Boşanmayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım

Imjustadreamer

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2025
9
5
1
32
6 yıllık evliyim 2 yaşında bir oğlum var. Eşim oglumla hiç ilgilenmiyor benimle de ilgilenmiyor hiçbir şeye yardımcı olmuyoor kendimi çok yalnız hissediyorum. Hasta olduğumda bile dinlenmem için yardımcı olmuyor hastaneye götür diyince bir şeyin yoktur diyor. Yalnızlıktan devamlı ağlıyorum annem babam da yok. Bir iş bulup boşanmayı düşünüyorum sizce ne yapayim

6 yıllık evliyim 2 yaşında bir oğlum var. Eşim oglumla hiç ilgilenmiyor benimle de ilgilenmiyor hiçbir şeye yardımcı olmuyoor kendimi çok yalnız hissediyorum. Hasta olduğumda bile dinlenmem için yardımcı olmuyor hastaneye götür diyince bir şeyin yoktur diyor. Yalnızlıktan devamlı ağlıyorum annem babam da yok. Bir iş bulup boşanmayı düşünüyorum sizce ne yapayim

Bu da şiddetin başka bir türü aslında
Sizi değersizleştirme..
Gerçekten istiyorsanız ve imkanınız da varsa boşanın.

Boşan

Hayat müşterek. Evlenirken hastalıkta, sağlıkta iyi günde kötü günde diye söz veriliyor. Sizi ve oğlunuzu ihmal eden, yalnız hissettiren birinden boşanmanız çok daha iyi olur. Kadın sığınma yurduna gidin, sosyal destek için başvurun. İyi bir avukat ayarlayın. Maddi durumu iyi olmayanlar için baroda ücretsiz avukat hizmeti var. Bir yakınınız, güvendiğiniz bir tanıdık yok mu? Eğer hiç kimse yoksa çocuğu kreşe verip çalışmanız gerekecek.

Yardımcı olmamak için bahanesi ne peki? Çok yoğun mu çalışıyor? İşten çıkınca vaktini nasıl geçiriyor?
Evde olduğunda ya da akşamları gelince yatıp telefona bakıyor. Şuanda bayram dolayısıyla evde ve benim çok ağrım var midem bulanıyor kafamı kaldıracak halim yok uyumam lazım dedim uyanıp ilgilenmedi zar zor çocuğu uyutup ben de yattim ondan sonra uyandı. Tam dalmisken telefonu çaldı çocuk da ben de uyandık. Şimdi tekrar çocuğu uyutmaya çalışıyorum o dışarıda sigara içiyor ben stresli gözlerim dolu bir haldeyim çok yorgunum tek başıma yapıyorum her şeyi.

Hayat müşterek. Evlenirken hastalıkta, sağlıkta iyi günde kötü günde diye söz veriliyor. Sizi ve oğlunuzu ihmal eden, yalnız hissettiren birinden boşanmanız çok daha iyi olur. Kadın sığınma yurduna gidin, sosyal destek için başvurun. İyi bir avukat ayarlayın. Maddi durumu iyi olmayanlar için baroda ücretsiz avukat hizmeti var. Bir yakınınız, güvendiğiniz bir tanıdık yok mu? Eğer hiç kimse yoksa çocuğu kreşe verip çalışmanız gerekecek.

Mesela bir örnek veriyim daha önce bir sene kadar oldu kan vermem gerekiyordu aç karnina. Uykuyu çok seviyor eşim. Uyanıp üç dört saat uyandırmaya çalıştım stres oldum. Şiddetli sinir ve ağlama krizleri geçirdim. Su ve kahve içip gittim değerlerim yanlış çıktı. Köyde oturuyoruz arabayla gidiliyor. Şuanda da akıntım var kasıklarım çok ağrıyor midem bulanıyor aşırı halsizim neyim olduğunu bilmiyorum kanser mıyım hamile miyim korunarak ilişki oluyor içime boşalma da olmuyor ama stresten mi ovulasyondan mi onu kafama takiyorum elim ayağım titriyor bu haldeyken beni hastaneye götürmüyor kendim gitsem çocukla da gidemiyorum bırakacak kimsem de yok ayrıca yaygın anksiyete bozukluğu ve panik atağım da var Cok berbat hissediiyorum ne yapagami şaşırdım. Bir yerde varmis bir Arkadaşim is soyledi camping gibi çocukla beraber yapabileceğim bir iş acaba oraya gidip başlasam mi kalacak yer de vericeklermis annem babam da yok ne yapacağımı şaşırdım

Bu yaşadığınız belirtiler psikolojik muhtemelen. Anksiyete ve panik atak için ilaç kullanıyor musunuz peki? Uyanıp bir yarım saat , 1 saat hastaneye götüremiyorsa o adam var ama yok gibiymiş zaten. Sadece bedenen duruyor o evde. Sizi gerçekten sevse böyle ihmal etmez. Çok vicdansız bir eşiniz var ne yazıkki.

