- 9 Şubat 2010
- 18.332
- 1
- 41.377
- 798
- Konu Sahibi mervebirkadin
-
Etraftakiler bile uyarmış onu yaptığının yanlışlığı konusunda yani. Bu bişdiğin şımarık, senin sınırlarını zorlamak için özellikle yapmış. Duygu sömürüsü yapıyorBen dun aksam yazamadim, ne kadar kendimi hazirladigimi soylesem de hazirlayamamisim ve dağıldım. Boşanmayı kabul etti, sartlarda tam anlasamadik ama anlasiriz elbet. Her sey icin beni sucladi, yillardir onu gormemisim, zaten hic sevmemisim, bir kere bir hata yapmis, tek hatada onu silmiş her şeyi yıkıp gecmisim, hatayi yaparken onu kapinin onune koyacagimi o tatile beraber gittigini soyledigi arkadasi ona soylemis, ama o yok demis merve beni sever yapmaz, artik eski mervesi yokmus. Zaten ayrilmaya da cok hevesliymisim hep, o da cabalamaktan yorulmus. Biraz agladi da.
Bunlari siz yapmamaliydiniz cunku bunlari yapmaniz gereken "kafani neden alip gittin" diye konusmaniz gereken bir ortam dahi olmamaliydi. Cunku evlilikte bu tarz seyler zaten normal degil (bence).Ben daha çok şöyle anladim: surekli caba gostemeyeceginden benim hic çaba gostermediğimden falan bahsettigi için, yazin ve sonrasinda ben bunun mümkün kosmali, senin sorunu ne bir derdin varsa bana anlat bak neden kafani alip gittin birbirimiz olmadan durabiliyoruz artik bizi bu kadar uzaklastıran ne gibisinden onu anlayip Boyle davranması için kabalamalıydum, fiş sorunu olmasa belki de yapardim da ama geçti artık
Hak etmedim, bu kadarini kimse hak etmez, elimde tutunabilecegim hiçbir sey kalmadi, gozumun icine baka baka caba sarf etmeyecegim dedi ve etmedi de. Ben de gecelerce oturdum dusundum konussam ne desem bana anlatsa ogrensem aldaliyorum galiba diye falan da karşımda bana bir damlacik bile deger vermeyen bir adam varmış, ne konuşması, konusmaya bile zahmet etmiyor. Evliligi bitiyor, yok corabini bulamiyormus...Halâ manipüle etme derdinde, sen bunu mu haketmiştin.
Bunu yapmış olacağına inanmıyordu, blöf olduğunu düşünüyordu. Gerçeği görünce zoruna gitti.Evet o, ama her seyden beni suclu yapti, sonra gun icinde de kotu cok kotu seyler yasandi. Malesef surec hic de iyi ilerlemiyor, yoklugu daha iyiydi resmen.
Hemen bir avukat bul ve işi ona devret, muhattap olma, çok hırpalayacak seni. Uzak durman yararına, ya da hemen çağır aileni gelsinler. Yalnız başa çıkamayacaksın bu insanımsıyla. Çok zorlarsa her şeyi eşit böl kurtul.Tam olarka ne istedigini soylemedi, arabalarin ve altinlarin degerlerine bakip oyle tekrar konusalim dedik. Eski araba yeni araba degis tokusunu ve verdigim paralari geri istememi bu haliyle kabul etmedi.
Seni sindirmeye çalışıyor. Korkuyorsan da belli etme, yalnız kalma. Ayrıldı mı evden? Aynı evde kalma onunlaCok cirkin davrandi. Dun aksam da gormustu esyalari, sabah hazirlanirken esya bulamayacagi ortada yani gene disari gidip gezecegine yarinki isine hazirlan. Aksam gayet insan gibi konusmustu, bugun sanki esyalari ilk kez gormus gibi davrandi
Yok, bosanmaya itiraz etmedi. Bu süreçte o kadar suclu ki o, ben onu günlük anlasmazliklar nedeniyle öncesinde üzmüş de olsam aldatma suphesi bambaska bir sey, tabii ki tamamen o suclu. Ama umurunda degil ki adamin, acik acik soyledi zaten ben caba sarf etmeyecegim seni aldatmadigimi anlatmaya dedi.
