Boşanmak mı ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi DSB92
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

DSB92

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2024
51
30
3
33
Merhabalar siteye yeni üyeyim burayı çok sık okurdum başkasına verilen tavsiyeler , evliliğime benzer evlilikler vs. . Ben 33 yaşında 3 yıllık evliyim.Eşimle haftanın beş günü tartışmalı iki günü iyi olan bir evliliğimiz vardı. Karşılıklı çok hatalarımız oldu. Mahkemeye kadar gidip günümüz geldiğinde vazgeçmişliğimiz oldu ama bir türlü dikiş tutturamadık.Son durumu paylaşmak isterim.Eşimin annesi bayramda bize gelecekti ve ben bir hafta öncesinden akşam yiyeceğimiz yemeklere varana kadar hazırlayıp buzluğa attım sırf geldiğinde yardım etmek isteyipte yorulmasın diye.Annesi geleceği gün eşimle tartışma yaşamıştık.Sebebi kardeşinin yeni sevgilisinin bayramın ilk günü doğum günü olması ve bize davet etmek istemesiydi.Her neyse bayram günü geldi çattı ilk gün kuzenlerim geldiler annesi ve eşim onların önünde bana o kadar iyi davranıyorlar ki anlatamam.Sadece annesi eniştemle iki saat siyaset tartıştı ve baya hararetli tartıştı.Bayramın üçüncü günü annem de geldi eşim anneme iyi davranıyor diye alttan alttan eşime laf sokmaları , bana sürekli laf sokması vs cabasıydı sesimi çıkarmadım.Daha birçok ayrıntı var ama yazarken anlatmak zor oluyormuş :) Annesi gitmeden bir gün önce dışarıdaydık annesiyle akşam geldik ben hemen yemeği hazırladım yedik falan önceki günden kalan hamur vardı kaynanam onu bazlama yapayım buzluğa kaldır dedi.Tamam geleyim mi dedim yok iki üç tane yapacağım zaten dedi.O mutfağa geçti eşim hemen sen yinede git mutfağa dedi.Gittim her neyse hamur çok cıvımış bu yapılmaz direkt buzluğa kaldıralım dedi.Kaldırdım ve bana elim unlu leğeni yıkar gelirim sen geç dedi.Geçtim iki dakika geçmedi daha eşimin surat beş karış ne oldu dedim. Hayret bir şey ya dedi.Benim devrelerim yandı artık annesine dedim ki anne ben sana hizmet mi ettiriyorum bak oğlun her gittiğimiz yerde aynı şeyi yapıyor diye bu arada sinirim bozuk sesim biraz yüksek çıkıyor.Kaynanam ortalığı iyice alevlendirdi olayı kişiselleştirdi valizini topladı gidecek.Bizimki köpürdü tabi annesi diyor ki onun mu sana hizmet etmesi gerek senin mi ona hizmet etmen gerek olay büyüdü.Kadın tutturdu gideceğim diye.Eşim zar zor ikna etti.Ertesi sabah ben uyurken valizini toplamış gitmiş.Annem olaydan habersiz bana ulaşamayınca onu arıyor annemin telefonuna cevap vermemiş.Bende bu durumdan dolayı eşimin burnumdan getireceğini bildiğim için topladım valizi memlekete gideceğimi söyledim.Eşim tepkisiz kaldı.Bende gittim hem biraz kendimizi dinleyelim hemde ben normalde babaannemle yaşıyordum(anne baba ayrı) onu özlemiştim.Gittiğim üçüncü günü aradım eşimi bitirdiğini söyledi onu herkese rezil etmişim ben bir daha annesinin yüzüne nasıl bakacakmışım bağrınıp kapattı.Annem aramış eşimi biraz konuşmuşlar ve anneme sizin 30 yıldır yetiştiremediğinizi ben bu kadar yaptım demiş.Ben tabi bunu duyunca iyice gerildim.Dedim seninki annede benim ki çöpten mi çıktı? Bu arada eşimin mesleğinden dolayı başka bir şehire gittiğimizde annem bizim evde kalmıştı( o sıralar ev sahibi kirayı iki katına çıkarınca ev bulamamıştı) sonra döndüğümüzde annem güya evi leş gibi kullanmış falan bana sabah kadar saydırdı çok sonra farkediyorum ki bu da kaynanamın dolduruşuylaydı.Konudan kopmayayım on gün boyunca beni ne aradı ne sordu en son aradı ondada hatamı kabul etmiş miyim etmemiş miyim diye kontrole aradı.Annesini aramıştım bu esnalarda telefonumu açmamıştı.Özür mesajı attım cevap vermedi.Öyle bir suçlu hissettim ki kendimi ve etrafımdakilerin çok fevri davranmışsın demesiyle iyice hatalı olduğuma inandım ve hatalıyım dedim , eve geldim. Eşim iyi gibiydi ama bir soğukluk vardı ve bana annem bir daha buraya gelmeyecek ve senin annende gelmeyecek benden kim eksilirse senden de o eksilecek tarzı konuştu. Çok fazla ayrıntı ve olaylar oldu üç sene boyunca.Şimdi boşanmak istediğimi söyledim ve kararlıyım ama bir bilinmezlik beni korkutuyor.Çok uzun yazdım okuyup cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim

