biraz evlenmek için neden can attığıyla da alakalı değil mi?
yani mesela bir iş arkadaşım vardı
kızın biriyle evlenmek için can atmıştı çünkü bir evin bir kızı, ailesi ev vs. hepsini vermişti. bu aradaş hayatta para tutabilen bir tip değildi. eşi düzgün de bir kızdı, aileler mezhepsel vs olarak uyumluydu, herkesin desteklediği onayladığı bir evlilik, tam evli mutlu çocuklu aile babası "ünvanı" kazandırdı bu evlilik ona...
ama biliyorum ki aklı hala eski sevgilisindeydi, gönlü de, ruhu da...eski sevgilisinin gölgesini -bakın sesini kokusunu değil- gölgesini görse o dakika evli olduğu kızı bırakır ve koşa koşa giderdi. dışarıdan bakanlar bunu asla görmüyordu. ama ben birkaç haftada çözmüştüm. sonra yeri geldi konusu geldi, tabii ki bana bunu aynen böyle anlattı (yani kendi tespitlerimden değil adamın teyit ettiği bir vakıadan bahsesdiyorum) sen zaten farkındasın maşallah, kimseye bahsetme ama eşim üzülür vs diye (bakın özel günleri bırakın normal günlerde eşine sürprizler, güller, şarkılar danslar, öyle bir adamdan bahsediyoruz)...
evlenmeyi istemek heves etmek çaba göstermek derken kastım "evli olmak" durumu için bunu yapanlar değil, sevgiliyi kaybetmekten çoook korkmak, o kadınla evli olmak için çabalamak bunlar ayrı şeyler.
ha ama bu durumda da garantisi yok. tabii ki yok. karakterli erkek az zaten, maalesef.