- 3 Haziran 2024
- 73
- 105
-
- Konu Sahibi bilemiyorumgercekten
Ne guzel bir mesaj, günümü güzelleştirir yanievim kendi düzenim vardi, kızımın ayrı bir odası. Sesi yoksa da varlığı olan birisi. Çok tuhaf bisey gercekten. İnanıyorum herseyi alisiyor insan buna da alisacagim eminim. Ama cok sevindim sizin de adınıza. Bence insan evlenmek için 30 yaşı mutlaka beklemeli cunku ne istediğini ancak o yaşta anlamaya başlıyor. Bundan sonra hep güzellikler bulsun sizi, sizi hakeden insanlar
Ona güvenemezsiniz haklısınız , eğer boşanma süresini sağlıklı atlatabileceğinize inanıyorsanız .. düşünecek bir durum yok .. çoğunlukla durum böyle olmuyor .. çocuk küçük olunca çok zor oluyor bu dönemler .. bu nedenle çocuğunuz için her türlü çabayı verin demeye çalıştım .. fakat huzursuz bir evdense .. ayrılık çok daha iyi çocuk için sağlıklı bir ayrılık olursa tabiki böyle yapabilecekseniz .. anlaşarak ayrılın mümkünse ve sonrarsında önünüze bakın ,Her seferinde daha iyi olacağını söyleyip daha büyük bir olay çıkarıyor, artik ona nasıl güvenebileceğim ki
Keske oyle insanlar olsa, dediğimden anlayan. Kadın sabretmeli kafasindalar ne yazık kiCevabını verin oğlunu adam gibi yetişdirseydin diye
Tekrar hatırlayacağım insallahArkana bile bakma bence , unutma sen değerlisin...
Cok tuhaf bir durum, can yakıyor. Ama hep yapmaktansa bir kez yansın bitsin istiyorum artık, gercekten yorgunum. Insallah daha iyi olacak inaniyorumOna güvenemezsiniz haklısınız , eğer boşanma süresini sağlıklı atlatabileceğinize inanıyorsanız .. düşünecek bir durum yok .. çoğunlukla durum böyle olmuyor .. çocuk küçük olunca çok zor oluyor bu dönemler .. bu nedenle çocuğunuz için her türlü çabayı verin demeye çalıştım .. fakat huzursuz bir evdense .. ayrılık çok daha iyi çocuk için sağlıklı bir ayrılık olursa tabiki böyle yapabilecekseniz .. anlaşarak ayrılın mümkünse ve sonrarsında önünüze bakın ,
Burasi bir aile gibi gelmisti üye olurken. Ne iyi insanlar varmış. Bende yorum yapan herkese çok kocaman sarılıyorum. Gün sayarken disardan birilerinin beni böyle gerçeklere getirmesi çok güzel oldu. İnsan yaşarken kucumsuyor bazı şeyleri, sonra minik minik parçalardan bir dağ oluyor. Seven ve sevilen herkesin birbirinin kıymetini bilmesini diliyorum hepiniz içinYıllar geçmiş belirli bir düzeniniz , çocuğunuz var tabi ki boşanmak öyle kolay değil. Bu kararı verebildiğiniz için öncelikle sizi tebrik ediyorum. Dışarıdan boşan yaa demek çok kolay, sizin için zorluğunu bilemem ancak tahmin edebilirim. Ama bundan sonraki hayatınız her şekilde daha güzel olacak bunu yazdıklarınıza bakarak çok net anlayabiliyorum. Narsistler her zaman aşırı eleştirel manipülatif ve özgüven emici olurlar. Sizin özgüveninizi öyle bitirirler ki ona muhtaç hissedin diye. Bu kısır döngüden çıkabilmiş olmak boşanma davasını açabilmiş olmak manpüle edilen taraf için çoğu zaman imkansız olur. Size kocaman sarılıyorum. Kızınızla çok güzel bir hayatınız olacak. Ayrıca kızınız için asla üzülmeyin yıllar sonra anlayacaksınız onun için nasıl büyük bir iyilik yaptığınızıŞuan düşüneceğiniz tek şey kendiniz, siz iyi olursanız kızınız zaten mutlu olacak
Hem yorgun hemde pişmanım, keske daha erken farkında olsaydım bazı şeylerin. Herkesi her konuda mutlu etmek mümkün değilmiş gec anladım. En sonunda mutsuz ediyor yani. Ay bana erkekler uzak olsun, allah evladın bile kızını verdi bana, var bir bildiği. Daha cesaretim yok, bir kurtulayım sonra kızım ve ben yaşayacağız herseyi birlikte, en güzelindenZaten siz evliliğinizde teksiniz ki hiçbir şey değişmeyecek