Evden gitmiyor, ev bulana kadar kalayim bari dedi, hayir istemiyorum dedim ama bilmiyorum. Boyle cok yipratici, simdi bir de her yere esya saçıldı. Eve ne zaman gelecegiyle ilgili rahatsizlik da cabasi. Evim, kafam, duygularim, hayatim darmadağınık. Neler oluyor inanamiyorum bazen. Gerçek benim de zoruma gitti, bu hikayedeki tek gercek bana hic deger vermedigi oldu. Konu nerdeeen nereye geldi, ayak seslerini duyuyormusum meselelerin de gormek istemedigim icin baska seylere yormak icin cirpinip durmusum. Korktugumu belli etmeyecegim, onun ilk şoku, ondan ofke patliyo, yoksa o da ayrilmak istiyor zaten, ankarada gezmelerdeyken donunce boyle olabilecegini hic düşünmedigi belli oldu.Bunu yapmış olacağına inanmıyordu, blöf olduğunu düşünüyordu. Gerçeği görünce zoruna gitti.
Hemen bir avukat bul ve işi ona devret, muhattap olma, çok hırpalayacak seni. Uzak durman yararına, ya da hemen çağır aileni gelsinler. Yalnız başa çıkamayacaksın bu insanımsıyla. Çok zorlarsa her şeyi eşit böl kurtul.
Seni sindirmeye çalışıyor. Korkuyorsan da belli etme, yalnız kalma. Ayrıldı mı evden? Aynı evde kalma onunla
Oyle dusundum evet, bosanmamak icin diretmedi de zaten. Ben acaba demiyorumz hicbir acabam kalmadi.Konu sahibi vakit kaybetmeden bir avukat bulun, süreçle artık o ilgilensin. Açıkça belli ki her şey için sizi suçlayacak ve maalesef siz de daha ilk günden acaba demeye başlamışsınız. Sizin şuan bu kadar bocalama sebebiniz biraz da " alır eşyalarını gider, kendi boşanma konusu açacak " vs tarzı düşünceniz bence. Böyle olmayacağını bir çok üye anlatmaya çalıştı, maalesef yeterince dikkate almadınız.
Simdi güçlü durayim, sonra ağlarim. Umursamamaya çalışıyorum. Sonrasi onun hayatı artık umursamam.Umrunda olmasın şuan. Hayatın gerçekleri var. Bir kaç sene sonra sizin gibi birini bulamadığında hayatına başka biri girse daha tatmin olamayacak.
Ayrıca boş verin madem umrunda değil kendi bilir. Tamamen buradaki izlenimlerime dayanarak yazıyorum o sizin seviyenizde bile değil. Kendi kaybeder.
Otele gitsin sünepe. Tek hatada silmişsin diyor yuhhh sen aylardır yoksun yok kim çeker seni bu halinle beEvden gitmiyor, ev bulana kadar kalayim bari dedi, hayir istemiyorum dedim ama bilmiyorum. Boyle cok yipratici, simdi bir de her yere esya saçıldı. Eve ne zaman gelecegiyle ilgili rahatsizlik da cabasi. Evim, kafam, duygularim, hayatim darmadağınık. Neler oluyor inanamiyorum bazen. Gerçek benim de zoruma gitti, bu hikayedeki tek gercek bana hic deger vermedigi oldu. Konu nerdeeen nereye geldi, ayak seslerini duyuyormusum meselelerin de gormek istemedigim icin baska seylere yormak icin cirpinip durmusum. Korktugumu belli etmeyecegim, onun ilk şoku, ondan ofke patliyo, yoksa o da ayrilmak istiyor zaten, ankarada gezmelerdeyken donunce boyle olabilecegini hic düşünmedigi belli oldu.
Bu saatten sonra telefonunu gösterse ne değişir ki? Silmesi ya da temizlemesi gerekenleri halletmiştir zaten. Bir kadın hissederse doğrudur lafına sonuna kadar inanıyorum. Aldatılmadım hiç çok şükür ama içime şüphe olarak düşen şeyler hep doğru çıktı. Yani biz kadınlar görmesek bile hissediyoruz fakat ben konunuzda şuna da dikkat ettim bu konulardan öncede normal bir evliliğiniz varmış gibi gelmedi bana alınan tavırlar vs biraz ilginç.
