrm dış görünüş odaklıym takıntı derecesinde oğluma ılımlı bakan insanları da ben beğenmeyip şans vermiyorum .İlla bekar olsun gibi bir dusuncem de yok boşanmış çocuğu olan bir insan daha çok isterim hatta fakt dediğim gibi durum bu.Neyse çok uzattım kızlar hepinizin yorumları çok değerli benim için .Özellikle benim durumumda olup ,aynı yollardan geçip mutlu olanlar da yorum yaparlarsa çok sevinirim :)

Bu konuyu baskasi acsaydi ve benim cocugum yok cocuklu biri ile beraberim deseydi hep bir agizdan dert mi ariyorsun derdik. Bana kirilmayin, darilmayin ama sahsi fikrim denklikten yana.

Bu konuyu baskasi acsaydi ve benim cocugum yok cocuklu biri ile beraberim deseydi hep bir agizdan dert mi ariyorsun derdik. Bana kirilmayin, darilmayin ama sahsi fikrim denklikten yana.
Hic kırılmam ne güzel düzgünce kendi fikrinizi yazmssnz saygı duyuyorm.

Bosandim. 10 yila yakin oldu gerçi bosanali. Vay be. Ne cabuk gecmis zaman.

Bosaninca eski defterleri kurcalamadim hic. Hoş kurcalasam da birsey cikmaz zaten. Ama eski defterlerde birileri olsa da aramazdim. Adı uzerinde "eski". Onlardan hayırli birsey çıksa zaten şu an eskide olmazlardi, oyle degil mi?

Diyelim ki bosluga dustum aradim eskileri, oglumu istemeyenlerle hiiiiçç isim olmazdi.

Bir kac kisi oglumu istemedi diye de bunu genelleme yapıp hayatimi da karartmazdim.

Şimdi buralari gecersek bir kaç sorum var: ille de biri mi olmali?

Tamam hayat yalniz da olmuyor da, arkadasiniz da mi yok?

Daha bir sene olmus. Bu ne acele? Bu ne karamsarlik?

Bende mi tuhaflik var bilmiyorum ki. Hic dusunmedim ben ikinci evliligi. Agzim yandigindandir belki de.
Ozgurum. Hesap verecegim, izin alacagim kimsem yok. Bu tatil once kimin ailesine gidecegiz diye tartismalar da yok. Gunlerce kusen bir eş yok. Kaynana kayinbaba gorumce elti kayın derdim yok. Kucucuk sevgi kirintisi ile yetinmek icin omur boyu hizmetcilik derdim de bitti.

Evlenmem de demiyorum ama, yanlıs anlaşılmasin. Olur ya biri cikar da karsima aşık olur cok seversem evlenirim elbet, neden olmasin, ama sırf biri olsun diye de eskileri aramazdim ben ya. Once oh misss gibi şu ozgurlugun keyfini doya doya çıkarırdım bi. Ben oyle yapıyorum 10 yıldır. Biri de cikarsa, istersem de evlenirim.
Biri olsun diye baksaydm bin kişi var zaten .Ben benim istediğim olsun istiyorum.Demissnz ya benim ağzım yandığı için falan eminim ağzınız benim kadr yanmamstr .Neler çektiğimu bı ben bide Allah biliyor fakat uzun sürmedi evliliğim üç yıl sürdü .Ben aile olmayı sevyrm istyrm istemeyenede eksiklik hissetmeyenede sonsuz saygı duyarım.Ayrica evlilik yürütemyck bir işe yaramazi eş ve baba olarak seçmek biliyrm ki benim suçum fakat onun yaptığı assagiliklarinda suçlusu ben değilim.Benim iş ortamımda bile boşandgm duyulunca insanlar sasryr bu kadr ılımlı olumlu bir insansn niye boşandın gibi tepkiler alıyorum .Neyse dediğin gibi sizin aile olmak gibi bir ozleminz yokmuş hiç yadırgamadim ve aa olur mu ya öyle şey diye düşünmedim.

Aa iğrenç insan k.bakmayin ama kendimi tutamıyorum iki yüzlü .Birde evladınız sizinle yasamiyormus .İki güne bile dayanyrm el kadar çocuğun neyi batiyorsa .Ama şunu anlayamdm hic mi farketmedinz insan mutlaka bı yerde fire verir ben insanların değişeceğine inanmyrm.Acaba siz mi farkedemediniz
Ben zaten asla evlenmeyi düşünmeyen biriydim o yüzden köpek oldu peşimde kapılarda yattı mecazen söylemiyorum Cidden. Arabnin içinde yattı 1 hafta çok seviyor sandım benide çocuğumu da evet seviyor ama ilgisiz alakasız olması beni düşündürüyor. Herşey köprüyü geçene kadarmış. Anlasam ben asla evlenmezdim kimseye ihtiyacım yok şükürler olsun. Güzel bir bayanım kendimce ama gözlerim mi körmüs anlamadım. Sevgiliyken temizlige yardım eder yemekler yapar çiçekler havada uçuşurdu. Ama evlendik o adam gitti öküzün önde gideni geldi resmen. Sonradan değişiyolar bacılar olsun canımı ve kızımın canını sıkarsa Allah'a şükür ilgisiz ama kötü söz davranışı asla yok neyse birşeyler yaparsa kapı orada sutlarim hiç umrumda olmaz.

