• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmaya karar vermek ve verememek arasında

Ben de oyle hissediyorum. Bu his icimd dustugunden beri cikmiyor. %4luk dilimde bile olsa telefon kacirmasina sebep olacak alacak verecek borc harc meseleleri cikacaktir ki orasi da pis.
Boşverin defolsun gitsin lojman sizin hakkınız zaten çıkmayın sakın evinizden gelsin eşyalarını toplasın gitsin ya da siz toplayın kapının kenarına koyun. Böyle adamla ömür mü geçer her an yürek ağızda acabalarla

Dogru. Silah da cekmedim tabii ki. Ya kal ya git dedim 😂 bu rest olayinda bir de atama durumu vardi ama. İşe girmeden once de evlenmeyi istedigimde maddi durumlar dedi, erteledik, diretmedim al beni al diye. İse girince ben bastim parayi aldim cocugu. Sinirlerim bozuk biraz artik espriye vuruyorum 🤦🏻‍♀️Benim atamam izmire cikmisti o zaman, o ankarada gorev yapiyordu. Ayri kalmak istemedigim icin evlenme resti çektim ben zaten.

Tabi ki o zamanın şartlarına göre doğru olanı yaptınız. Şimdide şartları neyin gerektiriyorsa onu yapacaksınız.

Biz beraber tatile gittik bu yaz. Tum bunlardan onceydi. Kurban bayraminda sonra. Kibrisa 10 günlüğüne kacmistik. Sonraki izin zamanlarimiz uymadi. Arkadasiyla gitmesi benim icin mesele degil, ben de yakin birkac arkadasimla gidiyorum bir yerlere çünkü. Her evlilikte farkli olabiliyor bu tarz konulara yaklaşım. Sorun: yapacagim diye anlattigi seylerden farkli seyler yapmasi, hatta anlattigi farkli seylerden bile fasfarkli seyleri yaptiginin sonradan cikmasi. Ahaha acikca yazip okuyunca da komik geldi kulagima🤦🏻‍♀️
böyle şeyler yazınca genelde eleştiriliyorum ama

bana kalırsa şöyle ki
hani eşiniz borçlu, muhtemelen devlet memuru (vali kaymakam değildir herhalde, ortalma memur işte)
kaldı ki vali kaymakam olan da biliyorum etrafımda var, o mesleklerde zaten evlenmeyene iyi gözle bakmıyorlar. genelde de hemen evleniyorlar.

sıradan normal bir adam, değil mi?

ne biliyim bir Brad Pitt de değildir herhalde tip olarak da

yani kısacası
sizin gibi ona sadık, borcunu ödeyen, başına dert çıkarmayan, eğitimli düzgün kadın bulmuş neden evlenmesin ki?

Ee kimse onu silah zoruyla evlendirmedi ya. İsme gelmedi ise bırakıp gitseydi. O da kaybetmek istemediği için evlendi. Ayrıca erkekleri evliliğe zorlamasan zaten %90 evlenmiyor.
ay yapmayın ya evlenmeyip ne yapacak? ortalama okul okumuş ortalama memur erkek tipi %90 evlidir...o %90 evlenmeyen tipler bambaşka tercihleri ve meziyetleri (ya da arızaları, bir kısmı için) olan erkekler. herkes de ıssız adam değil.

not: 40 yaşındayım ve evli değilim. ama ben hep ortalamanın dışında bir tip oldum. okul bitip memur olmuş olsam şimdiye 2. çocuğu yapmıştım muhtemelen...

ama tabii ki yine de evlenmeye heves eden sizi ikna eden o olsa biraz daha kıymet bilme yönünden farklı olabilirdi, bu toplum için özellikle daha sağlıklısı bu gibi geliyor bana, biraz erkeğin uğraşması lazım...ne olduysa zaten şu son dönemde erkeklere böyle bir özgüven geldi. sanki tüm kadınlar onları "kafesleyip" evlenme derdinde diye düşünüyorlar...oysa kadının maaşı olmasa geçinemeyecek olan onlar.

