boşanmalı mıyım?

bana göre bu kadar sorunlu bir evlilikte çocuk düşünmeyin... eşinizi seviyorsanız ilk önce kendi hayatınızı yoluna koyun daha sonra çocuk düşünün ki eşinizin de çocuk istediğini sanmıyorum...

kayınvalidem aynen şunu söyledi. aman çocuk olmazsa olmasın, ben üç tane yaptım ne hayır gördüm ki sen de yapıp ne hayır göreceksin. dedi. şimdi bu lafta ne var diyeceksiniz değil mi? peki bunu diyen kayınvalide eltiye de demişmidir sanıyorsunuz 3. niye yapıyorsun ne hayır göreceksin diye:) bu konuda böyle kardeşim. güleyim mi şaşırayım mı? kızayım mı ? sizde haklısınız psikolojim iyi değil. doktorada gittim, doktorların yapacağı bişey yok. düzelmiyor,

Bir de şöyle düşün sana sürekli ah bir torunum olsaydı,bir torun bile yapamıyorsunuz,neyseki 3.torunum olacak.. tarzı şeyler dese sizin için daha mı iyi olurdu?

Bir de şöyle düşün sana sürekli ah bir torunum olsaydı,bir torun bile yapamıyorsunuz,neyseki 3.torunum olacak.. tarzı şeyler dese sizin için daha mı iyi olurdu?

bir torun bile yapamıyor diyemez ki çünkü sorun belli. kendi çocuğuna lef söylemez., herkesin içinde hep kaşı gözü şöyle yüzü şöyle akıllı bilmem kimin torunu gibi torunum olsaydı diyordu.

bravo , kıskançlıktan yaşıyorum bunları ben. elti hamile değilken yaşadığımbunalımlarda da hep eltimin o zaman olmayan bebeğini kıskanmam yüzündendi. :)

E neden böyle dedin o zaman bu kıskanclık inkar edilecek bişey yok.
Ne demek nasıl cocuk yaparlar !!

Ailesinde herkes bir garip,eşinin üstünde bir baski var belli.ama yaptiklari çok kotu.boyle bir ailede cocugun ne yapacak soylesene.
Boyle bir babayi o ister mi bir düşün.
Sen dibe vurmussun,bu evlilik bitmiş..daha ne çocuğu allah askina.acı..dogmamis çocuğuna acı..
Kendini de onu da kurtar..
Hic normal değil bu insanlar.
Abinden af dile..
Aileni dinlememekle en büyük hatayi yapmissin.
Af dile.

bence KV niz hayırlısını dile demek istemiş.gerçekten evladından çok çekenler var

E neden böyle dedin o zaman bu kıskanclık inkar edilecek bişey yok.
Ne demek nasıl cocuk yaparlar !!

ykarda anlattım , biz 3. düşünmüyoruz, çocuğumuz hasta onla ilgileniyoruz, paramız yok, 2 tane yeter. biz napıcaz bu saatten osnra çocuğu falan bunun gibi şeyler, dedimya bende düşündüm ki bizi düşünüyorlarda bizizm üstümüze çocuk yapmıyorlar. kıskançlık değil kardeşim ya öyle olsa kıskandım derdim..

İyi de eltilerinin kınaya gelmemesi dışında bir şey göremedim ben neden çünkü kaynananız size moral vermeye çalışmış olmazsa olmasın olacak da hayırlı mı olacak bakalım derken siz yanlış anlayıp vay o zaman sen neden yaptın demişsiniz olsa iyi olur ama olmazsa da sıkmayın canınızı demeye getirmiş. Eltinizin gebeliğini siz üzülmeyin diye söylemek istememiş hasta demiş siz hemen hamile mi yoksa demişsiniz sonra da bile bile nasıl yaparlar demişsiniz sizin olmuyor diye kimse mi çocuk yapmasın. Hoca bu adamdan çocuk olmaz kökü yok dedi diye sinirden çıldırmışsın inanmışsın bu ülkede dr lar niye var Allah aşkına yani onun demesiyle mi sinirleniyorsunuz eşiniz içinde kolay değildir bu durum. Ayrıca 7 milyon aşılama ve tüp için kötü bir sonuç değil artık tüpte hiç spermi olmayan erkeğin bile testislerinden sperm bulup bir tane ile bile hamilelik oluyor kısmet biraz da siz bu konuyu çok takıp alınganlık da eklenince böyle olmuş herkese sarmışsınız bende bu aşamalardan geçtim hala çocuğum yok eşimden kaynaklı ama ne yüzüne vururum ne hocaya gider medet umarım ne eltim kalırsa kızarım herkesin kendi hayatı beni bekleyecek değiller bayramda siz gitmezseniz tabii ki eşiniz gidecek ailesi sonuçta karşılıklı sinirlenmeler olmuş ama el ele verirseniz herşeyin üstesinde gelirsiniz ne imkansız şeyler gerçek oluyor başkalarının ne yaptığına bakmayın kendi ailenize bakın mesafenizi koruyun saygı duyun içli dışlı olmayın herşeyinizi anlatmayınç

