Boşanmak mı ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi DSB92
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Zor zor zor okurken içim daraldı

Ama o kadar güzel rol yaptı ki.. O güne kadar annesi hep benden yana , beni , evliliğimizi düşünüyor sanıyordum.Tartışmalarımızda , ayrılıklarımızda hep benden yana olmalar , oğluna küsmeler.( Nerden biliyor bunları derseniz her şeyi annesine anlatırdı ) o da güya birde benden dinlemek için beni arardı. Ve ben demiştim ki anne böyle durumlarda oğluna küsme sonra bana daha çok düşman oluyor dedim. Bu hareketi tabi ki bilerek yaptı demiyor ki diğer gelin bizim ağzımıza etti , bu kız geldiğimizden beri oturmuyor her şeyimizi yaptı , ağırladı demek yok halâ ben hizmet mi bekliyorum oğlum falan. Birde artık ben varken oğlunun benim yanımda aramasını istemiyormuş. Bu kadar aptallığım yetmedi dün depremden dolayı iyi misin falan yazdım.İyiyim yazmış sadece ve doğum günüydü işte yeri olmadığını ama benle konuşmak istemesede onu sevdiğimi söyledim ve doğum gününü kutladım cevap vermedi :) Annemde depremi duyar duymaz aramış , telefonu meşgulmüş dönüş bile yapmamış.Annem mesaj atmış ve ona da iyiyim dışardayım yazmış sadece :) O an belki bu durumu düşünememiş olabilir diyebilirsiniz ama oğlu aradığında deprem olduğundan haberi yoktu dışarıdaydı hissetmemişti söylediğine göre
Okurken gerildim, sizin yerinize ben tepki vermek istedim.Hatta sizin yerinize geçtim, gittim mutfaktan hamur leğenini alıp eşinize doğru fırlattım.Öyle uyuz oldum ki adama.
Siz de aileniz de yüz vermeyin şunların hiç birine.Boşanmayacaksınız sanırım ama en azından haklılığınıza yakışır şekilde davranın.

Bu adam büyüyene kadar seni çok yıpratır..anne,oğul epey tuhaf..keşke annesine özür mesajı göndermeseydin hiç..Seni kaybettiğinden iyice emin olsun,bence o sana yalvarmaya gelecek.
Zaten bir keresinde bitirmeye karar verip gitmiştim ve hiçbir şekilde iletişim kurmadım yalvarmıştı , terapiye başlamıştı. Sağolsun psikolog iyice gaza getirdi ve bıraktırdım. Sonra bu olaya kadar gayet iyi ilerliyorduk.Yine patlak verdi işte ittirmeyle bir yere kadar gidiyor.Diğer yorumunuza katılıyorum bugün bile şımarık bir çocuk gibi davrandığından bahsetmiştim.Uydum akıllı resmen

Bu adam büyüyene kadar seni çok yıpratır..anne,oğul epey tuhaf..keşke annesine özür mesajı göndermeseydin hiç..Seni kaybettiğinden iyice emin olsun,bence o sana yalvarmaya gelecek.
Hımmm eve dönmüşsünüz, o bölümü okumamıştım..keşke biraz durup gelişmelere göre yol çizseydiniz..Büyük kavgalar etmeden konuşun, böyle davranışları asla kabul etmem,çok yaralandım,ayrılalım diyin ciddi olarak..sizi kaybettiğini düşünsün

