Boşanmış bir erkek +1 çoçuk ve hiç evlenmemiş kadın

Sizce nasıl davran malıyım ?

• Ankete Katılan
    60

Davulun sesi uzaktan hoş gelir benim eşiminde bi oğlu var 10 yaşında eşi ölmüş düşünün boşanmış olsa kabul etmezdim ama tişörtü ıslansa tartıştık yok erken kalkmış çocuğa kahvaltı hazırlamıyomuşum öyle şeyler oluyorki çocuklar değil babaları hayatı zehir ediyo gerçekten bekar bi bayanla çocuklu birinin evlenmesi her iki taraf içinde çok sıkıntı gerçekten çok sabır gerekiyor sizde bi anne kuzusunuz dünyaya bi kere geliyosunuz başta verilen sözlerin hiçbiri tutulmuyor öz annesi bağırıp kızar ama sen aynı sebepten kızmaya kalksan adın üvey anne oluyor yaptığın herşey bi anda uçup gidiyor.

Ileride bile hep sorun olur. Cocugun annesi cocugu hep huzursuz eder bu da sizin evliginizi etkiler

Okuduklarimdan anladigim kadariyla konu sahibinin kafasina kimse silah dayamiyor evleneceksin diye. Madem o cocuk sikinti yaratacak sizin icin biraz ongorulu olacaksiniz efendim ve masum birinin hayatini kaydirmamak icin EVLENMEYECEKSINIZ cocuklu adamla.
Cok uzuldum yavruya...

Niye bu ilişkiden vazgeçmek diye bir şık yok? :)

Anlaşıldı vazgeçmek istemiyorsun.

Şöyle ki çocuğun psikolojisi sizin aşkınızdan daha önemli ve evet onun ikna olması önemli.
Senin de bu sorumluluğu istememen çok çok doğal zaten bu yüzden davul dengi dengine demişler.

Ben olsam böyle bir ilişkiden tam da bahsettiğin sebeplerden ötürü en başında uzak dururdum.
Ama madem bu kadar kopamıyorsun, ille de evlencem diyorsun bari kendini çocuğa sevdir.

Onunla vakit geçir, çocuk ruhunu okşa biraz.
Hediyeler vs..

Bunu neden söylüyorum.
Birlikte yaşamak istemiyorum diyerek sen ben diye kurarsın yuvanı bir kaç ay sonra eşin tutturur oğlum bizimle
yaşayacak diye. Olur mu olur..
Ya da şartlar değişir sizinle yaşamak zorunda kalır.

Her şekilde huzur için kendini sevdirmeli, çocuğa kendi bakışını da değiştirmelisin.

Kolay gelsin ve mutluluklar.

Zor gercekten. Bir komsu teyzemiz vardi Allah rahmet eylesin. Kendisinin ilk evliligi, esi vefat etmis doktor bir beyle evlenmis. Kucuk cocuklarini buyutmus adamin. Sonra adam bayani bosamis cocuklari yasinda genc bir hanimla evlenmis. Uzulmustuk dinleyince hikayesini.

Evlenmeyin, kısa ve net. Uygun değil, olmayacak. Benim gibi boşanmak istemiyorsan evlenme, tecrübeyle sabittir.

sevdiğiniz kişi siz olsanızda olmasnızda ilaaki birisiyle evlenecek bu ayrı ,gönül isterki eşiyle barışsın çünkü yazıkki olan hep çocuklara oluyor .sevdiğiniz adam zorluyor yani yaşamaya alışacaksınız diye ,ne yazıkki çocuğun psikolojisini düşünen yok ,ben asıl çocuğun annesine hayret ettim 2,5 yaşındaki çocuğu babasına bırakıp nasıl durabiliyor,ben empatiyi çocuğun yerine kendimi koyarak yapıyorum sevmeyip istemediğim birşeye beni zorlayan bir babam ,ve istemediğim halde hayatımıza girecek olan bir üvey anne,sürekli dolduruluşa getiren bir öz anne kusura bakmayın ama çocuğa içim acıdı ,siz şimdi bu çocuğun yerine kendinizi koyun ve lütfen bu evlilik için bir kez daha düşünün.sevgiyi bir kenara bırakın emin olun bunlar evlenince geçecek dünyada bir tek erkek de karşınızdaki adam değil bakın yorum yapanlardan bir kişi kısmen aynı şeyi yaşamış ve evlenmiş sonuç hüsran.bu boşanma davasında başlamış ilişkiniz belki adam eşine tekrar dönecekti siz olduğunuz için olmadı sebep ve sonuçları ortada bu işe çare yok yani

Bu cümle çocuğun hırçınlığını açıklıyor
Konu sahibinden bu negatifliği alıyor demek ki
Verilen çabalar adamı ikna için çocuğu değil

Bu cümle çocuğun hırçınlığını açıklıyor
Konu sahibinden bu negatifliği alıyor demek ki
Verilen çabalar adamı ikna için çocuğu değil

Attrante ben konuyu başta yanlış anlamışım. Sandım ki konu sahibi 6 yıldır çocukla beraber ve 6 yıl boyunce kendini sevdiremedi. Hayret de etmiştim pedagoga falan da gitmişler nasıl olmuyor. Ama konu sahibi bu yaza kadar beni istemediğini bilmiyordum diyor. O zaman yeni yeni bir araya geliyorlar. Yoksa 2.5 yaşından beri hayatında olan bir ablayı durduk yerde niye istemesin.

