• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak mı evlatlık almak mı...?

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.792
15.482
408
Merhaba arkadaşlar ...
Uzun yıllardır bebek hasreti ile yaşıyoruz.. 5 yıla yakındır olmuyor şuan da ki durum şöyle...
Benim bir tüpüm kaldı diğeri alındı hastalıktan dolayı ..
Eşim de problem yok hatta 3 erkek değerinde spermleri...
Benim eşim çocukları cok seviyor arkadaşlarının 3. Cu çocuğu bile oldu biliyorum çok üzülüyor..
Ben başkasının çocuğunu kucağına alıp sevebilen bir insan değilim ama eşim çok ilgili çocuklara kimin olursa olsun alır sever...
Eşimi çocuk tan mahrum bırakmak istemiyorum... hani hiç olmazsa çocuğumuz napariz diye düşündük...
Eşim burdan gideriz bizi kimsenin tanımadığı bir yerde evlatlık alır yaşarız kimse çocuğa söyleyemez üzemez sen evlatlıksin diye dedi ...
Ben farklı düşünüyorum ama dedim senin çocuğun olur hemde hemen.
Boşanalım sen yolunu çiz dedim bana bağırmaya başladı... kendi açısından haklı bilemiycem.. ama bende karışık duygular içindeyim...

Burda bir kadının çocuğu olmadı diye kadın kocasına dediki git başlasi ile çocuk yap getir birlikte büyütelim...
Adamın çocuğu oldu başka kadından para karşılığı yapıldı...
Çocuk şuan 10 yaşında kadını annesi biliyor...

Siz olsanız ne yapardınız. .
Evlatlık mi...
Boşanmak mı...
Yada kocanızın başka kadınla çocuk yapmasını kabullenmekmi...
??????

Duygularım düşüncelerim piskolojim çok karışık... biliyorum 5 yıl uzun bir süre değil ama aramızdaki konuşma böyle geçti.. merak ettim siz olsanız ne yapardınız???

Ne yaparsınız ne edersiniz bilmiyorum ama bana anladığım kadarıyla (yazdıklarınızdan bu hisse kapıldım) başkasının çocuğuna pek annelik yapacak biri gibi gelmediniz . Bunu herkes yapamaz ;)
Siz de bence , sırf kocanız istiyor diye , böyle bir işe girişmeyin . Ayrıca , kocanızın başka kadınla sevişip getireceği çocuğu da çok seveceğinize inancım 0 ;)

3.seçeneği hiç düşünmemeniz lazım. Ne kadar saçma birşey. Sorun eşinizde olsaydı siz başka adamdan çocuk yapar getirirmiydiniz tövbe ya .
Boşanmak da saçma. Herkesin çocuğu olacak diye birşey yok ki. O imza iyi gün kötü gün her türlü durumda diye atılmıyor mu ? Çok iyi bi evliliğiniz varsa tek sorun bebekse boşanmayın. Eşinizde kabul etmemiş zaten .
Evlatlık almak bana mantıklı geliyor. Bebekken alırsınız adapte olursunuz sizde. Ha içime sinmez derseniz onuda yapmayın. Koruyucu aile olursunuz felan.

Burda bir kadının çocuğu olmadı diye kadın kocasına dediki git başlasi ile çocuk yap getir birlikte büyütelim...

Evlatlık mi...
Boşanmak mı...
??????

Bu ne ya neyin kafasini yasiyorsunuz? Kendinize de mi sayginiz yok. Cok istiyorsaniz bosanin.

Rabbim inşallah kucağınızı doldurur. Zor bir durum.
Ama sanırım kocama git başkasından çocuk yap diyemezdim! Belki bencillik ama hayat bu kimin başına ne gelicek belli olmaz. Rahatsızlığı olan kişi eşiniz olsaydı siz gidip başkasından çocuk yaparmıydınız??

Merhaba arkadaşlar ...
Uzun yıllardır bebek hasreti ile yaşıyoruz.. 5 yıla yakındır olmuyor şuan da ki durum şöyle...
Benim eşim çocukları cok seviyor arkadaşlarının 3. Cu çocuğu bile oldu biliyorum çok üzülüyor..
Ben başkasının çocuğunu kucağına alıp sevebilen bir insan değilim ama eşim çok ilgili çocuklara kimin olursa olsun alır sever...
Eşimi çocuk tan mahrum bırakmak istemiyorum... hani hiç olmazsa çocuğumuz napariz diye düşündük...
Eşim burdan gideriz bizi kimsenin tanımadığı bir yerde evlatlık alır yaşarız kimse çocuğa söyleyemez üşemez sen evlatlıksin diye dedi ...
Boşanalım sen yolunu çiz dedim bana bağırmaya başladı... kendi açısından haklı bilemiycem.. ama bende karışık duygular içindeyim...

Evlatlık mi...
Boşanmak mı...
??????

Duygularım düşüncelerim piskolojim çok karışık... biliyorum 5 yıl uzun bir süre değil ama aramızdaki konuşma böyle geçti.. merak ettim siz olsanız ne yapardınız???

Ben böyle konulara çok yazıyorum elimden geldiğince duygularımı yazmaya çalışıyorum. Çocuk sahibi olmam imkansız ve eşimle bu yola bilerek çıktık.
Bence hiç biri, önce terapi alın, biraz sakinleşin hemen karar vermeyin.
Yurt dısında bir adam eş mi çocukmu dediklerinde cocugunu seçmiş. Biliyormusunuz ben bu soruyu hiç sormadım, aklıma bile gelmedi, cevaptan çok emindim. Birgün denk geldi, bu yazdıklarımı söyledim, sadece sımsıkı sarıldı. Yine kendine yakısır olgunlukla arada geçeni bilemeyiz kime neye göre doğru yaptı her evlilik kendine özeldir dedi
Bu sizin evliliğiniz. Lütfen kendinizi eksik görmeyin. Bunun doğrusunu biz bilemeyiz. Yurt dısında tasiyıcı annelikte bulabilirsiniz. Ama ciddi rakamlar isterler.
Para karşılığı çocuk fln hiç olacak bir secenek değil. 2. yi isterse ne olacak?