Boşa bu adamı. Çok ciddiyim terbiyesizin önde gideni. Eğer boşamazsan seni daha çok ayaklar altına alır değersizleştirir

Boşa bu adamı. Çok ciddiyim terbiyesizin önde gideni. Eğer boşamazsan seni daha çok ayaklar altına alır değersizleştirir
Boşayacağım zaten ama çekişmeliyle uzatmaktansa anlaşmalı boşanmak istiyorum.Takılarımın hepsini babasına vermiştik borcundan dolayı.Halâ parayı vermedi onu almam gerek ve o yüzden anlaşmalı boşanmak istiyorum işinden dolayı ha bugün ha yarın ne zaman gideceğiz mahkemeye bilmiyorum.Zaten değersizleştirdi sokaktaki herhangi insanı bile bana karşı savunur

Annesinin yalnız başına leğeni yıkamasına çok üzülüyorsa kalksın kendisi yardım etsin. Annesi de bayağı drama queen'lik yapmış. Sizin özür dilemenize gerek yoktu olaylar böyle gerçekleşmişse. Genel olarak zaten sizde boşanma yolu gözüküyor sanki, eşinizin uyumlu olmaya gönlü yok. Çok tartışma zaten insanı iyice soğutup bıktırır.

Altınlarını almadan boşanma işine girme. Çünkü erkekler işin içine para girince çok çirkinleşiyorlar. Umarım her şey istediğiniz gibi ilerler

Altınlarını almadan boşanma işine girme. Çünkü erkekler işin içine para girince çok çirkinleşiyorlar. Umarım her şey istediğiniz gibi ilerler
Evet kesinlikle daha önce o şekilde boşanmaya çalıştım ben perişan oldum. O burda rahat rahat otururken ben ordan oraya savrulmayacağım bu sefer.Yorumunuz için teşekkür ederim.

Eşiniz manyak. Bişanın çocuk uapmayın Zeren o kesin

Bu yorum güldürdü :))) Hayır işin ilginç yanı ben gittiğim gün akşam annesini geri getirmiş bize :)) Evet balık baştan kokuyordu aslında ,hiç bahanelere sığınmayacağım tamamen bile isteye üç yılımı çöp etmek gibi bir şey oldu.

+1
Azıcık aklı başında, iyi niyetli bi kadın olsa o hareketinin ortalığı birbirine katacağını düşünür. Sırf ortalık karışsın, kaos çıksın, peşinde koşulup egosu tatmin edilsin istemiş, yazık.

Ama o kadar güzel rol yaptı ki.. O güne kadar annesi hep benden yana , beni , evliliğimizi düşünüyor sanıyordum.Tartışmalarımızda , ayrılıklarımızda hep benden yana olmalar , oğluna küsmeler.( Nerden biliyor bunları derseniz her şeyi annesine anlatırdı ) o da güya birde benden dinlemek için beni arardı. Ve ben demiştim ki anne böyle durumlarda oğluna küsme sonra bana daha çok düşman oluyor dedim. Bu hareketi tabi ki bilerek yaptı demiyor ki diğer gelin bizim ağzımıza etti , bu kız geldiğimizden beri oturmuyor her şeyimizi yaptı , ağırladı demek yok halâ ben hizmet mi bekliyorum oğlum falan. Birde artık ben varken oğlunun benim yanımda aramasını istemiyormuş. Bu kadar aptallığım yetmedi dün depremden dolayı iyi misin falan yazdım.İyiyim yazmış sadece ve doğum günüydü işte yeri olmadığını ama benle konuşmak istemesede onu sevdiğimi söyledim ve doğum gününü kutladım cevap vermedi :) Annemde depremi duyar duymaz aramış , telefonu meşgulmüş dönüş bile yapmamış.Annem mesaj atmış ve ona da iyiyim dışardayım yazmış sadece :) O an belki bu durumu düşünememiş olabilir diyebilirsiniz ama oğlu aradığında deprem olduğundan haberi yoktu dışarıdaydı hissetmemişti söylediğine göre