Boşverin defolsun gitsin lojman sizin hakkınız zaten çıkmayın sakın evinizden gelsin eşyalarını toplasın gitsin ya da siz toplayın kapının kenarına koyun. Böyle adamla ömür mü geçer her an yürek ağızda acabalarla
Topladim esyalarinin bir kismini koydum kapinon kenarina bu aksam. Gelince de konusacagim. İnceldigi yerden koparsa kopsun. Cok haklisiniz. 3 aydir yaşadığımı bir ben bilirim bir allah. Bazi erkekleri iki kere taniyoruz gerçekten. Bunlari bana yasatmasina sebep olan her neyse, o sebebiyle beraber ahımı yasamadan gitmezler bu dunyadan insallah. Allaha havale edicem

Biz beraber tatile gittik bu yaz. Tum bunlardan onceydi. Kurban bayraminda sonra. Kibrisa 10 günlüğüne kacmistik. Sonraki izin zamanlarimiz uymadi. Arkadasiyla gitmesi benim icin mesele degil, ben de yakin birkac arkadasimla gidiyorum bir yerlere çünkü. Her evlilikte farkli olabiliyor bu tarz konulara yaklaşım. Sorun: yapacagim diye anlattigi seylerden farkli seyler yapmasi, hatta anlattigi farkli seylerden bile fasfarkli seyleri yaptiginin sonradan cikmasi. Ahaha acikca yazip okuyunca da komik geldi kulagima🤦🏻‍♀️
En iyisi karşına alıp bir konuşma yap..Ben evliligimizi sürdürmek istiyorum ama sözlerin davranışların bende güvensizlik yaratıyor de..ikimizin de işi gücü var,çocugumuz da yokken,birbirimize bir mecburiyetimiz de yok,kendine başka hayat kurmak istiyorsan ayrılalım de..yok seninle olmak istiyorum diyorsan da ona göre davran de...

biraz erkeğin uğraşması lazım...ne olduysa zaten şu son dönemde erkeklere böyle bir özgüven geldi. sanki tüm kadınlar onları "kafesleyip" evlenme derdinde diye düşünüyorlar...

Yazdıklarınıza katılıyorum fakat şu zaman da şartla değişti. Ne yazık ki yana yakıla kadınları evliliğe ikna edip evlenenlerde diğerlerinden hiç farkı kalmadı neredeyse hepsi aldatıyor.

Ne kadar dogruydu bilmiyorum. Bazen diyorum kendime : kizim izmire cikmis tayinin, al parani, koy cebine, gez toz izmirde, isteyen adam gelirdi pesinden diye ama olan oldu.

Hiç kendinizi suçlamayın, bu yaşananlar sizinle ilgili değil eşinizin karakteri ve doyumsuzluğu ile ilgilidir. Her kes başına gelecekleri bilseydi zaten ona göre hareket ederdi.

Esiniz yaptigi bariz de sizin de tepkileriniz hic saglikli degil. 30 yasinda memur evli bir kadin gibi davranmiyorsunuz 20li yasin baslarinda genc kiz gibi tepkileriniz. Kizip 1 ay konusmamak nedir? Telefonu vermek istemediginde 2 aydir aglamasina kanmak nedir? (Hem ben hic anlamadim evli insanlar esinin tel sifresini nasil bilmez) Kizip kizip esi engellemek nedir? Hele ki eve su gun gelecegim diyen es gelmediginde arayip ortaligi yikmak yerine ha carsamba ha pazar gelsin fark etmez demek nedir?

Bence siz her seyin farkindasiniz ve bilincaltinizda bu gercekle yuzlesmemek icin surekli erteliyor ve sureci uzatiyorsunuz. Hukukta hayatin olagan akisi diye bir kavram vardir sizin tepkileriniz hayatin olagan akisina aykiri. Esinizin yaptiklari cok net ama.

böyle şeyler yazınca genelde eleştiriliyorum ama

bana kalırsa şöyle ki
hani eşiniz borçlu, muhtemelen devlet memuru (vali kaymakam değildir herhalde, ortalma memur işte)
kaldı ki vali kaymakam olan da biliyorum etrafımda var, o mesleklerde zaten evlenmeyene iyi gözle bakmıyorlar. genelde de hemen evleniyorlar.

sıradan normal bir adam, değil mi?

ne biliyim bir Brad Pitt de değildir herhalde tip olarak da

yani kısacası
sizin gibi ona sadık, borcunu ödeyen, başına dert çıkarmayan, eğitimli düzgün kadın bulmuş neden evlenmesin ki?

ay yapmayın ya evlenmeyip ne yapacak? ortalama okul okumuş ortalama memur erkek tipi %90 evlidir...o %90 evlenmeyen tipler bambaşka tercihleri ve meziyetleri (ya da arızaları, bir kısmı için) olan erkekler. herkes de ıssız adam değil.

not: 40 yaşındayım ve evli değilim. ama ben hep ortalamanın dışında bir tip oldum. okul bitip memur olmuş olsam şimdiye 2. çocuğu yapmıştım muhtemelen...

