• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak istiyorum Fikir verin lütfen

YORGUNCANSU

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2023
28
8
1
25
Merhaba arkadaşlar ben CANSU 16 yaşında evlendim 3 tane kızım var şuan 22 yaşındayım eşimle görücü usulü Evlendim çocuktum kadın oldum anne oldum çok zor dönemler yaşadım, dayak yedim her hamilelikten Sustum cahildim yumruğumu masaya vurmadım her defasında hamilelik yaşadım daha çok mecbur kaldım,Şimdi aklım büyüdü, düşüncelerim değişti,Ben hayatımı böyle yaşamak istemiyorum hâlâ bu adamın kahrını yaşamak istemiyorum çocuklarım küçücük ailem boşanmak için destek vermiyor,bende şuan birikim yapıyorum gizli gizli üç beş kuruş atıyorum, Amacım iyi bir para biriktirip kendime bir ev kirası çıkartmak evet iş her yerde var ben gerekirse merdiven temizlerim tekstil de çalışırım Yeterki ayağımın üstüne durarak çocuklarıma iyi bir anne olmak için mücadele verecem ,Şimdi şu konuda danışmak istiyorum ben eğer Boşansam kızlarım babaların yanında kalmak zorunda çünkü kendim önce toparlanıp iş bulup ev tutana kadar , Yanlış mi düşünüyorum Bende onlari bırakmak istemiyorum ama mecburrum en azından bir müddet... Allah'ın izniyle yanıma alacam onlar için çalışacam onlara iyi bir gelecek vermek için çalışıp didinecem, Kızlar annem diyor ki Mecbursun kocandir susacaksin çocukların için sizce ömür boyu susup kaderim diyip keseyim mi sesimi yoksa hissettiğime göre mi yola tek ve yanlız mi çıkayım siz bana akıl verin Ama şöyle söyleyeyim eşimle evliliğimiz kalmadı çok gözümde soğdu aynı YATAKDA aylarca bile yatmıyoruz cinsellik zamanında altında ölü gibiyim sanki bana tecavüz ediyormuş gibi kendimi kötü hissediyorum işi bitince odasına gittiğinde ağlıyorlar kendi vücudumu kullanılmış gibi hissediyorum Kendimden tiksiniyorum,o derece kopulduk, çocukları için fedakarlık yapıip bir ömür böyle mi devam etsem?ama ben iyi değilim iyi olmayınca iyi anne de olamiyorum, Kendimi mutlu etmek istiyorum ben ayakada dursam her zorluğu üsteslensem boşansam daha iyi olur benim için bazen Boşanmak da en Hayrlısi oluyor, Lütfen siz bişey söyleyin yanlış mı yapıyorum?