Maddi gücünüzde var hem bu çok güzel bir ayrıntı
Eşiniz olacak bu adamın yaptığı kötü şeyleri madde madde sıralayın dava olup bitene kadar her sabah okuyun çok ciddiyim
Artısı olsa adamın tamam derim bir tane bile artısı yok
İkinizde çalışıyorsunuz evin herşeyi sizde çivi çakmak bile
Çocuk ve ev bakımı sizde
Yemek bulaşık vs her şey sizde
Eee bu adam ne işe yarıyor ki o zaman
Koyun tekmeyi gitsin ardınıza bile bakmayın
Artık 40-45 ten sonra evleniyor millet
Sizde belki yeniden aşık olursunuz hayat devam ediyor sonuçta
Kendinizi dışarı kapatmayın
Biraz geç oldu ama bende kalkacağım sonunda bu masadan. En sevdiğim repliklerden biri
Geç değil,hepimizin hayatının dönüm noktaları olur,için rahat olsun bu konuda,bundan sonraki yaşamında her şey çok güzel olsun istediğin gibi olsun kızınlaBiraz geç oldu ama bende kalkacağım sonunda bu masadan. En sevdiğim repliklerden biri
Ne alaka yaaaaKarı koca bosaninca arş titrermis basit bir olay değil aslında boşanmak böyle hissetmeniz normal
Alisacagim er yada geç, sadece suan cok zor görünüyor. Tabii kac yıldır kendi evim ve düzenim zor geliyor vazgeçmek. Ama bir evim olsun diye bunu yaşamaya devam etmeyeceğim, size de çok teşekkür ederimmBu şekilde hissetmeniz bence çok normal çünkü 12 senelik beraberlikle 6 seneniz evlilikle geçmiş. Bazen hayattaki alışkanlıklarımızdan veya bulunduğumuz koşullardan memnun olmayız, şikayet ederiz ama bir yandan da değiştirmek için bir şeyler yapmayız çünkü alışkanlıkları kırıp konfor alanından çıkmak aslında zor bir durumdur. Sanırım sizinki de böyle bir durum. Olmayacağını ve sevmediğinizi ifade ediyorsunuz sonuç olarak. Ama alışkanlıklar, yaşadığınız ev ve birçok şey bu kararla değişeceği için belki de tedirginliğiniz bu alandan çıkacak olmaktır. Sonuç olarak insanız ve bir şekilde koşullar değişse bile ona da alışan varlıklarız. Bence kendiniz için doğru olanın ne olduğunu gayet iyi biliyorsunuz sadece biraz cesarete ihtiyacınız var. Alıştığınız düzenden çıkıp yeni bir düzen kurabilmek için.
Aminn cok tesekkur ederim, hayat hepimizin hayalindeki gibi olsunnGeç değil,hepimizin hayatının dönüm noktaları olur,için rahat olsun bu konuda,bundan sonraki yaşamında her şey çok güzel olsun istediğin gibi olsun kızınla
Ah sevgili cızırtıMerhaba arkadaşım, ne çok benziyor hikayemiz.
6 ay önce boşandım ben de. Hala iyileşme, arınma sürecindeyim.
Savaştan çıkmış gibi hissediyorum. Evet, bazen onu özlüyorum. Aslında özlediğim o değil biliyor musun?
O nadir de olsa yaşanan "biz" olma duygusu. Ara ara göstediği şefkat. Ama varsın olmasın diyorum sonra.
Soranlara ben boşanmadım "kurtuldum" diyorum. Bak, kurtulmak, önemli olan bu.
İlişkiler başlar biter, bu değil bizim hikayemiz. Biz ilişki , evlilik yaşamadık, biz bir savaşın içindeydik. Çok yorgunsun biliyorum. Kendine uzak hissediyorsun. Kime dönüştüm diyorsun. Nasıl iyileşeceğim diyorsun.
6. aydan bildiriyorum, inan bana içinde çiçekler açacak. Bambaşka taptaze bir sen çıkacak ortaya. Biz kadınız zaten, doğurmak bizim işimiz değil mi ? Bak gör nasıl doğuracaksın kendini de =)
Söz veriyorum, geçecek, iyileşeceksin. İstediğin zaman yazabilirsin bana.