Canım buraya böyle konu açmak kafanı karıştırmaktan baska bir işe yaramıyor. Buradakiler yüzde 99 u boşan diyecek. Ben yuvalarin zor kurulduğunu, yeniden karşına çıkacak insanında pürü pak olmayacağını düşünerek biraz dur derim. Biraz zaman geçsin toz duman dağılsın tekrar kendini dinle. Acele kararlar kötü kararlardir. Allah yardımcın olsun bu süreçler sıkıntılı biliyorum.Herkese merhaba. Çok zor günler geçiriyorum ve yalnızım. Hemcinslerimin fikrine ihtiyacım var çünkü kadınlar hissediyor. Ben de görmesem de hissediyorum ve artık bu hislerle başa çıkmakta cidden zorlanıyorum.
Eşimle fakültede tanışmıştık. İlişkimiz hep çalkantılı oldu. Ben fakülteden sonra işe girme sürecindeyken evlenmek istemiştim. Maddi sıkıntılar nedeniyle o evlenmek istemediginde bekledik ve ben işe girip rest çektim. Artik evlenmezsek bu ilişki biter diye. Borçlarını ben kapattim ve 5 yillik sevgililik dönemimizden sonra evlendik. 4 yildir da evliyiz, cocugumuz yok. Doğu'da kucuk bir yerde gorev yapiyoruz ve benim kurumumun lojmaninda kaliyoruz. Ben 31 o 33 yaşında.
Agustos ayinda benim iznim olmadigi icin esim arkadasiyla tatile gidecekti. Tanıdığım bir arkadaşı, bekarken de beraber tatile giderlerdi zaten sorun bu degil. Ben de doguda tek başima görevdeydim. Ancak tatil planini bizim konuştuğumuzdan farkli yapmislar ve ben buna kızıp iletişimimi kestim. 1 aydan uzun bir süre o beni arada bir aradi mesaj atti vs hic geri dönmedim. Döndüğünde hicbir sey yapmadiklarini genelde evde olduklarını soyledi. Ben de tamam dedim. Ama iki gün sonra baska şehirde yapılan harcamalara dair fişler buldum. Telefonunu göstermesini yoksa içime bunu gizlediği düşüncesini sindirecemeyecegimi söylediğimde tamam göstereceğim sinirin geçsin dedi. Aradan iki ay gecti hâlâ telefon yok. Göstermiyor. Bunu aşamıyorum.
Şimdi de cuma akşamı, ankaraya gitmesi gerektigini bir incelemede beyanina basvurmak icin cağirdiklarini soyledi. Cumartesi sabah saatlerce hazirlanip gitti. Cumartesi akşam aradiğimda açmadı. Bir saat sonra geri döndü. Telefonu bir saat yanindan ayiracak adam değildir. Ben de ani bir kararla her yerden engelledim. Yarın gelecek. Benimse onu görmeye tahammülüm yok. İçimden bir ses yalan söylediğini fısıldayap duruyor bana. Ankara beyan falan olayinin tamamen uydurma olduğunu düşünüyorum. Bu zamana kadar aklıma bile gelmeyen olaylari çok farkli şekilde yorumlamaya başladım ve herbiri aldatildiğim dusuncesiyle zihnimde son buluyor. Hiçbirini gözümle görmedim ama bu hisle başa çıkamıyorum. Boşanma kararini bir türlü alamıyorum. Çok seviyorum ve içim eziliyor. Güzel hayallerimiz vardi birakip gidemiyorum. Kısa vadede yarin evden ayrilmayi ve kafami toplayana kadar onu görmemeyi düşündüm. Ama bu küçük yerde lojmanda kalmayip kamu misafirhanesine gittiğim fark edilecek ve dedikodu çıkacak. Evinde kalabileceğim arkadaşım yok. Öfkeyle mi gitmiş olurum? Dönmesini bekleyip tüm soru işaretlerini konuşmalı miyim? Yoksa zaten her sey ortada, oturup boynuzlarimi cilalamaktansa cekip gitmeli miyim? Kararsızım. Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler
Ego kibir tavan seninkinde ya. Sen zaten başlarda sormussundur ama kim kimin peşinden koşar durur ya. İyice alışmış kosmanizaBen daha cok şöyle anladim: surekli caba gostemeyeceginden benim hic çaba gostermedigimden falan bahsettigi icin, yazin ve sonrasinda ben bunun peşinden kosmali, senin sorunun ne bir derdin varsa bana anlat bak neden kafani alip gittin birbirimiz olmadan durabiliyoruz artik bizi bu kadar uzaklastiran ne gibisinden onu anlayip boyle davranmamasi icin cabalamaliydum, fiş meselesi olmasa belki yapardim da ama geçti artık
Tesekkur ederim yorumunuz icin, su an ortalik toz duman haklisiniz ama cok net gordugum bir sey var, ben degersizlestiriliyorum ve onun tarafindan kasten üzülüyorum. Olaylardan ayrildi konu artik, bana degersiz hissettirmesi ve bunu bilip isteyerek yapmasi kaldi elimde sadece.Canım buraya böyle konu açmak kafanı karıştırmaktan baska bir işe yaramıyor. Buradakiler yüzde 99 u boşan diyecek. Ben yuvalarin zor kurulduğunu, yeniden karşına çıkacak insanında pürü pak olmayacağını düşünerek biraz dur derim. Biraz zaman geçsin toz duman dağılsın tekrar kendini dinle. Acele kararlar kötü kararlardir. Allah yardımcın olsun bu süreçler sıkıntılı biliyorum.