Merhaba arkadaşlar ben CANSU 16 yaşında evlendim 3 tane kızım var şuan 22 yaşındayım eşimle görücü usulü Evlendim çocuktum kadın oldum anne oldum çok zor dönemler yaşadım, dayak yedim her hamilelikten Sustum cahildim yumruğumu masaya vurmadım her defasında hamilelik yaşadım daha çok mecbur kaldım,Şimdi aklım büyüdü, düşüncelerim değişti,Ben hayatımı böyle yaşamak istemiyorum hâlâ bu adamın kahrını yaşamak istemiyorum çocuklarım küçücük ailem boşanmak için destek vermiyor,bende şuan birikim yapıyorum gizli gizli üç beş kuruş atıyorum, Amacım iyi bir para biriktirip kendime bir ev kirası çıkartmak evet iş her yerde var ben gerekirse merdiven temizlerim tekstil de çalışırım Yeterki ayağımın üstüne durarak çocuklarıma iyi bir anne olmak için mücadele verecem ,Şimdi şu konuda danışmak istiyorum ben eğer Boşansam kızlarım babaların yanında kalmak zorunda çünkü kendim önce toparlanıp iş bulup ev tutana kadar , Yanlış mi düşünüyorum Bende onlari bırakmak istemiyorum ama mecburrum en azından bir müddet... Allah'ın izniyle yanıma alacam onlar için çalışacam onlara iyi bir gelecek vermek için çalışıp didinecem, Kızlar annem diyor ki Mecbursun kocandir susacaksin çocukların için sizce ömür boyu susup kaderim diyip keseyim mi sesimi yoksa hissettiğime göre mi yola tek ve yanlız mi çıkayım siz bana akıl verin Ama şöyle söyleyeyim eşimle evliliğimiz kalmadı çok gözümde soğdu aynı YATAKDA aylarca bile yatmıyoruz cinsellik zamanında altında ölü gibiyim sanki bana tecavüz ediyormuş gibi kendimi kötü hissediyorum işi bitince odasına gittiğinde ağlıyorum kendi vücudumu kullanılmış gibi hissediyorum Kendimden tiksiniyorum,o derece kopulduk, çocukları için fedakarlık yapıip bir ömür böyle mi devam etsem?ama ben iyi değilim iyi olmayınca iyi anne de olamiyorum, Kendimi mutlu etmek istiyorum ben ayakada dursam her zorluğu üsteslensem boşansam daha iyi olur benim için bazen Boşanmak da en Hayrlısi oluyor, Lütfen siz bişey söyleyin yanlış mı yapıyorum?

Kabullenme sakın. Kendi hayatını kur çocuklarınla.
Ne o düzelir ne senin ve çocuklarının psikolojisi. Kur kendi düzenini. Aileni,kimseyi dinleme. Çocuklar için devam edemezsin,fedakarlık değil bu onlara en büyük kötülük olur.

Para biriktirmeye devam et. Okul,meslek durumun ne?Çocukları babaya bırakmaktan başka yolun yok mu?Çok iyi bir fikir değil sanki.

Oturdugunuz ev kira mi, evliyken satin alinam bir ev mi?
Cocuklari gecici olarak birakip duzen kurunca alabilirsiniz.

Orta okul mezunuyum eşimin durumu iyi evi arabası şirketi var çocuklarına çok düşkün evet zengin ama çok da cimri kızları mecbur bırakmak zorundayım onlardan vazgeçmiyorum sadece ayağımın üstüne durarak çalışıp onları yanıma almak için mücadele vermek istiyorum

PSK. Fatih Reşit Civelekoğlu'nun videoları var mutlaka izleyin.

Evlilik Kader mutluluk tercihtir diye bir kitabi var mutlaka okuyun.

Bulunduğunuz durum bir çok kadının maalesef içinde bulunduğu bir hal. Bu dediğim kitabı okumadan adım atmayın lütfen. Zaten kısacık

Oncelikle yasadiklariniza cok uzuldum ama size pembe hayaller tavsiyesi veremeyecegim icin uzgunum. Gizli gizli 3-5 kurus biriktirip, ev tutup gecinecek bir donemde degiliz. Kaldi ki cocuklariniz var. Madem ki bosanacaksiniz once egitiminize ve meslek sahibi olmaya odaklanin. Ailenizi bir sekilde ikna edin en azindan kalacak yer sorununuz olmaz. Allah yardimciniz olsun.

Dayanamıyorum diyorsunuz madem elbette gidebilirsiniz ama hadi ben döndüm diyip öyle pat diye çocuklarınızı alamayacaksınız bunun bilincinde olun. Çocuklarınız ufakmış üstelik babaları doğru düzgün bakabilecek mi? Hadi çocukları geçtim ev kiraları az buz değil. Anladığım kadarıyla hiç iş tecrübeniz de yok. Gerekirse temizlik yapar, merdiven silerim, tekstilde çalışırım demişsiniz ama bunlar da kolay işler değil ki. Kendi hayatınızı kurabilecek misiniz, sonunda heder olmayasınız. Her olasılığı düşünüp hesaplayın ona göre hareket edin.