Okurken gerildim, sizin yerinize ben tepki vermek istedim.Hatta sizin yerinize geçtim, gittim mutfaktan hamur leğenini alıp eşinize doğru fırlattım.Öyle uyuz oldum ki adama.
Siz de aileniz de yüz vermeyin şunların hiç birine.Boşanmayacaksınız sanırım ama en azından haklılığınıza yakışır şekilde davranın.
Yahu sonunda biri benim içimdeki tepkiyi dile getirdi, teşekkürler. . Bu olay yaşandığında herkesin verdiğim tepkiden dolayı haklıyken haksız konuma düştüğümü dillendirmesi resmen kendimi sorgulatmıştı bana. Çünkü istisnasız olayı anlattığım herkes ben o an tepki vermez annesi gittikten sonra durumu konuşurdum dedi. Fakat zaten yorgunluk üstüne kadının çenesi hiç durmuyor oğlunun önünde bana çok düşkünmüş gibi davranıp o yokken alttan laf sokmaları , eşimin o son tavrı iyice zıvanadan çıkarmıştı beni. Boşanmak istiyorum emin olun ama babamın yanına sığınamıyorum evli . Annem desen anneannem ve teyzemle yaşıyor açıkcası annemi bile zar zor kabul ediyorlar.Babaannemle yaşadığım yer hem çok küçük be yobaz bir yer hem de babaannem alzeimer başlangıcı o kadar huysuzlaştı ki tekrar ona bakacak gücüm yok. Maalesef işimde yok aslında yüksek lisansımı bile tamamladım ama sağolsun eşim o konuda bile taş koydu yoluma, köreldim. Şu an sağlam adım atıp en azından takı paralarımı alıp boşanmak istiyorum

Zaten bir keresinde bitirmeye karar verip gitmiştim ve hiçbir şekilde iletişim kurmadım yalvarmıştı , terapiye başlamıştı. Sağolsun psikolog iyice gaza getirdi ve bıraktırdım. Sonra bu olaya kadar gayet iyi ilerliyorduk.Yine patlak verdi işte ittirmeyle bir yere kadar gidiyor.Diğer yorumunuza katılıyorum bugün bile şımarık bir çocuk gibi davrandığından bahsetmiştim.Uydum akıllı resmen
Anlıyorum sizi, boşanmak falan zor kararlar bunlar..madem psikoloğa gitmeyi kabul etmiş,bi umut ışığı var sanki..ama annenizle konuştuğu şeyler bi adama yakışmaz..öyle affetmeyin hemen..anneni ağırlamak için o kadar uğraştım,anne oğul beni çok ezdiniz,sevgimi hak etmiyorsunuz falan diyin..iyi tarafı annesi bi daha gelmeyecekmiş☺️

Hımmm eve dönmüşsünüz, o bölümü okumamıştım..keşke biraz durup gelişmelere göre yol çizseydiniz..Büyük kavgalar etmeden konuşun, böyle davranışları asla kabul etmem,çok yaralandım,ayrılalım diyin ciddi olarak..sizi kaybettiğini düşünsün
Birçok yöntemi denedim. Tam beni anlıyor evet artık yanımda diyorum , değişti diyorum. Sonra bir an geliyorum bir bakıyorum fabrika ayarlarına dönmüş . .

Anlıyorum sizi, boşanmak falan zor kararlar bunlar..madem psikoloğa gitmeyi kabul etmiş,bi umut ışığı var sanki..ama annenizle konuştuğu şeyler bi adama yakışmaz..öyle affetmeyin hemen..anneni ağırlamak için o kadar uğraştım,anne oğul beni çok ezdiniz,sevgimi hak etmiyorsunuz falan diyin..iyi tarafı annesi bi daha gelmeyecekmiş☺️
Psikolog mevzusu rafa kalktı artık.Nerde kadın düşmanı bir psikolog var gitmiş onu seçmiş:) onu demeye kalktın annesine iftira atmış oldum :) hahaha :) ama bizim ki rüyasında bile annesiyle 😂

Yüksek lisansa kadar yapmışsınız,lütfen hazır çocuk da yok,kocayı dinlemeyin ,bi işe girin. O zaman hepsinin size davranışlarının nasıl değiştiğini göreceksiniz..

