"Çocuğum yüzünden boşanmıyorum" yalanına (kendilerini de kandırıyorlar evet) sığınan kadınlara ağzıma geleni sayasım geliyor bu forumda..Çünkü psikologlar bile bunun bir kurban psikolojisi olduğunu,birşeyler yapmanın (boşanmak,yeni hayat kurmak,kocişinden ayrılmak,alışkanlıkları bırakmak) sorumluluğunu almamak için,sorumluluğu çocuklara atmak olduğunu söylüyorlar..Hani yaparken sormadıkları çocuklara..Çocuğum için boşanmıyorum diyen tek bir annenin evladının büyüdükten sonra sağlıklı psikolojide bir birey olduğu henüz görülmedi..Asıl o çocuk için boşanmak gerekiyor be kadın sen nasıl anasın ki kendi bencilliğin,cesaretsizliğin evladının önüne geçiyor..
Bende tam 24-25 yıl korkunç bir evlilikte büyüdüm..Tek huzurlu günümüz olmadı..Her an gerginlik,korku hissederdim bugün ne olacak diye..Daha küçücük yaştan itibaren sürekli onların iyi olmasına çabalayıp,annemi korumaya çalıştığım için,çocuk olamadım ben..Anneme çok yalvardım bu psikopat adamdan boşan..Sırf anneme değil bizede neler yapıyordu..Kardeşim içine kapanık bende aşırı saldırgan,agresif ve kendini toplumdan soyutlayan,herkesi küçükgören bir insan olmuştum(çünkü çocuk anne babasının aynasıdır)o babayla büyüyen çocuğun başka türlü biri olacağını beklemek yerine gökten kırmızı kar yağmasını bekleyin ,en azından daha olası..Annem boşanmadı,işte klasik bahaneler..işim yok,naparım bu yaştan sonra vs vs..
Sonra ne mi oldu? Adam bir kadın bulup,annemden boşandı :) yani o boşanmasa bizimki hala cehennem hayatı yaşıyor olacaktı.İllaki aldatılmayı bekliyor bizim kadınlar ..o kadar pasifler ki,aylarca kocasının mahkeme açmasını bekleyen kadınlar görüyorum kk da..niye sizin eliniz ayağınız tutmuyor mu?
Ve neticeye gelelim..ben 2 yıl terapinin ardından bambaşka bir insan oldum(o korkunç öfkem,sinir nöbetlerim,tahammülsüzlüklerim gitti) ha yine vur ensesine al ekmeğini bir tip değilim dominantımdır ama bu benim karakterim ve pasif olmaya yeğlerim..
Annem 48 yaşından sonra çalışmaya başladı,şuan tr nin en üst düzey iş adamları ve bürokratlarıyla iş yapıyor.Babamın sen 1 tl kazanamazsın diye aşağıladığı annem 1 telefonla iş hallediyor.Babamın hiçbirzaman sahip olamadığı ve olamıycağı kadar çevresi var..
Kardeşim hala kendini kurtaramadı,babası gibi bir kıza takıldı gitti.onun sonu hayıra çıksın..
Hayatımızda ilkdefa bir evde huzur nasıl olur,kavgasız nasıl bir gün geçirilir,hayattan nasıl zevk alınır bunları öğrendik..Bir çay içmekten bile keyif alırmış insan meğerse huzuru yerindeyse..ben hayattan kaçmak için uyku haplarıyla 17-18 saat uyuyan insandım şimdi hap falan kullanmıyorum,kullanamamda zaten ağır gelir..ve o kadar uyuma isteğim gitti,çünkü dışarıda hayat var..
Şuan 29 yaşındayım 2.ünime başlıcam çünkü babamın kızı mühendis olsun diye okuduğum bölümden nefret ediyorum,hiç benlik değil..böyle büyümeseydim,heranlamda kapasitesi çok yüksek bir çocuktum,şuan çok farklı yerlerde olabilirdim.Buarada ben bildim bileli babam çok varlıklıydı belki annem ondanda çekindi..o iş, arkadaşın yazdığı gibi yurtdışı tatillerine gidip,designer kıyafetler alıp,pahalı arabalara binmekle olmuyor işte..mutluluk öyle birşey değil!!!
Ve 29 yılıma malolan yaşadıklarımın tek suçlusu babam olacak o adam değil aynı zamanda annem de..çocuklarını bu adama maruz bırakırken aklı nerdeydi?? Millet alıyor evladını gerekirse sığınma evine kaçıyor!!! Onlarda anne..
Yapamam ,edemem,kolay mı sanıyosun,parasız kalırım vs diyen kadın iş başa düşünce nasıl da yaptı ama :) yapılıyormuş demek ki..o yüzden boşanmam imkansız yazan herkadının kendini kandırdığını söylemeyi borç bilirim.Elinizi taşın altına sokmadan ,olmuyor bu işler..nasıl evlendiyseniz,boşanırken sorumluluk alacaksınız!!