İşin bu boyutuda var. Çocuk ne gördüde bu kadar irite oldu acaba?

Bişi görmedi buluştuğumuzda 1 2 saat görüşüp ayrıldık sohbet pek etmiyor benimle 3linde telfon sürekli olarak onunla oynar babasını paylaşamıyor benimle o kadar

Sonuna kadar katılıyorum.

Belliki ayrılmaya niyetiniz yok. Sizin çocuğunuz olmadığı için anlamıyorsunuz. Evlat deyince akan sular durur. Anne baba kardeş vs.. herkes bir yana evlat bir yana olur. Şunu anlatmaya çalışıyorum siz melekte olsanız , o çocuğa gerçekten annelikte yapsanız hep 2. planda olacaksınız. Önce o gelecek hep.
İnsanız sabrımız bazen kendi çocuğumuza bile taşıyor. Bağırıp kızıyoruz. Haklı bile olsanız uyaramazsınız o çocuğu.
Sizin henüz o çocuğa kötü bir sözünüz ya da davranışınız olmamış. Olmasında zaten ama çocuğa ilk kızmanızda o aşık olduğunuz adam nasıl birine dönüşecek görün bakalım. Ben eşim öz babası olduğu halde o bile kızınca kızıma hırslanıyorum.

Siz bunları hazmedebilecekmisiniz önce bunu düşünün. Hepimiz hayaller kurarak evleniyoruz.

konunun linkini paylaştım kusura bakma..
birde sen mesela çocuğu istiyordun kabullendin buna rağmen zorlandın konu sahibesi istemiyorda nasıl başedecek benim aklım kesmedi . deli cesareti olsa gerek..

Yok canım ne kusuru olur mu öyle şey, hayatımın en büyük yanlışını yaptım ben insanlara örnek olsun, toz pembe gibi görünenler bir anda felaketiniz olabiliyor, hiç onaylamıyorum doğru bulmuyorum.

Konuyu anlamayan sizsiniz.

Bizde zaten en bastan herkes kendi yoluna gitseydi keske diyoruz.

Evet konu sahibi bir cocugun sorumlulugunu almak istemeyebilir. Bu cok dogal. Sadece iki kisilik evlilikte isteyebilir bu da cok normal.

O zaman 6 yildir cocuguna kendi bakan adami bulup cocugunu yok saydirmaya calismaktansa gidip cocuksuz biri bulacak kuracak yuvasini.

Ama konu sahibide 6 yil emek vermis bu iliskiye demeyin. En basinda bilmiyor muydu cocugu? O zaman en basinda uzak duracakti adamin cocugu var ben bu sorunlulugu alamam diyecekti.

Simdi o cocugun sucu ne? 2.5 yasindan beri babasiyla 8 yasinda bir cocuk. Baban artik benimle evli sana bakamaz git kendi basinin caresine bak mi denecek cocuga?

Ki 2.5 yasindan 8 yasina kadar bakan babanin da birakacagini zannetmiyorum oglunu.

Basta ikna olup tamam dese bile evlendikten sonra bizimle yasasin diyebilir.

Yani konu sahibinin ailesi istememekle hakli. Bu is cok sıkıntılı.

Bişi görmedi buluştuğumuzda 1 2 saat görüşüp ayrıldık sohbet pek etmiyor benimle 3linde telfon sürekli olarak onunla oynar babasını paylaşamıyor benimle o kadar

2.5 yaşından beri düzenli olarak çocuğun hayatında mısınız yoksa bu sene mi buluşup görüşmeye başladınız?

her ne olursa olsun o bir baba ne sorumlulukları var zaman gelecek eski eşiyle de görüşecek bu çocuk sonradan böyle olmadı ya zamanında düşünmeliydin bunu adam çocuguyla yaşamak isterse bunu kabul etmek zorundasın ki baya uğraş isteyen bişey ya da evlenmeyeceksin yapacak bişey yok zor bi durum

2.5 yaşından beri düzenli olarak çocuğun hayatında mısınız yoksa bu sene mi buluşup görüşmeye başladınız?

Düzenli görüşmedik son 8 aydır ben kaynananın Evine girdim o sıralarda gördü evde görünceye istemedi aradan 15 dk falan gecince hoşgeldin diyip yanıma oturdu

Düzenli görüşmedik son 8 aydır ben kaynananın Evine girdim o sıralarda gördü evde görünceye istemedi aradan 15 dk falan gecince hoşgeldin diyip yanıma oturdu
Oyyy kıyamam yaa onun icin de zor
Hatta boşanmış aile çocukları icin anne babasının yeniden evleniyor olması en zoru .Karmaşa yasadıgı gelgitlerinin cok oldugu bu donemde yardımcı olabilecek ona bir abla bir arkadas gibi yaklasabilecekseniz bu gucu kendinizde buluyorsanız devam edin

Anne kişisi de klasik doldurma yöntemlerine son vermeli yine çocuk açısından .
Baba kişisi,babanne kişisi ve diger aile bireyleri özellikle çocuğun yaninda olumsuz " çocuk istemiyor,sevmedi vs vvs" gibi ifadeler kullanmaktan kaçinmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…