Ama o kadar güzel rol yaptı ki.. O güne kadar annesi hep benden yana , beni , evliliğimizi düşünüyor sanıyordum.Tartışmalarımızda , ayrılıklarımızda hep benden yana olmalar , oğluna küsmeler.( Nerden biliyor bunları derseniz her şeyi annesine anlatırdı ) o da güya birde benden dinlemek için beni arardı. Ve ben demiştim ki anne böyle durumlarda oğluna küsme sonra bana daha çok düşman oluyor dedim. Bu hareketi tabi ki bilerek yaptı demiyor ki diğer gelin bizim ağzımıza etti , bu kız geldiğimizden beri oturmuyor her şeyimizi yaptı , ağırladı demek yok halâ ben hizmet mi bekliyorum oğlum falan. Birde artık ben varken oğlunun benim yanımda aramasını istemiyormuş. Bu kadar aptallığım yetmedi dün depremden dolayı iyi misin falan yazdım.İyiyim yazmış sadece ve doğum günüydü işte yeri olmadığını ama benle konuşmak istemesede onu sevdiğimi söyledim ve doğum gününü kutladım cevap vermedi :) Annemde depremi duyar duymaz aramış , telefonu meşgulmüş dönüş bile yapmamış.Annem mesaj atmış ve ona da iyiyim dışardayım yazmış sadece :) O an belki bu durumu düşünememiş olabilir diyebilirsiniz ama oğlu aradığında deprem olduğundan haberi yoktu dışarıdaydı hissetmemişti söylediğine göre
Ne alaka kaynana da ateşe körükle gidiyor
Valla bende şok oldum. Güya beni teselli etmiş ben diklenmişim eşim öyle diyor bana.Halbuki ben yere oturmuşum ağlıyorum gelmiş bana diyor ki sizin başka sorununuz var beni alet etmeyin elalem böyle düşünmez ben de yine sesim yüksek çıkarak bu ilk yaptığı değil nankörlüğü yetti falan dedim ve eşime nankörsün diye kızıyordum yani kaynanama hiçbir şey demedim hatta dedim ki anne ben senden razıyım olay senlik değil senin yerinde başkası olsaydı yine bana bunu yapacaktı diyorum o halâ lafımı bölüp sürekli bir şeyler konuşuyordu.

Evet gerçekten insan geçen yıllara üzülüyor ama en azından gelecek yılları kurtarmak gerekir. Zor bir karar, ama siz eşinizi tanıyorsunuz, bir geleceğiniz yoksa yapacak başka bir şey de kalmıyor.

Evet gerçekten insan geçen yıllara üzülüyor ama en azından gelecek yılları kurtarmak gerekir. Zor bir karar, ama siz eşinizi tanıyorsunuz, bir geleceğiniz yoksa yapacak başka bir şey de kalmıyor.
Alışkanlıklardan kopmak belki başta zor geliyor. Birde o kadar pasifleştirdi ki beni korkak bir şey oldum çıktım. Bilinmezlikler korkutuyor sadece ama aşacağıma inanıyorum.Etrafımdakiler yanlı yorum yaptığı için buraya yazıp tarafsız yorumlar duymak güzel oldu.Teşekkürler yorumunuz için

Bari bazlamaları yapsaydı,hiçbir şey yapmadan kavgaya sebep oldu. Sanki oğlu boşanınca daha mutlu olacak

Bari bazlamaları yapsaydı,hiçbir şey yapmadan kavgaya sebep oldu. Sanki oğlu boşanınca daha mutlu olacak
Hamur o kadar cıvık olmuş ki zor topladım :) Eşimin annesiyle babası da ayrı.Güya kayınbabamdan çok çektiğini ve kalan kısmıda eşimin tamamladığını söylerdi:) İki sene küs kaldıklarını biliyorum eşim ve kaynanamın.Aptal gibi birde her küstüklerinde eşime kızıyordum kör öldü badem gözlü oldu şimdi :) Ben evlenince selam vermediği insanlar bile birden kıymetli oldu eşimin gözünde.

O kadın altın maltın ödetmez geri. Parayı almam gerek diyorsunuz da hele bu durumda hiç alamazsınız. Siz bozdurup banka havalesi mi yaptınız yoksa direk altınları ellerine mi verdiniz? Gerçi ben pek boşanma hissiyatı almadım sizden. Kadını aramışsınız, olmamış özür mesajı atmışsınız, hiç bir şey olmamış gibi eve dönmüşsünüz. Sizin 30 yılda eğitemediğinizi ben bu kadar eğitebildim diyen adamın yanına dönmüşsünüz.

Hararetli yorumunuz ve kahinliğiniz için teşekkür ederim:) Kaynanam ayrı ona kalsa kayınbabamın donunu bile almamızı ister.Parayı verecek olan o değil yani :) Havale yaptık. Boşanma kelimesi bazen yazdığınız kadar kolay olmuyor.Evet umarım kimse size suçluluk duygusu hissettirmez ve siz daha dik duruş sergilersiniz :)

Bu adam büyüyene kadar seni çok yıpratır..anne,oğul epey tuhaf..keşke annesine özür mesajı göndermeseydin hiç..Seni kaybettiğinden iyice emin olsun,bence o sana yalvarmaya gelecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…