Allah razı olsun okula devam edemem, ama kişisel gelişim kitapları bol bol okuyorum boşandıktan sonra sudan çıkmış balık gibi aval aval insanlara bakmak istemiyorum kendimi geliştirmek için çaba gösteriyorum

Merhaba arkadaşlar ben CANSU 16 yaşında evlendim 3 tane kızım var şuan 22 yaşındayım eşimle görücü usulü Evlendim çocuktum kadın oldum anne oldum çok zor dönemler yaşadım, dayak yedim her hamilelikten Sustum cahildim yumruğumu masaya vurmadım her defasında hamilelik yaşadım daha çok mecbur kaldım,Şimdi aklım büyüdü, düşüncelerim değişti,Ben hayatımı böyle yaşamak istemiyorum hâlâ bu adamın kahrını yaşamak istemiyorum çocuklarım küçücük ailem boşanmak için destek vermiyor,bende şuan birikim yapıyorum gizli gizli üç beş kuruş atıyorum, Amacım iyi bir para biriktirip kendime bir ev kirası çıkartmak evet iş her yerde var ben gerekirse merdiven temizlerim tekstil de çalışırım Yeterki ayağımın üstüne durarak çocuklarıma iyi bir anne olmak için mücadele verecem ,Şimdi şu konuda danışmak istiyorum ben eğer Boşansam kızlarım babaların yanında kalmak zorunda çünkü kendim önce toparlanıp iş bulup ev tutana kadar , Yanlış mi düşünüyorum Bende onlari bırakmak istemiyorum ama mecburrum en azından bir müddet... Allah'ın izniyle yanıma alacam onlar için çalışacam onlara iyi bir gelecek vermek için çalışıp didinecem, Kızlar annem diyor ki Mecbursun kocandir susacaksin çocukların için sizce ömür boyu susup kaderim diyip keseyim mi sesimi yoksa hissettiğime göre mi yola tek ve yanlız mi çıkayım siz bana akıl verin Ama şöyle söyleyeyim eşimle evliliğimiz kalmadı çok gözümde soğdu aynı YATAKDA aylarca bile yatmıyoruz cinsellik zamanında altında ölü gibiyim sanki bana tecavüz ediyormuş gibi kendimi kötü hissediyorum işi bitince odasına gittiğinde ağlıyorlar kendi vücudumu kullanılmış gibi hissediyorum Kendimden tiksiniyorum,o derece kopulduk, çocukları için fedakarlık yapıip bir ömür böyle mi devam etsem?ama ben iyi değilim iyi olmayınca iyi anne de olamiyorum, Kendimi mutlu etmek istiyorum ben ayakada dursam her zorluğu üsteslensem boşansam daha iyi olur benim için bazen Boşanmak da en Hayrlısi oluyor, Lütfen siz bişey söyleyin yanlış mı yapıyorum?

Ben senin yerinde olsam bir süre para biriktirir. Gider bu durumumla ilgili avukata danışırdım. Aile baskısı ile kimlikte 16 yaşında evlendirilmen, ailenin ve kocanın, kocanın ailesinin buna göz yumması yasal değil. Bu durum onlar için suç teşkil ediyor mu, eğer bu konuda dava açarsan, devlet seni ve kızlarını koruma altına alır mı bunları öğren. Belki boşanma davasıyla tazminat alıp, kendi düzenini kurman kolaylaşır.

Güncel durumu bilmiyorum ama senin şikayetinin dışında kamu davası açılıyordu en son. Böyle 18 yaşından küçük yaşta evlenilme durumu olduğu için istismar davası açılıyor.

Liseyi tamamlayamadığın içinde açıktan liseyi bitirmeye çalış kısa zamanda, en kısa sürede üniversite sınavına girebilecek duruma gel. Üniversite kaydın olursa kyk kredisi alırsın her ay, en azından bu para sana tuz biber olur. İşe giripte çalışırsın bu süreçte, illa okula gitmene gerek yok.