Ne evlatlik alirdim ne de bosanirdim cocuk sart mi canim ne kadar abartmissiniz olayi hem de daha 5 yil da benim de kiz kardesimin olmadi cocugu 9. Yilinda anne oldu. Ne zmn olacagi belli olmaz cok acele hareket etmeyin. Olay sizin ve esinizin psikolojinde bitiyor Olmazsa da bir ömur cocuksuz pek ala yasayabilirsiniz

ben de 5 yıllık evlilikten sonra tüp bebekle anne oldum çok şükür benimde dış gebelik oldu tüpüm alındı bende çok karamsarlığa kapıldım ama çocuk herşey ama çocuk herşey değil diye kendimi teselli ettim çok düşündüm eşim benden ayrılmak istermi diye hiç lafını dahi etmedi tüp bebeğe başladığımda bende teklif ettim birsürü para verdik istersen yolumuzu ayırabiliriz olmazsa dedim eşim dediki hz aişe bile çocuğunun olmamasıyla imtihan olmuş biz neyizki dedi ben seni seviyorum gerisi boş dedi bende tüp bebeğe devam ettim çok şükür 3 yaşında kızım var şimdi ikinci çocuk hayali kuruyorum ben duygularını çok iyi anlıyorum ama tedavine devam et böyle şeyleri aklına getirme bir kere söylemişsin geçmiş psikoloji çok önemli

Kıbrıs’ta yapılan tedavilerlede mi çocuğunuz olmuyor?

Doktorlar tek tüp le de çocuğumun normal yolla olabileceğini söyledi.
1 tane negatif tüp bebek deneyimim var. .
2 tane 5. Gün dondurulmus embriyolarım var çok iyi kalitede...
Sadece aramızda konuştuk farzetki 15 20 yıl olmadı o zaman ne düşünüyorsun diye sordum eşime ...

Sadece aramızda konuştuk farzetki 15 20 yıl olmadı o zaman ne düşünüyorsun diye sordum eşime ...

O zaman bu karamsar tabloya gerek yok ki.
İyiyi düşünün olumluya odaklanın. Siz daha olmadan olmayacak psikolojisine girmişssiniz.
Annemle babamın 9. senelerinde artık asla olmaz denilen zamanda dünyaya gelmişim. Çünkü o zaman yoğunlaşmaktan vazgeçip kabullenmişler. Hele o başka kadından çocuk yapmak falan ne çirkin. Çıkarın öyle şeyleri kalbinizden.

ben de 5 yıllık evlilikten sonra tüp bebekle anne oldum çok şükür benimde dış gebelik oldu tüpüm alındı bende çok karamsarlığa kapıldım ama çocuk herşey ama çocuk herşey değil diye kendimi teselli ettim çok düşündüm eşim benden ayrılmak istermi diye hiç lafını dahi etmedi tüp bebeğe başladığımda bende teklif ettim birsürü para verdik istersen yolumuzu ayırabiliriz olmazsa dedim eşim dediki hz aişe bile çocuğunun olmamasıyla imtihan olmuş biz neyizki dedi ben seni seviyorum gerisi boş dedi bende tüp bebeğe devam ettim çok şükür 3 yaşında kızım var şimdi ikinci çocuk hayali kuruyorum ben duygularını çok iyi anlıyorum ama tedavine devam et böyle şeyleri aklına getirme bir kere söylemişsin geçmiş psikoloji çok önemli

Evet devam edeceğiz tüp bebek tedavisine..
1. Deneme negatif maalesef...
2. Ci denemeyi hazıran da düşünüyoruz
2 tane dondurulmuş 5. Gün embriyolarım var ... hayırlısı inşallah...

dondurulmuş embriyolarını kullan dua et nasip

Merhaba arkadaşlar ...
Eşim burdan gideriz bizi kimsenin tanımadığı bir yerde evlatlık alır yaşarız kimse çocuğa söyleyemez üzemez sen evlatlıksin diye dedi ...

Evlatlık mi...
Boşanmak mı...
??????

Birkere en önce evlilik terapisine gitmelisiniz ...bu konuyu sindirip evliliğin de aştığınızdan emin olmalısınız ....
Evlatlık almak için şehir ülke değiştirmek te çok saçma kendinizi daha büyük tramvaylara sürükleyecek ve ileride onarılması mümkün olmayan şeylere yol açacak...
Tamamen doğal hayatınızda devam ederek evlat edindiğiniz yavrucağı hayatınıza dahil ederek o çocuğa sadece anne baba değil kuzen yiğen dede ananane belki kardeşninde olduğu doğal bir ortama dahil etmeye yükümlüsünüz...(kendi çocuğunuza sağlayacağınız gibi)
Benim kardeşim evlatlık ve tabiki de uygun zaman ve ortamda söyledik ...herşeyde yolunda mutlu huzurlu bşr aile ortamına sahibiz ...
Güven dürüstlük doğallık bu işlerin temel taşıdır ... şakın unutmayın lütfen

Evlat edinmek bukadar kötü birşey değil ....benim imkanım dahada ilerlediğinde bir tane yawrucağa sıcak bir yuva sunacağım inşallah ...bir evladımda var çok şükür ikinci için tüpbebek tedavisindeyim .3.veya 4.çocuğum için hayalim bu yönde inşaşşah

Back