ama tabii ki yine de evlenmeye heves eden sizi ikna eden o olsa biraz daha kıymet bilme yönünden farklı olabilirdi, bu toplum için özellikle daha sağlıklısı bu gibi geliyor bana, biraz erkeğin uğraşması lazım...ne olduysa zaten şu son dönemde erkeklere böyle bir özgüven geldi. sanki tüm kadınlar onları "kafesleyip" evlenme derdinde diye düşünüyorlar...oysa kadının maaşı olmasa geçinemeyecek olan onlar.
Şahsına münhasır bir tip kendisi pek siradan memur degil aslinda. Başta kafesleme gibi dusuncelerle yaklasmamistik birbirimize. Zaten fakultede tanistik, kimsede is guc yoktu. Evlenme niyeti hoc yoktu. Sonradan is guc sureclerini beraber gecirdik. 9 yil sonunda gelinen durum da halihazirda bu. "O evlenmek icin ilk adimi atsaydi bana daha kiymet verip boyle davranmazdi." Bunu mu demek istediniz tam anlayamadim

Yazdıklarınıza katılıyorum fakat şu zaman da şartla değişti. Ne yazık ki yana yakıla kadınları evliliğe ikna edip evlenenlerde diğerlerinden hiç farkı kalmadı neredeyse hepsi aldatıyor.
dediğim gibi belki kıymet bilme yönünden farklı "olabilirdi" yoksa çok uğraşıp evlenen erkeğin de aldatmayacağı ya da kıymeti bileceği yönünde tabii ki bir garanti yok

hani biraz da şey
kadınlar bu sefer emeklerine de yanıyor
borcunu ödedim, yolunu bekledim, ailesini çektim, şu bu
bunları yapmasa ama evlenmek için uğraşmış olan adam sonradan aldatsa kadının yanacağı daha az şey olur bari, en azından

Hiç kendinizi suçlamayın, bu yaşananlar sizinle ilgili değil eşinizin karakteri ve doyumsuzluğu ile ilgilidir. Her kes başına gelecekleri bilseydi zaten ona göre hareket ederdi.
Hislerim dogru cikmasa bile aylardir cektigim uzuntuler nedeniyle haksizliga ugradim diyorum kendime. Benim sucum degil, ben haksizliga ugradim. Bu yasananlarida daha guzel gunlere hazirlanmak icin tecrube olarak yasadim. Tesekkur ederim yorumunuz icin 🙏

Evli bir cift bir ay küsüp iletişim kurmaz, biraraya gelip yalanlar ortaya çıkınca nasıl aylar geçer telefona bakılamaz?
Öncesinde de normal bir evliliginiz yoktur yoksa insan bu kadar rahat davranamaz. Sizden almış o ışığı esiniz.
Aldatilmama ihtimaliniz yok gibi bir şey.
Bana yine de boşalacak gibi gelmediniz.

En iyisi karşına alıp bir konuşma yap..Ben evliligimizi sürdürmek istiyorum ama sözlerin davranışların bende güvensizlik yaratıyor de..ikimizin de işi gücü var,çocugumuz da yokken,birbirimize bir mecburiyetimiz de yok,kendine başka hayat kurmak istiyorsan ayrılalım de..yok seninle olmak istiyorum diyorsan da ona göre davran de...
Evet, sizin de soylediginiz gibi bir konusma yapmaya karar vermistim. Bu konusmayi daha cok icimde suphe var, bununla yasayamayacagim minvalinde yapacagim. Birbirimize mecburiyetimiz yokken, kendine baska hayat kurmak istiyorsan bana bunu soyle diye de belirteyim. Cok dogru, baska dusunceleri varsa soylesin cunku sirasi geldi artik. Yorumunuz icin sag olun, bana fikir verdiniz 🙏

dediğim gibi belki kıymet bilme yönünden farklı "olabilirdi" yoksa çok uğraşıp evlenen erkeğin de aldatmayacağı ya da kıymeti bileceği yönünde tabii ki bir garanti yok

hani biraz da şey
kadınlar bu sefer emeklerine de yanıyor
borcunu ödedim, yolunu bekledim, ailesini çektim, şu bu
bunları yapmasa ama evlenmek için uğraşmış olan adam sonradan aldatsa kadının yanacağı daha az şey olur bari, en azından

İnanın hiç alakası yok. Aldatan aldatıyor. Evlenmek için can atan adamın sevgilisi için boşamak içinde elinde geleni yaptığına bir zat şahit oldum.