Bence çok ciddi biçimde yardım almanız gerekiyor. Çok gerginsiniz ve yazdıklarınızın bir kısmı incir kabuğunu doldurmaz. Aşık olarak mı evlendiniz bu adamla. Eşinizde sperm olduğu sürece hamile kalmakla ilgili umudunuz hep vardır. Çift testisi olup da spermi olmayan adamlar da var. Eğer bu sizin için sorun olacaksa bunun için doktora gitmesini istemeliydiniz. Bütün hayatınızı ve evliliğinizi mahvedecekse emin olmadan evlenmemeniz gerekiyordu. Sonuçta sizden gizlenen bir şey yok.
Eltinize görümcenize laf söylemişsiniz ama cümleler bir şey ifade etmedi. "Elti hiç bir şekilde ilginlemz, görümce kendi ayağına bekler, Anne de ben sana aslan gibi oğlan verdim deyip duran bir aile." cümlelerinde ben bir şey göremedim. Bundan bin beterlerini yaşayan o kadar çok insan var ki. Siz eşinizle mi evlendiniz eltinizle mi? Elti neyle ilgilenecek ki. O ilgilenmiyorsa siz de ilgilenmeyin.
Bebekle ilgili sıkıntıları insanlar bazen herkese yaymaz. Bilinmesini isteyip istemediğinizi bilemeyebilir kayınvalideniz. Söyleyip söylemediğinden emin olmadan bağırıp çağırmak size bir şey katmaz. Ama farzedin bu insanlar kötücül insanlar ve cidden sizin kötü hissetmeniz için yaptılar o zaman da onlara acıyın. Allah bunun cezasını çok daha kötü verir.
Onun dışında çok ama çok rica ediyorum kendi sağlığınız için bir psikologa gidin.İnanın konuşmak dertleşmek iyi gelecektir. Çünkü haklı olduğunuz noktalar olsa da o kadar çok tepki gösteriyorsunuz ki artık haksız olma boyutuna geçmek üzeresiniz.

Ewet kocan hatalı ama onun bu hale gelmesinde bence ikinizde suçlusunuz seni de anlıyorum çünkü buna yakın şeyler yaşadım ama çocuksuz da mutlu olunabilir allah kısmet etmiyorsa vardır herşeyde bi hayır diyebilmeliyiz bence yok hayır illa çocuk istiyorum diyorsan da boşanmalısın yapıcak bişey yok insanlara karşı bu kadar fevri olmamaya çalışın bende böyleydim bi aralar psikiyatriye gitmenizi öneririm yaşadıklarınız kolay şeyler değil sizde güçlü bi yapıya sahip değilsiniz gibi geldi özür dileyeek söylüyorum bunları allah yardımcınız olsun