Bu yaşadığınız belirtiler psikolojik muhtemelen. Anksiyete ve panik atak için ilaç kullanıyor musunuz peki? Uyanıp bir yarım saat , 1 saat hastaneye götüremiyorsa o adam var ama yok gibiymiş zaten. Sadece bedenen duruyor o evde. Sizi gerçekten sevse böyle ihmal etmez. Çok vicdansız bir eşiniz var ne yazıkki.
Evet antidepresan kullanıyorum. Belediyenin psikologundan ayda bir ya da iki ayda bir terapi aliyorum sıra gelince arayıp çağırıyorlar

Evde olduğunda ya da akşamları gelince yatıp telefona bakıyor. Şuanda bayram dolayısıyla evde ve benim çok ağrım var midem bulanıyor kafamı kaldıracak halim yok uyumam lazım dedim uyanıp ilgilenmedi zar zor çocuğu uyutup ben de yattim ondan sonra uyandı. Tam dalmisken telefonu çaldı çocuk da ben de uyandık. Şimdi tekrar çocuğu uyutmaya çalışıyorum o dışarıda sigara içiyor ben stresli gözlerim dolu bir haldeyim çok yorgunum tek başıma yapıyorum her şeyi.
Kıyamam yaa, üzme kendini. Al karşına konuş sakince, benim desteğe ihtiyacım var, hastayken bile benle ilgilenmeyeceksen biz neden evliyiz diye sor. Ama şunu da düşün boşanınca maddi olarakta herşeyi sen yapacaksin, yani yükün iyice artacak. Şimdikinden daha zor durumda da olabilirsin. Boşanma kararı almadan önce iyice düşünmen lazım.

Camping ile ilgili bir bilgim yok fakat evden, bilgisayar üzerinden çalışma imkanınız var mı? Çocuklu kadınlar için mutlaka iş alternatifi vardır. İyice araştırıp bakmak lazım. Her şey gönlünüzce olsun 🦋🌸 umarım bu süreci kolaylıkla atlatır, birikiminizi yapar, boşanır,kendi hayatınızı kurarsınız.

" hamile miyim korunarak ilişki oluyor içime boşalma da olmuyor ama stresten mi ovulasyondan mi onu kafama takiyorum" yazmışsınız. Korunma yönteminiz nedir acaba?

Zor bir durum fakat kimseniz de yokmuş. Bebeğiniz çok küçük biraz büyüsün en azından ana sınıfına gidecek kadar olsun. O zaman onu ana sınıfına verir siz de bir işe girersiniz. O zaman sizin için daha iyi olur.

Bu süreçte siz de kendinizi geliştirin ne iş yapmak istiyorsanız o konuda eğitim alın kurslara gidin meslek edinmeye çalışın.

Maalesef ben burda yine çocuğu düşünmek zorundayım.

Midem bulaniyor dediniz hamilelik ihtimali yok dimi? 🙄
Esiniz hep boyle hanzo muydu yoksa sonradan mi boyle oldu? Yani ben cocugu alip bi parka markete gotureyim sende bi dus al bi kahve ic uzan demiyorsa ne ise yarar bu herif
Hep böyleydi başlarda birazcık lohusayken yardımcı oldu sonra hiç umursamamaya başladı çok bunaliyorum. Zar zor acile gittik şimdi gebelik vs bir sorun yok ama yumurtalığımda iki cm kist varmış herhalde stresten oluyor

Çocuk olmadan öncede bu adam böyle idi. Çocuk 2 yaşında siz 6 yıllık evlisiniz. Yani yaklaşık 4 yıllık çocuksuz bir dönemde bu adamın böyle bir tip oldugunu anlamışsınızdır. Sadece çocuğa yazık diyorum.
Bu adamdan size hayr gelmez.

Çocuk olmadan öncede bu adam böyle idi. Çocuk 2 yaşında siz 6 yıllık evlisiniz. Yani yaklaşık 4 yıllık çocuksuz bir dönemde bu adamın böyle bir tip oldugunu anlamışsınızdır. Sadece çocuğa yazık diyorum.
Bu adamdan size hayr gelmez.
Arada düzeliyor yine böyle oluyor ben aşk evliliği yaptım ayrılmayı yeni dusunmeye başladım. Babamı kaybettikten sonra çocuk sahibi olmaya karar vermiştim yaşım da çok ilerlemeden

Back
X