Merhabalar siteye yeni üyeyim burayı çok sık okurdum başkasına verilen tavsiyeler , evliliğime benzer evlilikler vs. . Ben 33 yaşında 3 yıllık evliyim.Eşimle haftanın beş günü tartışmalı iki günü iyi olan bir evliliğimiz vardı. Karşılıklı çok hatalarımız oldu. Mahkemeye kadar gidip günümüz geldiğinde vazgeçmişliğimiz oldu ama bir türlü dikiş tutturamadık.Son durumu paylaşmak isterim.Eşimin annesi bayramda bize gelecekti ve ben bir hafta öncesinden akşam yiyeceğimiz yemeklere varana kadar hazırlayıp buzluğa attım sırf geldiğinde yardım etmek isteyipte yorulmasın diye.Annesi geleceği gün eşimle tartışma yaşamıştık.Sebebi kardeşinin yeni sevgilisinin bayramın ilk günü doğum günü olması ve bize davet etmek istemesiydi.Her neyse bayram günü geldi çattı ilk gün kuzenlerim geldiler annesi ve eşim onların önünde bana o kadar iyi davranıyorlar ki anlatamam.Sadece annesi eniştemle iki saat siyaset tartıştı ve baya hararetli tartıştı.Bayramın üçüncü günü annem de geldi eşim anneme iyi davranıyor diye alttan alttan eşime laf sokmaları , bana sürekli laf sokması vs cabasıydı sesimi çıkarmadım.Daha birçok ayrıntı var ama yazarken anlatmak zor oluyormuş :) Annesi gitmeden bir gün önce dışarıdaydık annesiyle akşam geldik ben hemen yemeği hazırladım yedik falan önceki günden kalan hamur vardı kaynanam onu bazlama yapayım buzluğa kaldır dedi.Tamam geleyim mi dedim yok iki üç tane yapacağım zaten dedi.O mutfağa geçti eşim hemen sen yinede git mutfağa dedi.Gittim her neyse hamur çok cıvımış bu yapılmaz direkt buzluğa kaldıralım dedi.Kaldırdım ve bana elim unlu leğeni yıkar gelirim sen geç dedi.Geçtim iki dakika geçmedi daha eşimin surat beş karış ne oldu dedim. Hayret bir şey ya dedi.Benim devrelerim yandı artık annesine dedim ki anne ben sana hizmet mi ettiriyorum bak oğlun her gittiğimiz yerde aynı şeyi yapıyor diye bu arada sinirim bozuk sesim biraz yüksek çıkıyor.Kaynanam ortalığı iyice alevlendirdi olayı kişiselleştirdi valizini topladı gidecek.Bizimki köpürdü tabi annesi diyor ki onun mu sana hizmet etmesi gerek senin mi ona hizmet etmen gerek olay büyüdü.Kadın tutturdu gideceğim diye.Eşim zar zor ikna etti.Ertesi sabah ben uyurken valizini toplamış gitmiş.Annem olaydan habersiz bana ulaşamayınca onu arıyor annemin telefonuna cevap vermemiş.Bende bu durumdan dolayı eşimin burnumdan getireceğini bildiğim için topladım valizi memlekete gideceğimi söyledim.Eşim tepkisiz kaldı.Bende gittim hem biraz kendimizi dinleyelim hemde ben normalde babaannemle yaşıyordum(anne baba ayrı) onu özlemiştim.Gittiğim üçüncü günü aradım eşimi bitirdiğini söyledi onu herkese rezil etmişim ben bir daha annesinin yüzüne nasıl bakacakmışım bağrınıp kapattı.Annem aramış eşimi biraz konuşmuşlar ve anneme sizin 30 yıldır yetiştiremediğinizi ben bu kadar yaptım demiş.Ben tabi bunu duyunca iyice gerildim.Dedim seninki annede benim ki çöpten mi çıktı? Bu arada eşimin mesleğinden dolayı başka bir şehire gittiğimizde annem bizim evde kalmıştı( o sıralar ev sahibi kirayı iki katına çıkarınca ev bulamamıştı) sonra döndüğümüzde annem güya evi leş gibi kullanmış falan bana sabah kadar saydırdı çok sonra farkediyorum ki bu da kaynanamın dolduruşuylaydı.Konudan kopmayayım on gün boyunca beni ne aradı ne sordu en son aradı ondada hatamı kabul etmiş miyim etmemiş miyim diye kontrole aradı.Annesini aramıştım bu esnalarda telefonumu açmamıştı.Özür mesajı attım cevap vermedi.Öyle bir suçlu hissettim ki kendimi ve etrafımdakilerin çok fevri davranmışsın demesiyle iyice hatalı olduğuma inandım ve hatalıyım dedim , eve geldim. Eşim iyi gibiydi ama bir soğukluk vardı ve bana annem bir daha buraya gelmeyecek ve senin annende gelmeyecek benden kim eksilirse senden de o eksilecek tarzı konuştu. Çok fazla ayrıntı ve olaylar oldu üç sene boyunca.Şimdi boşanmak istediğimi söyledim ve kararlıyım ama bir bilinmezlik beni korkutuyor.Çok uzun yazdım okuyup cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim
Bosanmama motivasyonun ne ,çocuk da yok .