spermimiz var ama doktorların demesi hasarlı ve hiç normali yok. 2 denemede bile döllenme yaşamadık biz bir tane embriyomuz olmadı, bir gün karnımda taşıyamadım bir embriyo bile. 3 de de kimse ümit vermiyor, doktor sigarayı bırakmadan bu işe girmeyin diyor, adam devam ediyor, ben daha ona nasıl susayım, ikinci denemeye kadar kendi içimde yaşadım, ama 2.den sonra bu kadar yükü acıyı üzerimde artık taşıyamadım. ona daha nasıl destek olayım ben, adamın stresi varda benim yok mu? ailesine patlamak zorundaydım, alan gibi oğlan veren adamlar onu böyle salıveremezler. bildiğim kayınvalideler var 10-12 sene gelinini oğlunu götürmediği hastaneler kalmamış, onların anneleri anne de bizim ki ne? ilgilenecekler, çocukları, kadın ha bire olmazsa olmasın diyor bu nemedek, bunu duymak ne demek ? yaşamayan arkadaşlar için söylemesi kolay, bunların hepsini bende biliyorum, eltinin çocuğu hasta doktor parası gidiş dönüş parası veriyorlar. ama bizimde prolemimiz var bizde paraya ihtiyaç duyuyoruz , ben ayrımcılığına da kızıyorum. hala bana kıskançsın diyenler varsa daha bişey diyemiyorum onlarada. ilginiz için sağolun

milletin yaptığı çocuk yüzünden siz birbirinize giriyorsunuz bence bu konuda çok fazla haksızsın. ayrıca adamın durumunu biliyormuşsun hiç cocuğu olmama ihtimalinide düşünmüş olman gerekirdi. bir evlilikte çocuk önemlidir ama çocuk herşey demek değildir. çocuğu hiç olmayan insanlarda var birbirleriyle gül gibi geçinip gidiyorlar madem çocuğunuz olmuyor o zaman evlat edinirsiniz hemde bir çocuğun hayatını kurtarmış olur sevaba girersiniz.

D dilekce61 su yukarıda ki saydiklarini kimse size yapmak zorunda değil.. Baskasinin kayınvalidesi yapar, sizinki de yapmaz.. Başka şehirde yasiyor olsaydiniz ne yapacaktiniz? Esin yanindayken kayinvaliden seni neden hastaneye götürüp getirsin?

Sizin sorununuz ailenin maddi/manevi desteğiyle çözülecek sorunlar mi sence?

Kadin sana bak ben doğurdm hayirsiz oldu üzülme hayirlisi olsun demiş "vay efendim bu ne demek "..... Kadin susmus ,saklamis eltinin hamileliğini duymasin uzulmesin"vay efendim niye saklamis"... e soylemis hamile diyorlar bu sefer "niye çocuk yapti" diyorsun... Sence mantikli mi?

Çocuk mevzusuna senin kadar kimse titiz yaklaşmıyor ve bu yüzden sende iyice bu duruma bunalmışsın..
Ama şunu söylüyebilirim, yaşın ne çok küçük ne de çok büyük..
Biran önce yolunu ne yöne çizmen gerektiğine karar vermelisin...

Eşinizin şiddeti hariç , okuduklarımdan tek anladığım sürekli girdiği her ortamda avaz avaz bağıran , ağlayan , şikayet eden , herkesten ilgi ve acıma bekleyen ve bir türlü memnun olmayan biri var yazıda .
Siz tüm problemlerin tek çözümünü bebek olarak görüyorsunuz .
Lütfen önce kendi ruh sağlığınız için bir şeyler yapın . Umarım her sey yoluna girer , evlat sahibi olmak nasip olur .
Yazınızı üzülerek okudum , size de yazık . Lutfen kızmayın bana ama inanın bu psikolojiyle ne hamileliği ne de ilk aylardaki o zorlu bebek bakımını kaldırmanız çok zor . Önce ruhunuzu iyileştirin .

Bunca yıl neden doktora götürmediklerini bilmiyorum ama bu yaştan sonra yetişkin iki insansınız. Sosyal devlet sayılabilecek bir devlet de var. Siz bir doktora gittiniz mi? Siz evlenmeden önce bir doktora gidelim dediniz mi? Bakın eşinizde bilinen hiç bir şey de olmayabilirdi. Sonradan çıkabilirdi o zaman ne olacaktı? Kimi suçlayacaktınız? Benim erken menepoz sıkıntısı olan arkadaşım var. Eşinden saklamadı. Şimdi bu adam sonradan sonraya bu kıza hayatı zehir etse doğru bir şey mi bu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…