Hâlâ engeli kaldirmadiniz mi yani carsamba gelicem diyip gelmeyen bı adam var neden bir köşede hep onun gelmesini bekleyen tarafsiniz neden kendinize bu eziyeti yapıyorsunuz bukadar iletişimsizlik asla normal ve sağlıklı değil.

Düzenli bir ilişkisi olsa senden de ayrılmaz mı?
Bence kendine bu kadar haksızlık etme. Aldatıyor olabilir de olmayabilir de. Bilmiyorum. Ama bazen güçlü hissetmeyebiliriz adım atamayabiliriz halimiz olmaz, seviyorsundur elbette.
Düzgünce konusmak lazım kaygılarını bu durumun seni tetikte hissettirdiğini. Hala aklına yatmazsa açıklamaları bosanırsın. Bosanmak zor bi karar bence zaten

Esiniz yaptigi bariz de sizin de tepkileriniz hic saglikli degil. 30 yasinda memur evli bir kadin gibi davranmiyorsunuz 20li yasin baslarinda genc kiz gibi tepkileriniz. Kizip 1 ay konusmamak nedir? Telefonu vermek istemediginde 2 aydir aglamasina kanmak nedir? (Hem ben hic anlamadim evli insanlar esinin tel sifresini nasil bilmez) Kizip kizip esi engellemek nedir? Hele ki eve su gun gelecegim diyen es gelmediginde arayip ortaligi yikmak yerine ha carsamba ha pazar gelsin fark etmez demek nedir?

Bence siz her seyin farkindasiniz ve bilincaltinizda bu gercekle yuzlesmemek icin surekli erteliyor ve sureci uzatiyorsunuz. Hukukta hayatin olagan akisi diye bir kavram vardir sizin tepkileriniz hayatin olagan akisina aykiri. Esinizin yaptiklari cok net ama.
Evet, cumartesi gunu farkina vardim. Farkina varmaktan ziyade hissettim demek daha dogru olabilir. Ortaligi yikmanin kime ne faydasi olacak? Adam gidiyorum diyor, kendi istegiyle kalmayana ya da cabalamayana aramak pesinden gitmek ne sonuca vardirir ki durumu. Ne hali varsa gorsun, ya hep ya hic tavrim evlenme seklimizden belli 🤦🏻‍♀️bu 2-3 ay boyunca dusunup karar vemeye calistim. Allah karsima bu hafta sonu kacar gibi gitmesini cikardi.
Tepkilerimi olgun ve olmasi gerektigi gibi degerlendirmemis olabilirsiniz. Ama o adam zaten 10 yila yakindir bu tepkilerle yasiyor, alışık. Son zamanlarda değişik karsiliklar verdi, iste bunun nedeni de aldatmadandir diye dusunuyorum.

İnanın hiç alakası yok. Aldatan aldatıyor. Evlenmek için can atan adamın sevgilisi için boşamak içinde elinde geleni yaptığına bir zat şahit oldum.
biraz evlenmek için neden can attığıyla da alakalı değil mi?

yani mesela bir iş arkadaşım vardı
kızın biriyle evlenmek için can atmıştı çünkü bir evin bir kızı, ailesi ev vs. hepsini vermişti. bu aradaş hayatta para tutabilen bir tip değildi. eşi düzgün de bir kızdı, aileler mezhepsel vs olarak uyumluydu, herkesin desteklediği onayladığı bir evlilik, tam evli mutlu çocuklu aile babası "ünvanı" kazandırdı bu evlilik ona...

ama biliyorum ki aklı hala eski sevgilisindeydi, gönlü de, ruhu da...eski sevgilisinin gölgesini -bakın sesini kokusunu değil- gölgesini görse o dakika evli olduğu kızı bırakır ve koşa koşa giderdi. dışarıdan bakanlar bunu asla görmüyordu. ama ben birkaç haftada çözmüştüm. sonra yeri geldi konusu geldi, tabii ki bana bunu aynen böyle anlattı (yani kendi tespitlerimden değil adamın teyit ettiği bir vakıadan bahsesdiyorum) sen zaten farkındasın maşallah, kimseye bahsetme ama eşim üzülür vs diye (bakın özel günleri bırakın normal günlerde eşine sürprizler, güller, şarkılar danslar, öyle bir adamdan bahsediyoruz)...

evlenmeyi istemek heves etmek çaba göstermek derken kastım "evli olmak" durumu için bunu yapanlar değil, sevgiliyi kaybetmekten çoook korkmak, o kadınla evli olmak için çabalamak bunlar ayrı şeyler.

ha ama bu durumda da garantisi yok. tabii ki yok. karakterli erkek az zaten, maalesef.

Back