bunlar böyle model diyen ve bu tarzda konuşan arkadaşlarım sizlerde kendinize göre haklısınızdır eltinizden vaya diğerlerindenbelki ama, arkadaş demişya yaşamayan bu duruma düşmeyen bunu bilemez. karşınızda üzüntüsünü hissedemediğiniz biri var ve yazdıklarınızla bir ayrı modelde siz oluyorsunuz.
mesele kıskanmak değil. bana göre anlayışsızlık . diyorum ya belkide ben öfkelenmeyecektim, ama ben sadece destek bekledim, ben sadece yanımda olmalarını istedim. yanlış anlaşılıyorum onu farkettim. ben 20 yıllık 10 yıllık arkadaşlıkları dostlukları olan biriyim , böyle kıskanmakmış bencillikmiş gibi anlaşılmak istemem. ben neden çıldırdım. eşim gerekenleri yapmadığı için. bile bile sigaraya devam ederken, doktorun tavsiyelerine ilaçlarına itimat etmezken bunca emeği boşa çıkarmasına kızıyorum. onun üzüntüsünü de anlıyorum. ama bilerek kendine de bana da zarar veriyor. ben boşanmak istemiyorum neden verdiğim bir emek var mutsuzda olsam ortada bir sevgi vardı. mutlu değilim belki yaşadıklarımdan ama içindende çıkamıyorum.
ne yapacağıma yardımcı olun, benzetmelerle model düzenekleriyle çıkmayın karşıma
Birseye takildim. "Bizim sorunumuz oldugunu bile bile neden abin cocuk yapiyor?"
Neden boyle dusunuyorsunuz?
bende aynı şeye takıldım cevap bekliyorum
elimde olan bişey değil. çocuksuzluk çaresizlik tüp bebekte bile ihtimalimiz sıfıra yakınken bu duruma reğmen benim canım yanacak bunu düşünmelerini beklerdim. yada hamile kalınca gelip bir iki laf deselerdi. ha izin mi alacaklardı gibi bişey diyebilirsiniz. ama bunu çocuğu olmayan ve bunu yaşamayan biri bilemez. zaten çküntüdeyim, ben yapmazdım diye düşünüyorum yahut gidip sizin olmuyor çok üzülüyoruz ama biz düşünüyoruz gibi bişeyler söuylemek gerekir diye düşünüyorum. bu benim görüşüm çünkü ben böyle hissediyorum
biz düşünmüyoruz, 2 çocuk bize yeter dediler hep,zaten biri hasta onla uğraşıyoruz biz napalım daha 3. çocukğu bakamayız paramız yok zaten, meğer her ay deniyormuşlar. bunlarda üzüyor insanı ben anlayamadım onları, bizim sorunlarımızı biliyorlarda ondan yapmıyorlardır diyordum içimden. ama öyle değilmiş. şimdi yine yetrli olmamıştır bu cevap ama böyle işte :)
bu ilişkide kimse normal değil senin çocuğun yok diye birinin yaptığı üçüncü çocuğa nasıl müdahale edebileceğini sanıyorsun sümme haşa sen Allah mısın konu sahibi..bu cümleden sonra gerisine odaklanmama imkan kalmadı zaten.
Malesef yanlis dusunuyorsunuz..elimde olan bişey değil. çocuksuzluk çaresizlik tüp bebekte bile ihtimalimiz sıfıra yakınken bu duruma reğmen benim canım yanacak bunu düşünmelerini beklerdim. yada hamile kalınca gelip bir iki laf deselerdi. ha izin mi alacaklardı gibi bişey diyebilirsiniz. ama bunu çocuğu olmayan ve bunu yaşamayan biri bilemez. zaten çküntüdeyim, ben yapmazdım diye düşünüyorum yahut gidip sizin olmuyor çok üzülüyoruz ama biz düşünüyoruz gibi bişeyler söuylemek gerekir diye düşünüyorum. bu benim görüşüm çünkü ben böyle hissediyorum
öncelikle, eltinizin 3.çocuğuna hamile kalması konusuna bakışınızı yanlış bulduğumu söylemek istiyorum.
"biz 3.çocuk düşünmüyoruz" derken belki sizin hassasiyetinize saygı gösterdiler..
olunca da üzmemek için söylemediler falan..
işin iç yüzünü o insanları da tanımadan bilmek imkansız tabii ama birinin çocuğu olmuyor diye diğerinin çocuk yapmamasını beklemek yanlış bir düşünce bana göre..
bu arada çocuk hassasiyetinizi çok iyi anlıyorum çünkü kardeşim de çok istiyor ve çabalıyor olması için. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah sağlıkla...
eşinizle olan ilişkinize gelince..
biraz bile bile lades demek olmuş sizinki..
hem sağlık sorunundan dolayı...
hem de aile yapısından dolayı..
bu aslında "aileler baştan anlaşamıyorsa, ilerde de düzelme olmuyor"a bir örnek..
şimdi özetleyecek olursak ;
ailesiyle anlaşamıyorsunuz, mutsuzsunuz..
çocuk istiyorsunuz ama olmuyor, olması için çabalayan bir eş yok karşınızda,mutsuzsunuz..
eşiniz size şiddet uyguladı, mutsuzsunuz...
eşiniz ilgisiz, sizi evde sık sık tek başınıza bırakıp gidiyor, mutsuzsunuz..
bunların karşılığında "ben mutluyum" diyecek (+) larınız varsa evliliğinizde onları da yazın, ona göre değerlendirelim..
ama zaten şiddet ve sizdeki şiddetli çocuk sahibi olma arzusuna karşı eşinizin bir o kadar çabasız olması bence tüm artıları götürecek gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?