Boşanmaya nasıl karar verilir?

Eski konularinizdan hatırladığım suydu
Esiniz bayağı cimriydi sanırım hirsli biriydi hep para birktirmek istiyor ve sizi kısıtlıyordu sanırım.
Herkesin evlilik dinamiği farklı kimseyle kiyaslamayin bence
Kimi yıllarca çeker kimi bir gün dayanamaz
Kimi aşırı duygusall kimi aşırı mantıklı
Benim bir arkadaşım paraya çok önem verirdi bir gram para vermem parasal sikinti çıkardığı an biter derdi
Kimi aldatmaya kimi kumara kimi içkiye kimi sevgisizlige kimi kötü söze gelemez
Kimi de ev arkadaşı gibi yaşar bağımsız devam eder
Yani kimsenin doğrusu size uymayabilir
Ben mesela isbolumune takigim evde ondan fazla iş yapmak sinirimi bozar
Mesela ikimizde memuruz
O yerleri süpürür ben silerim
O yemek yapar ben yanına salata vs
Makineye koyarsam o bosaltir gibi gibi
Tektek çetele tutmam ama yakın iş yapariz
Ben yaparken iş o sırt üstü yatarsa katlanamam mesela.
Oyuzden herkesin dinamiği farklı
Mesela arkadaşım da eşinden iş beklemez hemde hic.onun kafasında erkek iş yapmaz
Ben harcamayi çok severim bana kisitlama gelse yedigim ictigim konusunda sinirlenirim bu beni irite eder.
Bu arada negatif benimde onunda dolu yani var ben soyle bakıyorum hangisi ağır basarsa insan o tarafa yöneliyor
Esinizin artılarını ve eksilerini hesaplayin
Hangisi ağır basacak

Benim annem böyleydi eşiniz gibi. Babam da tamam geleceği düşünelim ama hayatı da kaçırmayalım tarzı bir insandı. Annem de tam bir istifçi. Bir haftasonu sokağa bile çıkmazdı. Tatile gidelim yok, yemeğe çıkalım yok, sinemaya gidelim tv var ya işte, misafirliğe gidelim aman ne gitcem ona.... Genel olarak ciddi kabul edilen sorunların olmadığı bir evlilikleri vardı ama hayata bakışları çok çok farklıydı.
Rahmetli babacığım annem yüzünden hayatı yaşayamadan göçtü gitti. Siz böyle olmayın. Hayat çok kısa yaşamak istediğimiz her şeyi mümkün olduğunca yaşamaya çalışmalıyız.

ben sizi anladım

ama bunları netleştirin, buraya dökün istedim

yani kendi içinizde de somutlayın

eşinize de iletin istedim zira toplumsal cinsiyet algısı nedeni ile yemek kadının görevi görüldüğü için verilen emeğe iltifat edilmiyor işini yapmış diye görüyor

tıpkı her gün işyerinde kapıyı açan görevliye vayy her sabah erkenden gelip kapı açtı denmediği gibi

özetle bunları eşinizin hissetmesini sağlayın

o her sabah erkenden gelip kapıyı açan kişi işe gelmezse o kapıyı birinin açtığını fark ederiz, siz de zaman zaman o yaptığınız ekstraları hissetmesini sağlayın

Değişik bir bakış açısı ama eve geldiğinde yemek yoksa alt kata iner kv den yemek alıp gelir yer. Fark etmesi için fazla çaba sarf etmem lazım ama artık gücüm yok gibiyim.

Bana kalırsa çocuk olduktan sonra ilginin az olması gibi konular için boşanılmaz.
Mesela ben hiçbir şekilde bir daha evlilik yapmak istemem. Bu durumda boşanıp da napıcam. Zaten 31 yaşına gelmişim aşka heyecana doydum. İşe gidelim, Eve gelelim, yeterli paramız kafasımızı sokacak evimiz olsun, huzurlu olalım, mümkünse ailece birlikte zaman geçirelim. Başbaşa zaten bişey yapacak zamanımız olmuyor olursa da onu cinsel yaşamla değerlendiriyoruz. Yemek sırasında beraber sevdiğimiz diziyi falan izleyelim sonra herkes kendi dünyasında takılsın biraz.

Ben bu bakış açısıyla yaşıyorum mesela. Sizin evlilikten beklentiniz ile eşinizinki çok çok farklıysa ve hayatınızda radikal bir karar alma ihtiyacı duyuyorsanız tabi ayrılın. Ama ilk mesajdaki haliyle ben olsam ayrılmam

Ekleme: ben 9 senedir evliyim eşimle 15 yaşından beri beraberim yani 16 senedir. Bu düşüncelerimin temelinde uzun ilişkimiz yatıyor olabilir. Çünkü yaşanacak her şeyi yaşadım gibi geliyor. Beni sevdiğini biliyorum, ben de onu seviyorum. O yüzden gerisi tolere edilebilir geliyor bana

Tanışma evlilik 6 yıl oldu bizim sevgilik dönemi çok uzaktık sık görüşemedik. Evlendik ilk 2 yıl mükemmel geçti son yıllarda aşk sevgi heyecan yok. Evde sürekli telefon görüşmesi ve evle geçirdiği zamanda sadece özet izlersin. Tuvalete bile telefonla giriyor kaç defa uyardım evde vaktin en fazla yarım saat 1 saat şu telefonun sussun yok sürekli birileri fikir sorar araba markası modeli konuşulur her gün her gün

Sizin önceki konunuzda adamın maasinizi alıp size 200 tl harclik vermesi değil miydi?
Bahsi gecen koca oysa boşanın ama bence pandeminin bitip de cocugu krese vereceginiz zamani bekleyin.tek basiniza yasayacaksaniz çocuğun krese gitmesi gerekiyor