Eğer öyle boşanma işiniz kolay değilse, yavaş yavaş fark ettirmeden para biriktireceksin. Evin mutfak masrafı, çocukların kreş parası bezi vs derken 100 liralık şeye 150 de, kenara para koy.

Hayat öyle masallardaki gibi değil. Çok iyi düşünüp, dikkatli hareket etmen gerekir. Ha diye boşanamazsın, tüm bunlar maalesef yavaş yavaş olacak.

Bazen inanmak gerekiyor ne olacağı belli olmuyor ben bu yaşıma kadar hep başkaların tarafında yönlendirrildim bu sefer kendim isteiğim bir hayatı yaşamak istiyorum bakın susmak hiç bir şekilde çözüm değil herşey bende bitiyor inanmak kendine güvenmek şarttır bende cesart var sadece imkan yok

Çok üzüldüm daha kendin çocuksun :(
Desem ki doğru yoldasın yalan olur
Maksadın doğru ama yolun yanlış
Üç çocuk öyle kıyıdan köşeden birikimle bakılmaz
Eğitimin yok, mesleğin yok vasıfsız olarak bir işe girmeyi başarsan alacağın ücretle ne ev tutabilirsin ne kendini bakabilirsin
O yüzden madem bu başa geldi, bundan sonrasında fevri hareket etme, sakin ve sabırlı ol, eğitimini tamamla bu arada meslek edinmeye çalış ancak ondan sonra adım atmaya başlayabilirsin, Allahım yardımcın olsun

Birde bu adama evde yasemin çayı melisa çayı içir. Bunların böyle uyku getirici sakinleştirici etkisi var. Sana yaptım de içir. Evde de seni rahat bıraksın, kavga etmesin.

:) Aynı evinde sadece nefretle bakıyorum ona birbirimizi yemekten çocuklarımiza iyi anne baba olamıyoruz, Çıkmaz bir şekilde sıkışıp kaldım 🤦🏻‍♀️

Allah yardimcin olsun..Allah kolaylık versin.sadece kira ile bitmiyor ki ev eşya düzen bunlar ciddi para istiyor.simdi siz kendi isteğiniz le velayeti babaya verirseniz..Baba sonra size cocuklari verecek mi verir mi..Ben kızlarımı ordq birakayim kendime düzen kurayım demeniz en az 5 yıl o da en az.cunku cocuklarla da çalışmak çok zor..5 yıl sonra Allah ömür verirse en küçük kızınız en az 6 yasinda olacak..ve bu süreçte cocuklarin psikolojisi size karşı hissettikleri hepsini düşünmeniz gerekir

:) Aynı evinde sadece nefretle bakıyorum ona birbirimizi yemekten çocuklarımiza iyi anne baba olamıyoruz, Çıkmaz bir şekilde sıkışıp kaldım 🤦🏻‍♀️
Ben bosanin yada bosanmayin diyemem para biriktirdiğin iz bu süreçte sizin kendinizi daha iyi hissetmeniz için Aile terapisin e gidebilirsiniz kendiniz için psicolojik yardım alabilirsiniz.

Orta okul mezunuyum eşimin durumu iyi evi arabası şirketi var çocuklarına çok düşkün evet zengin ama çok da cimri kızları mecbur bırakmak zorundayım onlardan vazgeçmiyorum sadece ayağımın üstüne durarak çalışıp onları yanıma almak için mücadele vermek istiyorum
Kızları babaya bırakıp evden giderseniz, daha da size vermez. Çocukları doldurur, anneniz sizi bıraktı gitti der. Mahkemeye de aynen bu şekilde sunar. Nasıl çıkacaksınız bu durumda işin içinden. Çocuklar çok küçük, anlamazlar ve babaya inanırlar. Çünkü yanlarında baba olacak, anneleri değil.

İnce detay bunlar. Çok iyi düşünün.

Back