böyle şeyler yazınca genelde eleştiriliyorum ama
bana kalırsa şöyle ki
hani eşiniz borçlu, muhtemelen devlet memuru (vali kaymakam değildir herhalde, ortalma memur işte)
kaldı ki vali kaymakam olan da biliyorum etrafımda var, o mesleklerde zaten evlenmeyene iyi gözle bakmıyorlar. genelde de hemen evleniyorlar.
sıradan normal bir adam, değil mi?
ne biliyim bir Brad Pitt de değildir herhalde tip olarak da
yani kısacası
sizin gibi ona sadık, borcunu ödeyen, başına dert çıkarmayan, eğitimli düzgün kadın bulmuş neden evlenmesin ki?
ay yapmayın ya evlenmeyip ne yapacak? ortalama okul okumuş ortalama memur erkek tipi %90 evlidir...o %90 evlenmeyen tipler bambaşka tercihleri ve meziyetleri (ya da arızaları, bir kısmı için) olan erkekler. herkes de ıssız adam değil.
not: 40 yaşındayım ve evli değilim. ama ben hep ortalamanın dışında bir tip oldum. okul bitip memur olmuş olsam şimdiye 2. çocuğu yapmıştım muhtemelen...
ama tabii ki yine de evlenmeye heves eden sizi ikna eden o olsa biraz daha kıymet bilme yönünden farklı olabilirdi, bu toplum için özellikle daha sağlıklısı bu gibi geliyor bana, biraz erkeğin uğraşması lazım...ne olduysa zaten şu son dönemde erkeklere böyle bir özgüven geldi. sanki tüm kadınlar onları "kafesleyip" evlenme derdinde diye düşünüyorlar...oysa kadının maaşı olmasa geçinemeyecek olan onlar.