Hadi gittin valizi alıp kaynana gitti die nie özür mesajı atıp geri döndün eve . Korunun çocuk yapmayın

Yüksek lisansa kadar yapmışsınız,lütfen hazır çocuk da yok,kocayı dinlemeyin ,bi işe girin. O zaman hepsinin size davranışlarının nasıl değiştiğini göreceksiniz..
Çok yere başvurdum bir dönüş olmadı. Birde şöyle bir durum var aşırı kıskanç benim işim daha çok fabrika ortamında ama kurumsal bir yer olmadan olmazmış diyelim ki oldu kıskandığında görmeniz lazım gözü dönüyor resmen.Babamın anneme şiddetinden kalma huyum var böyle durumlarda hemen elim ayağım titriyor kısacası sanırım beni baya sindirmiş ama yine de iş arayışındayım sadece bu boşanma istememden dolayı biraz erteledim çünkü boşandıktan sonra onla aynı şehirde yaşamak istemiyorum. Zaten burada da ne arkadaşım ne de bir tanıdığım var.

Hadi gittin valizi alıp kaynana gitti die nie özür mesajı atıp geri döndün eve . Korunun çocuk yapmayın
Herkesin fevri davrandığımı söylemesinden dolayı , suçlu hissettirilmek . . Çocuk gibi bir düşüncem yok

Herkesin fevri davrandığımı söylemesinden dolayı , suçlu hissettirilmek . . Çocuk gibi bir düşüncem yok
33 yaşında neden başkalarının sizi yönlendirmesine müsade ettiniz ki haftanın 5 günü kötü olduğum koca iyi napayım

Bosanmama motivasyonun ne ,çocuk da yok
Burada yazıldığı kadar her şeyi çok kolay çabuk hallediyorsunuz sanırım , ne güzel :) Ama hak veriyorum bu tepkiye çünkü bana da anlatılsa bende böyle bir tepki veririm. Sanırım korku ve bağımlılık olabilirdi boşanmama motivasyonum. .

33 yaşında neden başkalarının sizi yönlendirmesine müsade ettiniz ki haftanın 5 günü kötü olduğum koca iyi napayım
Çünkü o yaşa kadar da yine başkaları yönlendiriyordu beni yani babam. . Mesela eşimle bu kadar benzediklerini evlendikten sonra gördüm.

Eşinizle oturun konuşun işe girin. Madem yürümüyor çalışmama karışma ayaklarımın üzerinde durayım süreci başlatalım uzamasın deyin. Boşanacağı insanı da kıskanmaz yani.
Zaten aileden kalan sorunlar varmış bu tarz durumlarda yuvam dağılmasın anne babam gibi olmayayım ayağına birçok şeye katlanıyor insan. O nedenle sizi anlıyorum ama önce işe ihtiyacınız var zira ben şak diye altınları alabileceğinizi düşünmüyorum verecek olan 3 yılda verirdi.

Back
X