Valla ben 8 yıl oldu boşanalı evlilik aklımın ucundan geçmiyor.. Evlenenlere de sözüm yok tabiki.. Ama çocuğumdan ötesi yalan..Boşverin hepsi tırt hiç güvenilmez evlilik olunca işler değişir.. Tabiki sevecek birilerinden etkileneceksiniz insanız sonuçta ama evlilik nau naau yani 🙂
😂 Fakat benim hayat görüşüm belli mesela bana burda evlilik ne ya tabiki sev seviş fakat evlilik niye yani yorumları o kadr anormal geliyr ki elin adamıyla niye seviseyim 😏

Ben zaten asla evlenmeyi düşünmeyen biriydim o yüzden köpek oldu peşimde kapılarda yattı mecazen söylemiyorum Cidden. Arabnin içinde yattı 1 hafta çok seviyor sandım benide çocuğumu da evet seviyor ama ilgisiz alakasız olması beni düşündürüyor. Herşey köprüyü geçene kadarmış. Anlasam ben asla evlenmezdim kimseye ihtiyacım yok şükürler olsun. Güzel bir bayanım kendimce ama gözlerim mi körmüs anlamadım. Sevgiliyken temizlige yardım eder yemekler yapar çiçekler havada uçuşurdu. Ama evlendik o adam gitti öküzün önde gideni geldi resmen. Sonradan değişiyolar bacılar olsun canımı ve kızımın canını sıkarsa Allah'a şükür ilgisiz ama kötü söz davranışı asla yok neyse birşeyler yaparsa kapı orada sutlarim hiç umrumda olmaz.
Beni güldürdün sağ olasın 😂

👏👏👏👏 harika bir annesiniz bende oyle olurdum insallahda olurum. Bende cocugmla vakit geçirmek isteyenlerdim.hunharca çılgınca eglenerek cocugmla gezerek . bir baskasini hic düşünemem su asamada kafada deli sorular cok oluyor..yok ters baktimi yok birsey aldi isteyerek mi hediye aldi yok cocugu kiskandimi vs vs turkiyede oyle avrup erkegi gibi herseyinle kabul cok zor adam etse aile karisiyor desteklemiyor aile etse arkadas karışıyor heniz aile kavramında bence sinifta kaliyoruz

Biri olsun diye baksaydm bin kişi var zaten .Ben benim istediğim olsun istiyorum.Demissnz ya benim ağzım yandığı için falan eminim ağzınız benim kadr yanmamstr .Neler çektiğimu bı ben bide Allah biliyor fakat uzun sürmedi evliliğim üç yıl sürdü .Ben aile olmayı sevyrm istyrm istemeyenede eksiklik hissetmeyenede sonsuz saygı duyarım.Ayrica evlilik yürütemyck bir işe yaramazi eş ve baba olarak seçmek biliyrm ki benim suçum fakat onun yaptığı assagiliklarinda suçlusu ben değilim.Benim iş ortamımda bile boşandgm duyulunca insanlar sasryr bu kadr ılımlı olumlu bir insansn niye boşandın gibi tepkiler alıyorum .Neyse dediğin gibi sizin aile olmak gibi bir ozleminz yokmuş hiç yadırgamadim ve aa olur mu ya öyle şey diye düşünmedim.
Birisi olsun diye bakmiyorum demissiniz de bu kadar cektiginiz evliligin hemen ardindan eski sevgilileri aramaya baskamissiniz bile. Neyse ya, bana ne. Sadece celiski celiski uzerine, bunun icin yazdim ben.

Birisi olsun diye bakmiyorum demissiniz de bu kadar cektiginiz evliligin hemen ardindan eski sevgilileri aramaya baskamissiniz bile. Neyse ya, bana ne. Sadece celiski celiski uzerine, bunun icin yazdim ben.
Onlar baktı ve de yazdı ben değil 😂

Sizin hesap açtığınızi nasıl öğrendiler ki hemen

😂 Fakat benim hayat görüşüm belli mesela bana burda evlilik ne ya tabiki sev seviş fakat evlilik niye yani yorumları o kadr anormal geliyr ki elin adamıyla niye seviseyim 😏
Ay yapmayın yaaa neden sevgilimiz elin adamı oluyor. Boşansam şahsen her türlü sever sevişirim. İyice emin olmadan evlenip çocuğumu “elin” adamıyla muhattap etmem asıl.

Ay yapmayın yaaa neden sevgilimiz elin adamı oluyor. Boşansam şahsen her türlü sever sevişirim. İyice emin olmadan evlenip çocuğumu “elin” adamıyla muhattap etmem asıl.
E seviş banane ki bundan sen sevisirsn ben sevişmem olay bu kadr basit 😏

X