Anladım tabi sinir bozucu sürekli olması.
Eşim de sürekli online satranç oynuyor. Ben de sürekli burada ve sosyal medyada takılıyorum ya da kitap oluyorum. (Kızımızla oyun zamanı hariç)
aynı filmi falan izleyemiyoruz. O benim sevdiklerime tahammül edemiyor ben de onunkilere. Ama eşim zaten az konuşan çok dinleyen biri olduğundan ben pek etkilenmiyorum sanırım. Onun yerine de konuşuyorum yarısını falan dinleyemediğine eminim

Ne biliyim ya siz haklısınız, eşinizin biraz daha sizin psikolojik ihtiyaçlarınızı göz önüne alması lazım

Benim annem boşandı.
Aslında davası hala devam ediyor ama avukat uğraşıyor.
En başta sevgisizlik vardı daha sonra sevgisizliğin getirdiği sorumsuzluk vs.
Annem 50 sine merdiven dayamış bir kadın
İlkokul mezunu ama hesabı kitabı iyidir
Kendisi çalışıyor
Küçük kız kardeşimle birlikte yaşıyorlar
Çok mutsuzdu annem
Geçen seneleri her şey pişmanlıktı
O kadar mutsuzdu ki yüzüne bedenine yansımıştı mutsuzluk
Ve bir anda adım attı
Evini tuttu, evdeki eşyaları zaten kendisi almıştı hepsini götürdü
Bu dönemde çok çirkinlikler yaptı babam
Umrunda olmadı
Tek pişmanlığı heba ettiği seneleri
Şuanda huzurlu mutlu
İnanır mısınız teni bile değişti annemin
Şimdi kızı ve patili çocuklarıyla mutlu mesutlar
Babam mı?
O da yalnızlığında boğuluyor
Çünkü bütün ailesini kaybetti.
Muhtemelen bu şekilde de ölüp gidecek
İnsan hayatının bir noktasında kaderini çizebilir

Kendimi düşünüyorum
Sanırım beni anlamayan, anlamaya çalışmayan, dinlemeyen, saygısını kaybeden bir adamla devam edemem.
Kimse bana maddi zarar veremez çünkü o konuda ayaklarım yere sağlam basar tuttuğumu koparırırm
Ama eşim beni anlamıyorsa benim için endişelenmiyorsa şefkat saygı bittiyse
bende de biter
Bundan dolayı da eşim çok dikkat eder
Çünkü vazgeçersem oturup da tek damla gözyaşı dökmem yoluma bakarım

Hedefi hayali neymiş? Sigortasız çalışarak nasıl bir hedefe ulaşmayı düşünüyor?

Evde kendimi yalnız hissedince bittiğini anladım mesela

İşte bu yüzden kadınlar maddi bağımsızlıklarını kazanmalı sonra evlilik düşünmeli. Bu anlattiklariniz bir evliliği sonlandırmak için yeterli sebep. Mutsuzsunuz en başta. İlk olarak da hâliyle maddi açıdan bakıyorsunuz olası sürece. Çoğu kadın da bence sizin gibi toplumumuzda, maddi açıdan yeterli olmadıkları için mutsuz evliliklerine katlanmaya çalışıyorlar.

Ne güzel bir duruşunuz var

Aynen öyle

Vizyon 0 ya matematik de bilmiyor. Parayi faize koyup sadecr faizi yese bile o para bankada erir çünkü resmi rakamlardan çok daha fazla hissedilen enflasyon. Bu kadar enflasyonist bir ülkede hiç ulasilamayacak sacma sapan bir tembellik hayali.
Hem tembel hem kafasi calismiyor

Sizin çok farklı problemleriniz var.
Saygı konusunu halletmeniz lazım
Tahminimce çok nazenin bir kadınsınız eşinize karşı
Bence bazı adamlara dişli olmak lazım
Herkes anlamaz naiflikten
Ilımlı tarafım zaten zayıf noktam. Aile binasında oturuyoruz 5 yıldır çıkamadık hep erteliyor huzurum yok anlamıyor.

Hiç boşanmadım ama başlığınıza cevabım "artık katlanamayacağına kendin ikna olunca" olur. Yani çevremde bir kaç kez deneyip, şans verip en sonunda boşanma kararı veren kadınların çoğunluğunda bunu gözlemledim.
O sıraladağınız bahanelerin hepsini o kadınların hepsi sıralıyordu. Ama ne zaman ki artık yapamayacaklarına karar verdiler ne çocukları, ne toplum baskısı, ne maddiyat tutamadı onları. Dilimizde canına tak etmek diye bir deyim vardır. İşte o zaman gözün kararınca, önünde hiç bir bahane duramaz.
Anlattıklarına göre evliliğinin kurtulabilme şansı var. Ama bunun için iki taraflı değişim şart. Yoksa 10 sene sonrada aynı hissedersin. Değişmek için terapilere git, eşin gitmese de sen git. Fikir al, ufkun açılsın dinamiği değiştirmek için neler yapabilirsin onları öğren. Sende ki değişimi görünce oda ayak uydurmaya çalışacak. Çünkü sende artık sevgi, alaka dilenen kadın değil, yaptırım uygulayan kadın olacaksın. Kararlılığını gören adam seviyorsa sana ayak uydurmaya çalışacak, tam tersiyse çabana karşılık alamadığına sen ikna olup daha kararlı olacaksın.
Çoğu evlilikte ilgi alaka eksikliği dönem dönem yaşanabilecek bir problem. Sebebi sanırım doygunluk hissi, elinde olmasının verdiği güven ve kadın erkek ruhunun farkı.
Bence güzel bir sevgi ile evlendiyseniz ve hala birbirinize sevgi ve saygınız varsa biraz çabayı hak eder bir yuva.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…