Zaten kadın affetmis bir kere. Yazın da yapmış bjr ay aramamis sormamis kadın buna rağmen affetmis ama bak yine yaptı. Konu sahibi boşanma davasını açsın eğer yalvarma olursa o zaman kendisi degerlendirirCanım buraya böyle konu açmak kafanı karıştırmaktan baska bir işe yaramıyor. Buradakiler yüzde 99 u boşan diyecek. Ben yuvalarin zor kurulduğunu, yeniden karşına çıkacak insanında pürü pak olmayacağını düşünerek biraz dur derim. Biraz zaman geçsin toz duman dağılsın tekrar kendini dinle. Acele kararlar kötü kararlardir. Allah yardımcın olsun bu süreçler sıkıntılı biliyorum.
Aynen öyle. Konu aldatma bjle değil artik. Aldatan erkekler bile bir zaman ayırıp karısını arıyorTesekkur ederim yorumunuz icin, su an ortalik toz duman haklisiniz ama cok net gordugum bir sey var, ben degersizlestiriliyorum ve onun tarafindan kasten üzülüyorum. Olaylardan ayrildi konu artik, bana degersiz hissettirmesi ve bunu bilip isteyerek yapmasi kaldi elimde sadece.
Otele gitsin sünepe. Tek hatada silmişsin diyor yuhhh sen aylardır yoksun yok kim çeker seni bu halinle be
Esyalar icin verdigi tepki bence de abatiydi, ortalik yikiliyor, o esyalarina çöp gibi davranmisim diye kiziyor. Hala saygi bekliyor benden.Ego kibir tavan seninkinde ya. Sen zaten başlarda sormussundur ama kim kimin peşinden koşar durur ya. İyice alışmış kosmaniza
Ne yalvarmasi, sartlari begenmiyor adam. Bir kere bile demedi ki bosanmayalim diye. Boyle yapacagini, bosanmak isteyecegini dusunmemistim dedi sadece. Buna mi tutunayim ben simdi yuva kolay kurulmuyor diger erkekler de kotu zaten diyerekten...Zaten kadın affetmis bir kere. Yazın da yapmış bjr ay aramamis sormamis kadın buna rağmen affetmis ama bak yine yaptı. Konu sahibi boşanma davasını açsın eğer yalvarma olursa o zaman kendisi degerlendirir
O takım elbiseler pantolonları alırken seni düşündüğünden daha fazla düşünmüştür ondandır. Zira insan düşündüğü ve emek verdiği şey zarar görmesin diye endiselenirEsyalar icin verdigi tepki bence de abatiydi, ortalik yikiliyor, o esyalarina çöp gibi davranmisim diye kiziyor. Hala saygi bekliyor benden.
Diğer erkekler de kötü çıkarsa onu da boşarsın. Diğer seçimini daha dikkatli yaparsın. Ama kesin olan birşey varsa bu adam sizi sevmiyor. Hem de hiç. Adam eve gelecek iki ağlayacak siz de yumusacakasiniz sanmıştım ama adam tenezzül bile etmedi.Ne yalvarmasi, sartlari begenmiyor adam. Bir kere bile demedi ki bosanmayalim diye. Boyle yapacagini, bosanmak isteyecegini dusunmemistim dedi sadece. Buna mi tutunayim ben simdi yuva kolay kurulmuyor diger erkekler de kotu zaten diyerekten...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?