Ayrıca şu cümle nasıl bir cümleydi boyle, hem tokat etkisinde hemde öyle edebi bir yazı okumak gibi. Her guzel kadının içinde bir şair var eminimmmmBiz kadınız zaten, doğurmak bizim işimiz değil mi ? Bak gör nasıl doğuracaksın kendini de =)
Ah sevgili cızırtıbu oyle guzel bir yorum ki. Öyle bir yazmışsın ki ben yazsam bunu yazardım eminim. Beni ancak ben gibi biri anlardı o da sensin öncelikle bunun için çok üzgünüm. Keske yazık etme evliliğine diyen mutlu bir eş yorumu olsaydı. Ama tek değilim, tek değildik biliyorum. Buralarda boyle guzel insanlarla karşılaşmak beni çok mutlu etti. Vicdan yapiyordum fazla mı abartıyorum, çocuğumun hayatını mahvediyorum diye. Ama gecti sayenizde senin çocuğun var mi, ailenin yanına mı döndün, cok merak ediyorum bunlara rağmen iyiysen bende bugun itibariyle iyilesecegime tamamen inanıyor olacağım artık
Herseyi kızım için yapan bir anneyim, aslinda eşimin sorumsuz ve sevgisizligi yüzünden kendimi saf olan tek sevgiye adadım. Babasına istediği zaman görebilirsin diyorum ama içim içimi yiyor, arkadaşlarımla disari çıktığımda bile anneme sakin uyutma diyorum ben gelince uyutucam son olarak beni görsün. Benim onu asla bırakmayacağımi bilsin. Ama simdi simdi disardan bakınca diyorum ki ne kadar zarar verdim kızıma. Bir birey olma hakkını bile elinden aldım. Evde bile yanımdan ayrılmıyor, benim olmadığım her yerde agliyor. Ben anneyim cok seviyorum ama oda bir insan demeyi unutturdu bana esim. Sevilmemenin yerini onu severek doldurmam cok yanlıştı simdi oyle pişmanım ki. Bu zorlu süreçte o kadar sabrım yok simdi kızımı da kırmaya başladım, biraz yalnız kalmak istiyorum diyorum ama anlamıyor. Çok çaresizim. Sizin çocuğunuz yokmus ne kadar şanslısınız bir bilseniz. Çocuk yokken prangalar tamamen kopuyor. Benim hep bir yanım bağlı kalacakÇocuğunun selameti için bu kararı aldığını unutma. Çocuğunun çok derin travmalar yaşamasına engel olmak için bu kararı aldığını unutma. Ve kendin için de mutlaka terapi al. Ben alıyorum ve çocukluğumdan kalan izleri daha net görebiliyor, kendimi anlıyorum. Neden bunca zaman dayandım diye kendini suçladığın günler olacak. Kendini suçlama. Ama sebepleri de bulmaya çalış. Biz neden böyle insanları hayatımıza çektik ve sınır çizmedik ? Suçlamadan anlamaya çalışmak çok kıymetli. Bu evliliği sürdürürsen çocuğun da ilerde bu tür toksik ilişkiler yaşamaya meyilli olacak bunu sakın unutma.
Eminim yapacağına, onu adliyeye goturene kadar canim cikti. Mahkemede istemiyorum derse çekişmeliye döner diye de korkuyorum yapabilir çünkü. Ama neden demiyor ozellikle anneler, ne kadar mutsuz olduğumuzu en iyi kıymetli annelerimiz anlıyor. Bende kendime bir ev tutacak güce sahip olana kadar annemde dinlenecegim. Kizim içinde onların desteğine ihtiyacım var. Tek torun el üzerinde zaten, surekli anneannesine gitmek istiyor o yuzdenBizim çocuğumuz olmadı. Ben kendime ev tuttum, yalnız yaşıyorum. Ailem her anlamda süreçte yanımda oldu, haklarını ödeyemem. Bir kez bile "neden" demediler, yormadılar, zaten her şeyin farkındalardı. Şu konuda seni uyarmak isterim, eşin seni ikna edene kadar melek gibi davranır, ama kararlı olduğunu görünce çirkefleşip seni ve aileni yorabilir. Lütfen dikkatli ol ve onun gazına gelme. Mahkeme sürecini sağlıklı atlatmaya çalış ve sakin kal. Bunlar da geçecek. Aşama aşama yaşayacaksın , iyileşmek dalgalı bir denize benziyor bu söz beni hep rahatlatıyor. Bazen iyiyim diyorum sonra sanki başa sarmışım gibi hissediyorum. Hayır başa sarmadım, bu da iyileşmenin bir parçası.